YORUMLAR
Toplam 17 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Erkal yıldırım 20 Aralık 2018 Perşembe 23:04

Başkan 45 yıldır mağdur ettiğiniz Balçova arsa mağdurlarının sorunlarını çözün önce sonra planlarsın inciraltını

Yorumu oyla      9      6  
Uğur 20 Aralık 2018 Perşembe 21:59

Olaylara o kadar çok sabit fikirle bakmaya alışmışsınız ki önyargılarınıza yenik düşüyorsunuz, rantçı diyorsunuz, karşısında bizi bulur diyorsunuz, tehdit budur tam olarak. İnciraltı siyaset üstü bir konu akpli milletvekilleriyle iş tutmaktan bahsediyorsunuz, akp''de chp''de İnciraltını mağdur etmiştir. Bizim siyasi hiç bir kimseye inancımız kalmadı iki tarafta birbiriyle çekişmesinden olan bizlere oluyor, İzmir''e oluyor. Yinede sabit fikirleri yıkmak atomu parçalamaktan zor siz haklısınız... İnciraltı mezarlık olsun bizde ata toprağımızda gömülürüz hemde sera naylonu yerine gerçekten belki yeşil alan olur...!

Yorumu oyla      9      6  
gerçek falan 20 Aralık 2018 Perşembe 21:57

Yorumcu gerçekler diye rümuz belirlemiş ama kindarın ta kendisi! Uğur arkadaşım hakkınız kaybolmaz, umarım bu kez aklı-selim galip gelir de şovmen avukatların peşine takılıp birilerine maşa olunmaz! Yeni plan hazırlatmaktansa, expo için hazırlanmış büyükşehirin planını hemen devreye almak en çabuk sonucu verir! Yine de mal sizin, karar sizin, seçim sizin!

Yorumu oyla      10      5  
Türkan Kutlu 20 Aralık 2018 Perşembe 21:42

Çok güzel bir yetki devri yakalamış Ken iyi değerlendirmek lazım.Bir İzmir''lilerin olarak demokrasiden yanayım.Açıklamalarınızı hayata geçireceği bize inanıyorum.

Yorumu oyla      10      5  
Gerçekler 20 Aralık 2018 Perşembe 20:38

Burayı Uğur gibi rantçılara teslim eden karşısında bizi bulur hem belediyeyi hem halkı tehtid et sonra yok dededen kaldı plansız falan...merak etme plan yapılır yeşil alan olarak kalır...akpli miletvekilleriyle iş tutsanıza bu olmayacak bu biline..

Yorumu oyla      10      8  
Uğur 20 Aralık 2018 Perşembe 19:19

Gerçekler adlı şahıs ben kimseyi tehdit etmedim, Türkçe anlama konusunda eksikleriniz var sanırım. Birde bu mülkü plansız almadık dededen kalma onun öncesini bilemiyorum bile atanlardan kalma yani, haberin olsun olayı kavramınızda yardımcı olması adına yazıyorum. Plansız bırakıldık, şehir planları sürekli güncellenir 100 yılı aşkın toprağımız ne tarım alanı (ki tarım yapılamıyor), ne konut, ne ticaret ne bilmemne koca bir belirsizlik... Düşün ki tapulu evin vardı yüz yıllık tapusu iptal edildi sana da bekle karar vericez diyorlar herkes kendini bu noktaya koyup düşünsün evimi mi yıkacaklar oturmama izin mi verecekler, teşbihte hata olmaz durum böyle...

Yorumu oyla      12      5  
Mister No 20 Aralık 2018 Perşembe 19:09

Büyük bir bölümüne saglik tesisleri yapilabilir.Hisse karsiligi bir miktar para ve kardan pay verilir . Böylece arsa sahiplerinin eline hem nakit para hemde tesisler var oldugu müddetce kardan pay olarak para gecer. Kimseninde hakki kalmaz böylece. 20 dakikada havalimani, 35-40 dakikada Cesmeye , 15-20 dakikada merkeze ulasabilecegin böyle bir yeri Saglik Turizmine acmak en akilli istir. Geri kalan kismada 3 Kattan yüksek olmamak sartiyla Konut icin imara izin verilebilir.

Yorumu oyla      11      5  
TC misafir 20 Aralık 2018 Perşembe 17:54

Rant çakallarına prim vermeden ve hak sahiplerini mağdur etmeden çözüm üretilmeli. Kent açısından halkın nefes alabildiği şehir merkezindeki nadir bir bölge. Benim önerim kamulaştırma yapılarak kent ormanının alanı genişletilmeli. Maliyeti yüksek olabilir ama etaplar halinde gerçekleştirilebilir.

Yorumu oyla      11      5  
Uğur'a 20 Aralık 2018 Perşembe 17:16

Aklı başında hiç kimsenin sizlerin atadan kalan hakkınızda gözü yok, olmadı da, olamaz da! Ancak sizler adına hareket eden bir grubun da imar yetkisi elinden alınmış Kocaoğlu'nu her fırsatta hedefe koyduğunu da biliyoruz. Zaman zaman burada da yazıldığı gibi, Kocaoğlu'nun arkasında durup, reddedilmiş planın ve elinden alınmış yetkinin savunucusu olsaydınız, bugüne kadar çoktan bir sonuca varılmış olurdu! Bence siz yine de büyükşehirin planının takipçisi olun, Balçova belediyesinin yeni plan yapması, yaptırması seneleri alır, karar sizin!

Yorumu oyla      13      5  
tatmin etmedi 20 Aralık 2018 Perşembe 16:23

Başkanın söyledikleri beni tatmin etmedi! Ben 'bu işin daha önceki sahibi Aziz Başkan, belediye olarak onun daha önce yaptırdığı planı uygulamaya sokacağız' tarzı bir açıklama beklerdim! Anlaşılıyor ki bakanlık ilçeyle büyükşehir arasında sürtüşme çıkarması umuduyla bu yetkiyi devretmiş! Hakçası orasının expo için büyükşehir nasıl planladıysa öyle planlanmasıdır!

Yorumu oyla      13      5  
Gerçekler 20 Aralık 2018 Perşembe 15:47

Uğur adlı şahıs sen kimi tehtid ediyorsun .Burası plansızsa plansız olarak mülk edindin şimdi rant isteyip birde beldiye ve halkı tehtid ediyorsun.

Yorumu oyla      10      7  
Uğur 20 Aralık 2018 Perşembe 15:24

Yaşanılan sıkıntıları bilip bilmeden İnciraltı''na dokunulmasın diyen insanları Allah''a havale ediyorum. İnciraltı şehrin göbeğinde PLANSIZ bir bölgedir, bu haliyle kalması herkese zarar. Kent ormanı dışındaki alan özel mülktür, kamulaştırma mı olur plan mı çıkar bu sorun çözülmeli artık bunu anlayın. Ancak İnciraltı yalanlara doydu ve iyi niyetli yalansız dolansız sonuç istiyoruz.

Yorumu oyla      14      8  
fl 20 Aralık 2018 Perşembe 13:46

az da olsan şehir insanın hava aldığı tek yeri ranta kurban etmeyin Zaten şehrimizin tüm deniz kenarı çin seddi gibi

Yorumu oyla      13      8  
Gerçekler 20 Aralık 2018 Perşembe 13:45

Aziz Kocaoğlu bu işe el atmazsa beton yığını olur orası..

Yorumu oyla      15      8  
sezarın hakkı sezara 20 Aralık 2018 Perşembe 13:33

rant a kurban ettirmeden. konut izni verilmeden verilse de 3 kattan fazla izin verilmeden bir planlama yapılmalı. yoksa güzelim yeşil alan mahvolur. izmirin geçmişinden ders alınmalı. bu konuda sayın Çalkaya gerekeni yapacaktır.

Yorumu oyla      10      5  
Gürkan 20 Aralık 2018 Perşembe 13:25

AKP seçim öncesi bu işi neden belediyeye devretti? Belediyeye devredilecekse bunca yıl neden beklenildi ve de neden büyükşehire devredilmedi? Büyükşehir dururken şehir için bu kadar önemli dev bir araziyi ilçe belediyenin planlaması ne kadar doğru ?

Yorumu oyla      16      6  
Hasan Eskici 20 Aralık 2018 Perşembe 13:21

Balçova belediyesi bu planı yapacak ama yeterli şehir plancıları yok ihale yaparak yaptırabilir

Yorumu oyla      10      5