YORUMLAR
Toplam 12 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
11 Mart 2016 Cuma 19:47

Devletten destek alıp havaalanı güzergahı temizlenmeli. Özellikle Buca'da ki Atatürk Maskı'nın olduğu bölüm hiç olmazsa en kısa sürede temizlenmeli. Yine aynı bölgede derenin resmen içinde kalmış gecekondularda temizlenmeli.

Yorumu oyla      11      5  
11 Mart 2016 Cuma 16:09

Ankara' da kentsel dönüşüm olmamış. 😀😀 istanbul metro da havlu attı biz kendimiz yapıyoruz açıklaması gibi olmuş. Ankara İzmir gibi genelinde çarpık bir şehir değil ki ! İmar planlarına uygun bir şekilde inşaat şirketleri gelip yeni ve modern binaları yapıyorlar. Belediyenin yaptığı yerler de var. Dikmen gibi. Bizde de Yeşildere Dikmen benzeri bir proje yapılabilir ama kim yapacak ? Semt merkezi, kültür merkezi yapmak varken. Yıl olmuş 2016 daha şehir merkezinde çoğu semtte doğru düzgün pazar yeri yok. Bu şehir bu tempo ile 50 senede dönüşmez. Gökdelen bölgesi diyoruz 15 yılda yapıla yapıla 8-9 proje yapıldı.

Yorumu oyla      11      5  
Tayfun 11 Mart 2016 Cuma 14:49

Yasaklı kardesim,o bolgedeki insanlar yuzde yuz belediye ile uzlası icine girmisler ve kentsel donusum istiyorlar. yuzde yuz ne demek hic kimse itiraz etmemis tum yetkiyi Belediye ye bırakmıs onun koordinatorlugunde tum isler yapılacak.Olusan rantı yerinde harcıyarak donusum yapılıyor bu anlasılamamış galiba? Belediye nin gorevi zaten park-yol-yesil alan-spor alanları yapmak degil mi? bunlar Belediyelerin birinci gorevleri degil mi? bu proje tum kente hatta tum ulkeye ornek olur da kentlerimiz oyle 10-20 senelik imarla degil 100 senelik yenilenmelerle gelisir , bundan tum toplum kazanclı cıkmaz mı ? Istanbul,Ankara,Izmır ve diger tum kentlerimize baksana 30 sene once yaptıgımız tum binaları yıkıyoruz yerine yeni bina yapıyoruz ? Bu ne demektir biliyormusun Milyarlarca dolar para sokaga atılmıs yeniden harcanacak demek? yazık degil mi bu topluma Kent gibi yasanacak yerleri 100-200 yıllık insa edemiyoruz ?? ha bire para harca rant cıkar yandasta oradan faydalansın ? daha nereye kadar?

Yorumu oyla      11      5  
M.colak 11 Mart 2016 Cuma 14:00

İzmir'deki müteahhitlerin temsilcisi olan Necip Nasıra güvenimiz sonsuz inşallah Başkan kocaoğlununda dediği gibi İzmirli müteahhitler bu işi yapar ve bence denetiminede müteahhitler federasyonu getirilir bu işi hakkaniyetiyle yöneteceklerine güvenim tam İzmir'in rantı İzmir'de kalsın ..!!

Yorumu oyla      11      5  
yasaklı 11 Mart 2016 Cuma 13:00

kusura bakmayın da bu model ile kentsel dönüşümden oluşacak rant müteahhite ve mal sahibine kalıyor,peki sorum şu: neden oradaki parkı,altyapıyı,kamusal alanları müteahhite yaptırmıyorsun rant artışı karşılığı??neden belediyeye bırakıyorsun,belediye kaynaklarını neden yeni oluşan bölgede harcıyorsun,başka ihtiyacı olan yerlere harcamak yerine?Tayfun kardeşim Kentsever insan aklını kullanan insandır,ranttan kaçan değil rantı yönlendirendir.Ben de seni aklını kullanmaya davet ediyorum....

Yorumu oyla      11      5  
11 Mart 2016 Cuma 12:17

Kentsel dönüşüm için yükseklik artmalıdır. Yükseklik artarken yapılan konutlara da belli kalite kriterleri gelmelidir. İzmir 'in durumu hakikaten çok vahim. Kalitesiz bina dolu. Bu dönüşüm umarım örnek olur da diğer projeler hızlı gider. Kentsel dönüşüm İzmir de ilk bakanlık desteği ile kale olmalıdır. Saat kulesinin arkasına bakınca görüntü olmamalıdır. Aynı şekilde havaalanından izban a binen biri şok geçiyor.

Yorumu oyla      11      5  
bülent ışık 11 Mart 2016 Cuma 11:43

3-4 katlı kaçak inşaatların olduğu İzmir'in merkezinde ki Selçuk mahallesinde 3 kat imar vermek ile kentsel dönüşüm mümkün mü ? Böyle yerlerde yerinde dönüşüm nasıl olacak ?

Yorumu oyla      11      5  
Tayfun 11 Mart 2016 Cuma 10:44

Rantseverlikle Kentseverliği lutfen karıştırmayalım ! Bina dönüşümü kentsel dönüşüm değildir ,bina dönüşümü bugün için iyi gibi görünür ama 10-20 sene gibi çok kısa süre icinde ne kadar yanlış yapıldığı ortaya çıkar .Kentsel dönüşüm ancak kapsamlı olabilir, butun sosyal yasam alanları,spor alanları,okullar,yesil alanlar,parklar yeniden planlanır ve 100 yıllık kentler yaratılır.

Yorumu oyla      11      5  
yasaklı 11 Mart 2016 Cuma 10:36

aziz hala havanda su dövüyor,dönüşüm nasıl yapılır diğer şehhirlerden öğrensin;2009 dan beri Gaziemirde,Uzunderede start verildi, afilli afilli konuşmalar yapıldı,ama aradan geçen 7 yılda daha çivi yok,projeler yeni bitti;bir müteahhit olarak bu işlerin bu kadar uzun sürmediğinin farkındayız,biliyoruz.Beceriksiz ekiple yol alamzsın Aziz,siz de uyuyun eyyy İzmirli kardeşim...

Yorumu oyla      11      5  
BORNOVALI 11 Mart 2016 Cuma 10:20

Büyük başkan'ın bu konuşma metni ülkedeki tüm yerel gazetelerde/TV'lerde yayınlanmalı- İnsanlarımız dönüşüm nedir ne değildir, öğrenirler.

Yorumu oyla      11      5  
Tayfun 11 Mart 2016 Cuma 08:38

Izmir Buyuksehir,Kentsel dönüşümde çok doğru bir iş yapıyor , 32 Hektar alanı butunuyle ele alıp bina,okul,sosyal-spor-yasam tesisleri kurmayı hedefliyor. Diger illerde kentsel donusum diye Bina donusumu yapılıyor ki 1960-1970 ler de İzmir de bina dönüşümü zaten yapılmıstı,eski guzelim Rum evleri bilincsizce yıkılıp yerlerine ( bahceleri de içine katarak ) apartman yapılmıştı ,aynı hatayı istanbul da yapmıstı ,ve neticede bugun ku carpık kentlesme ortaya çıkmıştı.

Yorumu oyla      11      5  
10 Mart 2016 Perşembe 21:16

Dönüşümü yapamaz diyenlere gelsin

Yorumu oyla      11      5