YORUMLAR
Toplam 16 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Sayın Şengül 16 Ağustos 2018 Perşembe 20:07

Yorumları dikkatlice okudum bu konu sürekli gündeme geldiğinde kimse körfez geçişi istemiyoruz demiyor, devletimiz yapacak ise yarın başlasın ama yap işlet devret modeli ile yapılacak ise istemiyoruz diyor.İstanbul'daki 2 köprü ve boğaz geçişi için yapımcı firmalara garip rakamlarla devlet geçiş garantisi verdi hemde döviz cinsinden.O köprüler ve boğaz geçişi çok pahalı insanlar geçmeyince devlet garanti verdiği rakamı döviz cinsinden ödüyor, dövizin artışı ortada.Bütün insanların verdiği vergilerden yapımcı firmalara devlet garantisi ödeniyor.İnsanların sadece karşı çıkması yap işlet devret modeline.Yıllardır dava diye Ak Partiye oy verenler de aynı fikirde olmasına rağmen bu konuyu zaman zaman parti yetkililerinin gündeme getirmesi insanların kafalarında garip soru işaretleri oluşturuyor.

Yorumu oyla      10      5  
dert 16 Ağustos 2018 Perşembe 19:24

Keşke sizin derdinizde milleti döviz borcunun altına sokacak körfez geçişi yerine İzmir'e metro yapmak olsa. Halkapınar-Otogar arasını 15 yıl önce ulaştırma bakanı söz verdi İzmir'e yapılacak en kolay metro hattı niye hala yapmadınız? Bende yap işlet devret modeli ile istemiyorum.Sizin derdiniz de olacaksa İzmir'e metro yapmak olsun.

Yorumu oyla      10      5  
eğer 16 Ağustos 2018 Perşembe 19:20

Eğer yap işlet devret modeli ile değil hazine bu körfez geçişini yapacak ise yarın kazmayı vurun.Yap işlet devret modeli ile milleti dolar borcunun altına sokmayın.Bayraklı Karabağlar ilçe sınırları hala insanların istediği gibi değil.İnşaattan vazgeçin milletin hali perişan neden ağzınızdan tarım ve hayvancılığa destek çıkmıyor.

Yorumu oyla      10      5  
Neden 16 Ağustos 2018 Perşembe 19:15

Neden İzmir'e 1 metre bile metro yapmıyorsunuz? Derdiniz fikriniz körfez geçişi.Ak Partili büyükşehir belediyelerine hafif raylı ve metro yapımı için hazineden para verilirken İzmir'in hakkını niye savunmadınız? Bu körfez geçişi birine söz verildi de hala yapılamıyor diye mi bu konu temcit pilavı gibi gündeme getiriliyor? Metro yapın bakalım istemeyen olacak mı.İstanbul'daki 2 yeni köprü ve boğaz geçişi için yapımcılara hesapsızca devlet dolar olarak geçiş garantisi verdi milleti dolar borcunun altına soktunuz.Sayın Naci Ağbal bakan iken sadece Osmangazi köprüsüne devlet olarak verdiğimiz geçiş garantisinden borcumuz 760 milyon dolar dedi o günlerde dolara 6-7 tl değildi.Milletin aklı ile alay etmeyin.

Yorumu oyla      10      5  
Gürkan 16 Ağustos 2018 Perşembe 16:59

İstanbul' a gelince 3 köprü , 1 tüp geçit, Marmaray yapıldı ise bize niye yapılmasın ? Yapılmasın , istemiyoruz anlayışını bırakmak lazım. Bu şehir planlı bir şekilde büyümelidir. Yol da lazım metro da ... koskoca şehir Yeşillik Caddesi'ne, Anadolu Caddesi' ne mahkum olmuş durumda. İZBAN ile mevcut yollar ile bu iş olmaz. İzmir'e metro ve geniş bulvarlar lazım. Türkiye' nin 3.büyük şehrinde 4 şeritli yol yok. Bugün çevre yolu olmasaydı trafik berbat olurdu. Burada önemli olan projenin yapılış biçimi. Mevcut projeyi eleştirebilirsin ancak İzmir' de dert hiçbir şey yapılmasın. Şu şekilde yapılırsa daha iyi olur diye bir öneri yok, hep işi yokuşa sürmek var. Bu şehrin katı atık tesis sorunu da yıllardır aynı zihniyet yüzünden çözülemedi. Bugün çağ dışı bir yöntem ile çöpler depolanıyor. Ayrıca araba vapuru da çözüm değil. Yoğun yolcu olan yere metro değil de metrobüs yapmaya benzer.

Yorumu oyla      11      8  
arif 16 Ağustos 2018 Perşembe 16:00

köprü değil metro istiyoruz

Yorumu oyla      12      6  
Mustafa Narin 16 Ağustos 2018 Perşembe 14:51

Bu projenin İzmir trafiğini rahatlatmakla yakından uzaktan ilgisi yok, attığınız taş ürküttüğünüz kuşa değmez.

Yorumu oyla      12      8  
Bülent ışık 16 Ağustos 2018 Perşembe 14:22

Izmir'in nüfusu artmasın mümkünse düşsün istiyorum.

Yorumu oyla      15      6  
Yok artık ! 16 Ağustos 2018 Perşembe 13:48

Son zamanlarda dikkat ediyorum da sosyal medyada yerel seçimlerde oyumuz İyi Parti' ye diye propaganda yapan tipler var. Bunlar oyunu İyi Parti' ye vermeyecek olup, maksat CHP ' nin oylarını düşürüp AKP' yi İzmir' e aldırmak isteyen tiplerdir. Oyuna gelmemek lazım. İyi Parti'ye genel seçimlerde millet oy verdi ancak vekili MHP' ye geri döndü. Madem dönecektin ne diye İyi Parti'den aday oldun ? Seçim bitti hemen çıktılar ittifak bitti, AKP' ye de biz buradayız, MHP' ye muhtaç değilsiniz dediler.

Yorumu oyla      15      7  
izmirli 16 Ağustos 2018 Perşembe 13:35

izmir trafiğinin bu projeyle alakası nedir izmir 4 mılyon daha ne kadar kalabalık olsun kırsal kesimi daha ne kadar boşaltacaksınız siz once çevre yolunu menemene kadar bitirin söz verdiğiniz otogar metrosunu yapın açıklamalarınız samımı değil..rant beton zihniyeti..izmiri size yedirmeyeceğiz azcık bilim adamlarına saygı gösterin

Yorumu oyla      15      7  
volkan nicolas 16 Ağustos 2018 Perşembe 13:32

sizin hiç bilim adamlarına saygınız yokmu ben şu ekonomık darboğazda böyle bir projenın yapılmasını istemiyorum bide ortada 4 km lık otogar metro dururken neden bu projede ısrar edildiğini anlayamıyorum bence siz burayı yapmak istemiyosunuz ve tabı çevre sorunu sızın amacının inciraltına ve sasalı kuş cennetine dozer sokup taian edip rant elde etmek istanbuldaki 3. çevre yolu bunun orneği istanbul bitti sıra izmire geldi demi 16 senedir rantçı beton zihniyeti bıkmadınız !!!!

Yorumu oyla      15      6  
sezarın hakkı sezara 16 Ağustos 2018 Perşembe 12:47

İzmirliler olarak projeyi istemiyoruz . 1-Proje trafik lokasyonunda yer almıyor.son yıllar da çok kalabalıklaşan izmir trafigine hiç bir katkısı yok! 2- Proje YID modeli ile yapılacak. karşıya geçiş tezat oluşturacak şekilde dolar üzerinden hesaplanıyor.hali hazırda indirimli saatler uygulamasında arabalı vapu ile karşıya geçmek 6TL ye geliyor.3- projenin yarısı tüp geçit, yarısı köprü şeklinde. ikisinin birleşimi için körfezin ortasına 800m uzunlugunda ve yaklaşık 200m genişliğinde yapay ada yapılacak. körfezin su sirkülasyonunu sıkıntıya sokacagı kanıtlandı! yani zararlıb ir yapı. 4-projenin giriş çıkış noktları inciraltı yeşilan örtüsünü ve sasalı kuş cennetini tehdit eder nitelikte 5-zaten şu anki dolar kuru 5.79TL ile yapılması mümkün değil. projenin maliyeti ilk sunuldugu zamana göre 2 kat arttı lütfen biri bunu sayın şengüle anlatsın. 6- herkese teşekurler.

Yorumu oyla      15      6  
Hür Düşünce 16 Ağustos 2018 Perşembe 12:43

İzmirliler değil projeyi İstanbullular ve inşaattan para kazanmayı bekleyenler istiyor. Konak Atatürk Kültür merkezi önündeki otopark önüne arabalı vapur iskelesi açılabilirse, bunun için uğraşın.Bostanlı-Konak çalışır. Otolar Buca-Güzelyalı-Alsancak yönüne çalışır.

Yorumu oyla      14      6  
ibrahim 16 Ağustos 2018 Perşembe 11:33

sengül dogru söylüyor. izmirin gelişmesini istemiyorlar.

Yorumu oyla      11      14  
Gürkan 16 Ağustos 2018 Perşembe 10:58

Üçkuyular iskeleden girip AOSB'den çıkan tamamen tüp geçit olan bir proje düşünülebilir. Maliyeti belki 2-3 katı olur ancak trafik için gerekli bir proje. Bu şehir 63 milyar vergi veriyor. Bakanlık tarafından metro yapılmadı , bari bu proje yapılsın.

Yorumu oyla      10      7  
İzmirli 16 Ağustos 2018 Perşembe 10:52

Sayın Şengül , çed raporu düzeltilsin sonra yola devam edin İzmirliler olarak projeyi istiyoruz

Yorumu oyla      12      22