YORUMLAR
Toplam 23 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Bu neyin kafası? 14 Mart 2018 Çarşamba 14:31

Özel halk otobüsü gelmiyor ama ESHOT hatları kooperatiflere bırakıyor. Canım kardeşim bunun adı nedir ? Aracın cinsi , sistemin adı çok mu önemli ? Sen asli görevin olan toplu ulaşımı özel şahıslara bırakıyorsun.

Yorumu oyla      10      5  
demagoji 13 Mart 2018 Salı 23:13

Laf kalabalığıyla yorum yapıp yanlış bilgi verenler var. Bir; özel halk otobüsü gelmiyor, uzak ilçelerin zaten varolan minibüsleri sistem içine alınıyor. Şehir içindeki dolmuşların sisteme dahil olmasını zaten o esnaf kabul etmiyor, etmeyecek! Neden? Basit usulde götürü vergi öderken hiçbiri gerçek gelir vergisi ödemek istemiyor! Çok açık değil mi neden istemedikleri! Ayrıca kimse heyecanlanmasın, sırf Kocaoğlu istedi diye bu öneri vekillerce kabul edilmeyecek!

Yorumu oyla      9      7  
Sade dondurma 13 Mart 2018 Salı 21:58

Aziz bey bunu basarirsa İzmir''e izbandan sonra en büyük iyiliğini yapmış olur

Yorumu oyla      9      6  
Yazık 13 Mart 2018 Salı 21:22

Öğrenci nin nesi var okuluna gidip geliyor ücreti ödüyor 65lik lerin çoğunun yazlığı arabası evi maaşı var ama bedava biniyor yazık

Yorumu oyla      9      7  
Etik değil 13 Mart 2018 Salı 20:18

Yorumları dikkatlice okuyorum. İzmir için iyi birşey istense bile hemen olumsuz yorumlayanlar ve yorum yazanlar var.Ak Parti ile ilgili tanıdığım bir kişi bazı yanlışları dile getirmiş, ve İzmir‘e metro konusunda Ak Partili milletvekillerini eleştirmiş.Ki o kişinin doğru yanlış ama çok emeği geçtiğini biliyorum.Merkez adlı yorumcu hemen olumsuz yorumlara başlamış.Bir gerçekten İzmir için yararlı uygulama isteyenler var gayet doğal eleştirenlerde olacak.Ama mikser gibi ortalığı karıştırmak, işverenlerine yaranmak isteyenler var.Bunların adı KAPIKULU.

Yorumu oyla      12      8  
Gürkan 13 Mart 2018 Salı 20:02

Kadri Bey, "şehir içindeki" minibüslere de kart okuyucu cihaz takılacaktı ancak yukarıdaki sebeplerden dolayı anlaşma olmadı ve sistem yürürlüğe girmedi. Kabul edildiği an şehir içindeki minibüslerde de İZMİRİMKART geçerli olur. Zamanında Çakmur minibüsleri şehrin merkezinden çıkarmıştı ancak şimdi tam tersi bir durum söz konusu. ESHOT'un zararı azalacak diye otobüsleri seferden çekmek , toplu ulaşımı özel firmalara bırakmak neyin kafası ? Böyle bir mantık olabilir mi ? Şehir içi toplu ulaşım kamu hizmetidir , belediyenin asli görevidir. Uzak , yakın fark etmez. Bizde özel halk otobüsü yok diye övünen Aziz Kocaoğlu değil miydi ? Bu sistem nedir ? ESHOT'un zararı azaltılmak isteniyorsa Buca' ya , Karabağlar' a ... metro yaparsın; minibüslere kart takıp , otobüsleri seferden çekmezsin. Aşağıda biri yazmış : 3 yolcu varmış falan diye. 3 yolcu varsa özel şirket oraya niye hat açsın ? Ankara Belediyesi de zamanında bazı hatları aynı şekilde özel kooperatiflere devretti ancak EGO hala zarar ediyor. Başkent minibüs çöplüğüne dönmüş durumda. ÖHO'leri söylemiyorum bile. İzmir' de son 5 yıldır metro inşaatı yok. Niye yok ? Devamlı otobüs alınıyor. ESHOT belediye eliyle bizzat büyütüldü, şimdi bu şekilde küçültülmeye çalışılıyor.

Yorumu oyla      10      6  
Bülent ışık 13 Mart 2018 Salı 19:51

65 yaş üzerine bedava ulaşım yerine örneğin 50 kuruş gibi bir miktar konsun.Ayrica sosyal yardım yaşa göre değil ekonomik duruma göre yapılır .1.600 lira alan asgari ücretli 2.86 liraya binerken 65 yaşın üzerinde olup 3-4 bin lira alan emekli bedava biniyor.

Yorumu oyla      9      5  
Nalan 13 Mart 2018 Salı 19:45

Şehir içinde minübüs is te mi yo ruz!!!!

Yorumu oyla      14      5  
ksk 13 Mart 2018 Salı 19:22

bazı arkadaşların yorumlarında 65 yaşa takıldıklarını üzüntüyle görmekteyim.ben henüz o yaşa gelmedim ancak onlar da zamanında çalışan emekçiydiler.lütfen beleşci olarak görmeyiniz.ayrıca sabah iş saatlerinde de otobüslerde çok yaşlı insana raslamıyorum.işe onlar yüzünden geç kalıyoruz falan bunlar basit düşünceler.bugün 30 yaşındasın bir bakmışsın 65 liksin .Allah size sağlık versin siz de 65 lik olun...

Yorumu oyla      14      6  
Kadri 13 Mart 2018 Salı 19:01

Yorumlara bakıyorum,herkes kendi siyasi ve/veya dünya görüşü açısından konuyu değerlendiriyor.Kocaoğlu'nun bu uygulamadaki temel amacı uzak ilçelere toplu taşıma hizmetlerini daha rantabl hale getirmek.Örneğin;İzban kanalıyla gidilen,ancak besleme hatları ve belediye otobüsleriyle gerçekleştirilen hizmetleri minibüs birliklerine devretmek amaçlanıyor.Ödemiş,Torbalı,Tire,Selçuk,Çeşme,Seferihisar,Foça,Karaburun,Bergama ve Kınık gibi uzak ilçeleri kapsayan bir uygulamadan bahsediyor Kocaoğlu. Böylece;Eshot'un otobüs sayısında sağlanacak ciddi azalma ile bu kurumun zararı minimize edilecek,kaynak israfı önlenmiş olacaktır.Hemen emekli ve yaşlı hemşehrileri eleştiri yağmuruna tutmayalım.O eleştirenler de bir gün o konuma gelecekler.

Yorumu oyla      12      8  
13 Mart 2018 Salı 18:54

3 yolcu için özel taşımacılık firması mı minibüs çalıştıracak?

Yorumu oyla      9      5  
merak 13 Mart 2018 Salı 18:20

Milletvekillerinin Kocaoğlu'nun verdiği bu pası değerlendirip gole çevirecek akla sahip olduklarını sanmıyorum, dolayısıyla Kocaoğlu yine kendi pasıyla bir gol daha atacak! Halkını sevip siyaseti bu kadar bilen insan da ancak alkışlanır.

Yorumu oyla      11      5  
aklı selim 13 Mart 2018 Salı 18:14

Yapılmak istenen halk otobüsü sistemi değil. Zaten varolan ve çalışan minibüslerde izmirimkartın geçerliliğini sağlamak. Belediye otobüsünün o bölgelere şu anda yapılan seferleri hem yetersiz hem de maliyetli! 3 yolcu için kalkan otobüs biliyorum ve o maliyet yine bizim cepten çıkıyor!

Yorumu oyla      11      7  
Beleşçiler 13 Mart 2018 Salı 17:25

Toplu ulaşımdaki sorun 65 yaş ücretsiz bedava binmeleri yüzünden kaynaklanıyor sabah iş saatlerinde akşam iş saatlerinde arabaların içi 65 lik dolu araçlar yolcuları alamıyor bedava kalkmalı

Yorumu oyla      12      9  
Kesinlikle 13 Mart 2018 Salı 16:06

İzmir‘e ilçeler dahil kesinlikle özel halk otobüsü vb ulaşım aracı istemiyoruz.Rant kapısı oluyor diğer şehirler bundan kurtulmaya çalışıyor.Sadece belediye otobüsü istiyoruz.

Yorumu oyla      14      5  
Neyin kirası 13 Mart 2018 Salı 15:55

İzban‘a Ulaştırma bakanlığı ortak olmasına rağmen belediyeden hat kullanım kirası olarak 5 milyon dolar artı 5 milyon euro para alıyormuş.Ankara‘dan öğrendim.Bu uygulamanın benzerini bırakın ülkeyi dünyada olmaz.Nasıl bir mantık bu.Lütfen belediye bu uygulama doğru ise millete açıklasın.Böyle iş olur mu? Ak Parti kendi belediyelerine metro ve hafif raylı sistem yapmak için hazineden yardım yapsın, İzmir‘e yapmasın birde hat kirası alsın.Sayın Kocaoğlu açıklayında millet gerçeği bilsin.

Yorumu oyla      15      5  
Çalışan Emekçi 13 Mart 2018 Salı 14:57

Sabahları mesaiye gelirken 65 yas üstü insanlar alşam mesaiden çıkarken 65 yaş üstündeki insanlar bizim insanımız elbette lakin sizlerden dolayı biz işe gecikiyoruz. Eshot eski sisteme dönsün artık

Yorumu oyla      11      9  
Gürkan 13 Mart 2018 Salı 14:26

Biz belediyeden minibüs vb. araçları kaldırmasını , doğru düzgün belediye araçları ile hizmet vermesini beklerken başkan belediye araçlarını kaldırmaktan bahsediyor. Yarın bir gün şehir içinde de çok sayıda minibüs var, aynı güzergah üzerinden belediye araçlarını kaldırıyoruz mu denecek ? Toplu ulaşımı bu tip kooperatiflere bırakmak ne kadar doğru ? Sonuçta bu adamlar para kazanmak için bu işi yapıyorlar. Belediye ise kar amacı olmadan kamu hizmeti adına bu işi yapıyor. Bu zam olarak dönmez mi ?

Yorumu oyla      12      6  
Çevre İlçe 13 Mart 2018 Salı 14:13

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 10.02.2016 tarihinde 90 dk aktarma hakkı iptal edilen ve sübvanse uygulanmayan çevre ilçe vatandaşının İzmir nüfus yoğunluk oranı % 15 - % 20 civarında ama haksızlık, haksızlıktır. Çözüm ! Kamu yararına uyarlı hizmeti eşitliği !

Yorumu oyla      9      9  
Hür Düşünce 13 Mart 2018 Salı 13:28

Eğer bir emekli çalıştığı yıllar içinde ülke ekonomisine yararlı olduğu taktirde emekli olduktan sonra ücretsiz ulaşım ve doktor muayenesi gibi haklardan faydalanması gayet doğaldır- Örneğin emekli zamanında bir ihracatçıdır- dünyanın dövizinin gelmesini sağlamıştır- Öğretmendir binlerce öğrenci yetiştirmiştir vs vs vs Kahvede kağıt oynamamış,baba parası yememiştir.

Yorumu oyla      11      7  
ibrahim 13 Mart 2018 Salı 13:24

Aziz Kocaoğlu na "65 yaş üstü yolcuların maddi durumlarına bakılmaksızın bedava taşınması olmaz" söylemine katılıyorum. Bu sürdürülebilir birşey değildir.Şuandaki toplu taşıma sıkıntılarının tamamı buradan kaynaklanmaktadır.

Yorumu oyla      12      7  
Bedava olmaz 13 Mart 2018 Salı 09:41

Bedava binmek nedir yaa ayıp günah haramdır her binen ücretini ödemeli

Yorumu oyla      13      6  
13 Mart 2018 Salı 09:39

İzmir' de özel halk otobüsü yok diyorduk o da mı geliyor ?

Yorumu oyla      14      8