HABERLER>TARIM
15 Aralık 2020 Salı - 09:31

'Altın portakal' kamkata talep arttı

Koronavirüse karşı bağışıklık sistemini doğal yollarla güçlendirmek isteyen vatandaşlar farklı yöntemlere başvuruyor. Bol miktarda C vitamini içeren 'altın portakal' olarak anılan kamkat, son dönemde en çok tercih edilen meyvelerin başında geliyor. Kamkatın hücre üretimini desteklediğini ifade eden uzmanlar, akciğer kanserine karşı koruyucu bir meyve olduğunun da altını çiziyor.

 Altın portakal  kamkata talep arttı

Koronavirüsle mücadele kapsamında pek çok kişi bağışıklık sistemini güçlendirmek için doğal yöntemlere başvuruyor. Meyve tüketimi hızla artarken, içerdiği bol miktardaki C vitamini ile en çok tercih edilen meyvelerin başında gelen kamkat, enfeksiyonlara karşı koruyucu etkisi sebebiyle de pek çok kişi tarafından tüketiliyor. Meyvenin sayısız faydası olduğunu anlatan diyetisyen Derya Zünbülcan, "Aslında bu küçük mucize 'altın portakal' diye anılıyor. Bol miktarda C vitamini, A vitamini, B1, B2 ve B3 içeriyor. İçerdiği bu vitaminler sayesinde hem bağışıklığı güçlendiriyor hem de olabilecek enfeksiyonlara karşı koruma kalkanı sağlıyor. Doğal koruyucu, hücrelerin üretimini destekliyor. Kanserden, gripten koruyor. Soğuk algınlığı, grip, nezle, koronavirüs hangisi olursa olsun bağışıklık sisteminizi adeta ayağa kaldıran bir meyve. Küçük olduğuna bakmayın, kuvveti gerçekten oldukça büyük" dedi.

"AKCİĞER KANSERİNE KARŞI KORUYUCU OLDUĞU KANITLANMIŞ"
Günde 5- 6 kamkat tüketmek gerektiğini anlatan Zünbülcan, "Bu miktar günlük C vitamini ihtiyacımızın neredeyse yarısını sağlamış oluyor. 8- 10 adet kamkat yaklaşık 10 gram lif içeriyor ve bu lif, bağışıklık sisteminizin korunmasını, bağırsakların daha iyi çalışmasını sağlıyor. Aynı zamanda kamkat yüksek A vitamini içeriyor. Göz sağlığına çok büyük faydası var. Kırışıklıkların oluşmasını istemeyenler de mutlaka kamkatı diyetlerine eklemeliler. Cilt kırışıklığı ve güneş lekelerini önleyen en önemli meyvelerden biri kamkattır. Tepeden tırnağa bir yenilenme isteniyorsa, kamkat mutlaka diyet listesine eklenmelidir. Kamkatın özellikle akciğer kanserine karşı koruyucu olduğu bilimsel çalışmalarla ortaya konulmuştur. Kamkat, kabuğuyla birlikte tüketilen tek meyve diyebiliriz. Kabuğu çok acı geliyorsa ılık bir suda ıslatılabilir ancak C vitamini kaybına sebep olabileceği için mümkünse suda bekletilmeden tüketilmelidir" dedi.

"EN ÇOK TÜKETİLEN, LİDER MEYVE"
Kamkatın bol miktarda C vitamini içerdiğini anlatan manav Mehmet Mahsun Demirtaş, "Şu an bu ürüne müşterilerimiz aşırı talep gösteriyor. Tanesinin 3 portakala bedel olduğu söyleniyor. C vitamini açısından çok faydalı olan bu ürününün virüse karşı da koruma sağladığı söyleniyor. Bu dönem aşırı talep görüyoruz hatta şu an reyonumuzda sadece bir paket kaldı. Kamkatın kilosunu 20 TL'den satıyoruz. Oluşturduğumuz yarım kiloluk hijyenik paketleri de 10 TL'den satıyoruz. Koronavirüs öncesi kamkat bu kadar tercih edilmiyordu. Koronavirüs sonrasında satışlar o kadar hızlandı ki ürün almakta zorlanıyoruz. Bu dönem en çok tercih edilen lider meyvenin kamkat olduğunu söyleyebiliriz. Ürün akşam demeden bitiyor" diye konuştu.

Reyondan kamkat satın alan Müjgan Leblebici ise "Koronavirüsten korunmak için kamkat tüketiyorum. Çok faydalı olduğunu biliyorum. Faydalarını internetten araştırdım tadı da oldukça hoşuma gidiyor. Çocuklarım da çok seviyor" ifadelerini kullandı.

 
PKK/KCK'dan kaçan 1 örgüt mensubu teslim oldu
 
Mehmet KARABEL yazdı... Bu manzara sizce 'kader' mi?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli üretici kanayan yaraya parmak bastı... Ürün çok, işçi yok!
Torbalılı üretici Ercan Koldaş, ekonomi yazarı Ali Ekber Yıldırım'a açıklamalarda ...
Köykoop ürünleri artık bir tık uzakta
İzmir Köykoop. Birliği (www.koykoopizmir.com) adıyla sanal dükkanını açtı.
Bakanlıktan keçiboynuzu üretimi için yatırım çağrısı yaptı
Tarım ve Orman Bakanlığı, tarım alanına yatırım yapmak isteyenlere, son ...
 
Yaş sebze meyve ihracatında İzmir dördüncü sırada
Türkiye'nin 2 milyar 325 milyon 821 bin dolarlık yaş sebze meyve ihracatı ...
Beypazarılı çiftçi, tarlasında 'tropikal bamya' yetiştirdi
Ankara'nın Beypazarı ilçesinde, çiftçi Muammer Köksal, Tayland'dan kendisine ...
Aydın'da mandalina, üreticinin yüzünü güldürdü
Aydın'da üretilen önemli ürünlerden olan mandalina, yüzleri güldürdü. ...
 
Pakdemirli: İhracatımız yüzde 6,3 arttı
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Yılın ilk 9 ayında ihracatımız ...
Domateste Rusya kotası doluyor
Rusya'nın Türkiye'den domates ihracatında 1 Kasım 2017'de başlattığı 50 ...
Edremit Körfezi'nde zeytin hasadı 10 bin kişiye iş kapısı oldu
Edremit Körfezi'nde zeytin hasadı 10 bin kişiye iş kapısı oldu
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva