YORUMLAR
Toplam 26 yorum var. Onay bekleyen 1 yorum var.
GÜLSEREN EREN 18 Ağustos 2017 Cuma 13:15

AZİZ KOCAOĞLU ESKİ,KURNAZ,KURT SİYASETÇİ,ONU SAMİMİ BULMUYORUM.AMA VEKİL DAHA SAMİMİ GELİYOR.BAKALIM BEKLEYELİM GÖRELİM

Yorumu oyla      14      7  
süleyman 18 Ağustos 2017 Cuma 08:59

Az laf çok iş sınav yapıyorlar kazanamıyanları kazandı,kazananları kazanamadı diye açıklıyorlar.

Yorumu oyla      11      5  
Zagor 17 Ağustos 2017 Perşembe 22:40

Sorun, Saglik Turizminin ne anlama geldigini bilmeyen insanlarin olaya baliklama dalmasindan kaynaklaniyor. Izmirdeki Termalin yarisi bile etmeyen Bavyera Eyaletinden Almanlar tüm Türkiyedekinden fazla para kazaniyor. Gelecek saglik turizminde. Iyi degerlendirilirse gercektende binlerce kisiye is ve as cikar. Havalimanina 15 Cesmeye 40-45 dakikalik bir konum altindan daha degerlidir. Orayi Ticarete acmak intihardir.

Yorumu oyla      15      21  
17 Ağustos 2017 Perşembe 21:58

baktılar belediyenin projelerimiz onaylanmıyor, hükümet bizi engelliyor söylemleri prim yapıyor aynı taktiği bizde yapalım demişler. son zamanlarda dikkat ediyorum belediye engel olmasa neler neler yapacağız diyorlar. yahu arkadaş ülkede tüm yetki sizde, iş yapmanıza bir yerel yönetim mi engel olacak? buna kim inanır? otogara metro yaptın da engel olan mı oldu? Hızlı tren için çalışma yaptın da engel olan mı oldu? Şehir hastaneleri yaptın da engel olan mı oldu? 2014'den beri Bayraklı' da zemin düzeltiliyor. Sözde hastane geçen yıl açılacaktı ancak bir bakıyoruz ki daha hala zemin düzeltiliyor. 3 yıl olmuş 3. Bir çok şehirde şehir hastaneleri bitti, bitiyor. stat konusu. sen kalk mahalle arasına, olmayacak yere stat yapacağım diye tuttur sonra da engel oluyorlar diye feryat et. x yerde stat maliyetli olur dediniz de Göztepe stadı kaça patladı? dandik bir stadı 218 milyona ihale ettiniz. karşıyaka stadı zaten evlere şenlik. alan dar, koltuksuz stat yapılacak. o da maksimum 15 bin kişilik. koskoca takımlar semt statlarına mahkum kalacak. Alsancak yıkılalı yıllar oldu daha ancak temeli atılacak. o da butik. koskoca şehir butik statlar ile dolacak. Atatürk stadı da öyle duruyor.

Yorumu oyla      12      5  
son durum nedir? 17 Ağustos 2017 Perşembe 20:54

Sayın yetkililer şu an son durum nedir? önümüzdeki 10 yıla bu iş biter mi yoksa böyle boş polemikler devam mı eder?

Yorumu oyla      28      5  
17 Ağustos 2017 Perşembe 16:02

Fatih , detaylar internette var. basit bir araştırma ile sende bulabilirsin , bürokrat olmaya gerek yok. Google amcaya İnciraltı + dava yaz; enter yap; sonuçlar çıkıyor :) Buradaki mesele iki plan değil , yanlışlara yapılan itiraz. İtiraz düzelmezse dava açılır. En son Erdoğan Bayraktar ( dönemin Çevre Bakanı ) belediyenin itiraz ettiği konuların düzeltildiğini, sorunların aşıldığını söylemişti. Sonuç ?

Yorumu oyla      16      5  
fark var ! 17 Ağustos 2017 Perşembe 15:23

M.A.Kaya demiş ki "Dün Göztepe ve Güzelyalı'daydım. Bugün de Üçkuyular ve Fahrettin Altay'da olacağım. Sokakları gezdiğimizde, vatandaşlarımızla ve esnafımızla buluşmamızda şahit olduğumuz, tüm İzmir'den yükselen ortak bir ses var. Bana laf yetiştirmek için, saatlerce kağıt üzerinde çalışıp polemik üretip mesai harcayacağınıza, İzmir'in sokaklarına inip vatandaşlarımıza ve esnafımıza kulak verin." Sayın vekilin gezdiği güzergaha bakıyorum bir tarafta belediye metro yapmış, paralelinde de tramvay inşaatı devam ediyor. Böyle projeler her semte nasip olmaz :) biri geziyor diğeri iş yapıyor. Fark var!

Yorumu oyla      15      6  
Fatih 17 Ağustos 2017 Perşembe 14:50

Buradan yorumda bulunan tüm büyükşehir bürokratlarını tebrik ederim. Sade vatandaş olarak bu kadar plan detayına ancak sizler vakıfsınız. Mesele dava değil de iki ayrı plan tartışmasıysa gerçekten iki aktör de otursun planları konuşsunlar. Ortak bir plan yapılsın ve sonuç alınsın. Bir taraf dava açıyor diğer taraf bunu bahane ediyor. Yetmedi mi hala ??

Yorumu oyla      25      7  
volkan 17 Ağustos 2017 Perşembe 14:43

az laf cok ismi? sizmi? otogar metro? bayrakli şehir hastanesi ? temeli bile yok be.. candarli limani? cevre yolu menemen e ulaşmadı . izban selcuk sizin gecikmeniz yuzunden acilmiyor? korfez ced hala beklemede . Narlıdere metro izni haftalardir ankara da .. bekliyor siz İzmir liyi diger illerle karistiriyosunuz.. izmirli unutmaz kirfez gecidinide rant icin istediğinizi biliyoruz .mavisehiri cengiz insaata peskes çektiniz. o yuzden size oy yok!!!

Yorumu oyla      17      6  
ali ermiş 17 Ağustos 2017 Perşembe 14:16

İZMİR'E KİM DAHA ÇOK HİZMET EDİYORSA, O İZMİRLİ DEMEKTİR.

Yorumu oyla      11      6  
salih tanalı 17 Ağustos 2017 Perşembe 14:14

İZMİR'İN BELEDİYE BAŞKANI, İZMİR'İN VEKİLİ ÇÖZECEĞİZ DİYORLARSA, BİZLERDE BEKLEYİP GÖRECEĞİZ.ARTIK ÇÖZÜLSÜN, ÇÜNKÜ İZMİR'İN DAHA ÇOOOK SORUNU VAR..

Yorumu oyla      11      5  
Inşallah ... 17 Ağustos 2017 Perşembe 14:11

İnşallah burada olan yine mal sahiplerine olmaz. Geçmiş üstünden kaç sene ,inşallah sağduyuyla çözülüp hem mal sahibine hemde izmire faydalı olur. Inşallah gelinen en son noktada ,yapilicak son düzeltmelerde sağduyulu davranilip izmiri ve mal sahiplerini de düşünüp karşı çıkmak yerine öneride bulunup herkesin kabul edeceği bir plan çıkar buradan. Biraz fedakarlıkla çözülür bu is , Halkın yüzüde güler bu sefer.....Saygılar..

Yorumu oyla      24      5  
poyraz 17 Ağustos 2017 Perşembe 13:51

Her seçim açık ara kaybediyorlar hala İzmirlinin gözünde krediniz bitti diyorlar.Google den Ankara BB kredi notu diye yazdığınızda İzmir in kredi notu çıkıyor.

Yorumu oyla      17      6  
Kimler , neden dava açmış ? 17 Ağustos 2017 Perşembe 13:41

Geçtiğimiz yıllarda Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan planlar, meslek odaları ve "İNCİRALTI’NDA ARAZİSİ OLAN HAK SAHİPLERİNİN AÇTIĞI DAVALAR SONUCU DURDURULMUŞTU." Yasa değişikliğiyle bölgede planlama yetkisini alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 6 Ağustos 2013 tarihinde hazırladığı planlar da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı dava sonucu durdu. Mahkeme, 1/5000 ve 1/1000’lik imar planlarına karşı Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı “Alandaki cami sayısının fazlalığı, aşırı yapılaşma, yeşil oranının azlığı, donatıların azaltıldığı buna karşın ticaret ile nitelikli konut alanlarının arttırıldığı, bu durumun koruma dengesine aykırı olduğu, sit alanlarının bir bölümünün plan sınırı dışında bırakılmış olmasının mevzuata aykırı olduğu, ulaşım sisteminde devamlılıkların olmadığı ve İnciraltı lagününün zarar görme riskinin fazla olduğu” yönündeki itirazları haklı buldu. Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı dava sonucunda, 3 bilirkişi planlarda incelemelerde bulundu. UYUŞMAZLIK VAR Hazırlanan raporda, planlar için birçok uyuşmazlığın olduğu belirtildi. Çevre Düzeni Planı’nda 1. ve 2. dereci sit alanı olan lagün ve çevresinin yeşil alan olarak gösterildiği, herhangi bir yapılaşmaya konu edilmemesi kararı olduğuna dikkat çeken bilirkişi raporunda “Bu özellikte bir alanın 6324 sayılı Kanun ile EXPO alanı olarak ilan edilmesinin doğal yapıyı tehdit eden bir içerik ortaya koyduğu, EXPO alanı geçici de olsa belirli büyük hacimli yapıları gerektireceği, belirli bir süre sonra bu yapılar kaldırılsa dahi alanın doğal yapısının geri dönülemez içerikte tahrip olabileceği görüşü yer aldı. Mahkeme, bilirkişi raporunun sonucunda İnciraltı Koruma Amaçlı İmar Planları’nın yürütmesini durdurdu.

Yorumu oyla      15      28  
17 Ağustos 2017 Perşembe 13:26

Az konuşan(!) sayın vekil de cevap vermiş. "Biz az konuşur, çok iş yaparız" demiş de 4 yıldır otogar metrosu bekliyor. Bayraklı şehir hastanesinde de 3 yıldır temel atılıyor. Çandarlı Limanı desen yalan oldu. Hızlı tren 2017 'de İzmir' de olacaktı, o da yalan oldu. 2007' den beri de İzmir körfezine gerdanlık geliyor , her seçim öncesi görseller basına servis ediliyor. Son yıllarda şehir merkezinde yapılan işlere bakıyorum da 4 yılda bir konak tüneli yapılmış , o da 120 milyon dedikleri halde 310 milyona bitmiş. Ne ihale iptal ediliyor , ne KİK leniyor. Sahi tüneli kim yaptı , ihale yapıldı mı onu da hatırlamıyorum.

Yorumu oyla      16      7  
St nemirowski 17 Ağustos 2017 Perşembe 12:03

Sayın tunalının sorusu gerçekten isabetli ve doğru olsa da siyasetin çarklarının bu şekilde döndüğünü de bilmemiz gerekiyor.(yanlış olsa da).Sonuçta siyasi zevatın ayak oyunlarıyla, yıllarca hem izmir hemde inciraltı bahçelerarasındaki mülkiyet sahipleri çok şey kaybetmiş olsa da ( her konuda sine ye çeken taraf olarak) gelinen nokta umut verici. En azından bir masa da toplanabilecekleri izlenimi veriyor. Bakmayın siz hergün birbirlerine söylediklerine. Tarafların karşılıklı el sıkışmak istedikleri olarak yorumlayın bunu ?

Yorumu oyla      33      7  
Bülent ışık 17 Ağustos 2017 Perşembe 11:54

Inciraltında ki araziler kamulaştırılsin Halkın kullanımına açılsın.

Yorumu oyla      15      26  
izmir 17 Ağustos 2017 Perşembe 11:08

Belediye Başkanı inciraltı saglık turizmine acılsın diye yırtınıyor ama Ankara'dan bir turlu onay verilmiyor !! Bu nasıl yerelde yonetim seklidir? neden secimle Başkanlıga secilmiş birisinin neden önü tıkanmak isteniyor ? İzmir'e yapılacak en buyuk kotuluktur bu ...

Yorumu oyla      16      26  
17 Ağustos 2017 Perşembe 10:56

KİK opera binasinin ihalesini iptal etmiş. Yazıklar olsun, yeter artık! Özel bir yapıya özel şartname yazılır. Ne yapacaklardı ; operanın önünden geçmeyen kişilere mi işi vereceklerdi? KİK devamlı İzmir' in projelerini baltalıyor. Yıllar önce de benzer bir iptali metroda yapmıştı. Akıl veren de çok. Sahne ayrı , bina ayrı ihale edilsin falan diye. Ulan zaten sahne için özel şartname yazılıyor ama adı adrese teslim ihale oluyor , iptal ediliyor.

Yorumu oyla      16      5  
Murat 17 Ağustos 2017 Perşembe 10:53

Aziz Bey doğru konuşmuş. İyi bir insan. Çok üstüne geliniyor. İnciraltı rant değil Sağlık Turizmi altında binlerce insanımıza iş yaratmalıdır.

Yorumu oyla      18      27  
SEÇİL 17 Ağustos 2017 Perşembe 10:45

İzmirli Başbakanım Binali Yıldırım 9 Eylül'de bu işe nokta koyacaktır. İzmir merak etmesin.

Yorumu oyla      12      34  
semih yalçın 17 Ağustos 2017 Perşembe 10:44

Her iki tarafın açıklamalarının sonu" Uzlaşma ile biran evvel çözülmesi için samimiyetle hazır oldukları" yönünde.. Bu bile İnciraltı planlamaların çözümünün yakın olduğunu gösterir.İZMİR İNCİRALTI'NI KAZANIYOR.!!!

Yorumu oyla      13      26  
seçil özen 17 Ağustos 2017 Perşembe 10:42

TEBRİKLER BAŞKANIM, İZMİR'E YAKIŞANI YAPTINIZ..ŞEHRİMİZ İÇİN HER ÇABA VE GAYRETİN BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİ VAR.

Yorumu oyla      17      26  
emre 17 Ağustos 2017 Perşembe 10:36

akp nin gazina gelip burda belediyeyi haksiz gosteren kesim burayi iyice oku.. hukumet rant icin herşeyi yapar. İstanbul aci ibretlik bir ornektir baskan inciraltinin avm. gökdelen olmasini istemiyor. ole olsa kent ormanini yapmazdı ama sanirim bazilarinin burda akp gibi para ve rant istegi var bu ofke ondan

Yorumu oyla      19      13  
17 Ağustos 2017 Perşembe 10:35

Tuna , hani derdiniz izmir kazansındı ? sosyal donatı alanı olmayan çok sayıda konut yapılmasından İzmir nasıl kazanacak ? Böyle bir duruma şehrin belediyesi karşı gelmeyecekte ne yapacak ? Karşı gelince bakanlık niye planları değiştirecek ? Sağlık turizmi için tesisler yapalım denilen yerde 4 cami, çok sayıda ticari alanı ne yapacaksın ? İtiraz edilmesin mi ? İtiraz edilince niye planları değiştiriyorlar? Bilirkişi raporunda yeşil alan da az ayrılmış , yollarda sorun var denilmiş. İtiraz edilmesin mi ? Çok güzel oldu mu denilsin?

Yorumu oyla      16      28  
tunalı 17 Ağustos 2017 Perşembe 10:01

Aziz başkan samimi ol,İnciraltı nın planlarını siz ve ekibiniz idari mahkemeye dava açarak iptal ettirdiniz mi,ettirmediniz mi?

Yorumu oyla      35      12