HABERLER>POLİTİKA
7 Nisan 2021 Çarşamba - 16:40

'Piriştina’nın siyasi danışmanıyım' demişti… Baltayı taşa vurdu!

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaretten yargılandığı davada tanık olarak ifade veren eşi Deniz Arda’nın “Ahmet Piriştina’nın danışmanı olarak Gaziemir sorumlusuydum” sözlerine yanıt geldi. Buca eski Belediye Başkanı ve Piriştina’nın oğlu Levent Piriştina, “Hanımefendi belli ki sığınacak liman arıyor. Babamın bu isimde bir danışmanı yoktu” dedi. O dönem Piriştina ile siyaset yapan isimler de Deniz Arda’yı yalanladı.

 Piriştina’nın siyasi danışmanıyım  demişti… Baltayı taşa vurdu!

EGEDESONSÖZ- Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret iddiasıyla yargılandığı davada eşi Deniz Arda’nın savunması dikkat çekti. Belediye Başkanı Arda’nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımları kabul etmeyen Arda, hesapların sahte olabileceğini söyledi. Mahkemede “tanık” olarak ifade veren Arda, eşinin seçim kampanyasında aktif olarak çalıştığını dile getirdi. Siyasetle yakından ilgilendiğini anlatan Arda, eşi belediye başkanının şu anda bile sosyal medya hesaplarını kullanmadığını iddia etti.

Bir dönem belediyede “fahri koordinatör danışman” olarak görevlendirilen ve kartvizitleri tepkilere neden olan Deniz Arda mahkemede, “1999 yılından beri siyasetle yakından ilgileniyorum. Ahmet Piriştina’nın siyasi danışmanı olarak Gaziemir sorumlusuydum. Eşim 2009 yılında Gaziemir Belediye Başkanlığı’na adaylığını koydu. O tarihten itibaren sosyal medya hesaplarını da ben yönetiyorum” demişti.

BU HANIMEFENDİ BABAM TAVLA OYNARKEN SEYİRCİ OLARAK ORADA BULUNMUŞ OLABİLİR
Deniz Arda’nın “Piriştina’nın siyasi danışmanıydım” sözlerine ilk tepki aileden geldi. Buca’da 2014-2019 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Piriştina’nın oğlu Levent Piriştina, “Babamın ne resmi ne de gayrı resmi Deniz Arda diye bir danışmanı olmadı. Olsaydı bilirdim. Belli ki, bu hanımefendi son gelişmelerin ışığında sığınacak bir liman arıyor. Ha, şu olabilir; Rahmetli babam tavla ustasıydı. Belki, birileri ile tavla oynarken bu hanımefendi seyirci olarak orada bulunmuş olabilir. Biz ailecek kendisine ‘danışman’ sıfatı yakıştıran çok kişiyle karşılaştık. Bana ‘babanı Bülent Ecevit ile tanıştıran biziz’ diyen bile oldu. Deniz Arda isimli bir danışmanı kesinlikle tanımıyoruz” dedi.

BÖYLE ŞEYLER SİYASETTE OLUYOR
CHP’de uzun yıllar milletvekilliği, il başkanlığı gibi kritik görevlerde bulunan isim olan Alaattin Yüksel de  geçmiş dönemleri hatırlattı. Yüksel, “Rahmetli Ahmet Piriştina’yı CHP’ye geçmesi için ikna eden benim. En yakınında kim varsa tanırım. Arda çiftini tanıyorum tabii ki, ancak, Ahmet Piriştina’nın ne danışmanı ne de Gaziemir sorumlusu olamaz. Ahmet zaten, kimseye böyle unvanlar vermezdi. Demek ki, hanımefendi kendisini böyle bir makama oturtmuş. Böyle şeyler siyasette oluyor. Eğer siyasi danışman ya da Gaziemir sorumlusu ise bu unvanı taşıyan imzalı bir yazışmanın olması gerekir ama ben hiç görmedim” diye konuştu.

AHMET PİRİŞTİNA’NIN DANIŞMANI OLSA EN İYİ BEN BİLİRİM
Gaziemir siyasetinin önemli isimlerinden CHP eski İlçe Başkanı Yüksel Demirsoy da, “CHP Gaziemir İlçe Başkanı olarak Halil Arda’nın parti üyeliğinin altına imza atan kişi benim. Eşini CHP’ye üye yapıp yapmadığımı hatırlamıyorum. İkisini sadece bir kez, Rahmetli Piriştina’nın Özel Kalem Müdürü Sitemay Hanım’ın makamında otururken gördüm… Ahmet Piriştina’nın danışmanı olsa en iyi ben bilirim” dedi.

İSMİNİ BİLE DUYMADIM
Konak eski Belediye Başkanı ve Priştina’nın yakın dostu Erdal İzgi de, “Danışmanlığı mümkün değil. Kendisini hiç hatırlamıyorum ve o dönem ismini duymadım” ifadelerini kullandı. 

 
Başkan Sengel'den Lider'e ziyaret
 
İzmir’de Dünya Romanlar Günü kutlaması
YORUMLAR
Toplam 23 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gözleri ömre bedel 14 Eylül 2021 Salı 09:29

İnsanın iç dünyası suratına yansır diye bir söz vardır. Bu söze riayet edip bakmak lazım.

Yorumu oyla      3      3  
Hiçbir partide görmek istemiyoruz 15 Ağustos 2021 Pazar 15:04

Önce akademisyen dedi akademisyen olmadığı anlaşıldı. Sonra onursal Koordinatör gibi Türkiye''yi ağzıyla değil başka tarafıyla güldüren bir unvan uydurup üzerine kartvizit bastırdı. Şimdi de Mahkemeye YALAN beyan verdiği yine makam uydurduğu burada beş kişi tarafından ifade edilmiş ve bu kadın hala belediyeye gelip her şeye maydonoz olmaya devam ediyor. Bu ülke başı boş mu yetkisiz birisi her gün belediyeye gelip personelin özlük haklarına müdahale edip memurların maaşlarını inceleyip her işe maydonoz olup kendi tez danışmanı ve oğluna astronomik ücretler ödenmesini temin ediyor Gaziemir halkının yaka silktiği bu kişileri memleket partisi değil hiçbir tabela partisi de aday göstermez bir daha. Herkes her şeyin farkında

Yorumu oyla      4      3  
Mevlanadan öğüt 17 Mayıs 2021 Pazartesi 12:52

Kötülük Etme Kötü Düşersin Kuyu Kazma Kendin Düşersin Mevlana

Yorumu oyla      3      3  
17 Nisan 2021 Cumartesi 23:29

Bir daha Gaziemiri zor kazanırız

Yorumu oyla      2      3  
Bu nasıl gönüllü çalışmak 17 Nisan 2021 Cumartesi 14:09

''''Demek ki hanımefendi kendisini böyle bir pozisyona oturtmuş'''' demişler. Bu pozisyonlarla ilgilide yazı yazılmıştı. Hangi pozisyonda olduğunu merak ediyor vatandaş.

Yorumu oyla      4      3  
17 Nisan 2021 Cumartesi 00:04

Kartvizit bir kere ifşa edilecek birşey değildir. Bizatihi dağıtmak amacıyla bastırılır. Sen bunu bir matbaada bastıracaksın her yerde dağıtacaksın sonra belediye meclis üyesi ifşa etti haber yaptı diyeceksin. Nasıl ki yeni yıla girerken takvim dağıtılmak içinse kartvizitte dağıtılmak içindir. Öyleyse kendine bir tane yaptırıp cüzdanında saklayıp bakıp bakıp kendini tatmin edecek ki kimsenin haberi olmasın. Bu kadar zeki insanların onursal Koordinatör gibi ufak bir mevkide harcanması yanlış. Belki de zamanında Piriştina danışmanı- Gaziemir ofisi şeklinde bir kartvizit bastırmıştır da cüzdanında saklamıştır kim bilir :D

Yorumu oyla      5      3  
16 Nisan 2021 Cuma 23:53

İsmail saymaz bile rezalet diye yazmış ancak anlaşılan aynı tas aynı hamam

Yorumu oyla      5      3  
adı bahtiyar 10 Nisan 2021 Cumartesi 10:39

Bir toplantıda başkanın kendisi zaten şöyle demiş Ben vefasız biriym. Vefa benim için sadece bir semt adıdır. 40 yıllık arkadaşımı sildim. Herkese göstericem. Böyle konuşan birinden ne bekliyorsunuz ki

Yorumu oyla      9      3  
9 Nisan 2021 Cuma 00:51

Bu adam ismimi tarihe yazdırdım resmimi duvara astirdim parti beni bağlamıyor diyen parti ilkelerine uymayan biri. CHP den ihraç edilmeli. Karısida belediyeden uzaklaştırılmalı. Ankara'yı İstanbul'u kazanacağım diye aylarca uğraşacaksın İzmir'in en kuytu kenar ilçesinde Parti'ye bu denli zarar vereceksin buna müdahale edilmemesi ilginçtir.

Yorumu oyla      7      3  
BAŞKAN 8 Nisan 2021 Perşembe 15:10

Yaşadıkça değil,yaşamadıkça yaşlanır insan. Yaşlılık saçlardaki aklar,yüzdeki kırışıklıklar değil,yürekteki sevgisizlık,Yarınlardaki umutsuzluktur.Bu nedenle yaşamaya devam diyorum.

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan 'tam kapanma' sinyali!
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Kovid-19 tedbirlerine ...
AK Parti İzmir vekillerinden Büyükşehir’e çağrı: Servisçilere verdiğiniz sözü tutun!
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, İzmirli servisçilerin yaşadığı ...
Erdoğan'ın hedefinde Kılıçdaroğlu: CHP'nin İzmir'e en ufak bir yatırımı var mı?
Partsinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Başkan Recep Tayyip ...
 
'Bildiri buram buram darbe kokuyor'
104 emekli amiral tarafından kaleme alınan Montrö bildirisine yönelik ...
'Kim ne der diye düşünmedik'
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis'teki grup toplantısında ...
CHP'li Beko'dan 'torba teklif' tepkisi: İktidar şimdi rapora göz dikti!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko AK Parti’nin Meclis’e sunduğu “torba ...
 
CHP'li Sındır'dan kırsal mahallelere: Tüm desteğe hazırım
Bergama Dereköy’de düzenlenen muhtarlar toplantısında konuşan CHP İzmir ...
İYİ Partili Çıray, 'zevzek' yorumuna ne dedi?
104 amiralin ortak imzası ile yayımlanan bildiri, İYİ Parti içinde tartışma ...
AK Partili Kırkpınar'dan bildiri açıklaması
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, bazı emekli amirallerin açıklamasına ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva