YORUMLAR
Toplam 18 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
15 Mart 2018 Perşembe 09:26

izbana bugün önceden kartında 13.86TL'si olmayan binemiyor. Örneğin kuzeyin en büyüğü (nüfusu 100bin) Egekent'ten Çiğli izbana gelmesi için vatandaşın daha önce Konak olan 342 Egekent- Çiğli Aktarmaya binmesi gerekiyor 2.86TL ordan düştü. İzbana geldi, otobüse bindiği halde izbana aktarma yapamıyor en az 11TL izbana kart basıyor. Sonrada halkapınara gelince bu 11TL geri iade oluyor. Şimdi şehir merkezinde oturan vatandaş neden bu angarya ile uğraştırılıyor? İşin doğrusu Egekent'ten binen vatandaş izbana 90dk aktarma yapıp geçmesi gerekirdi. Halkapınardan metroya aktarma yapabilirdi. Yani bu vatandaşın kartında 13.86TL bulundurma zorunluluğu yoktu. Amaç izbandan havuza para toplayıp bankada değerlendirmek. Uzak mesafe giden 3-5 kişi için yüzbinlerce izmirliyi bu angarya ile uğraştırmak kimse kusura bakmasın aptallıktır. Aksini iddia eden varsa çıksın anlatsın bize.

Yorumu oyla      11      5  
TC misafir 14 Mart 2018 Çarşamba 20:22

Kamu hizmetlerinde zarar ediyorum demek abesle iştigaldir. Kamu hizmetleri kar amacı gütmez akpnin gelişiyle nedense vatandaşın bunu unutması sağlandı. Bir şeyleri satmak veya fiyatını "güncellemek" adına zarar etti bahanesi çok kullanılır oldu.

Yorumu oyla      13      5  
Poyraz 14 Mart 2018 Çarşamba 19:58

Karşıyaka Mustafa Kemal mahallesinden Gaziemir'e otobüs artı izban 2.86 liraya gittim.

Yorumu oyla      9      8  
naçizane 14 Mart 2018 Çarşamba 18:37

Önce doğruları sıralayalım. 1. Trafik bugünün sorunu değil, aynen gecekondular ve daracık sokaklar gibi geçmiş yılların birikimi. 2. İktidardan mali desteği geçtik, engelleme ve halkı belediyeye dönük kışkırtma var. 3. Minibüsler kent merkezine girmiyor, kenti çevreleyen semtler arasında çalışıyor. Otoparklar, trafik müdürlüğünün yola parkedenleri görmezden gelmesiyle yeterince kullanılmıyor. 4. Raylı sistemin yeterli, yetersiz olup olmadığı ulaşım ana planıyla saptandı ve yatırımlar kısa, orta ve uzun vade olarak planlandı. Kimsenin keyfine göre yatırım yapılmadığı için bu kredi notu bu denli yüksek. 5. Metropol ilçeler ve semtlerde çalışan dolmuşlarla çevre ilçelere çalışan minibüs ve midibüsleri ayırmak gerekir. 6. Kent merkezine özel otoyla giriş caydırıcı olmalı. 7. Kent merkezinde metro kazısı yapılamayacağı gerçeği (yeraltı suları, antik eserler ve çevre duyarlılığı gibi nedenlerle) artık öğrenilmeli ve kabullenilmeli. 8. Başkan üretici kooperatiflere dönük desteğiyle gerçekte bizlerin gıda güvenliğini sağlamaktadır. 9. Süt kuzusu projesi her şeyiyle geleceğimize dönük yatırımdır, kimlere verildiği düşünülecek olursa, İzmirlilerin zekatı bile sayılabilir! 10. İzmirliler, diğer kentlerden farklı olarak kentleriyle ilgili konularda duyarlıdır ama bu duyarlılığın daha da artması, yapıcı eleştiriyle belediyeyi, sorgulamalarla merkezi yönetimi sıkıştırmalıdır. Ancak o şekilde hakettiği yatırımları merkezi yönetimden alabilir!

Yorumu oyla      11      9  
Birisi 14 Mart 2018 Çarşamba 17:42

Biri bana açıklasın 90 dakika bitti mi?? Bitmedi mi????

Yorumu oyla      10      5  
hat kirası 14 Mart 2018 Çarşamba 17:41

hat kirası kirası ve izban protokolu yapan kişi şimdi bir kaç ulaşım şirketinin koordinatörlüğünü yapan emekli bürokrattır.

Yorumu oyla      10      5  
Azizizim 14 Mart 2018 Çarşamba 16:22

İşin ilginç yanı bütün seçimlerde başka partiye (örneğin Ak Partiye) oy veren seçmen büyükşehir seçimlerinde Sayın Kocaoğluna oy veriyor. Bir akademisyen merak etmiş nasıl oluyor diye. Bende cevap verdim "Belediye başkanları Ankara‘dan talimat alıyor, Kocaoğlu İzmir‘i biliyor"

Yorumu oyla      13      8  
Ercan 14 Mart 2018 Çarşamba 16:02

Gürkan bey yerden yere vurduğunuz izmirin ulaşım sistemine avrupadan ödül verildiğinden herhalde haberiniz yok.Ustelik Aziz Kocaoğlu nu sisitemi anlatsın diye italyaya davet etmişlerdi.Insan bir geçmişe bir de bugüne baktığında izmirin ulaşımda cağ atladığını görür.Devamli göç alan bir kent burası Sorunlar her zaman olacaktir.Muhim olan sorunlarin çözümünde katedilen mesafedir.Isin hazin tarafı dünyanın gördüğünü biz de hale görmek istemiyenlerin olması.

Yorumu oyla      13      14  
bülent ışık 14 Mart 2018 Çarşamba 15:49

Gürkan kartında yüksek bakiye yoksa izban a binemiyorsun demiş.Aman ne kadar yüksek bakiye örneğin Mavişehir den 7.68 Halkapınar dan 6.61.Önerisi de süper ilk binişte normal ücret alınsın inerken tekrar basıp kalan ücret alınsın demiş.İnerken kartında bakiye yoksa mutfağa bulaşık yıkamaya mı gidecek ?

Yorumu oyla      14      15  
Mimar 14 Mart 2018 Çarşamba 15:48

Tcdd ye hat kirası ödemesi protokolünü imzalayan kim. O damı kandırıldı. Kaldırtan kim.

Yorumu oyla      13      9  
14 Mart 2018 Çarşamba 14:36

İzmir'de özel aracı olan büyük kesim özel aracını bırakıp toplu ulaşıma binmez. Niye binsin ki ! Yaygın metro ağın olur tamam da o da yok.

Yorumu oyla      15      9  
hakan 14 Mart 2018 Çarşamba 13:42

şehir içi otoparklar pahalı, indirim yapılmalı

Yorumu oyla      15      6  
muhalif 14 Mart 2018 Çarşamba 11:44

İzbanda hat TCDD.nin ve izban hattı belediye+TCDD ortak girişimi..izmir belediyesi hat kullanım bedeli ödüyor her yıl, 5 milyon dolar ve 5 milyon Euro. sanki izmir türkiye de TCDD Amerikan şirketi, belediyeden hat kirası alıyor..

Yorumu oyla      16      6  
Gürkan 14 Mart 2018 Çarşamba 10:52

Başkanın önerdiği sistem şehir merkezinin dışını kapsıyor diyen arkadaşları sahneye alayım. Başkan ne demiş : şehir içindeki minibüslere de kart takılacak demiş. Sonra şehir içinde de aynı güzergah üzerinde çalışan otobüs hatlarını kaldırıyoruz mu denecek ? Minibüsçü para kazansınmış . İzmir'de yıllar oldu minibüse binmiyorum, binmem de. Çakmur minibüsleri şehrin merkezinden kaldırdı, şimdi başkan kart takacağım diyor. Bunun adı özel halk otobüsü değil de nedir? Bu sistem hayata geçerse örneğin ilk kalkacak otobüs hattı Menemen-otogar hattı olur. Metro yapamadık yerine minibüs olsun mu deniyor? Koskoca şehirde yaklaşık 5 yıldır metro inşaatı yok. Para sorun değil ama ortada metro inşaatı da yok. İzmir'de minibüs hatları , özellikle merkezde kademe kademe tamamen ortadan kaldırılmalıdır. Dünyanın hangi büyük şehrinde minibüs ile yolcu taşınıyor? İZBAN konusu zaten evlere şenlik. Sistem zaten sorunluydu şimdi de bu saçma uygulama devreye girdi. Kartında yüksek bakiye yoksa sisteme binemiyorsun. ilk binişte normal ücreti alın, sonra inerken tekrar kart bastırın, artı para kesilecek yolcudan ücreti alırsınız. Böyle yapacaksanız şu sistemi artık uzatmayın. Zaten buraya metro yapılması gerekirken bu sistemi yaptınız, bir de bu çıktı tam oldu. Şehir gecekondu, ulaşım sistemi de yarım yamalak. Baştan doğru düzgün metro planlayıp yapsalardı hiçbir sorun olmayacaktı. Örneğin; M1 otogar-havalimanı hattı( otogar -Halkapınar-Kemer-Şirinyer-Gaziemir-havalimanı ), M2 Bornova Merkez-Narlıdere hattı ( Bornova Merkez-adliyeler-Halkapınar-Hilal-Basmane-Konak meydan -Üçyol-F.Altay-Narlıdere itfaiye ) , M3 Menemen-Buca Hattı ( Menemen aktarma -Mavişehir-Karşıyaka Çarşı-Bayraklı S. Meydanı- Adliyeler-halkapınar-Alsancak -yağhaneler-şirinyer-Buca Belediye-Tınaztepe-Buca Koop ... ) gibi hatlar yapılsaydı ne otobüse ihtiyaç kaldırdı ne de tramvaya ama tam tersi yapıldı.

Yorumu oyla      20      14  
izmirli 14 Mart 2018 Çarşamba 10:30

Başkanın dediği gibi şehir merkezinde otopark ücretleri aynı kalabilir. Ancak metro yakınlarına otopark yapılarak ücretlerinin 1TL gibi yapılması merkeze arabaya ile gelmeyi azaltacaktır.

Yorumu oyla      13      8  
Kaan 14 Mart 2018 Çarşamba 10:08

Ulaşım'dan 600 milyon TL/Yıl büyük rakam.Sayın Kocaoğlu'ndan rica ediyorum;lütfen yine Egede Sonsöz aracılığı ile ESHOT'un 2017 Gelir Tablosu'nu yayınlayabilir mi? Bakalım zararı doğuran sebepler neymiş? Biliyorsunuz Ovacık'ın Kominist Başkanı Maçoğlu,belediyesinin 1 yıllık bilançosunu kent meydanına asmıştı...

Yorumu oyla      14      5  
Halk 14 Mart 2018 Çarşamba 09:55

Geçmiş olsun Sayın Aziz Kocaoğlu ; 2 yıldır taleplerimizi ilettik, benzer önerilerimizi sunduk ancak aldığımız cevap bizimle dalga geçer gibi; (Kamu hizmetleri içinde yer alan toplu ulaşım olanaklarından herkesin eşit, güvenli, konforlu ve ucuz şekilde yararlanmasının asıl olduğu kabul edilmektedir.Kamu hizmetinden yararlanıldığı ölçüde külfete katlanmak konusunda idarece adil ve dengeli bir dağılım amaçlanmaktadır.İdaremizce hedef ve ölçüler belirlenerek toplu taşıma hizmetinin kamu hizmeti özelliği de göz önünde bulundurularak işlem tesis edilmiş ve bütçedeki gelir gider açığı sosyal belediyecilik anlayışı ile belediye kaynaklarından sübvanse edilerek toplu ulaşım hizmeti sağlanmaktadır ) denilmektedir. Taleplerimize verilen cevap ile sahadaki uygulama yı herhalde yeni fark ettiniz. Tekrar geçmiş olsun !

Yorumu oyla      15      5  
Ali Cengiz Kurt 14 Mart 2018 Çarşamba 09:43

837 nolu Dikili-Aliağa eshot otobüsleri niye 0900-1600 arasında çalıştırılmıyor.Otobüs ve şoförleri yatıyor.Dikili halkı Bergama halkı kadar itibarlı değil mi?

Yorumu oyla      16      6