YORUMLAR
Toplam 28 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Nato kafa nato mermer 27 Mayıs 2017 Cumartesi 13:58

20.21 Bakanlık atıl durumda ki Buca TCDD hatlarını tramvay yapmak için niçin belediye ye devretmedi?

Yorumu oyla      11      5  
26 Mayıs 2017 Cuma 20:21

14.31 metroyu istanbulda, ankarada bimem nerde devlet yapıyorsa, izmirde de devlet yapmak zorunda, "adalet" diye bir şey varsa tabi. hazinenin kasasına izmirde vergi veriyor bu vergilerin ankara ve istanbulla birlikte izmire de harcanması gerek, sırf bizden değil mantığı ile kamu kaynaklarını hiç etmek allah katında da haramdır, tabi neye inanıyorsan.....

Yorumu oyla      12      5  
26 Mayıs 2017 Cuma 14:31

Bakanlık niye yapsın ? Kaynak sorunum yok diyorsan sen yapacaksın. Zaten görevin. En büyük rakibinin eline niye koz vereceksin ? Kaynak problemin yoksa çık ihaleye metronu kendin yap. Kredi notumuz şu demekle iş bitmiyor. Yapacağın 20 km metro. 20 yıldır yönettiğin şehirde kentsel dönüşüm adına doğru düzgün bir şey yapamadıysan eleştirilirsin. Avrupa'nın gelişmiş şehirleri , ABD vb. yerlerde hayat aşırı pahalıdır. Bırak file şu kadar doluyor hikayelerini. Türkiye' de et pahalıdır ancak meyve-sebze ... oldukça ucuzdur. ABD'de sokakta yaşayan binlerce insan vardır. Ağır vergiler vardır. Yurt dışında hayat ucuz , maaşlar da yüksek kanısına nasıl vardın? İstanbul'da maaşlar yüksektir ama hayat pahalıdır , İzmir'de maaşlar daha düşüktür ama nispeten İstanbul 'a göre ucuzdur.

Yorumu oyla      11      6  
Bülent isik 26 Mayıs 2017 Cuma 09:28

23.23 Avrupa'da da hayat pahalı demiş.Sen televizyonda mi seyretmiyorsun.Turkiye de 147 liraya dolan file Avrupa da 87 liraya doluyor.ustelik orada asgari ücret bizim dört katımız.Zannedersem meslek inşaat sektörü ile bağlantılı.Vaat edilen metro çoktan cozulmeliymis. Ankara ve Istanbul a metro yapanlar bir zahmet buraya da yapsaydı şimdi metro sorunu olmazdı.Babasindan aldiği harçlık ile geçinenden neredeyse nükleer santral yapmasını istiyor kısa zamanda.

Yorumu oyla      12      6  
25 Mayıs 2017 Perşembe 23:23

İstanbul dünyada gökdelen sayısı bakımından 25. sıradadır. 122 tane yüksek yapı vardır. Dünyanın en büyük şehirlerinde 1200 , 1000, 900, 800 küsur diye giden gökdelen olan şehirler vardır. ABD' de hayat pahalıdır, büyükşehirlerinin merkezlerinde onlarca gökdelen vardır, dünyanın süper gücüdür ancak Avrupa' nın gelişmiş şehirlerinin merkezinde gökdelen fazla yoktur ancak hayat burada da pahalıdır. bu arada 2 tane argüman ezberlemişsin sürekli kopyala yapıştır yapıyorsun :) burada eleştiri yapınca da hop AKP'li damgası yapıştırıyorlar. AKP'den bana ne ! bu şehri 20 yıldır CHP yönetiyor. gecekondu sorunu merkezde çoktan çözülmeliydi, şehir içinde kalmış sanayi tesislerinin çoktan şehir dışına taşınması gerekiyordu, yıllar önce vaat edilen metro, tramvay, müze,statlar, opera binası, yollar ...ın çoktan bitmesi gerekiyordu. vaat edilen ama yapılmayan, üstüne yeni vaat edilen çok sayıda proje var. yapmayacaksan niye vaat ediyorsun ?

Yorumu oyla      12      6  
İsterik 25 Mayıs 2017 Perşembe 20:25

Gökdelen yapılsın. Avrupa da 70 metre üzeri bina sayısında rekortmen olmamız yetmez.Dünya da rekortmen olmalıyız.Samsung firmasının yıllık ihracatı Türkiye nin ithalata dayalı ihracatının 1.5 katı imiş.ama olsun sıkıntı yok.

Yorumu oyla      12      6  
Bülent isik 25 Mayıs 2017 Perşembe 20:14

Vay be rumuzlu adam.Kaçak inşaatların sorumlusu imar affı çıkaranlar ve o partilere senin gibi oy verenlerdir.kaçak insaatlarda oturanlar sizin kadar bu yapılardan şikayetçi değil. Sanırsın kaçak insaatlarda oturanları düşünüyor.Turkiye de kişi başına düşen yıllık et tüketimi kişi başına 25 kilo Küba da 48 kilo.

Yorumu oyla      12      6  
istemezük 25 Mayıs 2017 Perşembe 19:16

"gökdelen gökdelen bölgesinde izin verildiği ölçüde olur ama tariş arazisin de olmaz" sebep ? tariş arazisi de yeni kent merkezi içinde kalıyor. kardeşim sen önce git yeni kent merkezi master planına bak öğren sonra yaz.

Yorumu oyla      11      5  
25 Mayıs 2017 Perşembe 19:13

tayfun , izmir e toki yi sokmam diyen bizim başkan değil miydi ? izmir de gecekonduları yıkıp toki binası yapılacaksa böyle kalsın.

Yorumu oyla      12      5  
muhalif 25 Mayıs 2017 Perşembe 19:07

ege medeniyetler müzesini büyükşehir değil, kültür ve turizm bakanlığı yapacak, tabi kaç yılda yapılacağını birlikte göreceğiz....

Yorumu oyla      11      6  
sezarın hakkı sezara 25 Mayıs 2017 Perşembe 18:43

@tayfun ne yapsın adamlar :)Devletin hiç bir şey yaptıgı yokki ,bir şey yapmadıgı gibi birde üstüne yok etmeye çalışıyor. Belediye de bu sefer yapmasa , çalışmıyor diyorlar. zaten şu an izmir ayrı bir devlet gibi işliyor memlekette. @izmirli tariş arazisi liman arkası denen bölgede değilmi? ve liman arkası Yeni kent merkezi sınırları için de diye biliyorum ama yanlışmı hatırlıyorum? bu arada izmirdeki gökdelen sayısı gelecek projeler ile 2020 civarı 2 ye katlanacak. çok iyi bir skyline oluşacak. Alt yapı konusunda dediklerinizde haklısınız ama istanbul ve ankaraya göre izmirde gökdelenleşme sonradan oldugu için alt yapı nispeten daha iyi.

Yorumu oyla      11      5  
vay be! 25 Mayıs 2017 Perşembe 16:52

"gecekondu değil kaçak inşaat." Burada yıkılanlar gecekondu değil kaçak inşaatmış. Gecekondu adı üzerinde bir gecede yapılan bir göz yapıymış. Ha ha ha ... gün geçmiyor ki neler öğreniyoruz. Millete akıl vereceğine gecekondunun zaten kaçak inşaat olduğunu bir zahmet öğren de gel. Ayrıca siz isteseniz de istemeseniz de İzmir' de göndelenler ve de körfez geçis projesi YA-PI-LA-CAK.

Yorumu oyla      11      7  
25 Mayıs 2017 Perşembe 16:46

Kaleye bir ara teleferik yapılacaktı ancak şimdi adı bile geçmiyor 😀

Yorumu oyla      11      5  
Tayfun 25 Mayıs 2017 Perşembe 16:16

İzmir Belediye Başkanı sen ne zor bir görev üstlendin farkındamısın , su,yol,kopru,metro,doga,temizlik,ulasım,tunel,kentsel guzellestir, tarihi kazı isleri yanında bir de KENTSEL DONUSUM YAPMAN isteniyor . Peki TOKI ne is yapar bilen var mı allahaşkına? ne icin bu kuruma milyarlarca para verilir ? gecekondu bolgelerinde neden bolgeye uygun ve tum bina sahiplerini yerinden etmeden binaları TOKI yapmaz ??? ama bazı aklı selimler bu işleri Belediye den bekler !!!!! aklımızı yitidik herhalde...

Yorumu oyla      13      5  
izmirli 25 Mayıs 2017 Perşembe 16:13

gökdelen gökdelen bölgesinde izin verildiği ölçüde olur ama tariş arazisin de olmaz.İstemezük kodlu yorumcu hep çarpıtıyor.Avrupa da ,rusya da şehrin merkezinde gökdelen yok.Newyork ta var ama kasaba ölçüsünde bir de central park var.Merkez de altyapıyla planlanıp birlikte yapılabilirdi tabiki ama bugünün izmirinde merkez de altyapı müsait değil çevre de alyyapıyla planlanıp gökdelenler yapılabilir.Bunun neyini anlamıyorsun birader

Yorumu oyla      13      7  
25 Mayıs 2017 Perşembe 15:48

15 yıldır 2 bin küsur gecekondu yıktık, kent ormanı yaptık, bilmem kaç bölgede kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor geyikleri ile İzmir'de yıllar geçti ama değişen "neredeyse" hiçbir şey yok. İzmir' de 300 bin konutun kentsel dönüşüm geçirmesi söyleniyorken geldiğimiz nokta hiç iç açıcı değil. Kentsel dönüşüm kaplumbağa hızında ilerliyor. Bazı bölgelerde de eskiyi yık, çarpık imar düzeninde bina yap şeklinde yapılar yapılıyor. Anlaşılan bu şehir hiçbir zaman düzgün bir şekil alamayacak. Barcelona olacak şehir dökülüyor. Burada da 150-200 tane gecekondu yıkıldı diye sevinen tipler var. Neymiş müze yapılacakmış. Ne zaman ? Son 10 yıldır müze , opera binası , akvaryum yapılıyor ... yapılıyor da yapılıyor ama ortada yapılan bir şey yok.

Yorumu oyla      12      8  
25 Mayıs 2017 Perşembe 15:36

"antik tiyatronun yanındaki yıkılan bu alana kurulacak tarih ve kültür parkı içinde Ege medeniyetler müzeside planlanmıştı" evet, planlanmıştı ama yıllar önce. Her projede olduğu gibi bunun da yapımı en az bir 20 yılı bulur. 2 dönem önce projeler arasında olan bir çok proje daha yapılacak da bizde göreceğiz.

Yorumu oyla      11      6  
25 Mayıs 2017 Perşembe 15:33

Bunlar gecekondu değil kaçak yapı mı! 😂☺😃😊😄😆😊 yahu gecekondu zaten niteliksiz, kaçak yapıdır. İzmir merkezi niteliksiz , kaçak gecekondulardan oluşacağına gökdelenlerden oluşması çok daha iyi. İzmir 'de gökdelen bölgesi ilan eden de CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'dir. Körfez geçiş projesini ben önerdim diyen de CHP'li Aziz Kocaoğlu'dur. Aksini iddia eden varsa buyursun yazsın.

Yorumu oyla      12      6  
Bülent isik 25 Mayıs 2017 Perşembe 13:04

Bu yıkılan ve yıkılacak binaların hiçbirisi gecekondu değil kaçak inşaat. Gecekondu adı üzerinde eskiden bir gecede briketten yapılan bir göz yapılardır. Bu kaçak inşaatların sorumlusu imar affı çıkaran zihniyettir.Simdi aynı zihniyet en çok kaçak yapılardan şikayetçi ve gökdelenci.Aynı zamanda körfez geçiş projesi savunucusu.

Yorumu oyla      20      8  
murat 25 Mayıs 2017 Perşembe 12:24

Pagos tepesini bir gün bu ucubelerden tamamen temizleyip kentimize değer katacak hale getirmek bu şehre yapılacak en büyük iyiliklerden biridir.

Yorumu oyla      22      5  
istemezük 25 Mayıs 2017 Perşembe 12:24

Sayın otorite İzmirli 😛, bu şehirde gökdelen bölgesi ilan edip, yatırımcıya gelin gökdelen yapın diyen de izmir büyükşehir belediyesi değil mi? Dünyanın gelişmiş ülkelerinin çoğunun şehir merkezi gökdelenlerden oluşur, bizim de şehir merkezi gecekondulardan, çürük depolardan oluşuyor. 😀

Yorumu oyla      12      12  
muhalif 25 Mayıs 2017 Perşembe 12:22

bu BB.nin İzmire en büyük hizmetidir..antik tiyatronun yanındaki yıkılan bu alana kurulacak tarih ve kültür parkı içinde Ege medeniyetler müzeside planlanmıştı. seyir trasları ve cafelerle izmirin doyulmaz manzarası izlenecek, tabiki buraya teleferikte şart.gökdelen bölgesine gökdelenede karşı değilz....eski izmir ve yeni izmir..

Yorumu oyla      18      5  
25 Mayıs 2017 Perşembe 12:18

İzmirli, belediye Ballıkuyu kentsel dönüşüm projesi kapsamında yüksek yapı inşa ettirecek 😊

Yorumu oyla      11      10  
izmirli 25 Mayıs 2017 Perşembe 12:03

ne diyorsunuz gökdelenciler?

Yorumu oyla      16      7  
Işık Dikicigil 25 Mayıs 2017 Perşembe 11:57

TERAS EVLERİ VE AĞAÇLANDIRMA HARİKA OLUR.

Yorumu oyla      14      6  
25 Mayıs 2017 Perşembe 11:51

Bu hızla bölgedeki tüm gecekondular önümüzdeki 100 yıla yıkılır. 😀☺😆 bir ara büyükşehir Gürçeşme'ye toplu konut yapacaktı, 150 tane gecekondu yıkıldı adı kentsel dönüşüm oldu. 😇

Yorumu oyla      13      13  
Tayfun 25 Mayıs 2017 Perşembe 11:37

Tarihi kazı calışması iiçin hem kamulaştırma hem de kazı yapan herhalde tek Belediye İzmir , helal olsun ! doga ve tarih sevgisi lafla olmaz yapılan işle olur.

Yorumu oyla      20      5  
Seydiköylü 25 Mayıs 2017 Perşembe 10:15

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapılan destek protokolü ! Zannedersin ki ortak yapılan bir çalışma, her zamanki gibi bakanlıktan bir kuruş çıkmayacak ! Agora da, Foça da, Kadifekale de hiç bir yerde bakanlık yok, iyi ki Büyükşehir Belediyemiz var, İzmir'de olmak İzmirli olmak ayrıcalıktır.

Yorumu oyla      21      5