YORUMLAR
Toplam 18 yorum var. Onay bekleyen 1 yorum var.
Defne 22 Mayıs 2017 Pazartesi 23:25

Sığ düşünenler geleceği göremeyenler vizyonu olmayanlar büyük projeleri anlayamıyorlar... proje zaten 4/5 yılda bitecek ve önümüzdeki 10 yıllar düşünülerek yapılıyor. 10 yıl sonra trafiğin halini düşünebiliyor musunuz acaba?

Yorumu oyla      12      5  
22 Mayıs 2017 Pazartesi 12:21

Sezo, projeyi öneren aziz kocaoğlu , aç bak ! Şehirden bihaber kim öğrenirsin.

Yorumu oyla      12      5  
izmirli 22 Mayıs 2017 Pazartesi 10:29

bu proje izmire çok önemli katkılar sunacak önermesinin altını dolduran bie gerekçe söylesinler de tartışalım.Yahu saçma sapan işe yaramaz bir proje.Akp lilerden başka isteyen yok.Yeter yahu.

Yorumu oyla      11      5  
Niyazi Baba 22 Mayıs 2017 Pazartesi 10:09

Bu projenin ne kadar gerekli ve rantbl olduğunu şöyle ölçebiliriz. Projeyi yap, işlet, devret modeli ile ihale edeceksiniz, ama araç geçiş garantisi vermeyeceksiniz 20 yılda süre vereceksiniz, bakalım bir tane firma o ihaleye giriyor mu ?

Yorumu oyla      11      5  
gazemir çarşı 22 Mayıs 2017 Pazartesi 09:25

konaK TÜNELİ İÇİNDE okudunuz hava aldınız..

Yorumu oyla      12      5  
22 Mayıs 2017 Pazartesi 09:24

Körfez geçişi yapılacaksa tamamen köprü olmalıydı. Tırlar tankerler tünele giremiyor Anadolu caddesi altınyol bunlarla işgal durumda. Köprü yapılmayacaksa proje hiç yapılmamalı. Onun finansmanı ile Egekent-BornovaEvka3 metrosu başta olmak üzere diğer metro projeleri ile toplu ulaşımda çağ atlanmalı. Kuzeye metro rahatlığı şart. İzban yetersiz.

Yorumu oyla      11      5  
Halil 22 Mayıs 2017 Pazartesi 01:11

Sadece yukarıda ki fotoğrafa bakıldığında, körfezin ağzının gittikçe daraldığını ve körfezin yavaş yavaş öldüğünü görürsünüz. Bir tarafta sirkülasyon kanalı açarak körfezi kurtarmaya çalışan bir zihniyet, diğer tarafta körfezi öldürecek bir rant projesi, iş işten geçtikten sonra hiç bir şeyin kıymeti kalmayacak. Körfezime dokunma, İzmirime dokunma !

Yorumu oyla      15      5  
sezo 21 Mayıs 2017 Pazar 22:52

bu projeyi belediyenin yapma ihtimali yok ayrıca Büyük şehir belediyesi senelerdir körfez sirkulasyonunu hızlandırmak için projeler üstünde çalışıyor. kendi şehrinden bir haber isnanlar "körfez geçiş projesini belediye yapsa ve çevreciler dava açsa bu kişileri istemezükçü ilan edecekler " trollükten başka bir şey değil.

Yorumu oyla      14      5  
21 Mayıs 2017 Pazar 21:45

körfez geçiş projesini belediye yapsa ve çevreciler dava açsa bu kişileri istemezükçü ilan edecekler burada proje yapılmasın diye sürekli mesaj yazıyor.

Yorumu oyla      12      10  
SD 21 Mayıs 2017 Pazar 21:19

Körfez geçişi projesinden öte, körfez katili projesi olması lazım adının...

Yorumu oyla      16      9  
sezo 21 Mayıs 2017 Pazar 17:13

İzmire çivi çakılmasın diyenler. bu proje için dokuz eylül,ege ve YTÜ üniversitelerinin olumsuz raporu var. neye dayanarak bu projenin yapılmasını istiyorsunuz. 1960 lı yıllarda başlayan körfez kirliliğinden hiçmi ders almadınız? hadi ozamanlar halk bukadar bilinçli değildi bunu anlayabiliriz ama sene 2017 olmuş halen daha rant uğruna bu projeyi destekliyorsunuz!! bugün izmir körfezinde halen daha kirlilik var ama harcanan milyonlarca lira ile bu minumum düzeye indi. pazar bugün gidin sahile inin bir sürü insan balık tutuyor. koli basıli oranı normal düzeylere indi. bunların hiçmi önemi yok sizin için ? ayrıca bu projemi izmiri dünya kenti yapacak? devlet izmire çok yatırım yapmak istiyorsa izbanın sinyalizasyon sorununu çözsün. otogar metrosunu yapsın. izmirdeki marina sorununu çözsün. izmir içine en az 1 adet büyük marinaya ihtiyaç var. kentsel dönüşüme destek versin. yani okadar çok sorun varki. siz körfez geçiş projesinin izmiri kurtaracagına inanıyorsunuz! ha belki kirlilik konusunda bekledigimiz gibi olmayacak ama neden bu riski alalım ? bu projenin yapılmasını destekleyen zihniyet. gene 1960 lar da izmirin köşk ve yalılarını ,tarihi değerlerini satan ve körfez kirliliğine dur diyemeyen zihniyet ile aynı zihniyet buna bukadar eminim. bugün bunun bilincine sahip insanlar eski izmir fotograflarına bakıp "izmir eskiden nekadar güzelmiş" diyor. sizde bu projeden sonra biz ne yaptık . körfezin eski hali bile daha güzeldi diyeceksiniz.

Yorumu oyla      21      7  
21 Mayıs 2017 Pazar 17:04

açıklanan , üzerinde çalışılan 5 alternatif proje içinde üçkuyular iskele den başlayan ve karşı kıyıda, mavişehir e yakın çevre yolunda biten proje yapılmalıydı. maliyet olarak şimdiki projeye göre daha maliyetli bir projeydi ancak en faydalı proje oydu. konak tüneli nin devamından tüp geçit olmaz. yeterli alan yok. denizi doldurmaları gerekir bu da iç körfezin tamamen bitmesi demek. ayrıca çevre yolu şehrin göbeğine yapılmaz.

Yorumu oyla      17      5  
Seydiköylü 21 Mayıs 2017 Pazar 13:37

Attığınız taş, ürküttüğünüz kuşa değse bari. Doğa konusunda sınıfta kalmış bir iktidarın söylediği hiç bir şeye inanmıyorum. Güvercinlikte yakılan yeri koruyacağına namus sözü vermiş bakanlar,şimdi orada yükselen beton yığınları karşısında sessizler, sanırım çok namuslu olmalarından dolayı. İzmirime dokunmayın, körfezime kıymayın, her iki kıyının ekonomisi kendi dinamiklerine göre şekillenmiştir zaten, bu proje neresinden bakarsan yanlış bir projedir !

Yorumu oyla      21      11  
sezarın hakkı sezara 21 Mayıs 2017 Pazar 13:03

Bizleri istemezükçülük ile suçlayanlar bu projenin halen daha nasıl bir zarar vereceğini anlamış değiller.

Yorumu oyla      19      10  
engelleyelim , ypılmasın. 21 Mayıs 2017 Pazar 13:02

izmirde civi cakılmasın, hatta hepimiz elimizde mızrak avcılık yaparak gezerim. İstanbul ve Ankara dünya sehri olsun bizde suriye sehri gibi olalım. Ne gerek var projeye.

Yorumu oyla      16      14  
TC misafir 21 Mayıs 2017 Pazar 12:36

Proje neden 1. derece sit alana sahip İnciraltı ve Çiğli bölgesinde yapılıyor ilk önce bunun açıklamasını yapmalılar. Körfeze illa ki tüp geçit yapmayı planlıyorlarsa bu kesinlikle tüp geçit olmalıydı ve kesinlikle yid ile yapılmamalı, maksat hizmet üretmek olmalı birilerinin cebini doldurmak değil. Amaç burada trafiği çözmek falan değil zaten herkes bunun farkında, trafiği çözmek istenseydi konak tüneliyle bağlantılı bir tüp geçit düşünülebilirdi böylelikle Buca-G.Emir-K.Bağlar ve Karşıyaka-Çiğli-Bayraklı ilçelerinin yeşildere ve altınyol hattında yarattığı trafik yükü kaldırılırdı proje de ortalama 5 bin değil de en az 50 bin araçlık yoğunluğa hizmet ederdi. Bu sadece işin trafik boyutu maliyet, çevre etkisi, özel araç kullanım teşviki gibi konular işin ayrı ve derin bir boyutu. Uzun lafın kısası o bölgeye böyle bir proje hem israf hem de zarar. Önce kentin toplu ulaşım ihtiyacını tamamen karşılayacak projeler yapılmalı ondan sonra bu tür projelere ihtiyaç duyuluyorsa yapılmalı.

Yorumu oyla      17      10  
21 Mayıs 2017 Pazar 12:14

Bu proje tamamen tüp geçit yapılsa yine dava açılır. Birbirimizi kandırmayalım.

Yorumu oyla      15      7  
istemezük 21 Mayıs 2017 Pazar 11:25

Yapılmasın , ne gerek var, şehircilik ilkelerine aykırı.

Yorumu oyla      18      8