YORUMLAR
Toplam 21 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
sezo 14 Ekim 2017 Cumartesi 12:50

4.250.000 nüfus. günlük giriş çıkışlar ile 4.5 milyon nüfus deniyor ama biz o nüfusu çok rahat 5 milyon hissediyoruz. bu nüfusa izmirde kayıtlı olan 117.000 suriyeli dahil değil. ayrıca izmirde istanbul ve ankara kaynaklı inanılmaz bir kayıt dışı nüfus daha var. İStanbul-İzmir otobanı ile bu rakam daha da artacak. İzmir büyük şehir belediyesi buna göre önlemleri almalı. İstanbul artık doldu. ilerleyemiyor. İStanbullu yatırımcı gözünü izmire dikti. Yapılan gökdelenler ve rezidans ların yatırımcıların %80 i istanbullu yatırımcı. trafikte kiralık şirket araçları hariç yüksek miktarda 34 plaka da görüyoruz. ALternatif yollar çoğalmaz ise 5 sene içerisinde izmir bunun sıkıntısını çok çekicek.

Yorumu oyla      11      5  
Gerçekler 13 Ekim 2017 Cuma 20:54

Yabancı plakalı araçlar ülkemiz sınırları içinde en fazla 6 ay kalabiliyorlardı süre dolduğunda ülke dışına çıkıp tekrar giriyorlardı.Araçlar çok ucuz ve yabancı plakalı araçlar bu ülkeye vergi ödemediği için insanlar Bulgaristan ve Gürcistandan araba alıp burada biniyorlardı 6 ayda bir gümrükten çıkış giriş yapıyorlardı.Bu araçları hepimiz trafikte görüyoruz.Ardından her ne hikmetse bu araçların yurtta kalma süresi 24 aya daha yeni çıkartıldı yabancı plakalı araç sayısı artmaya başladı.Hemen ardından Maliye bakanı mtv %40 olacak dedi Sayın Cumhurbaşkanı yeniden görüşülecek dedi bugün açıklandı %25 arttı her yıl yapılan ortalama artış %5 ti.Bu durumu analiz edersek yılbaşından sonra yollarda Bulgaristan ve Gürcistan plakalı araç sayısı artarsa şaşırmayalım.Hani bir söz vardı "Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmayalım" bu mtv uygulaması yapılır yabancı plakalı araçlar 24 ay kalmaya devam ederse devletin elinde ne pirinç olur ne bulgur.Zam yapacak başka bir şey aramak zorunda kalırlar. Olanda dürüst vergisini ödeyen vatandaşa oluyor.

Yorumu oyla      13      5  
cengiz cansız 13 Ekim 2017 Cuma 19:49

bu nasıl köylü istanbuldan her yıl 16.000 kişi göç ediyor istanbulda yalamak işkence biz bu köyde mutluyuz

Yorumu oyla      14      7  
13 Ekim 2017 Cuma 19:41

izmirin ulasım ücretini övenlerde cıkmış. 2,65 tl ile en pahalı bilet izmirde. Aktarma falan demeyin tek hat kullanıyorum. 2,65 TL OTOBÜS BİLETİMİ OLUR ARKADAS.

Yorumu oyla      13      11  
Bir kişinin 13 Ekim 2017 Cuma 18:40

Ankara‘da Bir kişinin anlattığı; Bu kadar engellemelere, projelerinin engellenmesine, metro yatırımına yardım yapılmamasına rağmen İzmir Belediyesini durdurmak imkansız.Toplu ulaşım,Süt, damızlık hayvan, zeytin ağaçları vs. İzmir büyükşehir belediyesi eksiklikleri için eleştirilebilir ama eleştiri farklıdır hakkını yemeyin.Oturduğunuz yerden sırf muhalefet olsun diye belediyeyi eleştirin ama başarılarınıda yazın.Sizinde hatanız değil sırf makam koltuk uğruna bu güzelim ülkenin insanları arasına ÖTEKİLEŞTİRMEYİ marifet sayanlara ne denilir ki?

Yorumu oyla      16      7  
ah izmir 13 Ekim 2017 Cuma 18:16

hayat tesadüflerle dolu...rahmetli başkan piriştinanın vefatı sonrası izmir bıraktığı halde...değişen şey kötüye gidiş..

Yorumu oyla      13      14  
Tayfun 13 Ekim 2017 Cuma 17:48

Aziz bey izmir tarihine girmiatir.1)60 sene sonra ilk tramvay 2) fuar izmir gibe dunya capinda yeni bir fuar alani 3) izban projesi 4) metro hatlarinin bitirilmesi 5) sehrin tum pis su ve icme sularinin yenilenmesi 6) gaziemir ve cigli batti cikti alt gecitlerinin yapimi 7) yeni bir teleferik 8) kooperatiflerle anlasma dolayisiyle ciftciye duzenli gelir 8) cocuklara sut dagitim projesi 9) karayollarinin yapmadigi tum koy yollarinin asfaltlanmasi 10) dsi nin yapmadigi icme su hatlarinin tamamlanmasi 11) tum kentin yagmur suyu kanallarinin tamamlanmasi 12) turkiye ortalamasini uzerinde aritmalar ve korfez temizlenmesi 13) dsi nin yapmadi tum derelerin islahi beton zeminle kaplanmasi 15) milli egitimin yapmadigi tum devlet okullarinin boyanmasi temizlenmesi 16) kultur sanat yatirimlari 17) yeni projeler okarak konak tunelinden otogara tunel ve ucan yol yapimi 18) buca ve narlidereye metro 19) tum sahil bantinin izmire yakisir restorasyonu 20) modern klimali toplu ulasim araclari 21) turkiye de ilk yerinde kentsel donusum . Kisaca say say bitmez . Netice izmir de evlerin ve arazilerin degerleri inanilmaz artmakta ki bir kentin nasil kalkindigina en basit ornektir. Anlayana tabii.. trollere sozum yok ne de olsa kapali gozluk kullanirlar...

Yorumu oyla      19      6  
DEDEYE SAHİP ÇIKALIM 13 Ekim 2017 Cuma 17:19

Dedeye sahip çıkalım.Belediye baskanımız oluyo o bizim :D Hangi şehirde 75 yasında hiç durmadan çalışan belediye baskanı var. Hergün köyleri geziyor. Keci, tavuk dagıtıyor. Daha ne yapacaktı. Metro mu yapsın,altgecitmi istiyorsunuz. O zaman gidin İstanbulda Ankarada yasayın. Dedemi de rahat bırakın. Burası İzmir.

Yorumu oyla      14      8  
Poyraz 13 Ekim 2017 Cuma 17:08

Izmır ideolojik oy veriyor demiş birisi. Asıl ideolojik oyu akp liler veriyor.Izmir'e karşı chp lilere örnek gösterdikleri eskişehir belediye başkanı seçimleri yüzde 45.3 ile kazanmış.

Yorumu oyla      17      6  
Bülent ışık 13 Ekim 2017 Cuma 16:58

Yıllardır izmir'e köy dediler.iyi ki Ankara'ya geçen ay yolum düştü. Megakent buysa Izmır hep köy kalsın dedim.ankara otogar havaalanı arası otobüs ile 11 lira.izmir'de havaalanından istediğin yere 2.60 lira.ankara metrosu korku tüneli gibi .metronun ne zaman geleceğini gösteren tabelalar dahi yok.bazi istasyonlar da ne asansör ne de yürüyen merdiven var.siz ancak ankara'ya gitmeyenleri kandırırsınız.akp 'ye oy verenleri ankara ya seyahat ettirseler kocaoğlu en az yüzde 80 oy alır.

Yorumu oyla      18      6  
Yaşam 13 Ekim 2017 Cuma 16:31

İşim gereği İstanbul-Ankara ve Antalya‘da heray en az 10 gün kalıyorum.İzmir‘in toplu ulaşımı ücret/performans olarak hiç bir ilde yok.Lütfen aklı selim hiç kimse İzmir‘in toplu ulaşımını eleştirmesin, bütün büyükşehirlerdeki insanlar İzmir‘in toplu ulaşımını gıpta ile anlatıyorlar birde belediyenin SÜT KUZUSU projesini gerçek mi diye soruyorlar belediyeciler dahil.

Yorumu oyla      19      6  
13 Ekim 2017 Cuma 15:48

birader kadir topbaş istifa etmedi ettirildi.Aziz başkan buradan nemalanmaz. seveni çoktur

Yorumu oyla      13      6  
İSTİFA 13 Ekim 2017 Cuma 15:34

İZMİR BİTMİŞ. OKEYE OYNUYOR. KOCAOGLU YİNE MAGDUR EDEBİYATINDA. HALK İSTEMİYOR İŞTE. BASKA BİR SİTEDE YAPILAN ANKETTE %70 İSTEMİYOR SENİ. KADİR TOPBAS GİBİ SENİNDE GİTMEN LAZIM. BIRAKTA SEHİR GELİŞSİN. EKMEGİNİ YEDİN ARTIK BU SEHİRDEN.

Yorumu oyla      16      15  
ibrahim 13 Ekim 2017 Cuma 15:17

İdeoloji gözlüğünü çıkarıp yapılanlara ve yapılmayanlara bakanlar bu şahsın belediye başkanı olamayacağını bilir. En fazla belediye de ufak bir iş verirsiniz o kadar. Ama gözümüz o kadar çok dönmüş ki, çalışmayan, aksayan ne varsa kabul eder hale gelmişiz.Bunları söyledinmi de iktidar yalakası etiketi yapıştırırlar hemen. İzmir de çalışan çok az yer var. Eksiği dağlar kadar ve kimsenin de gözünün kulağının burada olduğunu sanmıyorum. Hele de yatırımcıların. Yatırım engeli mi var neden gelmiyorlar.

Yorumu oyla      16      16  
İZMİRLİ 13 Ekim 2017 Cuma 14:47

Aşağıdaki troller takmışlar yollara zaten başka bir şey de bilmezler. bunları daha önce de bir vesile saymıştım bir kez daha sayayım; istanbuldan sonra;en uzun raylı ulaşım devlet imkanlarıyla yapılması gerekirken belediye tarafından yapılan izmirde. Tramvay da da izmir başı çekecek bir kaç ay sonra. Türkiyenin çevreye uyumlu en fazla otobüsü izmirde. Türkiyenin istanbulda dahil en büyük fuarı izmirde. Türkiyenin en büyük rafineri ve petrokimya tesisleri izmirde. Türkiyenin en büyük ve en fazla opera ve senfoni salonu izmirde Çeşmesi,foçası urlası seferihisarı birer cennet Türkiyenin en büyük tarihi kalıntıları efes ve bergama da gelelim altyapı yatırımlarına yağmur hattının kanalizasyondan ayrı olduğu ve tamamlanmakta olduğu tek şehir izmir,ve su baskınları gittikçe azalıyor. körfez temizlendi son bir yatırımla yüzülebilir hale gelecek, İzmir katı arıtma ve biyolojik arırma da bir numara Avrupa bankaları ve uluslararası finans kuruluşlarında kredibiletisi en yüksek şehir izmir.Bunlar bir çırpıdas aklıma geliverenler

Yorumu oyla      26      12  
nicolas 13 Ekim 2017 Cuma 14:46

akp li belediyelerde( bursa trabzon vb ) butun il ozel idare malları belediyelere devredildi. izmirde aydında malla hazıneye devredildi..bu bınayı herkes bilir. belediye bınası çürük bu bina belediyeye verilmeliydi izmirin hakkı yendi siz hala burda trolluk yapın yazık.biz kımlıksız tokı lüx rezıdans rantsal donuşum istemiyoruz ..istanbulda bursada nasıl donuşum oldugunu gorduk kalsın

Yorumu oyla      22      9  
İzmirin hali 13 Ekim 2017 Cuma 14:18

7 senedir İzmirde yaşıyorum gördüklerimi aktarıyım.İdeolojik fanatiklik bu şehri çürütüyor.Başkan sadece engelliyorlar edebiyatıyla rahatça koltuğunda oturuyor, partisi duruma el atmıyor başarısızlığa rağmen yine aday gösteriyor.Basit bir altgeçit veya bir ihale bile düzgün yapılamıyor.Plansız altyapı ile tüm yollar köy yollarından beter durumda.Yani İzmir böyle gelmiş böyle gidiyor düzelmez malesef.

Yorumu oyla      21      19  
BUCALI 13 Ekim 2017 Cuma 13:56

Yatırımcının gözü tabi burda olur bu kadar çok gecekondu bir tek izmirde kaldı.Birde şu izmirin mallarını izmire vermiyorlar hikayesine gelince adamlar sanki tokat milli eğitim müdürlüğünü getirip izmire kurmuşlar kardeşim yine izmirliler kullanıyor o binayı bırakın artık bu sürekli mağdur edebiyatını bıktık artık sanki binayı sen yaptında adamlar sana çık dedi...

Yorumu oyla      18      21  
13 Ekim 2017 Cuma 13:35

Kusura bakma Başkan dürüst olabilirsin ama başarılı bir belediye başkanı değilsin gerçekten İzmir köy görüntüsünü veriyor.kenar mahleler toz toprak yollar delik değişik her taraf çukur bir şiddetli yağmur yağsa vatandaş perişan olacak.kişiliğinize diyecek kelime Yok ama kadronuzda başarısız.

Yorumu oyla      19      18  
mahmut gögebakar 13 Ekim 2017 Cuma 13:07

izmir hep köy gibi. Sen hiç sokaga cıkıp halkın arasına karıstın mı Aziz Kocaoglu. Otobüslerr bindin mi, metroya bindin mi. İzbandaki kalabalıgı biliyormusun. Buca trafiginde hiç bekledin mi. Özel arabanla keyifle köyleri dolasıyorsun. Sonra da İzmir köy değil diyorsun. Heryer gecekondu baskan görmüyormusun ?

Yorumu oyla      19      18  
İzmirli 13 Ekim 2017 Cuma 13:07

Dışı seni yakar içi beni. Şehir içindeki yollar yamalarla dolu. Köy yolları bile daha modern. Her yerde su patlakları, çöp ve moloz dolu mahalleler. Güzelim Kordonda her yer çer çöp. Her yağmurda göle dönen caddeler. Çöpünü bertaraf edemeyip gömen bir İzmir. Arıtmalardan denize akan kanalizasyon. Derelerden leş akan körfez. Zamanında gelmeyen otobüsler. Daha sayalım mı.

Yorumu oyla      19      18