YORUMLAR
Toplam 22 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Sevim ılgiz 13 Kasım 2018 Salı 21:03

İzmir’de iyi ki duyarlı, Kültürpark’ın, yeşilin, doğanın, yaşamın, tarihin, özgürlüğün değerini bilen bir avuç da olsa insan var. Onlar bizim adımıza, bir şeylere sahip çıkıyorlar sağolsunlar, varolsunlar.

Yorumu oyla      9      5  
İtibar Kaybediyorsunuz 13 Kasım 2018 Salı 13:40

Bu eylemi yapan Kültürpark Platformuna ve Odalara karşı İzmir halkında biraz olsun hoşgörü ve sempati var idi. Ama bu davranış şekli ve "Kültürpark Tınaztepe Üniversitesine verildi." iddiası itibarınızı yerle bir etti. Bu Kuruluşlarda yer alan aklı başında kişiler, çıkıp kamuoyundan özür dileyiniz ve yalan ifadeleri düzeltin.

Yorumu oyla      17      5  
Gürkan 13 Kasım 2018 Salı 13:23

Kültürparkın içine yapılan dev holleri ileride yıkılmak kaydı ile kabul etmişler. Yarın bir başka başkan da çıkıp 30 bin metrekare alan yapacağım ama ileride sökmek şartı ile dese kabul edecek misiniz ? Ayrıca bu nasıl bir çelişkidir ki 23 bin metrekare alana ileride "kaldırılacak" diye sesimizi çıkarmadık diyorsunuz ama var olan bir ufak binanın "3 yıllığına" üniversiteye tahsini kabul etmiyoruz diyorsunuz.

Yorumu oyla      18      5  
Kabak Tadı 13 Kasım 2018 Salı 13:18

Yeter artık yahu. Kabak tadı verdiniz. Bu kadar terbiyesizce, haddini bilmeyen çıkş ve eylemler. Bu gösteri AKP'li bir Belediyede olsaydı, hepiniz göz altında idiniz. Bravo Aziz Başkana size tahammül edip polis çağırmadı. Yorumlara baktığımız zaman da bıkkınlık verdiğiniz anlaşılıyor. ARTIK YETER!

Yorumu oyla      19      5  
hepiniz 13 Kasım 2018 Salı 12:26

uzlaştık diyor biri :) Kimsiniz siz yahu, alooo, kimsiniz? Size kimlik kazandıran, iktidar kapatma peşindeyken sizi adam yerine başkana meydan okumak! Ben olsam odaya bile sokmam sizleri! Laf salatasıyla kendi şovunuzun peşindesiniz, yemezler nitekim başkan da yememiş! Yorumlardaki tepkilerin kimlerden geldiği de belli!

Yorumu oyla      28      7  
Alpaslana 13 Kasım 2018 Salı 12:22

Yalnız siz değil tüm meslek odaları yazık ettiniz, itibarınızı yitirdiniz! Bu saattan sonra doğruları da dile getirseniz boş! Yakın zamanda bunun sonuçlarını da görürsünüz zaten! Kapısı fuar alanına dahi bakmayan, boş duran binanın, özel de olsa, üniversiteye verilmesine neden karşı çıkıyorsunuz? Kocaoğlu, rahmetli Piriştina gibi sizi hoş tutmadığı, mamalarınızı kestiği için mi? Neden doğruları söylemiyorsunuz? Halkın menfaati falan gibi sloganlara da sarılmayın artık, içi boşaldı o kavramların!

Yorumu oyla      28      7  
H. İbrahim Alpaslan 13 Kasım 2018 Salı 10:13

Değerli arkadaşlar, Kültürpark meselesini basit bir tartışma, anlaşmazlık veya parti meselesi gibi görmemek lazım. Bu tüm kentlilerin meselesidir. Kültürpark Platformu, Kültürpark''ın Atina, Roma, Milan, Londra vs... bir çok çağdaş kentteki gibi tüm kentlilerin yararlanabileceği kamusal bir kent parkı olarak kalması ve geliştirilmesi için mücadele etmektedir. Fuar hangarları yapılırken buradaydık ve o hangarları Belediyenin "geçici" kaydıyla, yani Gaziemir''deki yeni Fuar alanı tamamlanınca sökülmesi şartıyla yapılması konusunda uzlaştık. Ancak bugün yeni Fuar alanı yapıldığı halde sökülmüyorlar. Taleplerimizden biri de budur. Fuar hangarları sökülüp alanları yeşil alana dönüştürülmelidir. Gündemdeki konu da Kültürpark''taki eski İZFAŞ binasının bedelsiz olarak bir özel üniversiteye tahsisidir. Bu hukuki olarak sorunlar taşımakla birlikte herhalde kente ve Kültürparka yapılan en büyük haksızlıklardan biridir. Tüm kentliler olarak buna karşı çıkmalıyız. Bu binada Kültürpark''ı daha iyi hale getirmek için kurulan Kültürpark''tan sorumlu ve kentlilerle birlikte çalışacak Kültürpark Dairesi yer alabilirdi. Ya da Kültürparkımızın geçmişinin sergileneceği bir Kültürpark Müzesi olabilirdi ancak ne yazık ki özel bir üniversitenin rektörlük binası olmak üzere bedelsiz olarak tahsis edildi. Kültürpark Platformu bunlara karşı hepimizin hakkını savunmaya çalışıyor. Şahsen kentsel, çevresel duyarlılıkları olan ve vicdan sahibi hen kentlinin de benzer duygulara sahip olması gerektiğini düşünüyorum. H. İbrahim Alpaslan Mimarlar Odası İzmir Şubesi

Yorumu oyla      16      29  
.. 13 Kasım 2018 Salı 09:50

kendine Kültürpark Platformu diye adlandıran ve usul erkan bilmeyen bir grup kişiler.. bizde halkın bireyiyiz. kültürpark kimseye peşkeş çekilmiyor İzfaş binası sadece 3 yıllığına Akademik bir üniversiteye kullanım hakkı veriliyor.. Bana sanki biraz siyasi bir yıpratma için kurulmuş. usül erkan bilmeyen bir grupsunuz..

Yorumu oyla      32      9  
Ali Akgök 13 Kasım 2018 Salı 05:51

Ben Kültürpark Platformu katılımcısı bir yurttaşım. Buraya gerçek kimliğim ike yazıyorum düşüncelerimi. Ayrıca doğal olarak da seçmenim ve seçilmişlere hesap sormak, sorularıma ikna edici, doyurucu yanıt almak ve yanlış gördüğüm kamusal bir tasarrufa da karşı çıkmak hakkım vardır. Ve ben bütün bu haklarımı uygar bir yurttaş olarak kullandım ve kullanmaya devam edeceğim. Seçimlerde (seçeneksizlikten de olsa) oy verip milletvekili, belediye başkanı, encümen üyesi yaptığımız şahısları, partileri de elbet eleştirmek, yanlış uygulamaları teşhir etmek ve mümkünse ikna edip bu uygulamalardan caydırmaya çalışmak 1.) Hak ve görevimdir 2.) Böylece verdiğim OY''un gereği olarak sorumlu vatandaş olmanın gereğini yapmış olurum 3.) Ve beklentim sesimin duyulması ve yanlıştan dönülmesidir. Umarım bu hususta da yanlıştan dönülür. 3.) Biz üç (3) yıla yakın bir süredir Kültürparkımızın gereği gibi İzmir halkının kullanımında kalmasını, tahrip edilmemesini, korunmasını, güzelleştirilmesini dert edinen sorumlu yurttaşlar olarak bir Pkatform oluşturduk ve elimizden geldiğince yetkilileri, ilgilileri ve kamuoyunu bilgilendirdik, uyardık. 4.) Tek derdimiz Doğamız, Şehrimiz, Kültürparkımızdır. Buradaki yanlış veveya artniyetli yorumlara ancak ve sadece hayret ediyor ve kınıyorum. Kültürpark İzmir''dir, İzmirlinindir. Kültürpark HALKINDIR. Kültürpark''ta kültürparkın kullanımına aykırı veveya kamu zararına hiç bir tasarrufa İZİN VERMEYECEĞİZ!

Yorumu oyla      16      29  
gürkan 13 Kasım 2018 Salı 02:25

Platform üyeleri yorumlara eksiyi basmış :) Yahu Piriştina dev gibi fuar hollerini kültürparkın içine yaparken neredeydiniz? 23 bin metrekarelik yapıdan bahsediyoruz. Şaka gibi !

Yorumu oyla      33      14  
Yalçın Şardağı 12 Kasım 2018 Pazartesi 22:53

Halkın sesi, yüreği oldunuz Kültürpark sermayeye peşkeş çekilemez, kültürpark Behçet Uz’un İzmir halkına armağanıdır Teşekkürler Kültürpark Platformu,

Yorumu oyla      15      29  
Kültürpark Platformu 12 Kasım 2018 Pazartesi 22:51

Burada ezbere konuşan İzmirliler facebook'da lütfen bizi takip edin. Kentin sakini değil kentin sahibiyiz biz. Şimdi tekrar soruyoruz.. 1- Alelacele alınan karar nasıl hangi gerekçe alında ve nasıl bir kamu yararı içeriyor? 2- Eski İZFAŞ binasında devam eden tadilat için ne kadar para harcandı? Binaya yeni takılan yaklaşık 500 Bin TL değerindeki klimaların bedelini kim ödemiştir? 3- Halkapınar’da kiralanan ek hizmet binasına her ay 200 bin lira kira ödeyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark’ta 2 müdürlük ve 1 daire başkanlığının çalışma alanı olan bu yeri, kamu yararını gözetmeksizin özel bir üniversiteye hem de bedelsiz olarak nasıl verebilmiştir? 4- Ücretsiz olarak tahsis edilen bu binaya henüz yeni taşınmış olan Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığına bağlı 3 Müdürlük bundan böyle nerede çalışacaktır?

Yorumu oyla      16      29  
vatandaş 12 Kasım 2018 Pazartesi 22:47

BU SORULAR YANIT BEKLİYOR 1- Buca Portakal Vadisi Tınaztepe Mahallesi’nde üniversiteye ait olduğu bildirilen arazide herhangi bir inşaat, temel atma, tel örgü ile çevirme vb. faaliyet olmadığı halde, dilekçede neden “inşaatı devam eden” ibarelerine yer verilerek kamuoyu ve Büyükşehir Meclisi yanıltılmıştır? 2- Büyükşehir Meclis üyeleri İzmirliyi yakından ilgilendiren bu kadar önemli bir konuda neden araştırma yapmadan karar vermiştir? 3- Her dilekçe Büyükşehir Meclisi’nde geldiği gün oylanıp sonuca bağlanıyor mu? 4- Tınaztepe Üniversitesi iletişim kanalları neden kapalı? Bu üniversitenin mütevelli heyetinde kimler var? 5- Kar amacı güden özel bir kuruluşa bir kamu binası neden 3 yıllığına tahsis edildi? Bu işte kamunun yararı nedir?

Yorumu oyla      15      30  
Kaptan Arif 12 Kasım 2018 Pazartesi 21:47

Bu AKP lilerin ne iktidarı ne de muhalefeti çekilir gibi değil.Seviye lazım bu işlerde.Ama kim kaybetmiş.

Yorumu oyla      32      9  
Kültür 12 Kasım 2018 Pazartesi 20:29

Yahu bari şu siyaset oyunlarınıza Kültürpark'ı alet etmeyin, yazık günahtır. Çok mu umurunuzda orası burası. Açılan taş ocağı, talan edilen dere, yakılan ormanlar için ne yaptınız. Maksat Kocaoğlu'na vurmak, usul erkan da bu. Kültürpark gibi nadide bir çiçek tanesi için verildiği iddaa edilen eylemde yapılan kabalığa bak. Azıcık estetik, azıcık naiflik. Derdi Kültürpark olan insanlar holiganlar gibi pankart açıp, bağırmaz, güle, rengarenk çiçeklere boğardı o salonu. Siz kim, Behçet Uz'un emanetine sahip çıkmak kim.

Yorumu oyla      52      31  
YALAN SÖYLÜYORLAR!!! 12 Kasım 2018 Pazartesi 20:29

Facebook'ta bulunan Kaliteli DÜNYA ŞEHRİ İZMİR için HEP BİRLİKTE" de yayınladıları görüntülerin sonunda Belediyenin KÜLTÜRPARK'ı bu Üniversiteye tahsis ettiğini söylüyorlar. Bu kadarı da ayıp. Bunların peşinden kişilere söylencek tekşey."KENDİNİZE GELİN BU AYIP'A ORTAK OLMAYIN."

Yorumu oyla      41      27  
Semih 12 Kasım 2018 Pazartesi 19:58

Kültürpark platformu denen platforma destek veren gazeteci eskileri sosyal medyada herkese küfür ediyor. Kocaoğlunun yaptığı eniyi işlerden biri o binanın üniversiteye tahsisi..Tebrikler.

Yorumu oyla      48      30  
Resimdeki tiplere bakın 12 Kasım 2018 Pazartesi 19:11

İzmir Halkı adına konuştuklarını söyleyerek pankart açanların tiplerine bakarsanız ne olduklarını hemen anlarsınız. Arkadaşların şovlarını pazarlamak için cep telefonu ile kayıt alma telaşları da gözden kaçmıyor.

Yorumu oyla      48      27  
Bornovalı yurttaş 12 Kasım 2018 Pazartesi 19:07

Kendilerine Kültürpark platformu diyen bu kişiler,İzmir halkından bu yetkiyi nezaman ve nereden almışlar.İzmir halkı, kendisi adına hizmet üretme kısaca kenti yönetme yetkisini ve sorumluluğunu sayın Kocaoğlu'na vermiştir.Sayın Kocaoğlu,belediye başkanı olarak,unutulmaz hizmetler ve eserlerle sorumluluğunu çok güzel yerine getirmiş ve getirmektedir.

Yorumu oyla      49      28  
antikapitalist 12 Kasım 2018 Pazartesi 18:59

Ben halkım Kültürpark platformu neymiş bilmiyorum, tanımıyorum.Bu kişiler halk adına eylem yaptığını söyleyip çeşitli yasadışı eylemler yapıyorlar.Savcılar harekete geçip bu kişilere iddaname hazırlamalı.Seçilmiş kişiler hariç kimse ben halk adına eylem yapıyorum diyemez bu suçtur.

Yorumu oyla      46      29  
Murat 12 Kasım 2018 Pazartesi 18:45

Buyuk baskan iste senin en sevilen ozelligin bu kurala kaideye yasaya uymuyorsa adi sani sifati ne olursa olsun yaninda yeri yoktur.bazi kocakafalilar15 yildir anlayamadi bunu sittin senede anlayamayacaklar

Yorumu oyla      44      27  
volkan nicolas 12 Kasım 2018 Pazartesi 18:44

makınalı tufek gibi kımseyı dınlemeden direk soylenıyo başkana aziz haklı randevu alun herşeyin usulu var

Yorumu oyla      47      26