EGEDESONSÖZ- Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı’nın AK Parti’ye katılması, YENİ Parti cephesinden tepkiyle karşılandı. YENİ Parti PM üyesi ve İzmir Milletvekili Mehmet Salih Uzun, Fıçı’nın AK Parti’ye geçişini “ihanet”, “haksızlık” ve “kötülük” sözleriyle değerlendirdi.
Ankara’daki AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen törende Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından parti rozeti takılan Fıçı’nın AK Parti’ye katılmasının ardından Menemen'de ilçe binasının açılışında konuşan Uzun, Foça’da “bir haksızlıkla karşılaştıklarını” söyledi.
Fıçı’nın Foça’da muhaliflerin oylarıyla belediye başkanı seçildiğini savunan Uzun, “Sadece bize yapılmış bir haksızlık değil, tümüyle Foça’da yapılmış bir haksızlıkla karşılaştık. Foça’da bütün muhaliflerin oyları alınarak belediye başkanı seçilen birisi, mücadele ettiğimiz tarafa geçti” dedi.
“BU İHANETTİR”
Fıçı’nın seçimde aldığı oyların, iktidara karşı yürütülen mücadele için verildiğini söyleyen Uzun, “Biz bugünkü düzenle, bugünkü kara düzenle mücadele etmek için oy istedik. Sonra o oyları alıp o mücadele edeceğimiz tarafa geçti. Bu ihanettir. Bu haksızlıktır. Bu kötülüktür. Bu tümüyle Foça’ya kötülüktür” ifadelerini kullandı.
“YETER ARTIK!”
Yaşanan siyasi geçişlerin muhalefet tabanında yarattığı tepkiye de dikkat çeken Uzun, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Artık şuramıza geldi. Yeter artık! Kim nereye geçecekse geçsin. Kalanları bilelim, biz mücadele etmeye devam edeceğiz. Biz mücadele edeceğiz!”
Uzun, Türkiye’de muhalefetin mücadelesini sürdüreceğini belirterek, “Her şeye rağmen Türkiye’nin bütün muhalifleriyle birlikte, Türkiye’nin bütün demokratlarıyla birlikte Türkiye’yi bugünkü girdaptan çıkaracağız. Her şeye rağmen çıkaracağız. Her kötülüğe rağmen çıkaracağız. Her haksızlığa rağmen çıkaracağız” dedi.
Uzun, açıklamasını “Yolumuz açık olsun. Allah yardımcımız olsun” sözleriyle tamamladı.
-
Gizlilik Politikası | Ege'de Son Söz Gizlilik Sözleşmesi İletişim Topluluk Kuralları | Ege'de Son Söz Yayın İlkeleri | Ege'de Son Söz Dünyadan EgeTeknoloji Yerel Politika Yerel Yönetimler Aliağa Haberleri Balçova Haberleri Bayındır Haberleri Bayraklı HaberleriBergama Haberleri Beydağ Haberleri Bornova Haberleri Buca Haberleri Çeşme Haberleri Çiğli Haberleri Dikili HaberleriFoça Haberleri Gaziemir Haberleri Güzelbahçe Haberleri Karabağlar Haberleri Karaburun Haberleri Karşıyaka Haberleri Kemalpaşa Haberleri




