YORUMLAR
Toplam 13 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
zafere 25 Kasım 2018 Pazar 04:39

90 dk popülist falan değil. Aktarma otobüsleri semtlerden raylı sisteme yolcu taşıyor, ağırlıklı olarak aktarma burada kullanılıyor. Kartlar kredi kartlarına bağlanabiliyor yani kartımda bakiyem yoktu bahanesi de geçersiz artık. 2nci, 3ncü kart sorunu çıkaranlara gelince, masal okumasın kimse, aktarma hakkını kullanabilmek için zaten 2nci, 3ncü kartı almak zorundasınız, neye itiraz ediyorsunuz ki? Dış ilçelerde gittiğin kadar öde uygulaması son derece akıllıca bir uygulama. Ama hem gittiğin kadar ödeyeceksin hem de aktarma hakkı isteyeceksin. Kestirmeden üste para isteyin, olsun bitsin! Çözüm izban c.ovası-menemen çalışır, devam etmek isteyenler 2nci kez kart basar. Bir ara öyleydi, sonra TCDD bunu kaldırdı. Hoş, adamlara kalsa İzban'ı kaldıracaklar, sefer sayısını artıracak her teklifi reddettiler, bile bile sabote ediyorlar, gelir kaybı günlük bir milyon tl civarında. Varolan sistem, İzban'a Bergama, Ödemiş, Tire eklendiğinde daha bir net çıkacak ortaya.

Yorumu oyla      9      6  
Zafer 24 Kasım 2018 Cumartesi 17:16

Çözüm isteyen arkadaşım, çözüm 90 dakikanın kaldırılmasında. 90 dakika denilen şey hem süper popülist, hem sürdürülmesi mümkün olmayan, aynı zamanda da gerçekten sabah işine akşam evine gelen insan için bir faydası olmayan bir sistem. Gün içinde keyfine Konak'a gidip gelen kişinin tek biletle git-gel işini halletmeye yarıyor. beleşçiye yarıyor, Bir de devamlı dışarıda olan şirket elemanlarına yani şirketin kendisine yarıyor. Keyif yapan ya da zengine yarayan sistemi neden sürdürüyoruz? Bunu sürdürebilmek için de habire bir yerlere garip başka sistemler getirilerek açık kapanmaya çalışılıyor. Aktarmalar yeniden düzenlensin. Normal mesafelere 2 aktarma, uzak mesafeye 3 aktarma ile gidilir olsun. Sadece aynı yöne 2 aktarmaya standart bilet ücreti, sonrakine ise düşük bir ekleme verilsin. Oldu bitti işte, hem açık kapanır hem deli dumrul hesabı yapmaktan kurtulunur.

Yorumu oyla      10      6  
Ahmetsezai 24 Kasım 2018 Cumartesi 17:10

GİTTİĞİN KADAR ÖDE SİSTEMİ,ULAŞIMDA ADİL YOLCULUK DEMEKTİR.ÇOK GİDEN ÇOK ÖDER,AZ GİDEN DAHA AZ ÖDER DEMEKTİR.BUNA İTİRAZ EDENLER ADALETE İNANMAYAN MENFAAT TİPLERDİR.ŞEHİR İÇİNDE BİR DURAK GİDENLE,ONLARCA DURAK GİDENLER HANGİ VİCDANLA AYNI PARAYI VERSİN.HERKES GİTTİĞİ KADAR ÖDESİN.BU SİSTEME DAHA ÖNCE GEÇİLMELİYDİ.HAK,HUKUK,ADALET KAVRAMLARI İÇİ BOŞ LAFLAR DEĞİLDİR..

Yorumu oyla      13      5  
zihni sinir 24 Kasım 2018 Cumartesi 17:00

Zihni sinirler de var. Hem kent dışında oturacaksın, hem kısa mesafe gideceksin hem de 2nci binişe aktarma isteyeceksin! Yahu, şehir dışında kim 90 dk içinde 2nciye biner? Boşuna yazıyorsun, sırf muhalefet olsun diye, köyde yaşayanların çoğu 60-65 yaş kartına sahip zaten, neyin aktarması bu? Gidin işinize, yolcu sayısının arttığını söyleyerek de kimi kandıracaklar ki yalan söylemiş olsunlar. Maşallah hepiniz sip sivri zekaya sahipsiniz :)

Yorumu oyla      11      6  
bol keseden 24 Kasım 2018 Cumartesi 15:25

Hem Kemalpaşaya gideceksin hem aktarma isteyeceksin! Yok yaa! Yaa bi gidin işinize! Otobüs verildiğine dua etmiyor, kalkmış 90 dk diyor! İzmirden başka kentlere bakan oldu mu hiç? Ha, tehdit edenler, oy vermem diyenler, 90 dk var mı başka kentlerde? Oy vermem deyip tehdit etmeyin, vermediğinizi biliyoruz zaten! Varolan sistemi eleştirenler, çözüm önerin kardeşim çözüm! İzban 136 km gidiyor, nasıl olacak bu iş? Kredi kartınıza bağlayın kentkartınızı, kartta bakiye sorununuz kalmaz, istediğiniz anda da bakiyenizi görürsünüz! Geçinmeye gönlünüz olsun yeter ki!

Yorumu oyla      19      7  
Sıkıntı 24 Kasım 2018 Cumartesi 14:45

Merkez dışına da aktarma hakkı verilmediği sürece sıkıntı devam edecek . 31 Mart 2019 da bu ayrımcılığın sonuçlarını görürüz .

Yorumu oyla      9      12  
Gürkan 24 Kasım 2018 Cumartesi 13:09

Merkez dışı otobüslerde gittiğin kadar öde sistemi sıkıntı çıkarmaz ancak İZBAN yolcusunun büyük kısmı şehir içi yolcusu. Artı para sistemine bir çare bulunmalı. Şehir içi trenler ayrı çalışır, şehir dışı trenler de belli noktalarda şehir içi trenlere aktarma yapabilir. 2 kişi tek kart kullanmayı geçtim sürekli bakiye yüklemek zorunda kalınıyor.

Yorumu oyla      10      10  
ege üni 24 Kasım 2018 Cumartesi 12:34

O zaman Şehir merkezine taşınacaksınız bende 1.600 tl en uyduruk kira ödüyorum ne algısı biter tabiki gittiğim kadar ödeyeceğim 140 km yol yapıyomuş bucada iş bulmuş Tireden zor geliyomuş banane o zaman oturmucaksın tire tokiden vericen kiranı

Yorumu oyla      18      6  
TC misafir 24 Kasım 2018 Cumartesi 11:32

Kart almayı teşvik etmeye yönelik bir uygulama. Kadın çoğuyla tek kartla seyahat edebilirken bu sistem yüzünden çocuğuna da kart alıp minimum düzeyde para yüklemek zorunda. İzbanda 3 kişilik bir ailenin Demirköprü durağından seyahat edebilmesi için minimum 11 TL kişi başı kartında bakiye bulundurmak zorunda 3 kişi için bu 33 TL eder normal şartlarda gidiş geliş kişi başı 6 TL olması yani toplamda 18 TL bakiye olması gerekirken bu tutar neredeyse 2 katına çıkmış bulunmakta. Anladığım kadarıyla Eshot bunu genele yaymaya çalışacak şimdilik bunun altyapısını oluşturuyor.

Yorumu oyla      10      8  
Yanlış bilgi 24 Kasım 2018 Cumartesi 11:07

Kemalpaşa hattında 90 dakika vardı.

Yorumu oyla      10      5  
Gürkan 24 Kasım 2018 Cumartesi 11:06

AKP gelince köylere de 90 dakika verecekmiş :) Ha ha ha ...

Yorumu oyla      13      6  
Kandırmaca 24 Kasım 2018 Cumartesi 10:21

İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri otobüslerde gittiğin kadar öde sisteminde niye 90 dk aktarma hk iptal ettiğinizi izah edemiyorsunuz ? Merkez ilçelerde metro, tramvay , vapur, otobüs ve İzban da sınırsız 90 dk aktarma hk var , ama merkez dışı ilçelerde 90 dk aktarma yok ! Neymiş 15 km için 2,75.-TL mış ! Peki vatandaş 5- 10 km mesafede 10-20-30-50-70-90 dk içinde 2 ci,3.cü kez otobüse bindiğinde aktarma hk vermeyerek her biniş te 2,75.- TL almıyor mu sunuz ? Bu ıuygulama nasıl yolcu sayısını arttırıyor ? Bu uygulaman önce vatandaş hangi ulaşım aracını kullanıyordu ? Bunun araştırmasını yaptınız mı ? Madem verimlilik arttı , bugüne kadar niye uygulanmadı da hem vatandaş , hem ESHOT zarara uğratıldı ? İzban da gittiğin kadar öde sistemi dahil merkezde tüm ulaşım araçlarında 90 dk aktarma hk var ! Merkez dışına aktarma hk yok ! Aktarma hk vermeden merkez dışındaki sistemi överek Aklımızla dalga mı geçiyorsunuz ?

Yorumu oyla      14      12  
24 Kasım 2018 Cumartesi 09:49

Kusura bakmayın ama hiç de iyi bir sistem değil bu. İzbanda da böyle, otobüste de böyle. Kaldı ki Urla'dan dönerken vadilatör asla ve asla parayı iade etmiyor.

Yorumu oyla      14      11