HABERLER>EGE
5 Ekim 2015 Pazartesi - 10:13

'Ağaçlandırılacak' denilen ‘cennette’ oteller yükseliyor!

Yangın çıkan Pina Yarımadası'ndaki ormanlık alanda Amara Hotel isimli tesisin açılmasından sonra şu an iki otel daha inşa ediliyor.

 Ağaçlandırılacak  denilen ‘cennette’ oteller yükseliyor!

Muğla Milas'a bağlı Güvercinlik'te 8 yıl önce yanarak küle dönen 150 hektarlık ormanlık alanla ilgili verilen sözler tutulmadı.
 
Antalya'dan AK Parti milletvekili adayı olan dönemin Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, alanın kesinlikle imara açılmayacağını ve tekrar yeşillendirileceğini söylemişti. Aydın'ın açıklamasından yıllar sonra alanda binden fazla odaya sahip 4 dev otel yükseliyor.
 
Orman ve Su İşleri Bakanlığı, “Ne Güvercinlik'te ne de ülkemizin herhangi bir yerinde çıkan orman yangınlarında zarar gören alanlar başka bir maksatla kullanılmamış, aksine aynı yıl içerisindeki ağaçlandırma sezonunda yeniden ağaçlandırılmış ve yanan yerler yeniden orman olarak düzenlenmiştir” açıklamasında bulunmuştu.


 
Zaman Gazetesi’nin haberine göre Bodrum'un girişinde, bin 298 yataklı ve 556 odalı, Güvercinlik Enternasyonal Otelcilik tarafından devam edilen Titanic Otel inşaatı, koyun en güzel noktasında yükseliyor.
 
Yangın çıkan Pina Yarımadası'ndaki ormanlık alanda Amara Hotel isimli tesisin açılmasından sonra şu an iki otel daha inşa ediliyor. Güvercinlik birinci özel parselde devam eden Güvercinlik Otel ile 208 oda ve 463 yatağa sahip olacak Begonia Tatil Köyü de orman içinde yükseliyor. Ayrıca Antalya merkezli Maksimum Gayrimenkul Değerleme A.Ş.'nin ortağı olan Enis Ocaklı'nın Begonia Tatil Köyü dışında bir de Model İnşaat'ın, Ksanta Resort Bodrum projesi bulunuyor. Bu da bittiğinde bölgede dört otel yükselmiş olacak.
 
Dönemin Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise durumdan haberdar olmasının ardından, bölge eski haline getirilmeden dosya önüne gelse de bakmayacağını söylemişti ancak şirket, deniz dolgusunu kaldırmadı ve bölgede ağaçlandırma yapılmadı. Amara Island Bodrum Elite adıyla bugün faaliyette olan arazinin tahsisi Çankırı İnşaat'a devredildi ve bu şirket, Güvercinlik Koyu'nda beş yıldızlı otelini hizmete açtı. Ankara merkezli Çankırı İnşaat, AK Parti döneminde aldığı kamu ihaleleriyle dikkat çekiyor.
 
‘KİMİN YAPTIĞINI DAHİ BİLMİYORUZ'
Mimarlar Odası Muğla Şube Başkanı Osman Köseoğlu, yapımı devam eden otellerle ilgili kendilerine hiçbir bilgi verilmediğini söyledi: “Özellikle ikinci bölümüyle ilgili hiçbir yerden bilgi alamıyoruz. Sadece ruhsatını gönderiyorlar. Ruhsat süreçlerinde neler oldu, ÇED raporu var mıdır, yok mudur, bilgi alamıyoruz. Burasının kime ait olduğunu dahi bilmiyoruz. Birinci bölümde hukuk ihlali yapıldı ama ikinci bloklarda bir hukuka uydurma söz konusu. İlk binalar 5 kat üzerinden yapıldı. Oranın imarı üç kata kadardı.” dedi.
 
Çevre Koruma Platformu üyesi Av. Remzi Kazmaz ise dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Bodrum kıyılarında bürokrat ve işadamlarıyla yatla gezdiğini hatırlatarak, “Bu binaların yükselmesi bir tesadüf müdür? Pina Yarımadası'nda yapılan bu binaların hukuka aykırı gidişatına hiç kimse dur diyemedi. Bunca şikâyetin cevabı alınamadı. Kim bu sihirli güç?” diye tepki gösterdi.
 
CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ otel inşaatlarını TBMM gündemine taşıdı. Üstündağ, Başbakan Davutoğlu'na şu soruları yöneltti: “Otel inşaatlarının bulunduğu alan, orman yangını olan yerlerden midir? Söz konusu turizm tesisi kurulması, Anayasa'nın 169. maddesine aykırı değil midir?” (Zaman)

 
Başkan Soylu büyükleri unutmadı
 
CHP’li Çam’dan Erdoğan’a sert ‘meydan’ eleştirisi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ayhan Eyikoçak 5 Ekim 2015 Pazartesi 12:04

Tatilciler geldikleri tesislerin geçmişine iyi baksınlar ve bu tarz tatil merkezlerinden uzak dursunlar ki yanlışların parçası olmasınlar.

Yorumu oyla      19      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Süslü Kadınlar' Marmaris'te pedal çevirdi
Marmaris'te, 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' adı altında düzenlenen etkinliğe ...
Gelibolu Şehitliği'nde 'barış' için koştular
Çanakkale Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki şehitlikte Turkcell'in ana ...
Naomi Campbell'in de hayranı olduğu DJ, motosiklet kazasında öldü
Dünyaca ünlü manken Naomi Campbell'in de hayranı olduğu DJ 38 yaşındaki ...
 
Caretta caretta mutluluğu: 5'i birden evine döndü
Muğla'nın Ortaca İlçesi'ndeki Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ...
Kavşakta ucuz atlatılan kaza: 3 yaralı
Aydın'ın Didim İlçesi'nde kavşakta bir otomobil ile kamyonetin çarpıştığı kazada, 3 kişi yaralandı.
Kuşadası'nda taş ocağı kabusu
Kuşadası’na bağlı Değirmendere Mahallesi'nde, 5 yılın ardından 2 ay önce ...
 
Bodrum modellerle bir başka güzel
Bodrum'da bu yıl beşincisi düzenlenecek 'Princess Of The Globe 2015' yarışmasına ...
Fethiye'de 58 kaçak yakalandı
Fethiye'den kaçak yollarla Yunanistan'ın Rodos Adası'na geçmeye çalışan ...
Manisa’da feci kaza: 1 ölü, 1 yaralı
Manisa’nın Turgutlu İlçesi'nde, yönetimindeki motosikletiyle TIR'a çarpan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva