YORUMLAR
Toplam 62 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
11 Mayıs 2017 Perşembe 12:05

tünel yapılırsa petrol tankerleri kamyonları geçemez. eksik iş yapılmamalı tamamen köprü yapılmalı. o da imkansız

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 11 Mayıs 2017 Perşembe 11:41

bu proje yapılabilir ancak, körfez derin tünelle geçilirse yapılabilir yoksa ortaya suni ada yarısı köprü yarısı batırma tünel sistemi körfeze zarar verir, yapılsın diyenler torunlarınız ve onların torunları batmış bir körfezde yaşamak isterler mi?

Yorumu oyla      13      7  
izmirli 11 Mayıs 2017 Perşembe 10:58

rumuz yazmıyan yorumcular belliki aynı kişi veya aynı kaynaktan çıkma;akp li ve çakma izmirli.İnciraltılı yorumculara saygım var,ancak bu proje onların işine yaramaz,tavsiyem iyice incelemeleri.Biri der ki;siz istediğiniz kadar muhalefet yapın bu proje yapılacak.Hatta bence yüreğinden geçen izmirli çoğunluk projeyi istemese bile intikam için yapmak.Zaten zamanın ruhu bu durumda.Herşeyi zorla yapmak.Projeyi savunanlar iyi olacak demenin ötesinde bir argüman öne süremiyorlar.Oradan oraya kaç kişi geçer trafiği nasıl rahatlatır.Şehrin trafik akış trendi nasıldır.bunun yerine yapılacak hayati önemde projeler ne olabilir onlar için önemli değil.Yapılsın da yapılsın.Projeler iki nedenle yapılır;1.kamu yararı mutlaka gerektirir,hayati önemdedir maliyetine bile bakmazsın.2.fizibilitesi geri dönüş sürecini 2,7 yıl ve altını gösterir karlı bir iştir yapılır.Pardon bir de sanat yatırımları vardır,bunu bu kategoriye almıyorum.Onlarda kar veya gereklilik ancak çok yüksek maliyetler için sorgulanır.Şimdi bize hem hakaret eden hemde illa yapılacak diyen vatandaşa (ki biri bana tip demiş ben bu seviyeye inmeyeceğim) soruyorum;sen hangi nedenle bu yüksek maliyetli projeyi neden istiyorsun?Trafiğe nasıl faydası olacak?veya kaç kişinin işine yarayacak 4 milyon nufuslu şehirde?Bir de şu şehirler kıyaslaması yapana son kez cevap vereyim;Ankarada raylı sistem egonun resmi sitesinde 56 km dir ve 16 km si karayalçın zamanında yapılmıştır yani onbeş yılda 40 km ilave edilmiştir.İzmir de ise metro 20 km izban 110 km ve karşıyaka tramvayı ise 9 km dir.Borçlarını karşılaştırmak bile abestir.İzmirin onkatı civarındadır.

Yorumu oyla      12      6  
11 Mayıs 2017 Perşembe 09:05

Bu geçiş tamamen köprü şeklinde yapılmalı. Zira petrol tankerleri geçemeyecek anadolu caddesi yine tıkanacak. Dolayısıyla imkansız. Körfez geçişi yerine bu paralarla kuzeyi rahatlatacak Egekent-BornovaEvka3 metrosu, BornovaEvka3-Otogar metrosu, Narlıdere metrosu, Buca metroları yapılırsa çok daha iyi olur. Şehrin içinde otomobil kullanılmaz. Önce bunu öğrenin. Kuzeyde trafik felç. Kuzeye acilen Egekent-Bornova metrosu acil!!! Dolmuşları şehir dışına atın.

Yorumu oyla      13      5  
11 Mayıs 2017 Perşembe 07:56

inciraltılı siz koruduğunuz için değil imar planları olmadığı için o bölge yeşil kaldı.Benim dedem den Torbalı nın köyünde kalan arazilerde şu an yeşil.Üstelik senede 1 kere ancak gidiyoruz.

Yorumu oyla      15      6  
11 Mayıs 2017 Perşembe 00:24

Projenin maliyeti 1 milyar 820 milyon dolar değil, 2 milyar 443 milyon dolar. En son bu şekilde dillendirilmişti 😀😆

Yorumu oyla      14      6  
11 Mayıs 2017 Perşembe 00:14

"Projeyle ilgili olumsuz raporu soranlar ise TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulunun yayınladığı raporu rahatlıkla bulabilirler." Yahu abicim ne raporu ? Bilimsel bir araştırma mı yapmışlar ? Klasik yapılmasın , edilmesin yazan boş rapor. Benzer rapor tramvaylar içinde var. Tramvaya karşı çıkan demiş ya birisi. Bunlar her şeye karşı.

Yorumu oyla      13      9  
sezarın hakkı sezara 11 Mayıs 2017 Perşembe 00:13

arkadaşlar konu inciraltı değil.yada inciraltının imara açılması,toprak sahiplerinin mağduriyeti vs.. konu bu projenin izmire ne kazandıracagıdır! ilk olarak inciraltı toprak sahipleri şunu düşünmeli. siz projenin size ne getirecegini iyice tartmalısınız. siz imar alacaksınız diye onlarca hektarlık yeşil alan yok olacak buna içiniz elverecekmi? hadi yeşil alanı geçelim ,tuzlu su yüzünden tarım yapılamadıgını savunuyorsunuz. ya peki bu projenin izmir körfezi üstündeki etkisini düşünüyormusunuz? daha öncede yazdım . bu projenin izmir körfezini tamamen bitireceğine dair 2 tane üniversite raporu var. onlarca uzmanın raporu var. proje yapılsın yapılmasın değil ancak tamamen batma tünel şeklinde yapılırsa ve tamamen köprü şeklinde yapılırsa (ki bu mümkün değil) iç körfeze münumum düzeyde zararı dokunuyor !!! mlaesef izmir körfezinde akıntı yok denecek kadar az arkadaşlar. bu sebeple yıllarca kendi kendini temizleyemedi. bakın istanbul boğazına belki izmir körfezinden daha fazla atık bırakılıyor ama akıntı olmasından dolayı boğaz izmir körfezi gibi olmuyor. zaten istanbul boğzası bile kirlilik yüzünden eski halinden çok uzak. Burada bazı kişiler ki egede sonsöz okuyucularından çok özürdileyerek söylüyorum. malesef bu bazı kişiler bildiğiniz "çomar" yani adam ne oalcagını bilmeden bizleri istemezükçülük ile suçluyor. adamın körfez umrunda değil ama baksan kordonda güzelyalıda ayaklarını uzatarak birasını yudumlamasını biliyor. haha işte güzel dostum bu proje yapılırsa çok değil proje bitiminden itibaren 5 yıl için de yoğunlaşmış çamur kokusundan o biranı dagın tepesinde içmek zorunda kalacaksın. çiğdemini de orada çıtlarsın artık. yani en basit şeklinde bu kişilerin anlayacagı şekilde daha nasıl anlatırım bilmiyorum. işin maddiyat boyutuna hiç girmiyorum aşşağıda aklı başında insanlar bunu zaten güzelce açıklamış. şunuda belirtmek istiyorum. bakın sene 1950 li yılların sonu izmirde o dönemin rant dönemi başlıyor. O dönem olmayan sit kanunu bakın nelere yol açtıda rant uğruna o güzelim yalı ve köşkler ne halde geldi!!! incirlatı ve körfez geçiş projeside buna benzer biraz. o dönemki büyüklerimiz bizlerin gelecegini düşünmedigi için rant ugruna bugün etrafımız 8 katlı ucubeler ve gecekondular ile çevrili. şimdi gene aynı şey olacak ve limizden körfezi tamamen yitireceğiz. evet körfez tamamen gidecek ve o körfezin ortasına yapılacak 800m lik yapay ada bunun öncüsü olacak.

Yorumu oyla      19      5  
10 Mayıs 2017 Çarşamba 23:54

"hala günümüzde dillendirilen maliyeti 1 milyar 820 milyon dolardır" maliyetinin 1 milyar 820 milyon DOLAR diye dillendiren kim ?

Yorumu oyla      11      5  
Uğur 10 Mayıs 2017 Çarşamba 23:07

Dava açılması bir İzmir klasiği maalesef ama inşallah İzmir'in çıkarları doğrultusunda proje tamamlanır ve İzmir kazanır...

Yorumu oyla      12      10  
İnciraltılı 10 Mayıs 2017 Çarşamba 22:26

TC Misafir sizin tek işiniz gücünüz buradan yorum yazmak herhalde.O kadar eminsiniz ki yazdıklarınızın doğruluğundan karşı düşüncedeki kişilere tahammülünüz yok, anında cevap veriyorsunuz.İnciraltı toprak sahiplerine bu kadar karşı oluşunuzun sebebi nedir ? Bizler dedelerimizin diktikleri ağaçları koruyup kolladık, topraklarımıza yeşilimize sahip çıktık.Bizler sahip çıktığımız için bugün İnciraltı bu kadar yeşil ve İzmir' in diğer kesimleri gibi betonlaşmadı. Yıllarca sabırla imar bekledik, bu sabrın karşılığını almak istememiz neden sizi rahatsız ediyor ? Tarım yapılıyor yazmışsınız ya bunun ne kadar zor şartlarda yapılabildiğinden haberiniz var mı ? Eğer yoksa gelip buradaki insanlarla konuşmanızı tavsiye ederim. Gerçek hayatın bilgisayar başında oturup yorum yazmak kadar kolay olmadığını, insanların ne şartlarda nasıl yaşadığını anlarsınız. Burada yaşayıp arabası olmayan genç yaşlı çoluk çocuğun otobanın altındaki geçitten yürüyerek şehre gitmek zorunda olduğundan haberiniz var mı ? Herhangi bir ulaşım aracı olmadığı için Sabahın çok erken ya da gecenin geç saatinde karanlık ve tenha yollardan yürümek zorunda olmalarından haberiniz var mı peki ? İnciraltı arazileri kamulaştırılsın diye yorum yazan şahıs burada yaşayan insanlara ne kadar büyük bir haksızlık ve saygısızlık yaptığını biraz olsun anlar umarım.

Yorumu oyla      20      11  
TC misafir 10 Mayıs 2017 Çarşamba 20:45

Atış serbest! diyen arkadaşım projenin 2013 yılında hesaplanmış ve hala günümüzde dillendirilen maliyeti 1 milyar 820 milyon dolardır. Dolar bugün itibari ile 3,58 TL'dir hesapla bakalım ne ediyor Konak Tüneli için 150 milyon maliyet dediler 310 milyon maliyetle iş bitti.

Yorumu oyla      15      8  
10 Mayıs 2017 Çarşamba 20:44

"Sizin zihniyet tramvaya da karşı. " tramvaya karşı olan, sürekli itiraz eden sizin istemezükçü tayfa değil miydi yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum.

Yorumu oyla      15      13  
Tuna 10 Mayıs 2017 Çarşamba 20:31

Sevgili İzmir li hemşehriler, Birbirimizi yiyeceğimize,benim önerim,bu konuyla ilgili bir oylama ve anket olmalıdır.Bu konuda olumlu olumsuz görüşler oylansın,çoğunluğun isteğine saygı gösterilsin..Bu aktiviteyi bence ya Büyükşehir Belediyesi,ya da Karayolları yapsın..

Yorumu oyla      15      7  
güler misin ağlar mısın 10 Mayıs 2017 Çarşamba 20:30

mevcut çevre yolunun bugünkü hali alması tam 28 yıl sürdü. yapımına 1987'li yıllarda başlanıldı. bu proje de 10 yıldır gündemde. davalar falan derken bir gün yapılırsa İzmir' in çevre yolu yaklaşık "35-40 yıl" gibi bir sürede bitecek. :)

Yorumu oyla      14      5  
TC misafir 10 Mayıs 2017 Çarşamba 20:28

Bana cevap yazan yorumcu arkadaşım, az çok benim burada yaptığım yorumlara şahit olanlar gökdelenleri ne kadar sevdiğimi! bilirler. Beni rahatsız eden nokta bazı kişilerin şahsi çıkarlarının sanki şehrin çıkarı gibi gösterilmesi kimse sizin hakkınızı aramanızı yadırgamıyor ama körfezi negatif yönde etkileyecek trafiğe katkısı çok çok az olacak şehrin önceliği olmayan oldukça pahalı bir projeye sırf arazi değerini artıracak diye "trafik sorununu bitirecek", "şehri uçuracak", "istihdam yaratacak" gibi mesnetsiz iddialarla toplumu yanıltanlar benim ve benim gibilerin sorunu. Toprakların verimsiz olduğu savına ilişkin zamanında değerli bir İzmirli bir gazetecinin yerel kanalda paylaştığı bilgiler vardı bu birincisi, ikincisi ise ben zaten o bölgeyi gezip gördüm hala tarımla uğraşanlar var kaldı ki daha geçenlerde Dokuz Eylül Üniversitesi yakınındaki bir arazide atıyla tarlayı süren bir çiftçi haber yapıldı topraklara neden verimsiz deniyor ben bunu anlamıyorum. Projeyle ilgili olumsuz raporu soranlar ise TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulunun yayınladığı raporu rahatlıkla bulabilirler.

Yorumu oyla      16      13  
TC misafir 10 Mayıs 2017 Çarşamba 20:07

19:00, taklide gerek yok arkadaşım söz konusu akp falan değil böyle basitliklere kaçmayın.

Yorumu oyla      12      9  
10 Mayıs 2017 Çarşamba 20:02

"A be birader bu proje yerine aynı parayla yapılabilecek projeleride mi okumuyorsunuz " projeleri okuyoruz da onların zaten çoğu ihale aşamasında. İzmir' de gemiler alınmış, daha ne gemisi alınacak ? 25 km metro ihale aşamasında. 25 km metronun maliyeti de 3 milyarı bulur. öyle 3,5 milyara her yere hat çekemezsin. 23 km tramvay bitmek üzere. trafiği sadece metro yaparak çözemezsin. bugün dağ başından geçen çevre yolu bile artık tıkanmaya başladı.

Yorumu oyla      13      9  
10 Mayıs 2017 Çarşamba 19:42

İZSU bu proje hakkında ne düşünüyor diye Figen Hanım ile bir röportaj yaparsanız iyi olur. Aziz Kocaoğlu' nun, İzmirlinin projeyi desteklediğini biliyoruz da İZSU ne düşünüyor ?

Yorumu oyla      14      6  
10 Mayıs 2017 Çarşamba 19:26

Iyi olmus. Rantcilar korfezi mahvedecekler. O paraya metro hatlariyla ulasim sorunu cozulur. Arabanizdan inin azicik

Yorumu oyla      18      11  
10 Mayıs 2017 Çarşamba 19:23

istemezükçüler her zaman olduğu gibi devrede.

Yorumu oyla      16      11  
TC Misafir 10 Mayıs 2017 Çarşamba 19:00

Bu projeyi akp ye yaptırmayacağız.

Yorumu oyla      17      10  
yeter artık 10 Mayıs 2017 Çarşamba 18:57

Yine mi dava ? Bu projeyi İzmirli istiyor.

Yorumu oyla      15      14  
Günay 10 Mayıs 2017 Çarşamba 18:40

Ben de meraklanmaya başlamıştım nerelerde kaldı bu istemezükçüler diye...Neyse merakımı giderdiniz.Sadece siz mi yaşıyorsunuz İzmir'de...Biz de İzmirliyiz ve hayatımızı kolaylaştıracak bu projeyi istiyoruuuzz

Yorumu oyla      16      10  
Poyraz 10 Mayıs 2017 Çarşamba 18:34

Herşeye evet dedikleri için küresel ısınma ve iklim değişikliğinin baş sorumlusu olmuşlar hala çevrecilere kafa tutuyorlar. Sizin zihniyet tramvaya da karşı. Sanırsın Türkiye nin her tarafından petrol fışkırıyor. 25 yorum yapılmış 33 de onay bekliyor .bunların çoğu inciraltinda ki arazi sahipleri.inciraltinda ki araziler kamu yararına kamulaştırılsin.

Yorumu oyla      15      12  
Aman haa 10 Mayıs 2017 Çarşamba 18:25

Aman yol,tünel,asfalt,bina,hava alanı ,hiç bir şey yapılmasın,çivi bile çakılmasın İzmir'e;çevre kirlenir,havadaki karbon oranı yükselir,aman haaa(!)

Yorumu oyla      17      10  
köy olduk biz 10 Mayıs 2017 Çarşamba 18:04

İzmirli rumuzlu kişi kendini hayal dünyasında gormeye devam etsin. Birde demiş ki İzmir ankarayı gecti. Rüyalar aleminden uyan bebegim ne ankarası bursa bile gecme aşamasında izmiri. Yakında antalya 3.büyük oldugunda aglarsınız. Parklara , stadlara , gokdelenlere , yollara , tünellere şimdi de kopruye karsılarmıs. 1 kere de karsı olmayın da izmir gelişmeye calıssın. Ankaraya 1 ay once gittim yollar 4 gidiş 4 geliş olmuş, yüzlerce gokdelenler , devasa parklar var. Gecekondu kalmamıs. metro hattı 80 km olmuş. izmirde 20 km. Ankarayı nasıl gectiyse izmir artık :D Adamlar boşuna demiyor köy diye izmire.

Yorumu oyla      14      10  
... 10 Mayıs 2017 Çarşamba 18:02

yapımı planan projede yanlış olan durum yüzeyden yapılması tamamı deniz altından deniz taban seviyesinden altta olmalıdır. ozaman cevre bakımından zararı olmaz ve bundan 20 yıl sonrası için düşünmek gerek "u" şeklinde bir şehir olmaktan çıkartıcak bir güzergah oluşturuyor bu yol... tabiki sağlıklı ve cevreci bir şekilde yapılırsa...

Yorumu oyla      14      6  
10 Mayıs 2017 Çarşamba 17:21

İzmir bu kafayla gecekondu başkenti kalmaya devam eder. çöp tesisine dava, parka dava, gökdelene-AVM' ye dava, yola-tünele-köprüye dava, tramvaya dava, statlara dava, havaalanına dava ... dava açılmadık hiçbir büyük proje yok. İzmir' de en rahat kesim gecekonducular. Adamlar 2-3 canı kaç isterse kat çıkabiliyor, kimse de sen ne yapıyorsun demiyor.

Yorumu oyla      16      10  
TC MİSAFİR'E CEVAP 10 Mayıs 2017 Çarşamba 17:14

İnciraltı'nın gerçek durumu için yukarıdan çekilen fotoğraflara değil, bizzat biz gerçek İzmirli toprak sahiplerine sorsunlar..Bu olumsuzluklar hakkında hem sizlerle hemde arsa simsarları ile yıllarca mücadele ediyoruz. Sizler aynı taraftasınız. Gökdelen imarı istemiyoruz sözü mü sizi rahatsız eden? Gerçekten kimsiniz?

Yorumu oyla      20      8  
TC misafir 10 Mayıs 2017 Çarşamba 16:41

Bu proje yapıldığında işletmeci firma yatırdığı parayı geçiş ücreti 20TL olduğu takdirde 15 yılda amorti etmesi için bu köprüden günlük yaklaşık 56 bin aracın geçiş yapması gerekir. Bedava olan şehrin merkezindeki Konak tünelini bile günlük 22 bin araç kullanmaktadır. İzdenizin geçtiğimiz yılki verilerinde günlük 2 bin aracın geçiş yaptığı ifade edildi. Tüm bu veriler ışığında günlük tahmini 10 bin araç burayı kullansa geri kalan 46 bin aracın her gün vatandaşın vergisinden şirkete aktarılmasına gönlünüz razı gelir mi körfezin kirlenmesi pahasına ?

Yorumu oyla      17      9  
izmirli 10 Mayıs 2017 Çarşamba 16:40

hay batsın sizin ekonominiz be.Biri çevreci arkadaşlar cep tlf kullanmazmı der biri incirasltı ekonomiye kazandırılsın der,izmire çivi çakılmasını istemiyorlar der.A be birader bu proje yerine aynı parayla yapılabilecek projeleride mi okumuyorsunuz yahu.İzmire çivi öakılmasını isteyenler saçma sapan projelere hayır diyenler.Biride anket yapmış herhalde izmirli istiyor der.Yahu şuradaki oylamalar bile seni yalanlıyor.İzmirde kaçıncı kez tokat yiyeceksiniz.

Yorumu oyla      15      8  
10 Mayıs 2017 Çarşamba 16:37

"projenin körfezi mahvedecegine dair bir çok rapor ve uzman görüşü var! " Bu raporlar nerede? Kaç tanesini okudunuz ? Sırf akp yapacak diye projeye muhalefet etmek ne kadar doğru ? Bu projeyi belediye yapsa ve bu istemezükçü grup dava açsa eminim ki burada yapılmasın diyen bir çok kişi dava açanlara tepki gösterirler.

Yorumu oyla      12      10  
Ortak Akıl 10 Mayıs 2017 Çarşamba 16:32

EGEÇEP ve Doğa Derneği'ne şükran ve teşekkürlerimi sunuyorum.İzmir ve körfez'in geleceğini kurtaracak bu sorumlu davranışları için üzerlerine düşeni yapıyorlar.Geri adım atmadan devam...

Yorumu oyla      18      11  
10 Mayıs 2017 Çarşamba 16:29

Birileri kudursa da bu proje YAPILACAK.

Yorumu oyla      17      12  
Atış serbest! 10 Mayıs 2017 Çarşamba 16:27

"maliyetinin 7 milyar TL'yi geçeceği de apaçık ortadadır. " Yok mu arttıran ?

Yorumu oyla      16      8  
10 Mayıs 2017 Çarşamba 16:25

"dedim ya troller basar diye. okuma anlamaları da yok maliyeti de kendi akp li belediyelerinin maliyeti gibi hesaplıyorlar." Canım benim 60 milyona metro yapılıyorsa izmir büyükşehir belediyesi 7,2 km'lik Narlıdere Metrosu için 841 milyonluk kredi niye kullanacak ?

Yorumu oyla      13      6  
sezarın hakkı sezara 10 Mayıs 2017 Çarşamba 16:16

bu projenin körfezi mahvedecegine dair bir çok rapor ve uzman görüşü var! sade vantdaş isimli yorumcuya sormak istiyorum.çocuklarına,torunlarına daha yaşanabilir bir körfezmi bırakmak istiyorsun yoksa zamnla göle ve çamur yığınına dönecek eskisi gibi kokan bir körfez mi bırakmak istiyorsun ????

Yorumu oyla      32      18  
İstemezük mod on 10 Mayıs 2017 Çarşamba 16:03

Helal olsun istemezükçülere herşeye dava açılsın çivi çakılmasın İzmire.Yatırıma gerek yok..

Yorumu oyla      26      21  
10 Mayıs 2017 Çarşamba 15:59

Yapılmasın , ne gerek var ki ! İzmir' de trafik mi var da yeni yollar , tüneller yapılmaya çalışılıyor ? Tamamen rant projesi , amaç İnciraltı'nı imara açmak. İnciraltı niye imara açılsın ki ! Böyle bir hazine niye ekonomiye kazandırılsın ki ! Ne gerek var ? Termal turizm , otelleri kim ne yapacak ? 😀☺

Yorumu oyla      20      16  
10 Mayıs 2017 Çarşamba 15:52

"Sade vatandaş isimli yorumcu senin izmirden haberin yok galiba, Bu köprü bitince karsıyakadan bucaya bornovaya karabağlara giden araçlar balçova üzerinden mi gidecek zannediyorsun? yine altınyol kullanılacak!" Yahu bugün mevcut çevre yolu pik saatlerde kilit oluyor. Balçova' dan Karşıyaka' ya giden bir çok araç çevre yolundan gidiyor ya da tam tersi. Çevre yolu, Altınyol yetmiyor , körfez geçişi de olmalı. Hatta proje İnciraltı değil de Üçkuyular İskele önünden başlasa daha da iyi olur.

Yorumu oyla      19      19  
izmirli 10 Mayıs 2017 Çarşamba 15:37

bir yorumcu kendi ismini güzel koymuş "nato kafa nato mermer"istanbula neden bu kadar çok yatırım yapılıyormuş,onu akp iktidarına soracaksın birader,bu kadar çok yatırım yapılınca da bu kadar göç alır,cevabını zaten vermişsin.İzmir,Ankarayı sollamaya başladı sen ona bak,bırak Antalyayı.

Yorumu oyla      24      13  
TC misafir 10 Mayıs 2017 Çarşamba 15:32

Diğer yorumuma ilaveten geçen gün yine yerel basında haberleri çıkan meşhur toprak sahipleri "şuan metrekare fiyatları 2 bin TL bu daha da yükselecek sakın arsalarınızı satmayın" diye İzmir'i çok düşünen "hemşehrilerimiz" beyanlarda bulunmuşlar. Şimdi burada şehri kalkındırır ayağına atıp tutarlar artık. Toprakta hiçbir şey yetişmiyor diyenler de o ilgili sitede bölgenin üstten çekilmiş fotoğrafı yayınlanmış açıp bir baksınlar.

Yorumu oyla      22      15  
TC misafir 10 Mayıs 2017 Çarşamba 15:27

Projede bahsi geçen maliyet hesabı 2013 yılında yapılmıştır. 2013 yılında ise dolar kuru 1,931 TL'dir ve bu maliyet şuan yaklaşık 6,5 milyar TL'dir öncelikle bunun düzeltilmesi gerekir. Haberde ilgili kişiler diğer projelerdeki maliyet artışlarını da ifade etmişlerdir bunu da hesaba katarsak proje maliyetinin 7 milyar TL'yi geçeceği de apaçık ortadadır. Diğer konuları açıkça ifade ettikleri için değinmeye bile gerek duymuyorum.

Yorumu oyla      24      15  
TD 10 Mayıs 2017 Çarşamba 15:24

İstediğiniz kadar dava açın,izmir halkının çoğu bu geçişi istiyor.Bu zihniyet İstanbul köprüsünede dava açmıştı şimdi 3.bitti ve hala trafik yoğun.İzmir de aynı şekilde yarın bu nüfus artışına trafik arap saçına dönecek.Bu tip STK lar cılız sesleri ile iş yapıyor görünmek için İzmir in kalkınmasına taş koymaya çalışıyorlar ama yasalar ve halk çarpık idelojilerini görüyor ve amaçlarına ulaşmalarına izin vermeyecekler.

Yorumu oyla      26      20  
izmirli 10 Mayıs 2017 Çarşamba 15:23

dedim ya troller basar diye. okuma anlamaları da yok maliyeti de kendi akp li belediyelerinin maliyeti gibi hesaplıyorlar.Bu proje osman gazi gibi üçüncü köprü gibi çöpe atılacak bir proje. İzmirin ana arteli bostanlı inciraltı değil oraya geçen araba sayısı için bu kadar para yatırılmaz.Bak yukarıda bunun yerine yapılabilecekler anlatılıyor.Bir okuyun birader

Yorumu oyla      22      15  
10 Mayıs 2017 Çarşamba 15:20

Bu çevreci arkadaşlar günlük yaşamda klima, özel araç , cep telefonu gibi eşyaları kullanıyorlarmış mı ? Eminim ki hepsinin özel aracı, telefonu, kliması ... vardır. 😀

Yorumu oyla      22      15  
Bülent isik 10 Mayıs 2017 Çarşamba 15:11

Her projeye dava açılıyormuş sanırsın davayı yunan mahkemelerinde açıyorlar.siz yasalara uygun iş yapsanız bu davalar zaten kaydedilir.birakiniz yapsınlar bırakınız geçsinler anlayışı. Buraya körfez geçiş projesi yapılsın mi diye referandum yapılsın deseniz isterikçiler karşı çıkar.

Yorumu oyla      15      10  
10 Mayıs 2017 Çarşamba 14:52

"birazdan troller basar buraya istemezükçüler diye" bu tipinde fikri yok sürekli vatandaşa trol diyor. Varsa fikrin yaz millete hakaret etme. Her projeye dava açılıyor, var mı böyle bir şey ?

Yorumu oyla      16      10  
Harbi İzmirli 10 Mayıs 2017 Çarşamba 14:49

Biz İzmirliler İS-TE-Mİ-YO-RUZ...! İzmir isterse ülkenin 10.şehri olsun ne var bunda, attığınız taş, vuracağınız kuşa değse bari, güzelim körfezi mahvedeceksiniz. Delinin şeyini bellediğiniz gibi bir şey bellemişsiniz, son dönemde arabalı vapura binmemiş adamlar burada tıp tutuyor, birazcık ta bu şehrin güzel yanlarını görün, nedir bu kendinizi ezik hissetmeniz, İzmir ülkenin en güzel, en medeni ve en çağdaş kentidir yeter artık ya !

Yorumu oyla      19      12  
10 Mayıs 2017 Çarşamba 14:49

İzmir de daha futbol oynanacak stadyum yok efendiler! Adamlar gelmiş 3 milyar liraya körfeze köprü yapacaklarmış! Bu şehir 2024 avrupa futbol şampiyonası aday şehirleri arasında yer almıyor! Herşeyimiz tamam körfeze köprümü eksik? Kısacası ayranı yok içmeye taht-ı revanla gider s.....

Yorumu oyla      17      10  
Balçova 10 Mayıs 2017 Çarşamba 14:40

Sade vatandaş isimli yorumcu senin izmirden haberin yok galiba, Bu köprü bitince karsıyakadan bucaya bornovaya karabağlara giden araçlar balçova üzerinden mi gidecek zannediyorsun? yine altınyol kullanılacak!

Yorumu oyla      24      11  
Balçova 10 Mayıs 2017 Çarşamba 13:57

Bu ülkenin çöpe atılacak 3 milyar 520 milyon TL parası var ise buyurun yapın!

Yorumu oyla      30      15  
Sade vatandaş 10 Mayıs 2017 Çarşamba 13:55

Yine istemezükçüler işbaşında.Bir projeyede karşı olmayın be kardeşim niye feribot bekleyeyim ki saatlerce karşıya geçmek için bana ufuk çizgisi değil trafiği rahatlatacak alternatif yol lazım ve bu projeyi bu yönden çok doğru buluyorum altınyolun hali ortada sabah ve akşam çıkarsanız yola görürsünüz.

Yorumu oyla      27      21  
Nato kafa Nato mermer 10 Mayıs 2017 Çarşamba 13:32

her projeye dava, her projeye engel. Sonra da vah izmir neden geri kaldı, neden sanatcılar hep istanbulda, neden turist gelmiyor, neden her proje istanbulda yapılıyor. Neden gençler yasamak icin istanbula gidiyor. Neden sadece güneydogudaki vatandaslar yasamaya geliyor derler. Bu kafayla 10 sene sonra antalya 3.büyük sehir olur. Hakediyorda zaten. İzmiri bırakın samsun gibi adı büyük kendi kücük kalsın.

Yorumu oyla      23      21  
hesaba bak ! 10 Mayıs 2017 Çarşamba 13:31

Adamlar 3,5 milyara 50 km metro yapmışlar , üstüne de yeni gemiler almışlar , iskeleler yapmışlar. Bugün 50 km metro inşaatı araçlarıyla beraber en az 6 milyar gibi bir maliyeti olur. İzmir'de alınan 18 geminin maliyeti 500-550 milyon. 50 km metro, şu kadar gemi iskele dediğin zaman karşına 6-8 milyar arası maliyet çıkar.

Yorumu oyla      15      13  
izmirli 10 Mayıs 2017 Çarşamba 13:25

birazdan troller basar buraya istemezükçüler diye.Onlara göre her proje yapılmalı.Bu proje karşılığı aynı parayla yapılabileceklere bir baksınlar.Öncelik bence o projelerde.İleride bunlar biter bu projede planlanır

Yorumu oyla      26      14  
10 Mayıs 2017 Çarşamba 13:22

Bence de gerek yok. Alsancak' da tramvay trafik problemini çözer. Karşıyaka'da tramvay açıldı, trafik belirgin bir biçimde rahatladı. Konak Tüneli de trafiğe kapatılıp patates deposu olarak kullanılabilir. Konak Tüneli' nin devamında yapımına başlanan 2,5 km'lik tünele de gerek yok. O projede 300-400 milyonluk proje. Onun yerine km'si 60 milyona 5-6 km metro yapılır. Kuzey'de 76 km lik otoyolun yapımına başlandı. O projenin de derhal durdurulması gerekiyor. Şehircilik ilkelerine aykırı bir proje.

Yorumu oyla      22      11  
salih tanalı 10 Mayıs 2017 Çarşamba 13:19

ALLAH AŞKINA BİLİM BAKANLIKLAR'DA YOKMU? TABİATI DÜŞÜNEN BİR TEK ONLAR MI? HÜKÜMETİN YAPTIĞI VE İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN DESTEK VERDİĞİ KÖRFEZ GEÇİŞİ YAPILMAZSA SORUMLUSU YÖNETİCİLERDİR. BİZ İZMİRLİLER İS-Tİ-YO-RUZ..!!!!

Yorumu oyla      22      23  
semih yalçın 10 Mayıs 2017 Çarşamba 13:16

BU KADAR UZUN DEMEÇ VERİNCE HERHALDE "BİLİMSEL KONUŞULDU" ANLAŞILIR DİYE YAPILMIŞ BU AÇIKLAMA.. BAL GİBİ İDEOLOJİK AÇIKLAMA

Yorumu oyla      20      21  
seçil özen 10 Mayıs 2017 Çarşamba 13:13

PES ARTIK.NEDİR BU HEP YAPILMAK İSTENENE ENGEL OLMAK.. BEN 40 YAŞINDAYIM BİR KONUDA ÖNCESİNDE YEREL VE MERKEZİ YÖNETİME BU BÖYLE OLSUN DİYE ÖNERİLERİ OLAMAMIŞ...AMA YAPMAK İSTERSEN YAPMA..İTİRAZLARININ İÇİNDE İNSAN YOK, İZMİR YOK

Yorumu oyla      21      21  
İstemezük 10 Mayıs 2017 Çarşamba 13:05

Şok derken ? Burası İzmir ne şoku! 😀😃☺😂😊 İzmir'de dava açılmayan proje mi var ? "1 kilometre metro maliyetinin yaklaşık 60 milyon lira olduğu düşünüldüğünde" hesaba bak ! 60 milyona 1 km metro yapılıyormuş? Nerede ? İzmir körfezinde yapılan araştırmada zaten iç körfeze su sirkülasyonu doğru düzgün yok. Köprü oldu su sirkülasyonu kesildi diye bir durum da yok. İZSU bunun için 250 metre genişliğinde -14' de 13 km kanal açacak. TCDD'de benzer kanal açacak. Köprü ayakları kanal içlerinde yok. "İzmir Körfez Geçişi Projesi güzergahında İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı arabalı vapurlar en yoğun saatlerde bile 45 dakikalık periyotlar ile çalıştığı belirtilen dava dilekçesinde bunun yanı sıra arabalı vapurların özendirilmesi adına belediye tarafından düşük fiyat politikası uygulanmakta ancak talep yaratılamamaktadır. Bu da söz konusu güzergahtaki ulaşım talebinin ne olduğu ile ilgili fikir sunmaktadır. " denmiş de F.Altay Meydanı' ndaki , Mustafa Kemal Sahil Bulvarı' ndaki yoğunluk neden kaynaklanıyor? Vapura çok yoğun talep yok o zaman köprüye de gerek yok diye mantık mı olur ? Adam basıyor gidiyor vapur mu bekleyecek !

Yorumu oyla      22      18