YORUMLAR
Toplam 18 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Bahattin 21 Ekim 2016 Cuma 16:27

"Bir avuç toprak sahibinin rant sevdası için İzmir'i mahvedecekler" ifadesini kullanan sayın yorumcu, bu bölgedeki toprak sahiplerini tanısa, çok uzun yıllardır uğradıkları hak mahrumiyetlerini ve yaşadıkları adaketsizlikleri, sıkıntıları görse, inanıyorum ki, bu sabırlı, özenli ve kente, çevreye, hukuka saygılı insanların yanında yer alırdı, dahası incelikli bir özrü onlara fazla görmemeyi yerinde bulabilirdi. İnciraltı toprak sahiplerinin yegane talebi, hakkaniyete uygun, adil ve doğru düzgün bir imar planı ve uygulamasının gerçekleştirilmesi. Yukarıdaki haberde dahi çevreye saygılı, kente her yönüyle artı değer katacak bir plan talebini apaçık ortaya koymuş olmalarına rağmen, buradaki sabır abidesi toprak sahipleri ile ilgili bu gibi talihsiz ifadelerin kullanılması çok üzücü, yanlış ve hatta güzel İzmir'imiz için zararlı olabilmektedir. Zira, böylelikle, İzmir'in değerine her açıdan değer katacak uygulama fırsatları kaçırılmakta ve güzel şehrimiz layık olduğu yerlerden çok gerilerde kalmaya mahkum bırakılmaktadır.

Yorumu oyla      11      5  
21 Ekim 2016 Cuma 08:50

İzmir'in körfez geçiş projesine ihtiyacı yok , İzmir'in önceliği metro ağının gelişmesi ve kentsel dönüşümdür , bu körfez geçişe vereceğiniz parayla metro yapın

Yorumu oyla      11      5  
20 Ekim 2016 Perşembe 23:35

Bülent Işık, metro trafiği bitirseydi New York' da biterdi. Trafiği bitirmek için alternatif ve yeterli yollar da olmak zorunda. İzmir' de trafiğe mevcut yollar yetersiz kalıyor. Koskoca şehir Altınyol 'a kalmış. Zamanında çevre yolu yapılmasaydı ne olurdu? Halkapınar -otogar arası metro yapsan ne olacak? Halkapınar şişecek, aynı şekilde üçyol-buca içinde geçerli. Üçyol yapılacak Buca Hattı'nı kaldırmaz.

Yorumu oyla      11      5  
Hakan mutlu 20 Ekim 2016 Perşembe 22:25

İnciraltı toprak sahiplerini kutluyorum.İzmirin en güzel yetinde toprağı olup çevreci plan istiyoruz demek cesaret ister..tebrikler umarım tüm Türkiye ye örnek olunur

Yorumu oyla      11      5  
20 Ekim 2016 Perşembe 20:59

"orada bir avuç toprak sahibinin rant sevdası için izmiri mahvedecekler." İzmir'in bugünkü hali rant yüzünden değil plansız büyümesinden. Şehrin merkezi, dağ taş gecekondu dolu. Bugün bir yol açmaya kalktığında yoldan daha pahalı kamulaştırma bedelleri ödeniyor. Plansız İnciraltı bölgesinde de neler olduğunu herkes biliyor. Kordon rant yüzünden bu halde doğru da ...

Yorumu oyla      11      5  
Bülent isik 20 Ekim 2016 Perşembe 20:31

İnciraltinda ki araziler kamulastırilsin ve halkın kullanımına açılsın. Körfez geçişi projesi gereksiz bir projedir.korfez geçişi yapılacağına ucyol ve otogar metro hatlarını yapsın bakanlık. Hala bireysel ulaşımın çözüm olmadığını anlamadınız.

Yorumu oyla      11      5  
Bahattin 20 Ekim 2016 Perşembe 18:00

Böyle bir proje İzmir'in hakkı. İnşallah gecikmeden devreye alınır. İzmir için atıl durumda kalan İnciraltı gibi değerli bir alan da her açıdan uygun bir planlama ile değerlendirilmeli ve hem orada çok uzun süre hak mahrumiyetine uğramış toprak sahipleri hem de tüm İzmir layık olduğu düzgün ve adaletli bir imara kavuşmalıdır. Tüm Türkiye'ye güzel ve layığınca bir imar uygulaması örnek olarak gerçekleştirilmelidir.

Yorumu oyla      11      5  
Celal bayraktaroglu 20 Ekim 2016 Perşembe 17:50

İzmirimizin cok gecikmis cok degerli bir alaninin Ekonomiye kazandirilmasi genclere istihdam acmasi Bolgedeki turizm liderligi konumumuzun percinlesmesi Acisindan planlanma surecinin optimum srkilde tamamlanarak yuzleri guldurmesini diliyorum. İnciralti bahceleraradi sakinlerinin hakli bekleyislerinin son bulmasi ve emeklerinin hajlarinin karsiligini bulmadi ayrica insani acidan cok onemli ve degerlidir..

Yorumu oyla      11      5  
ASLI DURMAZ 20 Ekim 2016 Perşembe 17:48

HARİKA BİR GİRİŞİM OLMUŞ. İNCİRALTI BUGÜN Kİ HALİNDEN KURTULUP BİZİM GİBİ ÜNİVERSİTELİ İŞSİZLER İÇİN GÜZEL BİR İSTİHDAM KAPISI OLUR.

Yorumu oyla      11      5  
Uğur 20 Ekim 2016 Perşembe 17:38

İnciraltılılar rant peşinde değil mülkiyet hakkı peşinde, ne olduğu belli olmayan arazileri var bu adalet değil. Tarıma elverişli de değil topraklar, bu şekilde bırakmak haksızlık, adını koymak zorundasınız tarım alanı mı, konut alanımı, ticaret alanı mı? İnciraltını bugüne getiren yerli halkıdır, eğer rantçı olsalardı gecekondulaşmaya giderlerdi yıllar önce ve bugünde İzmir'in her yerinde olduğu gibi apartman yığını olurdu.

Yorumu oyla      11      5  
seçil özen 20 Ekim 2016 Perşembe 16:43

HARİKA BİR DUYARLILIK,HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYSA,GÜZEL İZMİRİMİZ ŞAHLANIR..

Yorumu oyla      11      5  
Kemal 20 Ekim 2016 Perşembe 15:48

Sayın Kocaoğlu ve Hükümet yetkilileri el ele vererek İnciraltını biran önce planlamalı...

Yorumu oyla      11      5  
20 Ekim 2016 Perşembe 15:25

Gerekirse devlet yapar. Ankara metrosunu nasıl yaptılar ? O metrolar daha pahalı. İstanbul'da 3.havaalanına 33 km bakanlık metro yapacak. Bu projeden daha pahalı. İzmir' e de yapsınlar. Bu şehir en çok vergi veren şehirlerin başında geliyor. Körfez geçişi , İnciraltı bölgesinin planlanması şehre çok değer katacak. Gökdelen bölgesi de dolmaya başladığında İzmir değişecek. İzmir başbakanın da dediği gibi 3. değil 2. şehir olmalı. Bozkırda kurulmuş Ankara bizi geçmemelidir. İzmir'de her türlü imkan, potansiyel var.

Yorumu oyla      11      5  
emek 20 Ekim 2016 Perşembe 15:19

orada bir avuç toprak sahibinin rant sevdası için izmiri mahvedecekler.Vakti zamanında da mithatpaşa ve kordonda aynı şeyi yaptılar işte sonuç ortada.Kendimiz kadar başkasını düşünmedikçe güzel şeylere sahip olamayız

Yorumu oyla      11      5  
20 Ekim 2016 Perşembe 15:05

Körfez geçiş projesi tanıtım toplantısında projenin "rantabl olmadığı" söylenmişti. Rantabl olmayan proje niye ve nasıl yapılacak ? Bana göre gerekli bir proje ama 😞

Yorumu oyla      11      5  
20 Ekim 2016 Perşembe 14:46

2017'de körfez geçişi artık başlamalı diyeceğim ama istemezükçü tayfa devreye girer.

Yorumu oyla      11      5  
Uğur 20 Ekim 2016 Perşembe 14:44

İnciraltı, İzmir için bulunmaz bir nimettir. Biran evvel plansız yapılaşmadan kurtarılmalı, güzel bir plan ile İzmir ekonomisine can katmaya başlamalıdır.

Yorumu oyla      11      5  
Tayfun 20 Ekim 2016 Perşembe 14:34

bu proje icin ciddi anlamda devlet finansmanı gerekli cunku yap islet devretle bu proje finans temin edemez ,istanbul da yeni yapılan kopruler de bile devlet 40 bin arac gecis garantisi verdide ancak ustlenici buldu , izmir korfez gecisinde yılda kac arac gececek ki yatırım butcesini karsılasın ,her iki taraftan kışın kac arac gecer ki? kısaca butce de fazla para varsa yapılabilir ama butcesi yoksa cok zor bir projeye benziyor.

Yorumu oyla      11      5