YORUMLAR
Toplam 24 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
TC misafir 29 Mart 2018 Perşembe 21:16

Bakanlık 2014-2018 stratejik planına bu projeyi almıştı aradan bu kadar zaman geçmesine rağmen şu kısa hat için bunca yıl beklendi. Bir yorumcu arkadaşın başvuru yapılmadı iddiası gerçek olsaydı bakanlık neden bunu stratejik plana aldı? Yapmayacağı, yetkisi olmayan işi bakanlık neden stratejik plana koysun. Eğer gerçekten başvuru yapılmadıysa bu sefer de bakanlık yalancı durumuna düşmüyor mu? Sonuçta ne olduysa oldu, olan yine biz vatandaşlara oldu. Vergimizi ödüyoruz ama karşılığını bir türlü alamıyoruz. Bir an evvel kentin raylı sistem ihtiyacı giderilmeli aksi takdirde trafik çilesi çekilmez hale gelecek hatta geldi.

Yorumu oyla      13      5  
efe 29 Mart 2018 Perşembe 21:08

ibrahim bey bilgin yok fikrin var iyiki izmirde sizlerden çok az var

Yorumu oyla      13      5  
Bülent ışık 29 Mart 2018 Perşembe 20:06

Ulaştırma bakanlığı Buca tramvayı için atıl durumda ki TCDD hatlarını niçin belediyeye devretmesi Ibram.Yoksa oraya sıra sıra dükkan mı yapacaksınız zira başka birşey olmaz.Eskiden Cicipark 'ın olduğu yerde,Yıldız sinemasının karşısında ve Fuar'in Basmane kapısından Kahramanlara giden yan tarafında olduğu gibi.

Yorumu oyla      13      5  
Tayfun 29 Mart 2018 Perşembe 18:53

Bakanlik bu projeyi y a p a m a y a c a k . Bu notu her kes bir yere yazsin ve bir sene sonra bugun durumu hep beraber gorelim.

Yorumu oyla      11      5  
meraklı 29 Mart 2018 Perşembe 18:26

Dün bakanın yaptığı açıklamaya göre Halkapınar-Otogar arası 4 hat demiryolu olacak, 2si İzban için 2si YHT ve hızlı tren için. TCDD sitesinde de programa alınmış görünüyor. İşin aslı, metro güzergahı bölgesinde yükselen binaların yüksekliğini düşününce, her ikisinin de gerekli olduğu, her ikisinin de öngörülen yolcu sayısını aşacağı, kısa sürede kendini ödeyeceği anlaşılıyor. Ayrıca ben İzban'ın orta vadede Kemalpaşa'ya, Uzun vadede Turgutlu'ya ulaşacağını, ulaşmak zorunda kalacağını düşünüyorum. Düşünülürse, İzban artık bir yandan seviye atlamış banliyö treni bir yandan da seviye atlamış bölge treni niteliğinde. Denebilir ki, Dolmuş'u icat eden Türkler, bu sefer de İzban'ı icat etti.

Yorumu oyla      12      5  
ibrahim beye 29 Mart 2018 Perşembe 18:13

Yazdıklarınıza katılmak mümkün değil zira Ak Partili bütün büyükşehirlere hafif raylı ve metro yatırımı için hazineden yardım yapıldı.İzmir‘e gelince belediye zamanında müracaat etmedi öyle mi? Bu bilgiyi nereden edindi iseniz külliyen yanlış.Diyelim siz haklısınız belediye Ak Parti yapmasın dedi o zaman belediyenin kendi yapmak amacı ile onay maksadıla Ankara‘ya gönderdiği metro projelerine neden hala onay verilmiyor? Konu İzmir olunca siyaset olmaz Kim olursa olsun İzmir‘e yararlı iş yapana saygı duyarız.

Yorumu oyla      14      5  
yanlış 29 Mart 2018 Perşembe 18:12

Yorumcu İbrahim, yanlış biliyorsun! Başvuru Konak tüneliyle Homeros bulvarı inşaat projelerinin birleştirildiğinde başvurular yapıldı. Buca'ya bakanlık tramvay yapacaktı, güzergahın planını bile Şirinyere reklam olarak astı! Otogar metro için de başvuruldu, başvuru kabul edilmedi, gerekçesi YHT güzergahının belli olmamasıydı. Başvurmayın, güzergah belli olsun denildi. Buca metro için başvuruldu. Cevap bile verilmedi! Neyi anlatıyorsujn öyle işkembeden? Sanki biz bilmiyoruz kimin karnında ne taşıdığını!

Yorumu oyla      13      6  
volkan nicolas 29 Mart 2018 Perşembe 18:03

ibrahım bey aiz beyın geç başvurduguna dair elinizde belge varmı ..yok..hukumet once( otogar metro) planı yok biz yapmayız dedi ama şu an istanbulda bakanlık planı belli olmayan hatları bile üstleniyor sonra hızlı trenle beraber yapıcaz dediler yıllarca bu şekilde oyaladılar.. f. altay metrosunu başkan devretmedi çünkü yapmaya çalışıyodu.hatırlayın KİK yuzunden defalarca kez ihaleler iptal oldu unutmadık..buca metrosu içinde aynı baheneyi öne sürdüler yani hukumet izmirde hep ,şleri yokuşa sürdü ve sürmeye devam ediyor sallamayın

Yorumu oyla      12      5  
muhalif 29 Mart 2018 Perşembe 17:36

İbrahim bey yanlış bilgi veriyorsunuz,ulaştırma bakanlığına izmir metro yatırımları ile ilgili dosyalar belediye tarafından verildi..ama ulaştırma bakanlığı belediye CHP. DİYE BU BAŞVURULARI DİKKATE ALMADI BEKLETTİ, BÜTÇE VERMEDİ.belediyede metro yatırımlarını beldiye bütçesine aldı..

Yorumu oyla      12      5  
m.y. 29 Mart 2018 Perşembe 17:26

merkez kardeşim, isimlere takma, memleketi zmir olan mario lar,nikolaslar, Bernardlar var 300 yıllık İzmirli, yani belki sana sormak gerek, memleket neresi diye.....

Yorumu oyla      13      5  
Mister No 29 Mart 2018 Perşembe 17:22

Ibrahim Kardes nede güzel bir masal anlatmissin. Hani gelismeleri bilmesek yutacagiz. Müracat yapilali 6 sene olmus, sen hala zamaninda müracat yok diyorsun. Ah bu taraftarlik yokmu, bizi ayiran, rezil eden bu taraftarlik.

Yorumu oyla      13      5  
gürkan 29 Mart 2018 Perşembe 17:17

ibrahim kardeşim elinde somut bilgi, belge var mı ? başvuru yoktuyu neye dayanarak söylüyorsun ? 8 yıldır başvuru yapmayan belediye başkanı aptal mı ki yerel seçimlere 1 yıl kalmışken başvuru yapsın ? adam kaç defa Ankara' ya gitti, bakanlık yıllardır bu hat için ödenek ayırıyor. başvuru yoksa ödenek niye ayrıldı ? ödenek ayrıldığı halde niye yıllardır yapılmadı ? sen ne hikaye anlatıyorsun! bu hattı AKP daha önce de yapabilirdi ama yapmadılar. Bende olsam seçimlere sayılı günler kala metronun temelini atardım. bu hattı devretmek de belediyenin, şehrin hakkıdır ancak meydanlarda bunlar yapamadı, biz yaptık denilecek.

Yorumu oyla      12      5  
ibrahim 29 Mart 2018 Perşembe 15:51

şimdi pek çok kişi bu yorumu beğenmeyecek ama ben yazmaya devam edeceğim. 2010 yılında çıkan bakanlar kurulu kararı ile raylı sistem ulaşım ağlarının merkezi bütçeye devri konusunda belediyelerin başvurusunu esas alıyor. Yani belediye olarak siz gidip isteyeceksiniz. Bunu da bir sonraki yıl bütçesi görüşülmeden yapacaksınız. İstanbul ve Ankara örneği veren arkadaşlar, bu iki büyükşehir belediyesi de zamanında başvurularını yapıp yatırımları aldılar. ama iş İzmir'e geldimi yıllardır başvuru yoktu. Tekrar ediyorum Aziz Kocaoğlu resmi yazıyla ve zamanında hükümetten raylı sistem yatırımları için bir talepte bulunmadı. Çünkü amacı AKP yaptı dedirtmemek içindi. Ankara ve İstanbul'un böyle bir derdi olmadığı için sanki bu iki büyükşehire yatırım yapılıyor, İzmir geri bırakılıyor algısı oluşturuldu. En son bu bütçe dönemi öncesi başvuru yapıldı ve programa alındı. Durum budur. Yani öncelikle yatırım konusunda hesap sorulması gereken kişi Aziz başkandır. Diğer türlü merkezi hükümetin zorla şehir içine bir işlem yapması mümkün değildir.

Yorumu oyla      10      19  
kel alaka 29 Mart 2018 Perşembe 15:23

Merkez isimli yorumcu Volkan Nicolas'a sormuş senin memleketin neresi? Burada metrodan bahsedilirken bu soru tam kel alaka.Merkez sizin Ak Parti'den olduğunuzu biliyoruz ama neresinden?

Yorumu oyla      20      5  
devede kulak 29 Mart 2018 Perşembe 15:19

İzmir haricinde diğer büyükşehirlere hafif raylı sistem ve metro yatırımı için hazineden yardım yapacaksın ama İzmir'e yok.Şimdi seçimler yaklaşıyor ve İzmir'de Ak Parti kendi içinde kaynıyorken İzmir'e sus payı 4 km metro o da yapılırsa.Meydanlarda vatandaşa bak biz İzmir'e metro yaptık denilmesi için bu hamle.Hani İzmir'e 45 milyon liralık yatırım yaptık diye anlatıyorlar ama bunun bir tanesinin bile ne olduğunu söylemiyorlar ya bu metro işide ona benzeyecek.

Yorumu oyla      21      5  
volkan nicolas 29 Mart 2018 Perşembe 15:16

cehape diye yazarak aklısıra bazısından oğrendi amatör aşağılamarla demogoji yapıyor ama nafile bakanlık 10 senedir olaya el attı guya ama 1. metre metro döşemedi bu şehre..bu şehir yılda 52 mılyar vergi veriyor yeter artık bizim vergiler işe yaramayan anka parka istanbul ankara metrolarına gidiyor..daha menemene çevre yolu gelmedi ya..herşey yarım eksik siz sandıkta cvbınızı alcaksınız.

Yorumu oyla      20      5  
muhalif 29 Mart 2018 Perşembe 15:12

yerel seçimlere 1 yıl kalınca, AKP. harekete geçti..ama nafile geçen 5 yılda niye yapmadılarda 2019 u beklediler????

Yorumu oyla      21      5  
29 Mart 2018 Perşembe 13:36

Baktılar cehape li belediye metro yapmayı beceremiyor bakanlık olaya el attı.

Yorumu oyla      9      23  
Yorum yok 29 Mart 2018 Perşembe 13:16

http://www.egedesonsoz.com/haber/baskent-ten-metro-mujdesi-halkpinar-otogar-hatti-/952818 1 yıl önce çıkan haber "Başkent'ten metro müjdesi: Halkpınar-Otogar hattı..." Halkapınar-Otogar Metrosu için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleştirme Bakanlığı tarafından proje hazırlandı ve ÇED süreci başladı. 4,5 kilometrelik hattın 30 ayda tamamlanması bekleniyor.

Yorumu oyla      15      6  
Gürkan 29 Mart 2018 Perşembe 12:30

İzmir'de ki en kolay hat. Yüzde 90'ı aç kapa ile yapılacak. Buna rağmen yapımı için niye yıllarca beklendi ? Bu arada metronun geçeceği güzergahında şöyle bir hikayesi var : " TCDD, bir bölümü bugünkü Kamil Tunca Bulvarı'ndan geçen ve Alsancak ile Çimentaş arasındaki ulaşımı sağlayan demiryolu hattını 1980'li yıllarda terketti. İşlevini yitiren yoldaki rayları da söktü. İzmir Belediyesi de bu alanda yolu genişletme çalışması başlattı. Yol 2 gidiş iki geliş olmak üzere 4 şeride çıkarıldı. 1987 yılında bitirildi, yol hizmete açıldı. Adı da Kamil Tunca Bulvarı olarak değiştirildi. TCDD, 2003 yılında arsalarından yol geçirdiği için 10. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açtı. Belediye'den tazminat istedi. Dava 2005 Nisanı'nda sona erdi. Büyükşehir Belediyesi TCDD'ye 10 trilyon ödemeye mahkum edildi. Bu para faizleriyle birlikte 16 trilyon 407 bin liraya çıktı." "2006 yılında da Kamil Tunca Bulvarı'nı mahkeme kararıyla 22 milyon liraya TCDD'den satın aldıklarını ve Otogar-Halkapınar metro projesini hazırladıklarını da ifade eden Başkan Kocaoğlu da, "Üçkuyular metrosu ile ilgili o dönem çalışmalarımızı sürdürüyorduk. Ulaştırma Bakanlığı'ndan 'sen yapamıyorsun, biz yapalım' gibi laflar oldu. Biz de 'hiçbir işi yarım bırakmadık. 'Yapacaksanız elimizde projesi var. 4.5 kilometrelik Otogar -Halkapınar metrosunu yapın' dedik. 'Gönderin' dediler, gönderdik. 6 sene oldu, hala bekliyoruz" diye Aziz Kocaoğlu'nun da açıklamaları vardı. TCDD Torbalı' da belediyeye arazisini beleşe bırakırken ( Cumhuriyet, Alpkent ve Ertuğrul Mahallesi’nin bulunduğu bölgede TCDD’ye ait 25 bin metrekarelik bir arsa, sosyal yaşam kampüsü yapılmak üzere Torbalı Belediyesi’ne devredildi. AK Partili Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ile TCDD 3’üncü Bölge Müdürü Murat Bakır arasında imzalanan protokole göre, devredilen araziye sosyal yaşam kampüsü yapılacak.) İzmir' de dava açıp belediyeyi milyonlarca lira zarara sokuyor.

Yorumu oyla      17      5  
Gürkan 29 Mart 2018 Perşembe 12:06

Hızlı tren bildiğim kadarı ile İzmir'e 2 yerden gelecek. Menemen tarafından gelecek tren orada kalacak ancak Kemalpaşa üzerinden gelecek sistem otogarın oradan geçecek. Otogarın oradan gelecek sistemi de ben olsam Halkapınar' da bırakırım. Halkapınar 'da dünya standartlarında bir gar ve aktarma merkezi inşa ederim. Metro -izban -tramvay -otobüs yolcuları tek çatı altında hızlı trene aktarma yapabilirler. Ayrıca otogar-halkapınar arası metro yerine de Basmane-Halkapınar-otogar-Pınarbaşı -Kemalpaşa arası izban yapılsa daha mantıklı olur. Etap etap yapılır.

Yorumu oyla      17      5  
Merkez 29 Mart 2018 Perşembe 11:55

volkan nicolas Memleketin neresi Nicolas?

Yorumu oyla      10      21  
volkan nicolas 29 Mart 2018 Perşembe 10:26

tcdd resmi gazetede hizli tren menemen de biticek diyor bakanlik Kemalpaşa halkapinar rotasi diyerek yillardir izmiri bununla oyaladi bunlarin birbirinden haberleri yok. istda 40 ankarada 45 km metro yapilirken izmire 4 km metro yapilamadi izmirli sandikta hakettiginizi verir sasirmayin yandas sitelerde yazan trollere selamlar.. objektif olun...

Yorumu oyla      23      7  
Ali Cengiz Kurt 29 Mart 2018 Perşembe 10:05

hadi bakalım görelim akp yi

Yorumu oyla      16      8