YORUMLAR
Toplam 13 yorum var. Onay bekleyen 1 yorum var.
Ceyhan Demir 2 Ekim 2018 Salı 00:47

ahmet isimli bir yorumda (ceyhan demir..12 eylül diktasının belediye başkanı sosyal demokratlara yol gösterici olmuş..ne güzel) yazılmış. beni hedef aldığı için yanıtlamayı uygun buldum. 12 eylülün ertesi günü İzmir Belediye Başkanlığı'na ben değil rahmetli Eshot Genel Müdürü Cahit Günay atanmış. Ben 2 yıl 2 ay sonra İzmir Vali yardımcısı olarak İzmir'e geldim. 5 ay sonra Cahit Beyi görevden aldılar ve zamanın İzmir valisi rahmetli Hüseyin Öğütçen'in önerisiyle yerine ben atandım ve seçimlere kadar 11 ay 11 gün bu görevi yaptım. Bütün askeri dönemlerde olduğu gibi 12 eylül askeri idare döneminde de belediye başkanlıklarının %93 e yakını atamalı mülki amirler tarafından yürütülmüştür. Ben bu çok kısa hizmet süresini günü gün ederek geçirmek yerine İzmir'e bir çok önemli hizmetler getirdim ve bunların hemen hepsi sosyal demokrat projelerdi. 10.000 KONUTLUK EGEKENT VE EGEKOOP PROJESİ, MEMURLARA LOJMAN ALIMI,MEMURLARIN KADRO SORUNLARININ KÖKTEN ÇÖZÜMÜ,EMEKLİ İŞÇİLERİN KIDEM TAZMİNATLARININ TAKSİTLE ÖDENMESİ UYGULAMASINI HEMEN 2. GÜNÜMDE KALDIRIP TOPLU ÖDENMESİ, İTFAİYE VE ZABITA PERSONELİ DAHİL MEMURLARIN BİRİKMİŞ FAZLA ÇALIŞMA ÜCRETLERİNİN ÖDENMESİ,İZMİRDE İLK KEZ TOPLU TAŞIM KARTI UYGULAMASI,TİCARİ TAKSİLERE TAKSİMETRE TAKTIRILMASI, 54.000 M2 LİK GÖZTEPE (SUSUZDEDE) PARKI VE DİĞER 12 ADET PARK YAPIMI, İŞYERİ AÇMA, YAPI İZNİ GİBİ İŞLERİN KISA ZAMANDA SONUÇLANMASI V.B 11 ay 11 gün içinde 1 genel ve bir de yerel seçim yapıldı. Önce genel seçimle Kasım 1983 tarihinde iktidara gelen ANAP 5 ay sonra yapılan belediye başkanlığı seçiminde belediye olanaklarını siyasi olarak onların lehine kullanmam için çok baskı yaptı. Baskılara boyun eğmediğim için İzmir'de toplam hizmet sürem henüz 22 ay iken ( 5 yıl süre hakkım vardı) Konya'ya sürgün yedim. O sırada sıkıyönetim devam ettiğinden 1402 sayılı Sıkıyönetim Yasası hükmü gereği YÜRÜTMENİN DURDURULMASI İSTEKLİ DAVA AÇILAMADIĞI İÇİN , EMEKLİ MAAŞI VE İKRAMİYESİ BİLE ALAMADAN 20 YILLIK KAMU HİZMETİMİ YAKIP İSTİFA EDEREK AVUKATLIK STAJINA BAŞLADIM. 20 yıllık kamu hizmeti anılarımı GELİRİNİ ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİNE BAĞIŞLADIĞIM "İZMİR'İN AŞK ASANSÖRÜ Yıkılmaktan Nasıl Kurtuldu" adlı kitapta topladım. Bu kitabın 3. baskısını Konak Tibaş İşhanı altındaki YAVUZ KİTABEVİNDEN bir adet alıp 20 tl. öğrenci burs katkısı yaparak okuyun lütfen ve sizinle istediğiniz yerde sosyal demokratlığın ucuz bir slogan olmayıp yaşama nasıl geçirilebileceğini yüz yüze tartışıp, görüşelim. ANNEM VE BABAMIN 1940 TARİHLİ CHP ÜYE KARTLARINI KIYMETLİ BİR BELGE OLARAK SAKLARIM. BENİ TANIYAN MÜLKİ AMİRLERDEN, KAYMAKAMLIK YAPTIĞIM İLÇELERDEN, MEMLEKETİM ULUKIŞLA İLÇESİNDEN SORUŞTURUN. 76.yaşını yaşıyorum. Ne benden ve ne de ailemden bu tarihe kadar CHP dışında bir partiye oy çıkmadı. Ve dahası bu yapımı kullanıp CHP den hiçbir talepte bulunmadım. Aziz Kocaoğlu aday olmayacağını bugün açıkladı. Ben yazdıklarımın yine arkasındayım. SON SÖZ:PEKALA BU YORUMU YAPAN SİZ KİMSİNİZ? NEDEN SOY ADINIZI BİLE YAZMADINIZ?

Yorumu oyla      9      5  
Bağımsız aday olursa ne olur? 1 Ekim 2018 Pazartesi 00:59

Aziz Bey bağımsız aday olursa enaz % 20 oy alır. CHP de %20 oy alır. Böylece %30-35 ile AKP Büyükşehiri alır. "Aziz Bey bağımsız aday olsun." diyelerin içi o zaman serinler.

Yorumu oyla      11      8  
ahmet 30 Eylül 2018 Pazar 23:32

ceyhan demir..12 eylül diktasının belediye başkanı..sosyal demokratlara yol gösterici olmuş..ne güzel..

Yorumu oyla      12      8  
Ali uslu 30 Eylül 2018 Pazar 21:48

İzmir aziz başkansız olmaz yazıda belirtiğiniz onca unsurlarda haklısınız birkaç koltuk sevdalısı ve aziz düşmanlığı yersiz

Yorumu oyla      13      10  
Zühtü 30 Eylül 2018 Pazar 20:51

Aziz bey bagımsız aday olsun o zaman!

Yorumu oyla      21      10  
gürkan 30 Eylül 2018 Pazar 19:58

adam o kadar şey söylemiş, takıla takıla suya mı takıldın? Çeşmeden su akması 3.dünya ülkesi standartıymış. Yok Ya! Dünyada bir çok geri kalmış ülkede bırak çeşmeden su akmasını, doğru düzgün su yoktur. KM'lerce yol yürünüp, kovalarla su taşınan yerler var. insanlar açlıktan ölüyorlar. Bunlar vizyonu olmayanların , azla yetinenlerin savunmasıymış. Sudan bahsetmişken, büyükşehir belediyesinin geçen yıl kullandığı elektrik gideri ne kadar biliyor musunuz, 180 milyon TL. elektriğin çoğunu da sen evinde temiz su al diye yapılan, evsel atıkları da arıtan arıtmalar harcıyor. suyu, evsel atıkları arıtma, buradan çıkan çamurları sanayide, tarımda kullanma vizyondur. bu tesislerin elektrik giderlerini düşürmek için yenilebilir enerjiye yatırım yapmak istemek vizyondur. Sürekli değişen enerji bakanlarından birinden randevu alınabilirse kredi ile yenilebilir enerjiye yatırım yapılıp, her yıl enerjiye giden bedellerden tasarruf yapılıp, kaynaklar diğer projelerde değerlendirilecek. 180-200 milyondan bahsediyoruz. bazılarının vizyonu yandaşa 20-30 yıl geçiş garantili köprü olunca ne söylesek boş ama ...

Yorumu oyla      18      12  
Yilmaz 30 Eylül 2018 Pazar 19:57

Aziz başkan partiyi fazla gerdi artık gelecek adaya destek vermeli ısıtıp ısıtıp tekrar aziz beyi masaya koymaya gerek yok olmamalı

Yorumu oyla      18      9  
aslan 30 Eylül 2018 Pazar 19:00

bence aziz kocaoğlu bi 15 yıl daha başkanlık yapmalı..hatta 20..toplamda 35 olsun izmirin plakası..

Yorumu oyla      13      14  
Gürkan 30 Eylül 2018 Pazar 18:07

Aziz Kocaoğlu birinci tercihim; olmaz ise uygun , ortak bir adayda buluşup, geçmişte yapılan hatalar yapılmamalı , yoksa telafisi zor demiş.

Yorumu oyla      18      16  
Tayfun 30 Eylül 2018 Pazar 18:03

Ceyhan beyin yazisinin içeriğine bütun kalbimle katiliyorum hatta şunu da eklemek istiyorum tüm kesimlerden oy alabilecek kişiligi ile Aziz bey rakipsiz en güçlü chp adayi olmalidir...Böyle değerler hiç ama hiç kolay kazanilmiyor izmir li olarak onu korumali ve devamini sağlamaliyiz. Hele hele kriz içinde ki bir ülke ekonomisi içinde Aziz bey bizim için tam bir şanstir. Bir gerçek sade izmir li olarak Aziz bey ille de Aziz bey diyorum.

Yorumu oyla      21      15  
Lombak 30 Eylül 2018 Pazar 17:46

Kente kesintisiz su verilmesi üçüncü dünya ülkesi standardı. Kente kesintisiz ve musluktan içilebilir su hizmeti verirseniz AB standardı oluyor. Köylere bile kanalizasyon ne demek? Zaten olmalı. Sadece İzmir değil Türkiye Atatürk çizgisinde olmalı. Vizyonu olmayan savunmadakilerin, azla yetinenlerin görüşleri bunlar. Ankara'yı İstanbul'u böle böle verdiyseniz, birleştire birleştire alın bakalım önce. Ama öyle "Kürt Siyasi Hareketi"yle Saadetle falan değil. Madem Atatürk çizgisi diyorsunuz, o zaman Atatürk çizgisinde olan herkesle. Hadi yapın destekleyelim. Ama bunlar Aziz Bey için İzmir'de söylenir de İstanbul'da bölücü, İslamcı koalisyonlara gidilirse tutmaz. Ankara'da Mansur Yavaşla... güldürmeyin...Hatta İzmir'i verin Ankara'yı İstanbul'u alın o da kabul. Hadi yapın destekleyelim. İstanbul'da Cananlarla, Tanrıkullarıyla, Amerikan solculuğuyla, Hilarycilerle, Obamacılarla, TESEVcilerle, teslimiyetçilerle, yetmez ama evetçilerle falan nasıl olacak bu işler? Yani Atatürk çizgisinde?

Yorumu oyla      17      12  
Hayrullah SORKUN 30 Eylül 2018 Pazar 17:17

Aziz Kocaoğlu kırsalda %20 nin üzerinde oy fazlalığı olan bir Başkanken kentsel dönüşüm için sözleşme imzalayan 35000 izmirli vasati 3 oy sahibi olsalar 100000 oy potansiyeli olan bir topluluk.şayet Aziz bey aday olmazsa bu konutların geleceği meçhul e gider.bu yüzbin oy da görülmeyecek bir oy değildir.bu nedenle Aziz Kocaoğlu aday olmalıdır.

Yorumu oyla      17      12  
Efe 30 Eylül 2018 Pazar 16:56

Bu kadar çok güveniyorsanız Bağımsız aday olsun görelim bakalım

Yorumu oyla      18      15