YORUMLAR
Toplam 12 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
TC misafir 18 Mayıs 2016 Çarşamba 17:22

Yapılmak istenen şey adaletin tecelli etmesi değil zaten öyle olsaydı tüm milletvekillerinin dokunulmazlıkları kaldırılırdı. Burada asıl mesele şu ki, 317 milletvekiline sahip iktidar partisinin 41 milletvekilinin fezlekesi bulunan hdp nin milletvekillerinin vekilliklerinin düşmesini sağlayarak en az 28 milletvekilinin vekilliği düşürülerek 3 ay içinde ara seçime gitmektir. Güneydoğuda oldukça zayıf olan CHP ve MHP nin buradan vekil çıkaramayacağı belli iken güvenlik güçlerinin yoğun (İç işleri Bakanlığına bağlı olduğu için tarafsızlığına dair şüphelerim var) olduğu ve hatta malum düğün için tebrik pankartı açanların olduğu bir bölgede seçimin ne kadar adaletli olacağı tartışılır. Kısaca asıl amaç akp mevcut bölgeden en az 13 milletvekili çıkarırsa bundan sonra anayasa değişikliği için gerekli referandum sayısını elde edecekler ve bundan sonra istedikleri yasayı referandum yoluyla çıkaracaklar demektir. Ara seçim demişken ara seçimler milletvekillerinin boşaldığı seçim bölgelerinde yapılır ülke genelinde yapılmaz dolayısıyla batı bölgeleri bu seçime sadece seyirci kalacaktır. İlk etapta amaç 330 milletvekilidir.

Yorumu oyla      11      5  
18 Mayıs 2016 Çarşamba 16:21

Lombak, MHP ve HDP baraj altı kalırsa AKP 400 u bulur.

Yorumu oyla      11      5  
Lombak 18 Mayıs 2016 Çarşamba 11:16

Ha 50 sene ha bir dakika önce. Fark etmez. Tamam işte MHP'ye kongre yaptıralım, CHP'de de Kılıçdaroğlu'nu gönderelim. Ama terörle mücadele, Tayyipli ya da Tayyipsiz bir mecburiyet. Bugüne kadar göz yumdular diyemezsin. Ne yapılmışsa yapılmış. Hesabı da sorulmalı. Zaman tersine işlemiyor. Bugün tüm şehirde silahlanmış mı bu örgüt? Evet. E o zaman? Etkin mücadele edeceksin. Bunlarla işbirliği halindeki HDPli mülletvekillerini de yargılaaycaksın. 400 milletvekilini yakalayacak dersen, baştan muhalefetin yenilgisini kabul etmişsin zaten. Yani diyorsun ki Bahçeli ve Kılıçdaroğlu gitmeyecek. Tayyip rahatça 400 milletvekilini alacak. Valla bana sorarsan çok zor. Aksi halde, neden yazıyoruz ki zaten. Spor yapalım, eğlenelim. Sorun yok yani...

Yorumu oyla      11      5  
18 Mayıs 2016 Çarşamba 10:37

Geçmişle yaşanmaz mı ? 50 yıl öncesinden bahsetmiyorum. Çözüm süreci çok net hikayeydi. Bunu her iki tarafta biliyordu. AKP önce çözüm sürecinde bakın silahlar sustu diye oy aldı, sonra operasyon yapıyoruz diye oy aldı. PKK' nın ise silah bırakma, eylemsizlik kararı tamamen oyundu. Amaç şehirlere yayılmaktı ve yayıldılar. Bunlar görmezden gelindi. Sonucun ne olduğunu herkes gördü. Şehirler paramparça, cok sayıda şehit. Dokunulmazlık tartışmaları da palavra. Amaç Başkanlığa giden yolu açmak. MHP ye kongre yaptırmayarak, HDP yi saf dışı bırakarak erken seçimle 400 vekili yakalayıp başkan olmak. Bunları göremeyecek kadar kör olmamak lazım. Şehit gelmesin diye bölünme mi olsun demişsin. Şehirler bu hale gelene kadar ülkeyi yönetenler neredeydi ? Cemaat kandırdı, pkk kandırdı diye kendilerini savunuyorlar. Suriye politikan çökmüş, çözüm süreci elinde patlamış, cemaat rezilliği ortada ama suçlu akp den başka herkes. CHP' ye gelince. Partide değişim lazım. Genel başkan dahil bir çok vekilin görevi bırakması gerekiyor. Gerçek Atatürkçülük göreve gelmeli yoksa seçmen gereğini yapar ancak Ecevit in DSP si olmadığı için bu da zor.

Yorumu oyla      11      5  
yonca 18 Mayıs 2016 Çarşamba 10:21

chp hdp ittifakı çıkar bu tablodan. yeni chp bu işte. baykalı neden gönderdikleri anlaşılıyor.

Yorumu oyla      11      5  
m.y. 18 Mayıs 2016 Çarşamba 10:16

AK-MHP Türkiyeyi uçuruma doğru vites arttırıyor.

Yorumu oyla      11      5  
Lombak 18 Mayıs 2016 Çarşamba 10:05

AKP Milletvekili Salih Cora, Kılıçdaroğlu'nun beyaz(evet) oyu kabinde unuttuğunu iddia etti.

Yorumu oyla      11      5  
Lombak 18 Mayıs 2016 Çarşamba 10:02

Sayın isimsiz, söylediklerine katılıyorum. Bunların da hesabı sorulmalı. Ama geçmişle yaşanmaz. Bugün terörle mücadele, mecliste ve saha da sürdürülmezse, bölünme kaçınılmaz. Yani şehit gelmemesi için bölünme olsun mu diyorsunuz? Bu noktada devleti kuran parti olarak CHP milletvekillerinin geçmişle ilgilenmeyip, teröre destek verenlerin dokunulmazlıklarının kaldırılması yönünde oy kullanmalari gerekirdi. Böyle yapmadıkları için bunun faturası olacak elbette.

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 18 Mayıs 2016 Çarşamba 10:00

bu ülkeyi AKP.keyfine bırakmayacağız.tüm bu olup bitenler 1 kişinin hesap vermemesi üzerine kurgulanmış. bugün bu ülkede terörün gerçek sorumlusu kim acaba??

Yorumu oyla      11      5  
18 Mayıs 2016 Çarşamba 09:47

Dokunulmazlıklar kalkacaksa eğer tüm vekillerin kalkmalıdır. ( kürsü hariç ) yoksa bu işin amacı başkadır. Milyonlarca seçmenin oyunu almış vekilleri , partileri meclisten atmaya kimsenin gücü yetmez. Vekil terör, yolsuzluk gibi suçlara bulaşırsa yargılama yolu açık olmalıdır ama yolsuzluk dosyaları gündeme geldiğinde ne olduğunu herkes gördü.

Yorumu oyla      11      5  
18 Mayıs 2016 Çarşamba 09:36

Pkk ya çözüm sürecinde göz yumup 500 den fazla şehit gelmesini saglayanlara da bu halk madalya verir değil mi ?

Yorumu oyla      11      5  
Lombak 18 Mayıs 2016 Çarşamba 09:14

C-HDP halktan kopuk ve gaflet içinde son oyunlarını oynuyorlar. Bunların faturasını halk kesecek.

Yorumu oyla      11      5