YORUMLAR
Toplam 14 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
15 Mart 2018 Perşembe 10:21

hatay semtinde en genç binalar 1950'lerde 60'larda yapılmış kentsel dönüşüm alanına girecek kadar eskimiş çürümüş beton yığını. Yeşil alanı olmayan doğru düzgün nefes alınacak yeri bile olmayan daracık pis sokakları, araba koyacak yerleri olmayan yerler. Egekent'i modern yer sanan diyen hayatında Egekent kadar düzenli ve yeni binaları, yeşil alanları, parkları, otoparkları, geniş rahat sokakları bulvarları olan yer görmüşmü acaba? Kafanızı devekuşu gibi kuma gömmekten bıkmadınız. Egekent, İzmirin en modern semtlerin başında geliyor.

Yorumu oyla      13      5  
15 Mart 2018 Perşembe 09:13

8000 nüfusmu? :)))))))) Tam komedisiniz. Kardeşim Egekent, Türkiyedeki birçok vilayetten büyük. Bilip bilmeden konuşmayın. Bina sayısı senin yazdığından fazla. Tüik'e göre enflasyon yüzde 8 ama sokakta gerçek enflasyon en az yüzde 50-60. Bilmem anlatabildimmi?

Yorumu oyla      13      5  
Semih 14 Mart 2018 Çarşamba 20:59

Hükümet örnek alsın, ayağını yorganına göre uzatmak neymiş anlasın. Büyük kanal gibi saçma sapan projelere milyarlarca dolar israf ederek çocuklarımızı borçlandıracağına, ayağı yere basan doğru düzgün projeler yapsınlar! Bugün devletin notu düşerken İBB''nin notunun aynı kalması çok zor bir başarıdır ve maliye bakanı bence bunu dikkate alsın. Gerekirse staj yapsın biraz İBB''de!

Yorumu oyla      10      6  
cemal 14 Mart 2018 Çarşamba 19:44

Belediyemiz dimdik ayakta, mali durumu ve yaptığı çalışmalarla İzmirli'nin gurur tablosudur.

Yorumu oyla      11      7  
14 Mart 2018 Çarşamba 19:33

egekent mahallesi tuik verilerine göre 8 bin kusur nüfusa sahip. hatay ile egekent in coğrafi özellikleri aynı mı ? egekent i modern bir yer sanan bir kişiye gerçi ne desen boş :)

Yorumu oyla      10      11  
14 Mart 2018 Çarşamba 17:43

Egekent'i bilmeyen atıp tutmuş. 1990da 8846 konut olan toplu konut alanında o zaman her evde ortalama 4 kişi yaşasa 40bin nüfus vardı. O zamandan bu yana birkaç tane daha Egekent inşa edildi. İzkent, müteahhit porjeler vs. Nüfus 100bin'den fazladır. Çiğli diyorsunuz, Çiğliyi oluşturan zaten Egekent. Hatay'a metro yapılıyorsa Egekente hayli hayli yapılır. Aynı seviyede bulunuyor. İzmirin ikinci Hatay semti Egekent'i bilmeyenler sadece konuşur. Teleferikmiş. Teleferik esas Hataya kurulması lazım. Karataştaki kadar dik merdivenler rampalar Egekent'te yok.

Yorumu oyla      15      7  
Mimar 14 Mart 2018 Çarşamba 17:06

Amerikalı şirketin değil , sokaktaki İzmirlinin verdiği nota bakacaksın

Yorumu oyla      15      6  
misafir06 14 Mart 2018 Çarşamba 16:46

Ülke kredi notunu geçtim, bankaların bile notunun düşürüldüğü şu ortamda açıkçası ben not düşümü bekliyordum. Seversin, sevmezsin ama İzmirlinin bu notun değerini bilmesi gerekir. Yüksek not nedeniyle kredi faiz oranında sağlanacak her %1 indirim, ödenecek faizin her yıl her yüzmilyonda bir milyon avro demektir! İktidarın kuruş vermediği bir ortamda, alacağı kredilerde böyle bir avantaj sağlayan yönetim sadece alkışlanır!

Yorumu oyla      11      7  
Moodys 14 Mart 2018 Çarşamba 16:33

Bu kurum iyi puan verdiğine göre kesin cehape lidir.Dün bir açıklama vardı "Artık bizde milli derecelendirme kuruluşu kuracağız" kardeşim dış ticaret açığın dünya rekoru adam bunu yazmış ithalatın ihracatının 2 katı bu açığı kapatabilmek içinde dövizle borçlanıyorsun. Bu milletle alay etmeyin herşey ortada dış ticaret açığın felaket, ne demek milli derecelendirme kuruluşu, siz ancak memurunuz olan Tuik‘e istediğiniz rakamları açıklatırsınız.Güldürmeyin kendinizi ekonominin verileri evrenseldir.

Yorumu oyla      13      7  
Ercan 14 Mart 2018 Çarşamba 15:35

Bu puanlamalarin önemi şu arkadaşlar. Kente yapacağınız büyük projeler için dunyanin bir çok yerel yönetimi ya da devleti kredi ihtiyacı duyar.Dunyada bu tür kredileri kullandıracak büyük finans kuruluşları vardır.Faiz ve vade açısından dünyada saygın olarak görülen kredilendirme kuruluşlarının bir rapor haline getirip verdigi puanlamalari krediyi verecek kurumlar çok önemser.. Eger sağlam bir ekonomik yapıya sahipseniz alacağınız puanlarda o kadar yüksek ve size açılacak kredinin de faizi düşük vadeside uzun olur, ayrıcada kredi bulmakta hiç sorun yaşamazsınız.Malesef ülkemizin ekonomik durumu izmir gibi değil.Ulke olarak puanımız çok düştü.Bu yüzden kredi bulmakta ülke olarak çok zorlanmaya başladık.Bulsak bile puanımızın düşüklüğünden tefeci faizi diye de adlandırılan çok yüksek bir faiz ödemek zorunda kalıyoruz.Siz bakmayın siyasilerin bu puanlamalar bizim için yok hükmündedir demelerine.Ulke ekonomisi açısından sürdürülebilir bir durum değildir, hele sermaye akımı için dışarıya bağımlı bir ülke haline gelmişseniz.

Yorumu oyla      11      6  
Hür Düşünce 14 Mart 2018 Çarşamba 13:08

Büyük Şehir Belediyesi dünyada her şehrin gıpta edeceği- hayal edebileceği bir finans notu alıyor- ve bunun ne ifade ettiğini anlayamayanlar / anlamalarına imkanı olmayanlar sadece tenkid etmek için-görüş bildiriyorlar- Yani bilgisi olmayanın fikir ileri sürmesi olayı.

Yorumu oyla      14      8  
sezarın hakkı sezara 14 Mart 2018 Çarşamba 12:42

Egekent metro mu bekliyor? kardeş egekent e olsa olsa teleferik yapılır. yani yazıyorsunuz bari destekli yazın birşeyleri. ayrıca metro konuları için (bknz.Devletin yandaş şehirlere yaptıgı yatırımlar.)

Yorumu oyla      14      13  
Komedi 14 Mart 2018 Çarşamba 12:40

Egekent 100 bin nüfus derken ? Taş çatlasa 10 bin kişi vardır ya da yoktur , ne 100 bini ! :) Çiğli'nin toplam nüfusu bile 200 bin değil. Çevre yoluna paralel metro da yapılmaz. Anadolu Caddesi'nden Halkapınar' a yapılır.

Yorumu oyla      13      12  
14 Mart 2018 Çarşamba 10:02

Kardeşim bize bu dereceden fayda yok. Çiğli'ye Egekent'e yıllardır yatırım yapmadınız. Egekent metro bekliyor. Kredi derecelendirme iyi puan vermişte boş işler bunlar boş. Egekent'te 100bin nufuslu modern kentin toplu taşımasına balta vurdunuz. Daha neyin derecesinden bahsediyorsunuz? İzbanın toplu ulaşımda yetersiz olduğunu görmüyormusunuz? Egekent-BornovaEvka3 metrosu bir an önce yapılmalıdır. Çevreyolunu takip edip bayraklıda yapılan yeni bölge hastanesinede uğrayacak şekilde oradan bornova evka3e gidecek metro izmir trafiğini rahatlatır. İzban tek başına hiçbirşey ifade etmiyor.

Yorumu oyla      18      12