YORUMLAR
Toplam 15 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Hüseyin 10 Şubat 2020 Pazartesi 16:49

neden karşı çıkıyor çukurun yerine ne güzel alışveriş merkezi kalacak vs. diyen kişiler lütfen hiç bir şey bilmeden konuşmayın folkart ın amacı belli yapacağı gökdelenle kültürparkı tamamen kullanılamaz hale getirecek herkes alışveriş merkezine gidip güzelim parktan yararlanamayacak sonrada orayı da düzenleyeceğim deyip orayı da mahvedecek. folkartın yaptığı ikiz kulelerin ortasındaki alan topluma açık bir yer şimdi nasıl kullanıldığını görüyoruz

Yorumu oyla      2      3  
Kadir Köse 17 Aralık 2016 Cumartesi 10:51

MMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi, Oda saçmaladığının farkında değil galiba. İzmir in içine edilirken nerede idi oda. bu kadar çarpık yapılaşma olurken neredeydiniz. İzmir bir gecekondu kenti adeta. Bırakın dönüştürülsün. Takoz da olmayın yatırımcılara. Hem İstanbul ile İzmir'in sulieti nasıl kıyaslanır. Hangi kafa ile bu kıyaslamayı yaptınız. Nerenin veya hangi tarihi yapıyı gölgeledi. İstanbul da olan Sultanahmet, Ayasofya, Süleymaniye, Bayazıt, Fatih Camii ve diğerleri izmir de varda bizmi göremiyoruz. Akıllı olun yatırımcıya yardımcı olun takoz olmayın. İzmir halkı adına da çıkıp ahkam kesmeyin. Bir arkadaş yazdı OHAL var odalar kapatılsın. Arkadaş Latife yaptı ama Haksıza da değil.

Yorumu oyla      11      6  
Quiksilver 17 Aralık 2016 Cumartesi 10:04

Bina guzel.ancak lokasyon bu binanın yapılacagı yer degil.basmane bolgesine bu tarz bir bina gitmez.agora ve kadifekale gibi tarihi bir alanda bu tarz bir bina yapmak cahilliktir,görmemişliktir.bu binalar sadece bayrakli sahilindeki gökdelenler bölgesinde yer almalıdır.konak, basmane bolgesi izmir in old town ı olarak kalmalıdır.ancak tabiki de gecekondular yıkılmalı,tarihi degeri olmayan binalar yenilenmelidir.gökdelenlere karsı degilim aksine bayraklı bölgesinde cok sayıda bu tarz binanın yapılması sehre modern bir siluet katacaktır.ancak bu bolge dısındaki yerlere yuksek kat izni verilmemelidir.

Yorumu oyla      11      6  
Laz 17 Aralık 2016 Cumartesi 07:05

Çok mantıklı İzmir'e yakışan bir bakış açısı ama bu projeyi neden zorluya yaptırmadılar bence bu işte fetö parmağı var sayın zorlu burda yıllardır mağdur edildi

Yorumu oyla      11      6  
ege 17 Aralık 2016 Cumartesi 02:03

O çukurun 17 yıldır kötü manzarası,kokusu,teklikesini bu halka reva görenler hala çıkmışlar beyanda bulunuyorlar böyle mi devam etsin yıllar önce yapılacaktı,itiraz ettiniz hala itiraz ediyorlar.İzmire hiçbir proje yapılmasın öyle mi sırf bu zihniyet yüzünden şehir gelişmedi.Bu proje biran önce başlamalı o çukur kaybolmalı nedir bu ya tam 17 yıl

Yorumu oyla      11      6  
16 Aralık 2016 Cuma 22:43

"Boyle bi proje yapilirsa ordaki trafigi dusunemiyorum" trafik olacak diye isterseniz Türkiye'nin 3.büyük şehrine hiçbir proje yapmayalım. Projenin dibinde metro var; tramvay da hemen arkasından geçecek. izmir gibi ufak bir şehirde özel araç merakı olduktan sonra trafik hiç bitmez. bu proje trafiğe zarar verir diye mi itiraz ediliyor zannediyorsunuz? Konak Tüneli'ne niye itiraz edildi? Körfez geçişine niye itiraz ediliyor? Altınyol körfez geçişi olmaz ise nasıl rahatlayacak? yola da karşılar, tünele de x projeye de ... Tramvayda şantiye kurulmuş odalar itiraz ediyor, sahilden değilde Mithatpaşa'dan geçsin diye. Mithatpaşa'dan o tramvayın geçmeyeceği kabak gibi belli olmasına rağmen vakit kaybedildi.

Yorumu oyla      11      6  
TC misafir 16 Aralık 2016 Cuma 22:41

Folkartseverler işbaşında! Odayı gecekonduseverlikle itham edenler bile olmuş oda sanki demeç vermiş "gecekondu yapılsın arkasındayız" diye böyle mesnetsiz eleştiri olmaz ki. Neymiş "Konak'a gökdelen şeklinde belediye binası yapılsa yine itiraz ederleşmiş" ederler tabi, dolgu alana sahip 1. derece deprem bölgesine hem de kordon duvarını eleştirirken kamu eliyle mevcut alanda yüksek yapıları teşvik etmek saçmalık olurdu. Yaklaşık 10 gündür İstanbul Şişli'de kalıyorum o yüksek binaları sevip de trafikten şikayet edenler gelsinler burada çok değil 2 gün yaşasınlar göreyim. Şimdi bu yorumun ardından çıkıp gecekondulaşmayı savunmakla ve istemezükçülükle itham edecekler akılları sıra, uzun zamandır bir türlü anlatamadık yapılacak işler kentin geleceğini sıkıntıya sokmayacak şekilde kanuna, nizama, vicdana ve akla uygun yapılsın bizim tek derdimiz bu.

Yorumu oyla      11      6  
Mert 16 Aralık 2016 Cuma 20:28

Şu çukura bir şey yapılınca itiraz ediyorlar ne olsun orası balık yetiştirin isterseniz

Yorumu oyla      11      6  
16 Aralık 2016 Cuma 19:55

odalar kapanmasın tabi ki de aidat toplamaya, siyaset yapmaya devam etsinler :) bu arada projenin ÇED süreci başlayalı 1 ay oldu. Seçilen projede oldukça iyi bir proje. belediye buradaki hakkını ilerleyen dönemlerde değerlendirip mevcut belediye sarayını yıkıp daha büyük bir bina Konak Meydanı'na yapabilir. Konak'taki binanın çürük olduğu 10 yıl önce söylenmişti. Bir ara belediye halkapınar da belediye binası yapacaktı, hatta arazide alınmıştı ama o projede yapılmadı. şimdi o araziye yarışma ile belirlenecek ulaşım entegre merkezi yapılacak. 10 yıldır belediye sarayı yapılacak :)

Yorumu oyla      11      6  
Trafik 16 Aralık 2016 Cuma 18:36

Boyle bi proje yapilirsa ordaki trafigi dusunemiyorum. Yapilsin isteyenler bir zahmet o bolgeden araclariyla gecerken kimseye sikayet etmesinler. Izmirde trafik yok diyen var ise bibzahmet cikis saatlerinde karsiyaka yonune oda olmadi gaziemir yonune bi yolculuga ciksinlar.

Yorumu oyla      11      6  
Bülent isik 16 Aralık 2016 Cuma 17:05

Kulenin yüksekliği 270 metre Kadifekale nin yüksekliği 186 metre.Anlaşılan Kadifekale ye tepeden bakacaklar.Odalar kapatılsın diyen zihniyetin ODTÜ kapatılsın diyen zihniyetten bir farkı yok.

Yorumu oyla      11      6  
KARSIYIM ALAYINA KARSIYIM VAR MI 16 Aralık 2016 Cuma 16:05

halk karsıymıs yalana bak. Hazır ohal donemindeyken cumhurbaskanı topyekun kapatsa şu boş odaları da rahatlasak. Her projeye karşı bunlar. Belediyenin yapmak istedigi kültürpark projesine de karsı cıktılar. Bayraklıda dikilen gokdelenlerede kac tane dava acmıslardı. Adamlar izmire hiç birsey yapılmasın istiyorlar.

Yorumu oyla      11      5  
16 Aralık 2016 Cuma 15:07

Belediye binası olmasın denmiş. Belediye gitse Konak' a gökdelen tarzı tamamen büyükşehire ait olacak yüksek katlı bir belediye binası inşa etmeye kalksa yüzde yüz eminim ki ona da itiraz ederler.

Yorumu oyla      11      5  
İstemezük -ne gerek var 16 Aralık 2016 Cuma 14:01

Kısacası "istemezük" deyin daha iyi olur. Her projeye bir kulp bulunuyor. Bunların yüzünden bir çok proje ya iptal oluyor ya da geç bitiyor. Şu şehrin yakasından artık bir zahmet düşün. Şehir gecekondu dolu, adam kat çıkıyor, yetmiyor bir de çatıya metal çatı yapıyor ama ortada itiraz eden kimse yok. Nerede büyük proje orada itiraz başlıyor. Şehir gecekondu dolarken neredeydiniz ? Tutturmuşlar bir kültürpark gidiyor. 10 yıl önce fuar holleri yapılırken neredeydiniz ? Diğer ucube yapılırken neredeydiniz ? Kültürpark tarihinde hiç olmadığı kadar yeşil alana sahip olacak proje eleştiriliyor. Kültürparka kültür merkezi yapılmasın deniyor. Komedi. Gökdelen konusunda gökdelen bölgesinde de itiraz var. Alsancak'a yapılacak güzel proje iptal oldu. İptal olunca mutlu mu oluyorsunuz nedir ? Bölge açılan davalar yüzünden yıllarca zaman kaybetti. Yatırımcı halen çekinceli. İzmir çürüdü beyler farkında değil misiniz ? 18 yıldır şehrin göbeğinde çukur duruyor. Bir 18 yıl daha mı kalsın ? Çöp tesisi yapacaksın , binbir zahmet ile çok sayıda kurumdan yıllarca onay bekliyorsun , tam onayı alıyorsun hop birileri dava açıyor. 2019' a kadar Çiğli Harmandalı için 3 yıllık ihaleye çıkılmış. Mutlu musunuz ? Vahşi depolamaya devam.

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 16 Aralık 2016 Cuma 13:50

resimdeki proje mutlaka yapılmalı, gerekirse çift kule yerine sadece büyük kule yapılsın ama mutlaka yapılsın. bu mimari proje izmirin simgesi olacak...

Yorumu oyla      11      5