İZMİR - EKOLOJİ İZMİR kapsamında, fuar katılımcıları tarafından organize edilen organik kahvaltıya; İZFAŞ Genel Müdürü V. Mehmet Şakir Örs ve çok sayıda firma temsilcisi katıldı.
Organik tarım fuarına katılan katılımcıların geleneksel hale getirdikleri kahvaltıda, organik ürünler yer aldı. Kahvaltı; katılımcılar arasında birlik ve beraberlik oluşturmak, samimiyetin ve dayanışmanın arttırılması amacı ile düzenlendi.
Fuar katılımcıları; 'Yapılan bilimsel çalışmalar sonucu, toplumumuzda görülen sağlık sorunlarının önemli bölümünün beslenmemizde kullanılan gıdalardan kaynaklandığı belirlenmiştir. Gıdaların daha uzun ömürlü olabilmesi için kullanılan katkı maddeleri, kimyasallar, gübreler, tozlaşmada kullanılan hormonlar ve genetiği bozuk tohumlardan elde edilen ürünler, sağlığımızı olumsuz olarak etkilemektedir. Bu nedenle organik tarım ve ürünler sağlığımız açısından çok önemlidir. Eğer toplumun tüm fertleri organik ürünler ile beslendiği taktirde, günümüzde yaşanan sağlık sorunlarının ve dolayısıyla giderlerinin en az yüzde 50 azalacağına inanıyoruz. Toplumun ilgi ve dikkatini çekmek için organik kahvaltıyı düzenliyoruz' diye konuştular.
Gelecek kuşakların sağlıklı yetişmesi için organik giyimden, organik gıda ve kozmetiğe kadar organik üretime önem verilmesi gerektiğini söyleyen İZFAŞ Genel Müdürü V. Mehmet Şakir Örs, 'Sağlıklı beslenmenin en önemli faktörlerinden biri olan ekolojik tarımın geliştirilmesine yönelik fuarımızın, sektöre önemli katkıları olacağına yürekten inanıyorum. Organik ürünlerin kullanımına dikkat çeken kahvaltı organizasyonunuza katılmaktan büyük mutluluk duydum' dedi. Bir sonraki fuarlarda yeniden buluşmayı dileyen Örs, hem Ekoloji ve hem de Olivtech Fuarı katılımcılarına teşekkür etti.
EKOLOJİ İZMİR'e yurt içinden Adana, Adıyaman, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Düzce, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mersin, Samsun, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Trabzon, Uşak, Yalova olmak üzere 31 ilden toplam 121 firma katıldı.
Fuarda; organik gıdanın yanısıra, organik temizlik, organik kozmetik, organik mobilya, organik dekorasyon, organik oyuncak ürünleri gibi farklı sektörlerde sertifikalı üretim yapan firmalar yer aldı.
EKOLOJİ İZMİR, 16 – 19 Mayıs 2013 tarihleri arasında Türk fuarcılık sektörünün güçlü kuruluşu İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş. (İZFAŞ) tarafından Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği (ETO) işbirliğinde düzenlendi.





