Bornovalı kadınlar, üzerlerinde mor kıyafetleri ve ellerinde dövizlerle Cumhuriyet Meydanı’ndaki Amazon Kadını Heykeli önünde toplandı. Kadınlar, buradan Büyükpark’a yürüyerek kadına yönelik şiddeti protesto etti. Sloganlarla ve şarkılarla dayanışma mesajları veren kadınlar, parkta yaptıkları basın açıklamasının ardından umut dolu dileklerini yazıp ağaçlara astı.

Yürüyüşe Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki ve eşi Beste Eşki de katılarak destek verdi. Kadınların arasında bulunmaktan gurur duyduğunu ifade eden Başkan Eşki, “Kadına yönelik şiddetle mücadele etmek yalnızca bir günün değil, her günün meselesidir. Bornova’da kadınların sesi olmaya ve dayanışmayı büyütmeye devam edeceğiz” dedi.

Beste Eşki: “Umut kadınlarla dayanışarak güçlenecek”
Yürüyüşte konuşma yapan Beste Eşki, kadın mücadelesinin önemine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

Başkan Eşki’den çözüm ziyaretleri Başkan Eşki’den çözüm ziyaretleri

“Kadınlar olarak eşit haklara sahip olduğumuz bir dünyada yaşamak istiyoruz. Buradayız çünkü hayatlarımız ve yaşam alanlarımız için güvence oluşturan 6284 sayılı kanun ve İstanbul Sözleşmesi uygulansın istiyoruz. Buradayız çünkü tek bir kadının ölümüne dahi tahammülümüz yok. Kendi hayatımızla ilgili kararları kendimiz almak, bedenimiz üzerinde yalnızca kendimizin söz sahibi olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Bu kalabalıkla yan yana olmak, birbirine dayanmak ve dayanışmak çok kıymetli. Çünkü biliyorum ki bir şey değişecekse bu kalabalıkla değişecek. Umut kadınlarla dayanışarak güçlenecek. İstanbul Sözleşmesi yaşatır, kadın mücadelesi yaşatır. Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz.”

Hukuki ve toplumsal bilinçlendirme seminerleri
Bornova Belediyesi, yürüyüşün yanı sıra kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda farkındalığı artırmayı amaçlayan iki seminer düzenledi.

“İstanbul Sözleşmesi, 6284 Sayılı Kanun ve Uygulaması” başlıklı seminere CHP Grup Başkan Vekili ve Bornova Belediye Meclis Üyesi Av. Yağmur Yurdakul Özkan ile Av. Necmiye Ece Uncu Danyıldız konuk oldu. Şiddetle mücadelede hukuki düzenlemelerin önemi vurgulandı. Bir diğer seminerde ise Prof. Dr. Sevda Alankuş ve Yazar Gaye Boralıoğlu, Eşitlik Dilde Başlar başlığı altında toplumsal algıların değişimi ve dilin rolüne dikkat çekti.