HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Nisan 2021 Çarşamba - 09:38

'Acil koduyla' geldi: Komisyonda çöp tesisi krizi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Menderes’te yapmayı planladığı katı atık bertaraf tesisinin planları İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nda tartışmalara neden oldu. Komisyonun AK Partili üyeleri teklife karşı çıkarken karar oy çokluğu ile kabul edildi. Komisyonun Menderesli Meclis Üyesi Ayşegül Duran Türker, “Projenin uygulama alanına kesinlikle karşıyız. Menderes’i çöplük yaptırmayacağız” dedi.

 Acil koduyla  geldi: Komisyonda çöp tesisi krizi!

EGEDESONSÖZ - İzmir’de tartışmalara neden olan katı atık bertaraf tesisin yeni yeri ile ilgili tartışmalar sürüyor. Menderes’e bağlı Çakaltepe ve Gölova köyleri sınırlarında yapılması düşünülen tesisin imar planları ihtisas komisyonunun gündemine geldi. Entegre Atık Yönetim Planı kapsamında, Güney 2 Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi kurulması amacıyla koordinatları belirlenen alanda Belediye Hizmet Alanı (Katı Atık Bertaraf ve Depolama Tesisleri Alanı- Biyogaz Enerji Üretim ve iletim Tesisi Alanı) amaçlı hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı tartışmalara neden oldu.

İrfan Önal’ın başkanlığında ilk toplantısını yapan yeni İmar ve Bayındırlık Komisyonu kararı oy çokluğuyla aldı. Komisyonda görev yapan AK Partili Meclis Üyeleri Özgür Hızal, Hüsnü Boztepe ve Ayşegül Duran Türker tesisle ilgili planlama kararına karşı çıktı. Toplantıda Büyükşehir Belediyesi Atık Yönetimi Daire Başkanı Fatma Mesutgil de tesis hakkında bilgiler verirken yapılacak çalışmaları anlattı.  Komisyonun toplantısında krize neden olan çöp tesisiyle ilgili “yerinde inceleme” yapılsın teklifi ise kabul edilmedi. AK Parti Meclis Üyesi Hızal da , “Siz daha belediye başkanını ikna edemediniz. Bu tesisle ilgili kamuoyunu nasıl ikna edeceksiniz?” diye sordu.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun Menderesli meclis üyesi AK Partili Ayşegül Duran Türker, “Toplantıda ilgili daire başkanı atık yönetimi çalışmalarından bahsetti. Cumhurbaşkanlığının sıfır atık projesini anlatarak bize üstü kapalı mesajlar verdi. Biz, İzmir’de katı atık bertaraf tesisine karşı değiliz. Birçok yerde olduğu gibi çöpün bertaraf edilmesini istiyoruz. Fakat bu tesisin Menderes’te yapılmasına karşıyız. Tesis için uygun yer Menderes değildir. Mutlaka uygun olan başka yerler bulunmalıdır. Büyükşehir Belediyesi’nin yapmayı planladığı Menderes’teki tesise Buca-Karabağlar-Gaziemir-Balçova ve Narlıdere’nin çöpleri getirilecek. Bunun için yol ve güzergah düzenlemesi bile yok.  Anlattıkları yol güzergahından tesise ulaşım imkansızdır. Ova ve yerleşim alanlarından geçmeden çöplerin bu alanlara getirileceğine kimseyi inandıramazlar. Kamulaştırma işlemleri ve güzergahın uzunluğu çöp tesisinin maliyetini bile ikiye katlar. Hazır şehir içinden gelen bir yol varken kimse yeni yol açmaz” dedi.

Türker, kendilerine ‘muhtarları ikna ettik’ denildiğini söylerken Büyükşehir Atık Yönetimi Daire Başkanı Fatma Mesutgil’in Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ile ilgili de, ‘Belediye başkanı tesisi istiyor. İstemiyor diye bir şey yok. Kendisini ikna ettik. Muhtarlarla yaptığımız toplantıda da başkan fikrini olumlu yönde bildirdi. Bize ulaşan bir ret ya da olumsuz düşüncesi yok’ dediğini aktardı. AK Partili Türker, “Belediye başkanını biz ilçe meclis toplantısında bu konuyla ilgili sıkıştırdık. Israrla ‘ne düşünüyorsun, açıkla’ dedik. O da sert bir üslupla ‘ÇED olumlu gelirse net istiyorum’ dedi. Gelmezse zaten tesis yapılamaz. Belediye başkanı her fırsatta sorunun üstünü örtmeye çalışıyor. Geçmişte belediye meclis toplantısına gelip Mendereslilerin adına konuşamadı. Şimdi de aynısını yapıyor. Menderes’in ne yazık ki hakkını savunamayan, ilçesini koruyamayan bir belediye başkanı var” diye konuştu.

 
Marble İzmir Fuarı'nın yeni tarihi belli oldu!
 
Bayraklı Belediyesi’nden 10 bin kişilik iftar paketi
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Naci 15 Nisan 2021 Perşembe 20:46

Ayşegül hanım bu çöp tesisinin istemiyorum kahramanısizsiniz şov yapmadan bu ilin takipçisisiniz tşk

Yorumu oyla      2      3  
Kazım UYSAL 14 Nisan 2021 Çarşamba 21:12

YAPTIRMAYACAĞIZ

Yorumu oyla      2      3  
Sevtap 14 Nisan 2021 Çarşamba 19:25

MENDERESE ÇÖP GELMESİNE RAZI ÇIKANLAR BU İŞTEN RANT ELDE EDENLERDEN BAŞKA KİMSE DEĞİLDİR. KİMSE BU OYUNA GELMESİN GÖZÜNÜZÜ AÇIN

Yorumu oyla      2      3  
Sevtap 14 Nisan 2021 Çarşamba 19:23

Ben chpli bir vatandaş olarak hanımefendilerin söylediklerinde yanlış hiçbir şey göremedim. İnternette bir konu ile ilgili araştırma yaparken şans eseri bu sayfayla karşılaştım eğer görmeseydim bu durumun bu raddeye geldiğinden haberim dahi olmayacaktı. İlçemizi koca bir çöplüğe dönüştürecek bu projeye gönlünüz nasıl razı oluyor da onay veriyorsunuz!!! İsteyenler gerçekten ne sebeple istiyorlar çok merak ettim. Hiçbir ilçenin kabul etmediği bu çöplüğün bir turizm ilçesi olan Menderes’e yapılmasına nasıl göz yumabilirsiniz. Ben bir Menderesli dahi değilim ve bu denli karşı çıkıyorum Menderesliler niye susuyor sizce de bu durum trajikomik değil mi????

Yorumu oyla      2      3  
Ercan 14 Nisan 2021 Çarşamba 19:21

Izmirin çöplüğü olmayacak.Harmandaliyla nasil bir tutuluyor çöp tesisinin olduğu bolge.Itiraz edenlerin projenin ne oldugunu bilmeden ahkam kesiyorlar.Biraz da siyasetin oyununa gelmeyin derim.

Yorumu oyla      2      3  
15 yıldır çöp tesisi yapılacak 14 Nisan 2021 Çarşamba 19:04

İzmir'de çöp tesisinin yapımına karşı değiliz diyenler kendilerine kandırmasın. Torbalı, Menderes, Menemen, Yamanlar ... bütün bunlara karşı çıkılmadı mı? Sosyal medyada kampanyalar yapıldı, bakanlar açıklamalar yaptılar, menemen yapıldı yahu! Milletvekilleri çıkıp "yaptırtmam" diye açıklamalar yaptılar. Bir tane sorunu çözelim diyen yok.

Yorumu oyla      2      3  
Mümin Bayram 14 Nisan 2021 Çarşamba 16:35

Çöp tesisinin yapılmasına karşı degiliz biz. Menderes e yani İzmir e içme suyunu sağlayan, tarım arazileriyle ülkenin her yerine tarım ürünü yollayan, havaalanından çıkıldığında İzmir in turizme açılan kapısı olan yere yapılmasına karşıyız. Menderes denilen ilçe yıllardır Tahtalı Baraj havzasının ceremesini çekiyor. İmar alanındaki gelişme planları bile bu havzaya göre yapıldı. Yani Menderes gelişirken bile baraj havzası kurallarına göre gelişti. O yüzden bir cereme daha çekecek İzmir in çöplüğü olacak bir yer değil burası. İsteyenler neden istiyor onu açıklasınlar.

Yorumu oyla      2      4  
Komedi 14 Nisan 2021 Çarşamba 15:11

O tesis YA-PI-LA-CAK

Yorumu oyla      2      3  
ST 14 Nisan 2021 Çarşamba 14:33

O hayır diyecek bu hayır diyecek peki nereye yapılacak? Söz konusu zaten modern dönüştürme tesisi olacakmış niye karşı çıkıyorsunuz, sizler çöp üretmiyor musunuz?

Yorumu oyla      3      3  
MENDERESLİ 14 Nisan 2021 Çarşamba 14:15

SN. AKP'Lİ MECLİS ÜYESİ SİZİ GÖRDÜK 5 SENEDE . SADECE AFEDERSİNİZ AHIR GİBİ BİR HASTANE ENKAZI BIRAKTINIZ. BAŞKACADA BİR İCRAAT YOK. LÜTFEN İŞ YAPANA ENGEL OLMAYIN. İHTİSAS ALANINIZ MİMAR SANIRIM. EVVELA 5 YILINIZI BİR SORGULAYIN EN AZINDAN MİMARİ ANLAMDA ...

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Marble İzmir Fuarı'nın yeni tarihi belli oldu!
Dünya doğal taş sektörünün en önemli fuarlarından biri olan Marble İzmir ...
Başkan Batur’dan kadın futbolculara moral ziyareti
Konak Belediyesi’nin Halkapınar’daki tesislerinde antrenmanlarına devam ...
Belediye personelinden Başkan Sengel'e doğum günü hediyesi
Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’e doğum gününde belediye ...
 
'Kasıtlı yapıyorlar' dedi: İmza yetkim yok!
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ...
Çiğli'de ihtiyaç sahipleri unutulmadı: Sosyal Market açılıyor
Çiğli Belediyesi ile Kızılay Konak şubesi iş birliğinde sürdürülen çalışmalar ...
Menemen'de 'görevlendirme' iddiası... CHP'den tepki!
Menemen Belediyesi ve Meta-Su şirketi bünyesinde çalışan çok sayıda çalışanın ...
 
Atatürk’ün Bergama’ya gelişinin 87’nci yılı kutlandı
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yurt gezileri kapsamında Bergama’ya gelişinin ...
70 milyona mal olacak... Büyükşehir'in dev tesisi yola çıkıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olan BAYSAN A,Ş Bayındır’da kuracağı ...
İzmir'in kestaneleri iyileşiyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Küçük Menderes havzasının önemli gelir kaynaklarından ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva