YORUMLAR
Toplam 22 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
10 Ocak 2018 Çarşamba 09:30

Bu master planı diye konuşulan şeye baktım. Sanki izmirin kuzeyi hiç yokmuş gibi davranılmış. Egekent, Evka'lar, Siesta Evleri, Yeni Girne ve daha nice kuzey semtleri hepinize geçmiş olsun. Evleri başka yere taşıyamayacağımıza göre. Aziz Kocaoğlu'nu gönderin artık. Kuzeye metro yapan belediye başkanı istiyoruz.

Yorumu oyla      14      7  
10 Ocak 2018 Çarşamba 09:26

Kuzeye Egekent-BornovaEvka3 metrosu yapılmadıkça ne Çiğli çevreyolu tüneller, anadolu caddesi, altınyoldaki trafiği çözebilirsiniz nede izbanla toplu ulaşım sağlayabilirsiniz. Bir kere izban şehiriçi ulaşım aracı bile değil. Egekent'te oturan bir vatandaş bir zamanlar 342 ile tek vasıta Konak'a gidebilirken, şu anda 3 veya 4 araç değiştiriyor. Rezalet!! O bilim adamlarını ben hiç Egekent'te, Evka2'de, Siesta Evleri, Yeni Girnede göremedim. Gecekonduları, kentsel dönüşüm alanı haline gelmiş karşıyaka, bornova, hatay bölgesini gezmişler anlaşılan. Kuzey bas bas bağırıyor. Kuzeye metro yapmazsanız bu ulaşım planlarının hepsi fosss. Araç trafiğini bitirmek istiyorsanız Egekent-Santorini-Evka2-Siesta Evleri-Yeni Girne-Postacılar-Tüneller-Bayraklı Atilla-Bornova merkez-Evka3 arası metro, araç trafiğini bitirecektir. Kuzeyde hat Evka5 ve Ulukent'ede uzatılabilir. Her ne kadar engebelli alan olsada teknoloji ilerledi viyadik ve tüneller ile bu metro çok rahat yapılır. Bu sayede anadolu caddesi altınyol ve çevreyolları rahatlayacak. Kuzeyden izbana gereksiz yükleme olmayacak. En az 50 sene araç trafiği yaşanmaz. Aksi halde siz yukarıda sayılan güzergah üzerinden metro yapılmazsa millet aktarmalarda sürüneceğine arabasıyla trafiğin anasını ağlatmaya devam edecektir. Bu mevzu 10 senedir bas bas bağıra bağıra konuşuluyor. 2014teki aktarma sistemi kuzeydeki ulaşımı baltaladı. Büyükşehir duymuyor. İstifa edin gidin artık. Düzlükte metroyu nenemde yapar. San Fransisco'nun rampalarında tramvay çalışıyor. Haberi varmı Aziz Kocaoğlu'nun?

Yorumu oyla      14      7  
10 Ocak 2018 Çarşamba 09:12

Kuzeye Egekent-BornovaEvka3 metrosu şart!!! Yüzbinlerce nüfusa sahip semtleri izbana yönlendirmek çağdışıdır. İzban sadece güzergah üzerindekilere yarıyor. Örneğin kuzeyin en büyüğü Egekent'e ne faydası var? Semtin nüfusu 100bin olmuş. Millet akıyor izbana, anadolu caddesine, çevreyoluna. Aynı şeyler tüm evka2, yeni girne, tüneller civarındaki yeni semtler içinde geçerli. Tünelden metro geçişi yapılmalı. İzban bypass yapılmalı. Bornovaya gidecek ahalinin aşağı izbana yönlendirilmesi oradan halkapınardan aktarma yapılması akılla alakası yok. Yapın şu metroyu millet izbana, anadolu caddesine, altınyola, çevreyoluna yüklenmesin. Aksi halde trafik bugünkünden daha beter olacak. Şu anda alarm zilleri çaldı. Bağırıyoruz Egekent-BornovaEvka3 metrosu şart!!!!!

Yorumu oyla      14      6  
Uğur 10 Ocak 2018 Çarşamba 07:07

Keşke baştan "hükümetin yanında olduğunu belirterek "Ben tüp geçişi istiyorum. Duymayan bir daha duysun. Yapın kardeşim” demeseydin sayın Başkan.

Yorumu oyla      11      5  
meraklı 9 Ocak 2018 Salı 23:40

Yorgun olduğunu söyleyen demokrat, şirketler sadece yüzde oranıyla yönetilmiyor, anasözleşme öncesinde bir de ortaklık sözleşmesi yapılıyor, %50 olsun olmasın iktidar (TCDD) her şekilde İzban'ın gelişimini engelleyebilir! Gerçekçi olun biraz, Kocaoğlu'nu kalkıp da %50 de israr etti diye suçlamak ahmaklıktır, o yüzde elli dediğiniz oran şu anda TCDD'nin verdiğine, imzaladığına bin pişman olduğu yükümlülükleri, yatırım sorumluluklarını yüklüyor TCDD'ye! Bilmeden ahkam kesmeyin!

Yorumu oyla      11      5  
Vatandaşız 9 Ocak 2018 Salı 23:27

200 -202-204 nolu otobüs hatları zaten özel hat çift bilet.Kast edilen Şehir Merkezi denilen bölgelerde otobüs, metro, tramvay, vapur, İzban ulaşım ağı kullanılarak kilometrelerce mesafeden ( 30-40-50 ) tek bilet 90 dk aktarma hakkı kullanılarak havaalanına 2.86.-TL.ye gidiliyor.Ancak 14 km mesafeden ( Ayrancılar’dan Havaalanı ) 2 ( iki ) bilet 5.72.-TL.ye gidiliyor. Menemen - İzmir Otogar ( 800 ) nolu hat tek bilet 2.86.-TL. aktarma hakkı var.Güzelbahçe’den 8 nolu hat ile F.Altay a oradan 90 dk aktarma hakkı ile tek bilet 2.86.-TL’ye metro ile Evka 3 ‘e gidilebilinir.

Yorumu oyla      11      5  
nicolas 9 Ocak 2018 Salı 23:04

il özel idare mallarını gasp ettiniz. otogar metroyu yapmasınız çevre yolunu menemene bile uzatamadınız. bornova opera binasını 20 senedir bitirmediniz. körfez temizleme için 3sene izin bekledik narlıdere metrosu için 6ay izin bekledik, kimbilir buca metrosuna kaç ayda imzadan gelecek. fuarizmir inşaaatını muhurledınız, kavşak bile yapmadınız. bayraklı şehir hastanesine temel bile atılmadı. buca eski tren yoluna tranway yapmadınız iskelelere izin vermıyosunuz. yenı gemiler için sıgınak yeri vermiyosunuz. mavişehirdeki butun arazileri mehmet cengiz denen vatan hainine peşkeş çektiniz daha sayımmı? siz hangi yuzle izmirden oy istersiniz eyyy akp!!!

Yorumu oyla      12      6  
Vatandaşıza yanıt 9 Ocak 2018 Salı 22:11

Havaalanına giden otobüslerin çift bilet olduğuna ikna oldunuz galiba artık yazmıyorsunuz.Güzelbahçe-Evka 3 tek araç yok.Menemen-Otogar‘a da bir daha göz atın.Yazdıklarım eleştiri değil sizi destekliyorum ama örnekler emsal olmalı.

Yorumu oyla      13      5  
Naci Demirsoy 9 Ocak 2018 Salı 22:02

İzmir''de ulaşım,çöp, temizlik sorunu var Başkan !!!

Yorumu oyla      14      6  
İcat çıkarma başkan 9 Ocak 2018 Salı 20:48

Körfez geçişi yapacağız (geçiş dolarla hesap edilecek, vatandaş geçmezse devlet yapımcıya dolar olarak borçlanacak) özel halk otobüsü diyoruz (olmaz ben en sınır yerleşime bile belediye otobüsü ile ulaşırım diyorsun) Kiraz‘daki kestane ağaçlarına belediye olarak müdahale ettin haydi tamam ama yarımada daki zeytin ağaçlarını niye kurtarıyorsun (tam inşaat yapılacak alan) sanane tarım ve hayvancılığa destekten, üreticinin elindeki sütü aldın okul çocuklarına dağıttın biz sahiplendik bütün ülkeye yaydık haydi buna tamam ama şimdide bebeklere süt niye dağıtıyorsun.Nedir bu 90 dakika tek bilet ticaretin fıtratına aykırı.Mükafatını sorarsan İzmir haricindeki bütün illere hazineden metro ve hafif raylı sisteme yardım ederiz senin projelerinin beyaz kağıtları raflarda sararır.Seçimde daha kimi çıkaralım karşına, İzmir‘de milletvekili seçiminde aldığımız oy sayısını belediye seçimlerinde sayende alamıyoruz.Diğer tüm illerdeki vatandaşlar İzmir‘i örnek göstermeye başladı.Nerede bu müfettişler, birde neydi hani üçünün adının sonu TAY olan hani hesapları denetleyen nerelerdesiniz?Başımıza icat çıkarma başkan.

Yorumu oyla      18      6  
Veliağalı 9 Ocak 2018 Salı 20:43

Yamanlara çöp tesisi yapmayı bilim değil 2 kariyer düşkünü avukat yasaklıyor! Odaların tümü, gazeteciler dahil yapılacak tesisin Almanyada kent içinde nasıl çalıştığını gidip gördüler! Ondan sonra da itirazları kesildi! Sen neyin peşindesin Aliağalı? Ülkede hiç bir belediyenin yapmadığı bir çalışmayı yapmış, sonuçlandırmış kamuoyuna açıklıyor, sen vızıldıyorsun! Niye?

Yorumu oyla      16      6  
trolhunter 9 Ocak 2018 Salı 20:40

Başkana bilimden ne anladığını soracak kadar cahil olan troller bile var :) Zenginlere emsal vermek AKP işidir, yapılan yolları görmemek nankörlüktür, görüp de görmezden gelmek hainliktir! Kendinize uyanı siz seçin!

Yorumu oyla      15      7  
Ankara Havadis 9 Ocak 2018 Salı 20:24

Ankara‘dan bakınca İzmir‘e yatırım yapmak angarya işin özeti bu.İktidarın adının başında İzmir milletvekili yazanların bir tanesi İzmir için şu yatırıma onay aldım desin.İki partinin genel başkanı da İzmir milletvekili ama İzmir Ankara‘da hem öksüz hem yetim.

Yorumu oyla      16      5  
TC misafir 9 Ocak 2018 Salı 20:03

Yaklaşık 10 milyar maliyetli körfez geçiş fanatikleri, haberi iyi okuyun.

Yorumu oyla      18      5  
Vatandaşız 9 Ocak 2018 Salı 19:52

Kamu hizmeti olan toplu ulaşımda; İzmir ‘de Aliağa - Tepeköy arası 110 km ( yüz on ) tek bilet 2.86.-TL. Güzelbahçe - Evka 3 arası 50 km. tek bilet 2.86.- TL. Menemen - İzmir Otogar arası 40 km tek bilet 2.86.-TL. Gaziemir. -Ayrancılar arası 17 km ( onyedi ) 2 ( iki ) bilet 5.72.- TL. Sosyal Belediyecilik toplu ulaşım ücret ve tarifesinden örnekler

Yorumu oyla      11      6  
YORGUN DEMOKRAT 9 Ocak 2018 Salı 18:31

İzban yonetimini almamak için yüzde 50 ortaklığı öneren kim acaba? Sorumluluk almamak bugün yaşanan sorunları at TCDD ye demek için bilinçli olarak yapıldı. Şimdi yap şikayeti TCDD ye .

Yorumu oyla      14      10  
volkan Nicolas 9 Ocak 2018 Salı 16:13

1 metre bile ray dosemeyen hükümet izmirden alacagi oyu bilir bari engellemeyin tebrikler baskan ama Alsancaga metro sart tranway çözüm degil bunu bilin

Yorumu oyla      21      6  
Ebru 9 Ocak 2018 Salı 16:12

Sen ne anlarsın bilimden. Ideolojiyi bilim diye karşımiza getirme. İzmir senin biliminle 15 yıldır gecekondu dolu. Salhanedeki zenginlere 3.5 emsal insaat alanı vermek hicbir yeni yol yapmamak da mı bilim? Sayennde azık izmire.

Yorumu oyla      14      19  
Ertan 9 Ocak 2018 Salı 16:11

Şu izbanı çözün arkadaş biz tcdd bu devletin kurumuda biz baska ülkenin vatandası mıyız? Hükümet azıcıkta izmir için hizmete hüküm ett...

Yorumu oyla      21      5  
Tayfun 9 Ocak 2018 Salı 15:55

BU projeyi hazırlayanları yurekten tebrik ederiz . bir kent işte bu şekilde "ortak akılla" yonetilirse orası kent olma ozelligini tasır aksi durumda - ben yaptım oldu - ile ancak yanlıs yapılır ( istanbul ornegi gozumuzun onunde). İzmir , mutevazi butcesi ile basladıgı dev ulastırma projelerini birer birer tamamlamakta kararlı gorunuyor HELAL OLSUN .

Yorumu oyla      20      8  
ALİAĞALI 9 Ocak 2018 Salı 14:43

bilim sana yamanlara çöp tesisi yapma diyor ama sen yapacam diye inat ediyorsun. o nasıl olacak izmirin gökçeki?

Yorumu oyla      15      18  
İZMİRLİ 9 Ocak 2018 Salı 14:36

bravo başkan bilimsel açık şeffaf demokrat yönetim halk için yönetim böyle olur

Yorumu oyla      25      7