YORUMLAR
Toplam 21 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
izmir 5 Şubat 2018 Pazartesi 18:30

İzmirin işi çok zor. böyle bir ideolojik katılık izmire çok şey kaybettiriyor. İzmir in iktidar partisinden olmayışından ziyade. En kötü şansızlığı belediye başkanın izmire yakışmaması. İzmire iktidarla çatışan didişen sinir uçlarını kaşıyan başkana ihtiyacı yok. İzmirin vizyoner çalíşkan uzlaşmacı başkana ihtiyacı var. Buca trafiği felç iken şirinyer tınaztepe arası yapılması gereken trnavay hattı , karabağlar trafiği felc iken yapılması gereken tranvay hattı ne yazık ki İzmirin en elitlerinin oturduğu körfez çevresine yapılıyor. Vapur metro otobüs izban gibi merkezde ulaşım çeşitliliği var iken. Populizim ve reklam amacı dışında başka hiç bir işe yaramayan projedir. İhtiyaç olabilir ancak õncelik olamaz . madem yapılacak ödenek alamıyoruz merkezi yönetimden deniyor. Belediye borçlandırılarak yada kendi kaynakları daha öncelikli projelere ayrílmalí. Çevre yolu olmasın ozmirin trafiği tamamen felc olur. Çıkın sabah akşam trafiğe görürsünüz. Otoban bile tıkalí. Neden çünkü şehir içi trafiğini rahatlatacak alternatif ulaşım seçeneklerinin belediyelerin bşb yapmaması. Yorum yapanlardan ricam siyasi ve ideolojik nefretle değil aklı selim objektif tarafsız bakalım lütfen. İktidara duyulan Siyasi nefretle yerel yöneticilerin tembelliğini beceriksizliğini de hoş görmeyelim. Sayın izmirliler. Lütfen. İzmire ve izmirlilere yakışır duruş sergileyelim.

Yorumu oyla      11      5  
Halis Sener 5 Şubat 2018 Pazartesi 11:18

İzmir İzmir yapan birinci özellik birbirine saygı duyan yaşam tarzlarina eşit mesafede saygı gösteren bir anlayışın olmasıdır. Yine izmirde yurtseverlik deyince İzmirli herseyi bir kenara bırakır. Yerel yönetimde hukmetin yardım etmemesine karsin İzmirli onurlu bir duruş vardır. İzmirli genelde iktidara muhalifler. Bu da efe kültüründen kaynaklanır. İzmirde kimse açlıktan ölmez .İnsanara yardım dugusu yüksektir. Kendi öz illerinde muhafazakâr görünen insanlar İzmire gelince kabuk değiştirir ve modern yaşamı benimser. .

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 31 Ocak 2018 Çarşamba 11:58

AKP. Türkiyesinde İzmir gerçekten AKP.ye teslim olmamış bir Avrupa şehri..belediyeyi beğenmeyenlere yatırımları kıyaslasınlar belediyenin izmire yatırımı, devletin yatırımının üzerindedir. o yüzden 2019 seçimi sonuçları bugünden bellidir, AKP. İzmiri yine alamayacaktır.2018 ulaştırma bütçesinde İstanbulun 5, ankaranın 6 metrosu varken izmirin otogar metrosu maliyeti 338 milyon, ayrılan bütçe 23 milyon, yani devlet izmirde 23 milyona metro yatırımı yapacak?? belediyenin 2018 ulaştırma bütçesi 1,1 milyar...başka sözüm yok..

Yorumu oyla      12      5  
Yazık 31 Ocak 2018 Çarşamba 09:17

İzmir’i herseye rağmen Türkiye’nin en iyi şehri bulabilirsiniz. Tek soru sorun! Aziz Kocaoğlu’nun değişmesini istermisiniz? Veya Aziz Kocaoğlu’ndan memnun musunuz? Ama bu anketin kurultaya iki kala açıklanması sebebiyle tarafsızlığınızdan süpheliyim.

Yorumu oyla      11      7  
31 Ocak 2018 Çarşamba 08:55

İzmirin kuzeyinde izban son derece yetersiz. Çok geniş alanın toplu taşıma ihtiyacına cevap veremiyor. Acilen Egekent-BornovaEvka3 metro projesi planlanıp yapılmalı. İzmir daha yaşanılır olur. Modern toplu konutlar ulaşım rahatlığı yaşar. Bu haliyle izban bir fiyasko.

Yorumu oyla      14      6  
Lombak 31 Ocak 2018 Çarşamba 01:03

B(ülen)t Şaşık İstanbul - Ankara hatta bak senden belediye Bodrum havaş konforunda havaalanı ulaşım hizmeti veriyor. Seninki tıngır mıngır belediye otobüsü. Her durakta durur belki 5,76 TL'ye tenha otobüste gitmek isteyen olur diye. Havaalanı yolcusu olmayan ha bire emekliler, bedava ulaşım hakkına sahip olanlar durdurur biner. Havaalanı otobüslerin güzergahları üstünde güne giden teyzeleri taşıyor. Otobüsle havaalanına yolcu taşıması ikinci planda. Ama o akıl noksanlığın 5 milyonluk Ankara gibi bir başkentin havaalanına bugüne kadar neden raylı sistem döşemediğini sorgulayamamış ve senin siyasetin bunu hiç bir seçimde iktidar belediyelerine karşı kullanamamış. O yüzden İzmirdesin burada dünyadan bi haber iktidarsın ama aslında Türkiye'de yoksun çünkü muhalefet değilsin. Bu nedenle aslında kimsenin umurunda da değilsin ve elbette buralarda takılabilirsin.

Yorumu oyla      11      7  
Gerçek kıyas 31 Ocak 2018 Çarşamba 00:39

90 dk aktarma hakkı her araçta ve her bölgede geçerli değil. 13.02.2016 tarihinde merkezdeki 11 ilçe dışındaki ilçelerde iptal edildi. Eskişehir’de tek binişlik bilet alsanız dahi toplu ulaşımda aktarma hakkı var. İzmir’de aynı durumdaki bilet 35 kartında ( 3-5 bilet ) aktarma hakkı merkezde dahi yok. İzmir’e gelen bilet 35 alan misafirlere ayıp olmuyor mu ? Eshot’un internet sitesinden ücret ve tarifelere bakınız.

Yorumu oyla      11      5  
Duacıyım 30 Ocak 2018 Salı 23:52

Yorumcu Karşıyakalı, etrafında senin gibi hoşnut olmayanların İzmiri terk etme hayallerinin gerçekleşmesine tüm kalbimle dua edeceğim! İnan ki bu8nun duacısı olacağım, yeter ki gidin! Allahım, onların dualarını kabul edip, bizlerden ırak tut, amiiiinnnn.

Yorumu oyla      11      5  
çok yaşa 30 Ocak 2018 Salı 20:47

Hay sen çok yaşa Lombak iyi mi :) Şu zamanda güldürdün ya, Allah da seni güldürsün :) Dünya senin etrafında dönüyor, sen ne hissediyor, düşünüyorsan herkes öyle hissediyor, düşünüyor, öyle mi? Senin gibi düşünen birileri daha var, onlardan mı öğrendin? Yaşam kültürü, Atatürk, Cumhuriyet! Ha, bunlar sana birşey ifade etmiyor belki ama bize ediyor, o kafan bunu almıyor, sorun orada!

Yorumu oyla      23      8  
Kıyas 30 Ocak 2018 Salı 20:21

Ayın 2/3 ü İzmir‘de 1/3‘ü diğer büyükşehirlerdeyim.Neden İzmir? Ekonomik, sebze-meyve, insanların insan olması, hoşgörü-yardımseverlik, elbette toplu taşıma ve 90 dakika.Dışarıdakilerin sorduğu sorular; tek bilet 90 dakika ve hertürlü araçta geçerli mi, süt kuzusu gerçek mi, halk otobüsü gerçekten yok mu, belediye gerçekten tarım ve hayvancılığa destek veriyor mu?

Yorumu oyla      25      5  
Bülent ışık 30 Ocak 2018 Salı 20:14

Zambak sen dua ette Izmir'de yaşayan akp liler Ankara'ya gitmesin.Ankara'da 30 km olan havaalanına gitmek toplu ulaşım aracı ile 11 lira.indirimli bilette yok.

Yorumu oyla      23      5  
Varol ZENGİNOBUZ 30 Ocak 2018 Salı 18:33

Atatürk’ün İzmir ile ilgili sözleri: İzmir, kırk yüzyıllık bir ata yurdudur.Ben, bütün İzmir’i ve bütün İzmirlileri severim. Güzel İzmir’in temiz kalpli insanlarının da beni sevdiklerinden eminim. Yalnız bir tesadüf, beni Karşıyaka’ya daha fazla bağlamıştır. Karşıyakalılar, annem sizin bağrınızda, sizin topraklarınızda yatıyor.

Yorumu oyla      21      5  
yaşam 30 Ocak 2018 Salı 18:26

Türkiyenin en özgür.. demokrat ve çağdaş kenti İzmir.. Ancak göç yoluyla burayı da bozmaya çalışıyorlar.. Ne olursa olsun İzmirli yaşam biçimine müdahele ettirmemek için gereğini her zaman yapacaktır.

Yorumu oyla      21      5  
Izmirli 30 Ocak 2018 Salı 18:14

Izmirli olarak memnunum ama hizmetlerimiz artik cok yetersiz. Yollarin hepsi cukur icinde . En basiti fiber internet icin kazilan uzunlamasina kesilen 10 cmlik yerlerin bile asfalti yapilamiyor icleri bombos kaliyor. (Ornek gaziemir atifbey mah.) Birde beyazevlerde yollardaki cukurlara bakin . Asfalti bile beceremez olduk. Trafigi saymiyorum bile.

Yorumu oyla      13      17  
Lombak 30 Ocak 2018 Salı 18:11

Seçim Karşıyaka ile değil İzmir'in görünmeyen düşkün karanlık, çamurlu, köstepek yuvası yollu mahalleleriyle kazanılıyor. Karşıyakalı insanların terk planı memnuniyeti ne kadar etkiler değil mi? Memnuniyetsizliği ukuslararası yaşanabilir kent zırvalarıyla maskeleyemezsniz. Neyse çokta ... 14 ay sonra şamarı yiyince görecen sen muhalef ben mi sen mi oluyorsun.

Yorumu oyla      14      19  
Bülent ışık 30 Ocak 2018 Salı 16:52

Karşıyakalı insanlar Izmir'i terk planı yapıyor demiş ama istanbul,Ankara ve Izmır 'de konut fiyatları sırasıyla yüzde 6 yüzde 7 ve yüzde 20 artmış yıllık olarak.Kendi söylediğine muhtemelen inanmıyorsun ama maksat muhalefet olsun değil mi?

Yorumu oyla      25      6  
Kamil Kalender 30 Ocak 2018 Salı 16:43

İZMİR AŞKTIR. İYİ Kİ İZMİRDE YAŞIYORUZ. TÜRKİYEDEN SIKILAN, YORULAN SOLUĞU İZMİRDE ALIYOR.

Yorumu oyla      25      6  
Lombak 30 Ocak 2018 Salı 16:22

İnandırıcılıktan uzak

Yorumu oyla      14      18  
Sevdam 30 Ocak 2018 Salı 15:26

İzmirde yaşamak bir sevdaya kavuşmaya benzer, anlatmak zor, şikayet etsek de bazan, depremi bahane eder heykelde sabahlarız göbek atarak, ramazan davulcusunu çevirir mastika çaldırırız sahurda! Bahçıvanlarımız, sütçülerimiz,bakkallarımız olduğunu duyunca şaşırır İstanbul ve Ankarada yaşayan arkadaşlar :)

Yorumu oyla      24      6  
Karşıyaka'lı 30 Ocak 2018 Salı 14:49

Bu anketi kime sormuşlar anlamadım, etrafımda hiç kimse memnun değil ve İzmir'i terk planı yapıyor.

Yorumu oyla      13      22  
Bornovalı 30 Ocak 2018 Salı 13:41

İzmirli yatsın kalksın İzmir'de yaşadığına her bakımdan dua etsin- Her kesimden insanın burada her isteyebileceği şey mevcut. Enteresan olan sonuç- İzmirde yüzde 26.5'luk kesimin Man adası konusunu duymadım demesi. Belgelere hayır diyenlerin oranına ufak bir miktar 26.5'tan ilave edersen al sana İzmir seçimleri sonucu.

Yorumu oyla      22      6