YORUMLAR
Toplam 15 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
planlar 13 Haziran 2018 Çarşamba 23:33

Yaşadığı kente, ülkesine meraklı insan alır önüne haritayı inceler. Yaşadığı kentte, ülkede demiryolları nerelere gitmiş, karayolları ne alemde, vb. Bunu yapan insan da, dünyayı takip ediyorsa, Çandarlı limanını, önemini, ihmal edilmişliğini, demiryollarının Aliağadan Çandarlı'ya, Bergama'ya oradan da Kınık üzerinden Soma'ya bağlanması gerektiğini kestirebilir. Bunu yapabilmek için mühendis olmaya falan ihtiyaç yok, sadece merak ve ilgi. Kim iktidarda olursa olsun, bu yapılacak. Soru, kim hangi sürede, kaç paraya maledecek? Kimse de demiryollarına itibar kazandırıyoruz diye böbürlenmesin, demiryollarının tüm dünyada yeniden gündeme gelmesi ekonomik gelişmenin dayatmasından başka bir şey değildir. İzban'a gelince, sadece Kınık değil, belediyenin planında Tire ve Ödemiş var. Ben ekleyeyim, Kemalpaşa, Turgutlu, Manisa OSB ve Gar. Kimse konuşmuyor olsa da, İzban ya da adı ne olursa o, buralara gidecek. Falcı olmaya gerek yok ki. Kalkınacağız diyorsan, bunları yapman gerekiyor. Ayrıca Kınık da planlı falan değil, siyasi üfürmelerden biri. Hesabı yapılmış mı, kaç yolcusu olacak, kaç paraya çıkacak, kaç senede kendini ödeyecek! İzban'ı Kınık'tan önce Tire-Ödemiş'e götür, hemen kendini ödesin, karıyla Kınık'a, Kiraz'a gidersin. Rüyasında görüyor biri, ertesi gün üfürüyor :)

Yorumu oyla      12      5  
Mevlut Demir 13 Haziran 2018 Çarşamba 22:27

İzban'ın çalışmasından utandılar aynı sistemi geliştirerek İstanbul'da Halkalı-Gebze arasında yapmaya başladılar.Ankara'da da Başkentray adı altında devreye aldılar. Ne demek "yama".Bu zihniyet bölücülüğü temsil ediyor.

Yorumu oyla      9      5  
Kerim Sucu 13 Haziran 2018 Çarşamba 22:20

Sn Lombak, dün törenle açılan Sabuncubeli tüneli bugün törensiz şekilde kapalıydı. Bunların hangi sözüne,vaadine inanacağız.

Yorumu oyla      9      5  
gürkan 13 Haziran 2018 Çarşamba 21:55

alttaki yorumlara baktım ancak TCDD özelleşsin diye bir yorum göremedim. arkadaş sanırım hayal görüyor. Buca tramvayının da 2010 yılında belediye yüksel projeye hattın projesini hazırlatmıştı (şirinyer izban-tınaztepe kampüs arası), TCDD hattı vermedi, 2014 seçimleri öncesi de TCDD şirinyer-fakülte arası tramvay yapacağım dedi ama yapmadı, Kemer' den Gaziemir' e 3.hat olarak tünel yapacağım dedi ama yapmadı ... daha şehir içini çözmemişsin hat uzasa ne olur uzamasa !

Yorumu oyla      9      5  
haklısın 13 Haziran 2018 Çarşamba 21:51

Yorumcu Poyraz haklısın. Protokol kendilerinden önce olduğu için mecbur kaldılar, benzerini Antep ve Erzurumda yapma kararı kararı alalı yıllar oldu, daha yeni Anteptekinin 10 km'si için temel atıldı. Yandaşların anlamadığı, anlamak istemediği şu; borazan medyayı çalışır tutmak için kaynak lazım, o kaynak için de inşaat ihalesi lazım. Büyükşehir'in ihaleleriyle devlet ihaleleri arasındaki uçurumun nedeni bu kaynak ihtiyacıdır. Körfez geçişine başlayamamalarının ilk nedeni, yüklenici bulamamaları, ikinci nedeni İzmirlilerin yaptırmak istememesidir. Biliyorlar ki İzmirli istemezse o iş yürümez. Amaçları yatırım değil, havuza kaynak yaratmak. Yatırım amaçlamış olsalardı, fabrika satmazlardı.

Yorumu oyla      9      5  
Hasip Yüncü 13 Haziran 2018 Çarşamba 21:50

Binali Beyin alayı vala ile açılışını yaptığı İzban Selçuk hattı hala tek hat, aksak töksek çalışıyor.Vatandaş olarak görüyoruz ve diyoruz ki böyle olacaksa bırakın, gölge etmeyin. Çok laf az iş değil doğru söz, düz iş talep ediyoruz

Yorumu oyla      9      5  
Poyraz 13 Haziran 2018 Çarşamba 20:36

Sizce Buca tramvayı için atıl durumdaki TCDD hatlarını belediyeye vermeyen bakanlık 2002 yılından önce İzban protokolu imzalanmasaydı eğer 2002 den sonra belediye ile ortak İzban projesine başlar mıydı?

Yorumu oyla      13      5  
Lombak 13 Haziran 2018 Çarşamba 20:03

Valla ben tcddnin özelleştirmesine karşıyım. Vekilleriniz de barım barım bağrınıyordu özelleştirmeye karşıyım diye. Bu özelleştirme merakınızı yakıştıramadım. Ayrıca böyle sayfalarca yazın epey bilgi topluyorum. Teşekkürler.

Yorumu oyla      11      6  
Cabbar 13 Haziran 2018 Çarşamba 19:59

görüldüğü gibi olan gücünü milletten alan RECEP TAYYİP ERDOĞAN

Yorumu oyla      9      11  
Gürkan 13 Haziran 2018 Çarşamba 15:53

Bunlar baktılar 24 Haziran' da koltuk tehlikede millete yamasınız, şu sunuz-bu sunuz, tünel yaptık, beleş demeye başladılar. Sanki cebinden yaptı da hadi bedava geçin diyorlar. Bu şehir 64 milyar daha geçen yıl hazineye katkı sağlamış bir şehir, yok birde paralı olsaydı. Gerçi 2011 yılında tünelin inşaatı başladığında geçiş ücreti 2,5 dolar olacağı söylemişti. Aradan uzun yıllar geçti, tünel en sonunda bitti ancak tekrar ihale edildiği ve kamu kaynakları ile yapıldığı için ücret alınmayacağı söylendi. Baştan niye böyle yapmadınız da 3 liralık işi 10 liraya mal ettiniz ? İzmir Belediyesi'nin de Buca 'da geçişleri bedava olacak İzmir'in en uzun karayolu tünel inşaatı da devam ediyor ancak bakıyorum 2,5 km'lik paralel 2 tünelin ihale bedeli 110 milyon TL iken daha kısa olan Konak Tüneli daha pahalı yapılmış. Sabuncubeli' ni saymıyorum bile. İZBAN konusunda da TCDD banliyö hatlarını Ankara ve İstanbul'da tek başına modernize edip , sefer aralıklarını 5 dakikada bir olacak şekilde işletirken bize aynı yatırımı yapmamış. Sistem yapılsın diye de büyük bir kaynak sağlayan belediye de yamacı olmuş. Sanki hat babasının malı. TCDD versin belediyenin parasını geriye, bundan sonra yapılacak yatırımları , sistemin işletmesini TCDD yapsın ama bize de Ankara , İstanbul' da ne yaptı ise aynısını yapsın. Ankara' ya 4 hatlı sistemi kuracaksın , 5 dakikada bir sefer yapacaksın , iş İzmir'e geldiği zaman salla gitsin. Ankara metrolarını da bakanlık yaptı; metroya setleri bile bakanlık alıyor. Bizde daha yakın zamanda belediye 1 milyarlık Narlıdere metrosunun temelini attı. Halkapınar'da 93 milyona metro setleri için yer altı deposu yapıyor. 250 milyona metroya yeni setler alındı. 450 milyona tramvaylar hizmete girdi. 3 milyarlık Buca metrosunun yapım ihalesi için onay bekleniyor ama sorsan bunlar yamacı :)

Yorumu oyla      22      8  
Bülent ışık 13 Haziran 2018 Çarşamba 15:28

Lombak 23 sene önce Basmane'den Ankara'ya tren ile 15 saatte gitmiştim.Geçen Ankara'ya yine tren ile gideyim dedim ve internetten baktım .Tahmini süre olarak 15 saat 11 dakika yazıyordu.TCDD'nin kendine faydası yok bunun neresine yama olacaksın.Aliağa Kınık arasını da TCDD Selçuk gibi tek hat yapar.Raylarin 1 metresi 50 kilo ,kilosu da 3 liradan fazla bir para da yapmıyor oysa.

Yorumu oyla      21      8  
ahmak 13 Haziran 2018 Çarşamba 14:11

Lombak, okuyan da bilgili sanır. Ben bilgisiz olduğunu düşünmeyi tercih ediyorum, yok eğer bilgili olup da kasten bilmiyor gibi davranıyorsan o başka bir sıfatı hakediyor. Oranın paralı olacağını söyleyen senin başbakanın idi. Yandaş müteahhite verip çuvallayan sizdiniz, müteahhit tüyüp başka da yandaş sahiplenmeyince, iş devletin sırtına kaldı. Bunu bilip de aşağıdaki yorumu neden yazar bir insan? Ayrıca, geç ve pahalıya çıkmış bir tünelin nesini savunuyorsun? Çalıyor ama çalışıyor demekten farkı ne bu senin dediğinin? Kafanız bir bassın artık, 24 haziran son kullanma tarihiniz üstelik bunu isteyen de bil bakalım kim?

Yorumu oyla      20      8  
Lombak 13 Haziran 2018 Çarşamba 12:45

Valla sabuncubeli için bitmedi. Paralı olacak diyorlardı. Bu sabah bir arkadaş 22 dakikada geçtim diyor. Ha İzban mı? Anlayın artık yamasınız.

Yorumu oyla      11      24  
Gürkan 13 Haziran 2018 Çarşamba 12:27

İZBAN Bergama hattının mi temeli atılmış ? Ne ara ihaleye çıktılar ? Temel atılıyor ise İZBAN ' ın ortağı belediye nerede ? Yoksa seçim temeli mi atıldı ? 2014' de de seçimler öncesi şehir hastanesinin temeli atılmıştı ancak iş 2 yıl sonra başlamıştı:)

Yorumu oyla      24      11  
Mustafa Naci 13 Haziran 2018 Çarşamba 12:13

Bırakın artık İzban üzerinden siyaset yapmayı, İzban İzmirlilerindir.

Yorumu oyla      26      10