YORUMLAR
Toplam 11 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
itiraz 12 Haziran 2018 Salı 21:23

Bilmeyenlerin ahkam kesmesine itirazım var. Ballıkuyu kentsel dönüşüme uğrayacak, uzlaşma görüşmeleri sürüyor, bittiğinde yıkım, ihale, yapım başlayacak. Ha, işte o zaman funiküler gerçekten en akılcı ulaşım çözümü olacaktır. 14 senedir dış ilçeler merkeze bağlı değildi, yeni bağlandı, kalkıp da 14 senedir çözülmedi demek ya bilgisizliği ya art niyeti gösterir. Artı para sisteminin nedeni TCDD olup, şikayetlerin oraya yapılması gerekir. Yorumcu Gürkan bey nedenini açıklamış durumda. 24 haziran muhalefetten yana sonuçlanırsa, İzban'ın tümden belediyeye devri gündeme gelmelidir. Hatta TCDD, bölge trenlerini de devretmelidir. TCDD'yi özelleştireceklerdi ya, buyrun, bölge trenlerini devretsin TCDD. Dış ilçelere otobüs-minibüs-midibüs kooperatiflerinin çalışmasını ben isterim. Bu işler kama gibidir, hangi yanıyla kesmek istediğinize bağlıdır. İstanbul ve Ankara gibi büyükşehir bürokratlarının arpalığı olursa, o totobüslerden hayır gelmez. Kocaoğlu da bunu bildiği için şahıs değil birlik ya da koop diyor. Kişilik itibarıyla da o projeden kendisine laf gelmesini engellemek için düzgün çalışmalarını sağlayacaktır.

Yorumu oyla      9      6  
adi halk 12 Haziran 2018 Salı 20:30

Uygulanan sehirlerde vatandasin cektigi rezaleti goruyoruz bunun icin ozel halk otobusu istemiyoruz

Yorumu oyla      9      5  
Bülent ışık 12 Haziran 2018 Salı 19:45

Lombak TCDD hatları size dedenizden miras mı kaldı. Izmır bb Izban'a 2010 yılında 800 milyon lira yatırım yaptı. TCDD'nin döşediği rayların bugünkü değeri 40 milyon lira.Kim kime yamanmış anladın mı?

Yorumu oyla      10      6  
Ali 12 Haziran 2018 Salı 19:00

TCDD ve İBB ortağı izban temizlik ve güvenlikler kadroya alınmadı önce bu sorunu çözsünler günahtır ayıptır

Yorumu oyla      13      6  
ali 12 Haziran 2018 Salı 18:57

İzban önce taşeron sorununu çözsün

Yorumu oyla      14      6  
gürkan 12 Haziran 2018 Salı 18:36

Vatan Partili Lombak' a göre, İzmirli TCDD hattına yamanmış, kendi hattını niye yapmamış. bak arkadaşım, Ankara'da Başkent Ray'ı TCDD kendi yapmıştır, 2'den fazla hat vardır; Marmaray' ı da aynı şekilde TCDD yapmıştır, geri kalan kısımları yapmaya devam ediyor. Ulaştırma Bakanlığı ayrıca Ankara'ya, İstanbul'a metro da yapmıştır. Marmaray' da yük trenleri gece çalışacaktır, sefer aralığı da İZBAN gibi değildir. İzmir Belediyesi TCDD hattına 1 milyar yatırım yapmıştır; tramvayını da, metrosunu da kendisi yapmıştır, yapmaya da devam ediyor. TCDD'den de Ankara'ya, İstanbul'a ne yaptı ise İzmirlinin de istemeye sonuna kadar hakkı vardır. Bakanlığı da, TCDD'ye de bu zamana kadar kimin yamandığı da kabak gibi bellidir.

Yorumu oyla      18      9  
Lombak 12 Haziran 2018 Salı 17:25

Yav kardeşim hem yalvar yakar tcdd hattına yamanmışsınız bir de üzerinden eleştiri üstüne eleştiri. Yapsaydınız zamanında kendi belediye hattınızı. Belli bir mesafeden sonra tcdd ile birleşir menderese aliağaya giderdiniz. Bu hatta yamanmak için 10 yıl beklemediniz mi? Hah şimdi yolcu istasyonlarınızdan yük trenleri geçiyor. Yani pes. Küçük şirin peyzaj düzenlemeleri hyde parksa bu da londra metrosu öyle mi? Ama londra metrosundan yük treni geçmiyor. Vır vır vır. Her şeyiniz arap saçı. TCDD ne yapsın sizin gibi ortağı?

Yorumu oyla      16      17  
muhalif 12 Haziran 2018 Salı 16:59

izmirin, dar ve dik yokuşlarına belediye raylı sistem olan finiküler kurmayıdüşünmelidir...bu alanlar zaten izmir tarih projesi kapsamında olan yerler...finiküler bilhassa portekizde kullanılıyor...

Yorumu oyla      13      8  
Bülent ışık 12 Haziran 2018 Salı 16:53

Dar yollara küçük otobüs yerine bence yollar genişletilse daha iyi olur.Eşrefpasa'dan Ballikuyu yoluna girince sağ taraftaki binadan başlanabilir yıkım işleri.

Yorumu oyla      12      8  
Yeni Model 12 Haziran 2018 Salı 16:19

Ulaşımda yeni model ( Devrim ) ; Eshot’un 29 çevre ilçeden çekilerek taşımacılık yapan mevcut birlik ve kooperatiflere yüzlerce minibüs , otobüs ilave yapılacağı , hat güzergah ve sayılarında da yeni düzenlemelere gidileceği anlamına mı geliyor ? Belediye tarafından Çevre ilçelerde Halk otobüsü işletmeciliği mi yaptırılacak ? Birgün istekleri yerine getirilmez ve kontak kapatmaya giderlerse belediyenin nasıl bir önlemi olacak ? Belediye olarak 14 yıldır toplu ulaşımda sistemi kuramadınız ! (Hatları uzat , hatları kısalt, hatları iptal et, gittiğini öde, gitmediğini öde, artı para , tek bilet, çift bilet, aktarma haklı, aktarma haksız vb ) Ulaşım Yap boz tahtası oldu ve devam ediyor !

Yorumu oyla      16      8  
Gürkan 12 Haziran 2018 Salı 15:11

Burada yıllardır İZBAN 'da yapılması gerekenleri yazıyoruz ama nedense TCDD yani hükümet duymazdan geliyor. Öncelikle İzmir ' e hızlı tren garı yapılmayacak mı ? Bir ara Işıkkent deniyordu. Mini garlar yapmayı düşünüyorlar mı ? Kuzey'den gelen hatlar için Menemen'de , Güney' den gelen hatlar için havaalanında birer mini gar neden düşünülmez ? Buralarda ayrıca Torbalı, Selçuk , Bergama , Aliağa gibi İZBAN hatları da aktarma yapar, artı para sistemi de kalkar. Artı para uygulaması ultra saçma bir uygulama. Metrobüslerde de var deniyor da kardeşim orada 1 durak giden ile 4 durak giden aynı ücreti vermiyor fakat burada 1 durak giden de 10 durak giden de aynı ücreti veriyor. Bunun neresi gittiğin kadar öde ? Selçuk' a 3-5 kişi gidecek diye bu saçma uygulamayı dayatmanın manası nedir ? Mini garlar yapılsa pik saatlerde dışarıdan gelen hatlar şehir içi sisteme girmez , sistem yeni bir sinyalizasyon ile çok sık işletme yapabilir . Bu sistem böyle gitmez. 3.hat yapmıyorsun , sinyalizasyon yapmıyorsun , yeni bir gar inşa etmiyorsun , mini garlar yapmıyorsun ama sorsan mangalda kul bırakmıyorlar. Izmir e bilmem kaç milyarlık yatırım yaptık diyorlar. Tünel yapıyorlar hem geç bitiyor hem de iş yüksek bedellere yapılıyor. Belediye Buca'da 2,5 km' lik 2 tane tünel ihale etti. Konak Tüneli'nden daha ucuz. Bu nasıl iş ?

Yorumu oyla      17      8