Dünyadan

Bir yolcu gemisinde daha virüs alarmı: 1700 kişi karantinaya alındı, 1 kişi öldü

Fransa’nın Bordeaux kentinde demirli bulunan “L’Ambition” adlı yolcu gemisinde, bir yolcunun hayatını kaybetmesinin ardından yaklaşık 1700 kişi gemide karantinaya alındı.

Abone Ol

Gemide 1233 yolcu ve 514 mürettebat üyesinin bulunduğu bildirilirken, hayatını kaybeden kişinin 90 yaşında bir İngiliz vatandaşı olduğu belirtildi. Yetkililer, norovirüs salgını nedeniyle 100’den fazla yolcu ve 12’den fazla mürettebat üyesinin hastalandığını açıkladı.

Sağlık yetkilileri, hayatını kaybeden yolcunun gastroenterit nedeniyle yaşamını yitirmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

Yetkililer, gemideki yolcular ve mürettebat için sağlık kontrollerinin sürdüğünü açıklarken, gemide hijyen önlemlerinin artırıldığını ve hastalanan yolcular ile mürettebat üyelerinin diğer kişilerden izole edildiğini belirtti.

Sağlık yetkilileri, enfekte olan kişilerde kusma ve ishal gibi şiddetli mide-bağırsak semptomları görüldüğünü açıkladı.