YORUMLAR
Toplam 27 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
süleyman 19 Ağustos 2017 Cumartesi 11:00

Bakanlık projeyi kökünden iptal etsin.Versin TOKİ ye oda yandaşlara peşkeş çeksin. Diksinler AVM leri,kuleleri şehrin merkezi yoğunlaşsın trafik İstanbul a dönsün.Mis gibi yaşayıp gidelim.Ne kültürü ne parkı ?

Yorumu oyla      12      5  
Erdem 19 Ağustos 2017 Cumartesi 08:36

Sapla samanı karıştırmayın. Imar.kanunu geregı sit alanlarında koruma amaçlı imar.planı yapma zorunludur. Büyüksehirde koruma.planını bilen yok sanırım. Yazık

Yorumu oyla      11      8  
Mangalcilar 19 Ağustos 2017 Cumartesi 08:16

Kültürpark dogal açık alana donusturulurse _ki bunu cogu kisi istiyor_ mangalcilardan, onlarin yarattigi dumandan, kokudan, gereksiz gurultuden girilmez; aynı kent ormanında olduğu gibi...

Yorumu oyla      11      8  
İzmirli 19 Ağustos 2017 Cumartesi 00:18

Büyükşehir belediyesi fuar ile ilgili planlarından vezgeçmeli, fuar sadece spor, sanat ve doğa temalı olmalı İnsaat firmalarının projelerinin bahçesi değil

Yorumu oyla      11      7  
istemezük 18 Ağustos 2017 Cuma 23:05

Bayraklı'ya 51 katlı iki kule geliyor. istemüzükçüler bu olaya çok bozulacak :)

Yorumu oyla      11      5  
Ercan 18 Ağustos 2017 Cuma 21:46

Yerel secimler yaklaşıyor.Secim meydanlarında başta binali yıldırım olmak üzere ak parti korosu başlıcam bağırmaya Ne kazandırdım bu kente kocaoğlu.Bu kent için ne yaptınız söz verdiğinprojeler neredeDiyiyoruz işte bu chp nin bu ülkeye ne faydası oldu Bıktık artık bu siyasi anlayışınızdan.Izmiri bir türlü anliyamaminizdan.Gercekten bıktık.

Yorumu oyla      12      5  
18 Ağustos 2017 Cuma 19:26

Bilal Doğan dün ihalesi iptal opera binası için demiş ki: " Opera Binası projesi iki etaplı olarak ihale edilmelidir ve yeterli rekabet koşulları oluşturulmalıdır. Projenin kaba inşaatı ve sahne tasarımı ve özel mimari gerektiren işler ayrı ayrı ihale edilmelidir. Böylece hem proje daha çabuk şekilde tamamlanır, hem de İzmir'in parası İzmir'de kalır." Sayın Bilal Doğan bina inşaatı için zaten özel bir şart aranmıyor, sahne için özel şart aranıyor. İhaleye girenlerde zaten tek başına girmiyorlar. İhaleyi ayrı yapsan ne olacak beraber yapsan ne olacak? Bu nasıl mantık? Eleştirmek için eleştiriliyor. Neymiş 10 yıldır proje konuşuluyormuş. Yahu adam sana 10 yıl opera binası mı yapacağım dedi? 7 yıl önce yarışma yapıldı, proje çalışmaları, arazi çalışmaları derken zaten aradan 3 yıl geçti. Zaten proje 2013 gibi yapılırsa yapılacaktı, ne 10 yılı! 400 milyonluk projeden bahsediyoruz. Sahne için ihaleyi ayrı yapınca ne gibi bir değişiklik olacak? Özel şart yine aranacak. Zaten sizde arasın diyorsunuz. Farkı ne olacak? Zaten opera sahnesi yapan belli firmalar var. Yerli olsun, yabancıya para gitmesin de nasıl bir mantık? Adrese teslim ihale mi yapsınlar?

Yorumu oyla      11      5  
18 Ağustos 2017 Cuma 19:10

AKP'li tayfa hizmet adına Ankara'da ODTÜ ormanlarına dalıp yol geçiriyor, yenisi için de girişimde bulunuyorlar ancak bakanlıktan çıt yok. İzmir olunca dur bakalım. Arkadaşım burada bir ağaç katliamı yok tam tersine yeşili arttırma projesi varken projenin önüne set koyuyorsun, diğer tarafta ODTÜ ormanları katledilirken sesin çıkmıyor, eylem yapanları terörist ilan edip tomalarla dağıtıyorsunuz. Bu neyin kafası?

Yorumu oyla      11      5  
kına yakın ! 18 Ağustos 2017 Cuma 19:00

dün opera binasının ihalesini iptal ettiler, bugün de kültürpark projesine izin çıkmadı. dediğiniz gibi kültürparka dokunulmayacak. yeni projede 632 yeni ağaç dikilecekti, buna da engel olundu.

Yorumu oyla      11      5  
Mikser 18 Ağustos 2017 Cuma 18:52

Mutfak mikseri yararlıdır yemek yapmaya yardımcıdır, beton mikseri yararlıdır betonun iyice karışmasını sağlar.Birde insan yani canlı miksereler vardır bunlar zararlıdır.

Yorumu oyla      11      6  
ahmet 18 Ağustos 2017 Cuma 18:10

uzun havuz restorasyondan geçsin yeter..

Yorumu oyla      11      7  
Necil Toktay 18 Ağustos 2017 Cuma 18:06

Kulturpark'in Fuar kullaniminin sonlandirilmasi ile birlikte en dogru kullanim yontemi, tumuyle yesil alana cevrilmesi, Inonu Kultur merkezi ve acik hava tiyatro yapilari disindaki butun binalarin kaldirilmasi ve alanin tamamen acik alana donusturulmesi ve yesillendirilmesini (Hyde park veya Central Park benzeri), eger cok gerekiyor ise alan icinde bir de planetoryum kurulmasi ile sinirli birakilmasini dogru bulurum.

Yorumu oyla      11      6  
ahmet kerimol 18 Ağustos 2017 Cuma 13:38

Uyduruk Karşıyaka stadı için Büyükşehir ve Karşıyaka belediyesine çamur atıp 300 - 500 kişiyle yaygara yapanlar opera binası,Kültürpark projeleri oyalamaları için bi ses duymak istiyoruz.İzmir i teslim almaya gücünüz yetmiyecek.Elinizden geleni ardınıza koymayın.

Yorumu oyla      19      6  
18 Ağustos 2017 Cuma 13:38

Anlaşılan 2019' a kadar belediyeye metro, opera binası , parkları ... yaptırmayacaklar, sonra da krediniz tükeniyor, halk hizmet bekliyor diyecekler. Belediye yol yapıyor , soruşturma açılıyor ;fuar alanı yapıyor , soruşturma açılıyor; alt geçit yapıyor , soruşturma açılıyor ... amaç nedir ?

Yorumu oyla      18      5  
18 Ağustos 2017 Cuma 13:30

kültürpark projesi ile izmirin ankarada takılan diğer yeni projeleri karıştırmayın.kültürpark projesi zaten eleştirilmişti. buranın koruma planı o zamanda gündeme gelmişti. kültürparkı "korunması" gerekiyor. tümsek olmaz diyoruz, dağ gazinosuda tümsek diyorlar, ama orası önceden var. yani korunacaklar içinde , yeni tümsekler olmaz....

Yorumu oyla      12      9  
18 Ağustos 2017 Cuma 13:28

Burada İSTEMEZÜKÇÜ grupların itiraz ettiği konu fuar holleri yerine yapılacak kültür sanat merkezi ve havuzun büyütülmesi. Yani diyorlar ki kültürparka kültür merkezi yapma. Buraya da ağaç dikelim. Şimdi buraya da ağaç dikeceksek nikah salonu , tenis kortları, lunapark ve diğer betonarme yapılar ne olacak ? Buralar duracaksa kültürmezi yerine ağaç dikmenin ne manası var ? Yeni kültürpark projesini genel olarak beğendim. Revize edilmesi gereken yerler var ancak kültürpark kültürpark olarak değil de tamamen yeşil bir park olsa daha iyi mi olur? Gerçi bu da İEF vb. etkinliklere veda demek oluyor. Tamamen yeşil bir park için de öncelikle paraşüt kulesi hariç tüm betonarme yapıların yıkılması gerekiyor. Nikah salonu , tenis kortları, lunapark ve diğer yapılar. Böyle bir durumda da çok sayıda itiraz gelir. Tüm mesele fuar holleri yerine yapılacak kültür merkezi mi ? Burası kurulduğundan beri kültürpark olarak hizmet vermiş. İçinde kültür-sanat, spor ... olmayan yere kültürpark demek ne kadar doğru olur ? Ayrıca havuz niye büyütülmesin? Havuz büyütülsün ancak doğal görünümlü olsun. Tuğlayı diz, betonu dök, içine su koy şeklinde değil. Ben şahsen yeni projeye bazı revizelerle beraber yapılırsa karşı çıkmam ancak tamamen yeşil park da olabilir ancak bu da tüm betonarme yapıların yıkılması , sert zeminin ana cadde hariç tamamen kaldırması , havuzların yıkılıp doğal yaşam parkındaki vb. şeklinde yapılması şartı ile de projeyi desteklerim ancak diğer betonarme yapılar dursun , sadece kültür merkezi yapılmasın demek de manasız.

Yorumu oyla      15      6  
m.y. 18 Ağustos 2017 Cuma 13:22

madridinde retiro parkı var, ancak ne Madrid belediyesi ne de madrid üniversitesinden bir prof. retiro parkı "yenileyelim" diye proje yapmıyor. neden,tarihi parkı olduğu gibi koruyorlar. biz ise 80 yıllık parka proje üretiyoruz. aradaki fark bu....

Yorumu oyla      13      8  
misafir 18 Ağustos 2017 Cuma 13:14

Şaşırtti mı bizi? Hayir! akp vekilleri, nerdesiniz? Konuşuyordunuz dün, nerdesiniz? Bakanlık, sana ne kültürparktan? Kaç kere geldin, nesini bilirsin kültürpark''ın?

Yorumu oyla      16      7  
bir bilen 18 Ağustos 2017 Cuma 13:12

Başkan burokratlarini gözden geçirmeli !!!

Yorumu oyla      15      9  
Ali AKGÖK 18 Ağustos 2017 Cuma 12:49

"İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından meslek odaları ve kentin kanaat önderlerinin görüşü alınarak yapılan yeni Kültürpark Projesi’ne bakanlıktan vize çıkmadı." denilerek başlanmış ama 1- mesela İzmir TMMOB ve KültürPark Platformu burada bahsedilen "projeye" DE KARŞIDIR. 2- "kentin kanaat önderleri" de kimlerdir bir BİLSEK? mesela niye BEN ALİ AKGÖK o "kanaat önderleri" içersinde yer almıyorum? Almıyorum ki bir allahın-kulu bana danışmadı, fikrimi sormadı! KültürPark PARKTIR, fuar "...."DIR! ("...." içini istediğiniz gibi doldurunuz bu sizin ferasetinize kalmış bir husus... KÜLTÜRPARKA DO-KUN-MA !

Yorumu oyla      12      11  
İstemezük 18 Ağustos 2017 Cuma 12:48

Odalar belediyenin ön bahçesi olmuş diyenler odalar ile beraber bu projeye de engel oldular :)

Yorumu oyla      12      5  
18 Ağustos 2017 Cuma 12:43

Başkan yerinde olsam projeden vazgeçer , fuar hollerini ve yıkılacak bazı yapıları da yıkmam, böyle bırakırım.

Yorumu oyla      12      5  
18 Ağustos 2017 Cuma 12:39

Opera binası ihalesi aylar sonra iptal ediliyor, kültürparka izin çıkmıyor , metro projeleri aylardır Ankara'da kredi onayı bekliyor ... 2019 geliyor.

Yorumu oyla      15      5  
izmir 18 Ağustos 2017 Cuma 12:37

Bakanlıgın yeni plan istemesi hiç şaşırtmadı . Ya Bakanlık ya KİK mutlaka bir bahane bulup hizmetleri geciktirecektir. Acaba Ak parti İzmir Milletvekili syn Atilla Kaya ne düşünoyordur ? inciraltı için merkezi hukumete savunuyordu- Kulturpark icinde bir seyler diyeceksinizdir herhalde ??

Yorumu oyla      15      5  
muhalif 18 Ağustos 2017 Cuma 12:35

kültürpark için "daha az bina" diyorlar ama Pakistan pavyonu karşısındaki belediyenin kullandığı binayı yıkmıyorlar. neden? belediyenin bir başkanlığının kültürparkta olması doğrumu, ismet İnönü kültür merkezini ykıyorsun, belediyenin kullandığı binayı yıkmıyorsun. bu olmazdı zaten...

Yorumu oyla      14      7  
emre 18 Ağustos 2017 Cuma 12:34

inciraltinda ,korfez ced de ,narlidere metroda , Mavişehir opera binasinda herseyde engelleme koy sonra gel izmirden oy iste akp sana izmirde oy cikmaz sayin Cumhurbaşkanı ve onun yancilari

Yorumu oyla      15      5  
Ahmet 18 Ağustos 2017 Cuma 12:24

Mesele İzmir olunca badem bıyıklılar komisyonu devreye girer kırmızı kart gösterir.

Yorumu oyla      14      5