YORUMLAR
Toplam 20 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Orhan Demirel 31 Mayıs 2017 Çarşamba 01:15

Bilgili ve tecrübeli ellere verilmesi büyük isabet olmuş. Izmirlileri tebrik ediyorum.

Yorumu oyla      11      5  
Bora Beniç 30 Mayıs 2017 Salı 20:42

Muhteşem proje.Tebrikler.

Yorumu oyla      11      5  
Ä°nci Erefe 30 Mayıs 2017 Salı 18:40

Izmir e yakışır. Zaten mevcut opera sahnesi çok kısıtlı bir ortamdı. Klasik tarihi Elhamra sahnesi büyük prodüksiyonlar için elverişli değil.Yine de çok değerli performanslarla bu günlere gelindi. Şimdiden kutluyor heyecanla bekliyoruz...

Yorumu oyla      11      5  
Hayriye Erkalkan.Çok yerinde bir 29 Mayıs 2017 Pazartesi 12:29

Çok yerinde bir karar. İzmir gibi kültüre, San''ata ehemmiyet veren bir şehirde Eksikliği hissedilen büyük bir boşluk Doldurulacak. BŞB''ni kutluyorum. İhaleyi alan firmada da sağlam bir firma. İzmir''imize hayırlı olsun....

Yorumu oyla      11      5  
Mustafa erikti 28 Mayıs 2017 Pazar 23:10

429 Milyon çok büyük rakam. Bina harika gözüküyor ama ilk yatırım maliyetinin yanında işletme maliyetleri de inanılmaz yüksek olur bu büyüklükteki bir bina için. Daha mütevazi bir bina olsa iyi olurdu bence. Biraz israf olmuş sanki, hepimizin parası unutmayalım.

Yorumu oyla      11      7  
İLKSEN TÜRKKAN 28 Mayıs 2017 Pazar 19:06

OPERA BİNASININ, İZMİR MERKEZDE OLMASI DAHA İYİ OLMAZ MIYDI? YİNE DE HAYIRLI OLSUN. ANCAK HÜKÜMET OPERA, BALE VE TİYATRO GİDERLERİNİ KISTI. YALNIZCA ELEKTRİK VE SU GİDERLERİNİN KARŞILANMASINI İSTİYOR. O ZAMAN YENİ ESERLER, TURNELER, NASIL YAPILACAK? BU BAKIŞ AÇISIYLA, BİNALAR OLSA NE OLUR, OLMASA NE OLUR! ÖNCE SANAT SEVER YÖNETİM GEREK!

Yorumu oyla      13      7  
28 Mayıs 2017 Pazar 00:23

Buca metro bekliyor, onun yerine opera yapılacak diyen kim ? Metrolara kaynak bulunamıyor diyen kim ? Şaka mısınız ? Buca Metro Hattı ' nın onay dosyası Ankara'da. Biri de yazmış millet uzaya gidiyormuş da bilmem ne diye ... Yahu adam dünyanın neresinde barajdan birden fazla hat yaparlar. Dev borular bedava mı ? Ne gerek var ? Her gün ana boru mu patlıyor ? Uzaya gitmekte su borusunun ne alakası var ?

Yorumu oyla      14      6  
Zerrın Ozcan 28 Mayıs 2017 Pazar 00:11

Bu proje Karşıyaka''da yapılması planlanırken hıc Karsoyakalılara Opera dınlemek seyretmek ıster mısınız dıye bor araştırma yapıldı mı?Operaya gelenler arasinda mudaim olan kac Karsiyakali bar bakildi mi?Dunyada opera binalari sehrin merkezindedir.Isten cikanlar rahat gitsin jerked icin Rabat jlasilsin diye KACAR Izmirli ulasacak oraya..Izmirde basks Alan mi yok adi Üstün de Kulturpark.ozelligini yotirdiniz atilbakimsiz derme catma binalariyla cirkin ve bakimsiz neden gercekten Kulturpark olmasin.Ama rantlar olsa Greek..

Yorumu oyla      11      7  
sezo 27 Mayıs 2017 Cumartesi 23:06

Gene izmir düşmanları ortaya çıkmış. bırakın allah aşkına opera binasının ne zararı var? izmir en lerin şehri değil ama ilk lerin şehridir. buda türkiye de bir ilk olacaktır. bu arada hakkaten yaşadıgı şehirden bir haber insanlar. buca ve narlıdere metroları yapılacak !!! gecikmeler de belediye kaynaklı değildir. kredi konusunda daha dün mü bugün mü ne haberi çıktı İzmirin kredi notu gene yükseldi vs.. birde belediye hangi biriyle uğraşsın be kardeşim ? Devletin yapacagı yapmak zorunda oldugu şeyleri de belediye yapıyor. Buraları trolleyeceginize devletin neden halen daha metro işlerine el atmadıgını sorgulayın. Körfez geçiş projesinin göz göre göre körfezi öldürecegini sorgulayın. nüfusu 4.3 milyon olmuş merkez nüfusu sadece 3 milyona ulaşmış bir şehirde yaşıyorsunuz. merkezi yapılaşmaları 1970 ler de tamamlanmış ve çok eski. bu sebeple buralara giripte iş yapmayı kolay mı sanıyorsunuz? ebn güzelyalı da sıkışıklıkta güneş girmeyen sokaklar biliyorum ki ambülans, itfaye, iş makinası nasıl girsin. herkes mimar mühendis burada.

Yorumu oyla      16      6  
sezarın hakkı sezara 27 Mayıs 2017 Cumartesi 19:44

İlk olarak Buca metrosu apılacak ilk etapta NARlıdere metrosu ihale edilecek. bunlar beklerken diyorsunuz ve kredi bulunamazken diyorsunuzda tam olarka atıyorsunuz. İzmirin herhangi bir şekilde kredi sıkıntısı yoktur. uluslar arası kredi notu türkiyeden kat be kat yüksek olup AAA dır. bunun dışında projelerdeki gecikmeler tamamen devlet kaynaklı olup çogunda 2 yılı bulan çed raporu gecikmeleri yaşanmaktadır. Opera binasına gelince , Türkiye de bir ilk olacagı için hatrı sayılır bir önem taşımaktadır. bugün izmir geri kaldı diye kıyasladıgınız 16 milyonluk istanbulda bile Opera binası bulunmamaktadır. Türkiye cumhuriyetinin başkenti olan Ankara da bulunmamaktadır. Neyseki izmir de çomar ve troll sayısı baya bir az. zaten opera ile su borusunu kıyaslayan, kendi şehrinden bir haber olupta halen daha ulaşım projelerini bilemeyen. gerçekten çomarlıkta sınırları aşıp bideon kafalı olanlar hemen kendini ele veriyor.

Yorumu oyla      21      9  
426 milyon TL 27 Mayıs 2017 Cumartesi 18:43

Chp li ve sanatsever biriyim, Buca metro beklerken, Narlıdere metro beklerken altgeçitler acil beklerken bunlara kaynak ve uygun kredi bulunamazken 426 milyona Opera.Tam bir ekmek yoksa pasta yesinler hikayesi, Marie Antuanette mezarında ters dönmüştür ben bile bu kadarını düşünemezdim diye.

Yorumu oyla      15      15  
istemezük 27 Mayıs 2017 Cumartesi 18:35

Adnan Saygun ne işe yarıyor , oranın arazisi otopark olmalıydı ... gibi süper yorumları görünce İzmir'in niye geri kaldığını daha da iyi anlıyorum.

Yorumu oyla      14      7  
27 Mayıs 2017 Cumartesi 18:01

Yılmaz Özdilin bidon kafa yazısı aklıma geldi, Kendi yönetimini eleştiremeyip bidonla yaşıyoruz.Millet uzaya gidip geliyor bu hatlar tek hat olur diyor bir zat.Yakında bidona bile muhtaç kalırız bu kafayla.

Yorumu oyla      14      7  
tek hat 27 Mayıs 2017 Cumartesi 16:32

gördes olsun, tahtalı barajı olsun buralardan arıtmalara, oradan şehre sular dev ana borularla km lerce uzaklıktan gelir. gördes barajında sadece DSİ yaklaşık 120 km hat döşemişti. şimdi bu arkadaşa göre tek hat yetmez, fazla olsun. şöyle 3-5 hat yeterli gelir mi? :) ayrıca İzmir' de içmesuyu dağıtım sistemi bütünleşik yapıdadır, yani gördes, tahtalı ve diğer kaynaklardan elde edilen su, değişik noktalardan kente giriş yaparak su dağıtım sisteminde birleşmektedir. buradan da tüm şehre su verilir.

Yorumu oyla      12      6  
27 Mayıs 2017 Cumartesi 15:53

görende zannedecek sürekli su kesiliyor, bidonla yaşıyor.

Yorumu oyla      15      6  
27 Mayıs 2017 Cumartesi 15:09

Operamız var ama İzmirin yarısı tek hattan besleniyor 4 gün bidonla yaşıyoruz.Metrolara başlayamıyoruz otobüs çilesine devam.Operamız ve notumuz AAA.

Yorumu oyla      15      12  
Nurten ergincan 27 Mayıs 2017 Cumartesi 13:39

Cok guzel izmirimize yakisir umarim degerini bilen insanlar yetisir sanat ve sanatcilara bu kadar degersizl bakilirken bale okullari konservatuarlar kapatilirken umudumu koruyarak hayirli olsun emegi gecenlere tesekkurler

Yorumu oyla      16      7  
27 Mayıs 2017 Cumartesi 13:34

Operayı ne yapacağız , operanız batsın, hay operanıza ... gibi yorumlar yapılmış. Kardeşim siz köyünüze dönebilirsiniz, burası büyükşehir. Yeri geldi mi İzmir modern , Batılı şehir derler, sanat merkezi yapılacağı zaman da ne işe yarayacak derler. 😀☺😃😊 bu tiplerin anladığı tek şey de futbol. 😆

Yorumu oyla      14      7  
27 Mayıs 2017 Cumartesi 12:07

Bu proje İzmir' in ekonomik gücünün geldiği yeri gösteriyor. Bir yanda 450-500 milyonluk tramvay çalışmaları devam ederken , 550 milyonluk gemiler körfezde yüzüyor; Buca'da 2,5 km' lik 2 tane tünel ve yolun inşaatı sürerken , 20 km metro da ihale için bekliyor. İtfaiye filosunun büyük bir yatırım ile 2' ye katlanması , kooperatiflere çok sayıda tarım aracının verilmesi , tarım ve hayvancılığa destek gibi projeler ve asfalt ve diğer işlerle beraber 5 milyara yaklaşan bir yatırım söz konusu.

Yorumu oyla      16      6  
Seydiköylü 27 Mayıs 2017 Cumartesi 11:51

İzmir vizyonu işte budur, Büyükşehir Belediyesini kutluyorum. En kısa sürede tamamlanmasını heyecanla bekleyeceğim. İyi ki İzmirliyim, iyi ki İzmir'de yaşıyorum !

Yorumu oyla      14      6