YORUMLAR
Toplam 21 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
muhalif 3 Haziran 2016 Cuma 22:51

kardeşim önce ne demiştin, "izmir tarihi şehir değil"dememişmiydin, ne oldu sözünden döndün işte, izmirin tarihi şehir olduğunu sende kabul ettin mi? ettin.senin içn bunun önemi olmayabilir ama batı medeniyeti bu topraklardan çıkmığı için, batıyı senden daha çok ilgilendiriyor. sen yinede "gecekondu" üstünden konuşmaya devam et.sankiankarada gecekondu yok, çarpık yapı yok.ankaranın doğru dürüst metrosu bile yok.hükümet destekli olduğu halde.izmiri beğenmiyorsun ama izmirde oturuyorsun, sanırım çocukların izmirden fazgeçmezler......

Yorumu oyla      11      5  
2 Haziran 2016 Perşembe 12:11

Güzel kardeşim bırak M.Ö olan olayları da günümüze gel. Ankara mı daha tarihi şehir İzmir mi daha tarihi karşılaştırılması yapmıyoruz. Tarihi Google'dan da öğrenmiyoruz, direkt tarihi yerleri gezip görüyoruz. Bergama Kalesi , Asklepion , Efes gibi yerler tarihi yerlerdir ama ne yapalım? Şehir merkezinin yüzde 70' i çürük, çarpık, gecekondular oluşuyor. Zamanında Balçova 'da bilmem kimin askerleri gelmiş de ... ne yapalım ? Şehircilik açısından bizi Ankara'dan öne mi geçiyor ? Turist mi geliyor ? İzmir 8500 yıllık şehirmiş. İyi güzel de ne yapalım? İsterse 50000 yıllık yaşam izleri olsun da İzmir'in gecekondu başkenti olduğu gerçeğini değiştirmiyor. İzmir Ankara' ya göre lokasyon olarak mükemmel bir yerde ama şehircilik açısından yerlerde. Ankara şehircilik açısından mükemmel bir noktada değil ama hiç olmazsa şehirde gezdiğin zaman görüntü İzmir gibi berbat değil. Bizim şehir merkezi bile 3.dünya ülkesi gibi.

Yorumu oyla      11      5  
2 Haziran 2016 Perşembe 11:03

Ben buca da oturuyorum, çok yer gezdim gördüm bu kadar yolları bozuk, bu kadar alt yapısı yamalı bir ilçe görmedim. Arabayla buca Üçkuyular dan kozağaç'a" gitmek ölüm geliyor. Belediye Başkanı hiç umurunda bile değil. Hemşehri iletişim merkezi var not alıyor 3 ay sonra ekip gelirse belki gelir 2 metre kare yapma yapar gider. Çalışmıyor belediye. Hasanağa parkı pislikten geçilmiyor.

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 2 Haziran 2016 Perşembe 10:51

tarhi bilmeyenler, izmiri elbet "gecekondu" şehri olarak görür, izmir üzerinde bir çok mitolojik hikayesi olan bir yerdir.truva savaşı taraftarları ege şehirlerinden miken kralı agamemnon savaş sonrası askerleri agamemnon kaplıcaları dediğimiz Balçova kaplıcalarında şifa bulmuştur. melez kıyılarında yaşayan dünyanın en ünlü ozanı Homeros, Homer yani ömer, ilyadayı burada yazan hemşehrimiz. büyük İskender doğu seferinde izmirden geçmiş ve rüyasında gördüğü nemesisler kenti kadife kale eteklerine kurmasını ve insanların burada 2 kat daha mutlu yaşayacaklarını söylemişler.roma dönemi izmirinde se henüz hıristiyanlığı kabul etmeyen romalılar st.polikarpı izmir stadyumunda infaz etmişler, adına olan kilise bugün izmirdedir. Osmanlıda 17.yy. musavı haham sabetay sevi izmirde Mesihliği ilan etmiş.nson terörist ilan edilen fetullah gülen harekatıda izmir kestane pazarından çıkmıştır. kısa bir kronoloji......

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 2 Haziran 2016 Perşembe 10:32

izmirde gecekondu olması izmirin tarihi şehir olmasını değiştirmez, o gecekondularda 1950 sonrası siyasi popülarizm sonucu ortaya çıkmıştır. "gariban" politikası sonucudur.RİO da dünya markası bir şehir ama yarısı gecekondu.1925 lerde izmir planlanırken oluşturulan bulvarları sormuştunuz onları söyledim. bugünkü nüfüsa göre trafik olması normal.çünkü buraları şehrin merkezi olmuştur.karabağlar derken hatay İnönü caddesinin kuzeyide Karabağlar oluyor, Uzundere dönüşümü başlıyor. nihayet bakanlar kurulu gürçeşmeyide "afet" bölgesi ilan etti, oralarıda yıkılacak.siyasilerin 60 yılık hataları bir gecede düzelmez.

Yorumu oyla      11      5  
2 Haziran 2016 Perşembe 09:32

İzmir' de 300 bin konutun yıkılıp kentsel dönüşüm yapılması gerektiğini uzmanlar söylüyor. Daha bunun üstüne konuşulacak bir konu var mı ? Efendim İzmir tarihi şehirdir. İzmir bildiğin gecekondu başkenti, çürümüş, kalitesiz yapıların dolu olduğu, yollarının ve altyapının yetersiz olduğu bir şehirdir. Şaka gibi Şair Eşref, Talatpaşa deniyor. Güzel kardeşim o yollar bildiğin dar ve yetersiz. Birbirini kesse ne olur kesmese! Hayal dünyasında yaşamayalım. Bugün İzmir 'in en büyük ilçesi Karabağlar' da imarlı , düzgün yapılaşma yok, yol yok, metro yok, altyapı yok, doğalgaz yok, meydan yok, yeşil alan yok ... 500 bin kişi yaşıyor. En büyük ikinci ilçe Buca'da metro yok, yol yok, altyapı yok, Hasanağa Bahçesi'ni çıkar yeşil alan yok, meydan yok ... Konak' da da durum benzer. Yollar yetersiz, gecekondu ve çarpık yapılaşma çok, doğalgaz yaygın değil, altyapı yetersiz ... Bu 3 yerde 1,5 milyon insan yaşıyor. Daha Bornova'nın Yeşilova, Mersinli, Çamdibi ve Bayraklı gibi yerlere geçmedim. Geçersem kaos daha da büyüyor ama olsun şehirde 90 dakika aktarma var.

Yorumu oyla      11      5  
CEVDET 2 Haziran 2016 Perşembe 05:30

Ya bırakın Ankara ile İzmir'i karşılaştırmayı Ankara'ya bir gidin giriş çıkışları bir inceleyin birde İzmir'e giriş çıkışları görün ondan sonra yorum yapın

Yorumu oyla      11      5  
TC misafir 1 Haziran 2016 Çarşamba 23:53

İzmir tabi ki tarihi şehirdir dünyanın ilk sağlık merkezi Asklepion Bergamadadır, Agora, Bayraklı Smyrna, Urla Klazomenai, Efes, asırlık evleriyle Şirince ve Alaçatı, Yeşilova Höyüğü gibi birçok tarihi değere sahiptir. İzmir Ankara gibi geniş yerleşime sahip olamaz çünkü kentleşme denizi çevreleyen engebeli alanlarla kıyı arasında şehirleşme olmuştur Ankara'yı kısıtlayan böyle bir özellik yoktur dahası geniş bir ovaya sahiptir. Yağmur ,sel, trafik gibi şikayetlerden yakınanlar var ama Ankarada alt geçide balık adamların kurtarma çalışmasını unutmuşlar anlaşılan geçtiğimiz Kasım ayında 2 kez gittim ve trafik sorunu en az burası kadar kötü kimse daha iyi diyemez diyen de yalan söyler çünkü birebir şahit oldum. Kızılay gibi yerde akşam 9 gibi mekanların büyük çoğunluğu kapatır bunu da ilave etmeden geçmeyeyim.

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 1 Haziran 2016 Çarşamba 22:15

izmir 1925 lerde planlanırken oluşturulan bulvarları;gaziosmanpaşa bulvarı, fevzipaşa bulvarı ve gazi bulvarı ile kesişir,şair eşref bulvarı, talatpaşa bulvarı ile kesişir,cumhuriyet bulvarıda, Plevne bulvarı ile kesişir.hürriyet bulvarı kesişmez.daha sonra bayraklı doldurulaak altın yol ve karşıyakada Anadolu caddesi,liman yönünde,şaraphaneden sonra Yeşildere yoluna bağlanmıştır., daha sonrada, Güzelyalı sahili doldurulup, m.kemal sahil yolu yapılmıştır..izmiri bilmeyen ve tanımayanlar ahkam kesmesinler, lakin gülünç oluyorlar.

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 1 Haziran 2016 Çarşamba 22:04

izmirin tarihi şehir olduğunu üzerindeki eserler ve bulgular gösteriyor, ve dünya böyle kabul ediyor. izmir rpma ve atina gibi antik şehri ile günümüz şehri içiçe aynı yerde olan ender kentlerden.helenistik başlangıcı eserler bayraklıdadır. m.ö. 3.yy.da kent bayraklıdan kasifekale etekleine taşınmıştır. roma agorası,hamamı, şehir meclisi ve yeni ortaya çıkarılan roma antik tiyatrosu ve izmirin akrepolü olan kadifekale.izmirin tarihi bir şehir olmadığını iddia edenlere göre dünya da yuvarlak değil??

Yorumu oyla      11      6  
Vatandaş 1 Haziran 2016 Çarşamba 18:40

Yakında izmir'i hroşima gibi koruma altına alıcaklar

Yorumu oyla      11      5  
sezo 1 Haziran 2016 Çarşamba 17:45

Ankara izmirden 1.1 milyon daha fazla nüfusa sahip klasik bir anadolu şehridir. güzel bir şehirdir ,Evet izmire göre çok düzenlidir, daha iyi bulvarlara ve sokaklara sahiptir. bunada evet ama İçinde izmir gibi bir yaşam barındırmaz.Ankara daha çok memur ve siyaset tabanlı bir şehir olduğu için yaşam izmire göre muhafazakar bir şekilde ilerliyor. gerçek bu malesef.

Yorumu oyla      11      5  
sezarın hakkı sezara 1 Haziran 2016 Çarşamba 17:35

Evet İzmir mimari açıdan güzel bir şehir değil ancak İzmir vs ankara yaparsak. Kent kültürü açısından izmir ezip geçer ankarayı. 25 sene ankarada yaşadım. Son 8 yıldır izmirdeyim. Ben Türkiye de bukadar canlı bir şehir daha görmedim. evet ankara çok düzenli ve güzel bir şehir ama İzmirin kendi içindeki kaos u bile ayrı bir güzel. Şehir olmak sadece binalar ile olacaksa buyrun ankara izmirden güzel olsun ama Şehir olmak binlerce yıllık bir kültürü,cumhriyetten kalma hakları ve özgürlüğü de barındırmayacaksa ankara izmirden güzel olsa ne olur olmasa ne olur??? Son olarak izmir köy değil arkadaşlar son 5 yıldır çok iyi gelişiyor ve yeni kent merkezi bunun en büyük göstergesidir. İzmiri hor görenlerin son çırpınışlarıdır bunlar.

Yorumu oyla      11      5  
hayaller 1 Haziran 2016 Çarşamba 16:05

"bir şehirde mdern binaların fazla olması ve inşaat faaliyetlerinin çok olması o yeri "kent" yapmaz. dünyada "tarihi" şehirler her zaman ön planda olmuştur" muhalife göre İzmir tarihi şehir :)

Yorumu oyla      11      5  
1 Haziran 2016 Çarşamba 15:57

Muhalif, İzmir'in yüzde 70'i gecekondu. Hangi tarihi şehirden bahsediyorsun? İzmir'de yeterli yol yok, altyapı sıkıntılı, üst yapı büyük sorun, toplu ulaşım sıkıntılı, kışın kömür kokusundan resmen zehirleniyoruz, sel sorunu malum, doğalgaz yaygın değil, kentsel dönüşüm kaplumbağa hızında ... dünyada tarihi şehirler ön plana çıkar demişsin de İzmir ne modern şehir ne de tarihi ... şehir merkezinde agora ve etrafını çıkar tarihi bir bölge yok. günümüzde tarihi şehir diyeceğimiz şehirlerin başında Roma gelir; modern şehirlerin başında da Dubai gelir. 1925 'de planlanırken birbirine kesen bulvarlar ... Bu bulvarlar neredeymiş? İzmir merkez nüfusu yaklaşık 3 milyondur ama trafik sorunu vardır. Sebebi de bellidir: yeterli yol olmayışı, toplu ulaşımın halen daha ağırlıklı olarak lastik tekerlekli taşıtlar ile yapılması ve çarpık yapılaşmadır.

Yorumu oyla      11      5  
1 Haziran 2016 Çarşamba 15:50

Yukarıda bu yazıyı yazan zatı İzmirin kuzeyine beklerim. Ne çileler çektiklerini görsünler. İzmirde belediye varsa yoksa güneye para harcıyor

Yorumu oyla      11      5  
Tayfun 1 Haziran 2016 Çarşamba 15:44

ulkemizin icine dustugu acınası durum ne kadar uzucu degil mi? kentlerimizi siyasi yonetimlere gore karsılastırıyoruz. Benim cocuklugumda kentlerimizin hepsiyle gurur duyardık onların hepsi bizim yani hepimizindi .şimdi ise benim-senin kavgasına dustuk. Bu ayrısmaya neyin/kimlerin sebep oldugunu tespit etmeden bu kor-dogusunden kurtulamayız.

Yorumu oyla      11      5  
Ergun Salman 1 Haziran 2016 Çarşamba 15:37

Ankara Kızılay Meydanı'nın dev bilboard ve acayip dev saksılarda doldurulurp labirente çevrildiğini atlamışsınız ...

Yorumu oyla      11      5  
Tayfun 1 Haziran 2016 Çarşamba 15:30

Tumuyle katıldıgım bir degerlendirme olmus. Guzel yol guzel bina Dubaide Katar da Suidi Arabistan da bulabilirsiniz ama YAŞAM, hele ki SOSYAL YAŞAM' a dair hiç bir şeyi buralarda bulamazsınız.Ankara Belediyesi de yol yaptık bina yaptık diyerek ancak yukarıdaki sehirlerle yarısabilir İZMİR le asla yarısamaz.

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 1 Haziran 2016 Çarşamba 15:04

bir şehirde mdern binaların fazla olması ve inşaat faaliyetlerinin çok olması o yeri "kent" yapmaz. dünyada "tarihi" şehirler her zaman ön planda olmuştur. tarih aynı zamanda sanat ve kültürü de kapsar.izmir 1925 lerde yeniden planırken birbirini kesen bulvarlar ve caddeler bugünkü izmiri oluşturmuştur. önemli olan şehrimiz genişlerken oluşturulacak yeni bulvar ve caddelerin ve yeşil alanların planlanmasıdır.

Yorumu oyla      11      5  
1 Haziran 2016 Çarşamba 13:29

Ankara' nın İzmir' den tek üstün olduğu taraf şehrin daha planlı oluşu ve modern binaların fazla oluşu. Ankara'da fazla sayıda inşaat firması vardır. Şehir devamlı şantiye gibidir. Yapılan belli kalitede olan binalarda satılabiliyor. İzmir'de zor. Yoksul kesim İzmir' de daha çok.

Yorumu oyla      11      5