YORUMLAR
Toplam 17 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
ibrahim şeyda karaca 31 Temmuz 2015 Cuma 16:08

Uzun lafın kısası,belediyeye maddi külfet getirmeyecek kamu alanlarının işgal ve peşkeş çekilmesini önleyemeyen belediye başkanları,acizliklerinden dolayı istifa etmelidirler.Bu sorunları halledeceğiz diye aday oldular ,biz de inanıp şehri emanet ettik.

Yorumu oyla      12      5  
Asım Korkut 3 Temmuz 2015 Cuma 12:58

Eski yerleşim yerlerinde sokak ve caddeler dar, otopark sorunu var ama yeni yerleşime açılan yerlerde de aynı sorun devam ediyor.İmar planında ufak bir değişiklikle inşaat yoğunluğu azaltılarak sokaklar genişletilerek hiç olmazsa yeni yerleşim yerlerinde kronik sorunun önüne geçilebilir.

Yorumu oyla      14      6  
Zafer 2 Temmuz 2015 Perşembe 12:03

Bu tip konularda "evrensel doğrular" ve "şartlar" olmak üzere karşılıklı 2 tane durum oluyor. Gönül Hanım evrensel doğruları dile getiriyor, yorum yapanlar da buna göre yapmış yorumlarını. Ama şartlara kimse bakmıyor. Önceki yazıya "müşteri" yani bizler açısından yaklaşıp yorumumu yapmıştım, şimdi de esnaf açısından bakalım; İzmir'de 100.000 adet esnaf işletmesi var, bunların sadece çekirdek aile ve 1. derecede yakın akrabalarını hesaplasak, 1.000.000 kişi yapar. Yani şehir nüfusunun 1/4 ü. Onlar da "halk" yani. Gerçekçi olmak lazım, bizim başkanlar dokunduğunu altın edecek kadar başarılı olsa bile böyle bir güç ile zıtlaşamaz. Kimse böyle bir potansiyeli sadece kaldırım işgali için karşısına alamaz. Kaldı ki bizim başkanlarımızın başarı durumu da ortada. Sema Pekdaş mesela ne yapmış Konak'a? Piriştina ne yapmış Buca'ya? Halkta ne kadar destekleri var ki bir de esnafla zıtlaşacaklar? Zaten hepsi de aşağı yukarı aynı cümlelerle evrensel doğruları söylemiş, üzerinde çalışıyoruz demiş, sonra da "ama" deyip alttan alta neden önüne geçilemeyeceğini anlatmış... "Layığına göre yönetilmek" olayına gelirsek, açıkçası zaten o durumun içindeyiz ki. Kaldırım işgali konusu bunun 3. dış kapısının 5. mandalı olur ancak. Önce bir düzgün yapsınlar o kaldırımları. Ulaşımda elektronik bilet ihalesini bir düzgün yapsınlar, olmayacacak yerlere tramvay sokmaya çalışmasınlar bir önce. "Kıyı tasarlıyoruz" deyip Pasaport meydanını olduğu gibi beton kaplamasınlar. Yaptıkları iş 2 ay sonra elimizde kalmasın. Anlamsız orta refüjlerle 4 şeritli yolu 3 şeride, 3 şeritliyi 2 şeride indirmesinler (bunda çok mantık aradım mesela neden böyle daraltılıyor diye, en sonunda asfalt atmayı da düzgün yapamadıkları için asfaltlanacak alanları azaltma çabası diye kanaate vardım, bilemiyorum doğru mu). Demem o ki, kaldırım işgali konusu evet evrensel doğrudur. Ama bizim şehrimiz evrensel doğrulara ters, temeli de bozuk olduğu için, artık buraya evrensel doğru oturmaz. Bunun fiziken zaten oturabilmesi için bütün şehrin yıkılıp, düzgün planla yeniden yapılması lazım. Çünkü kültür "dışarıda masa" istiyor, malı dışarıda sergilemek istiyor.

Yorumu oyla      15      6  
Saliha Demir 1 Temmuz 2015 Çarşamba 20:48

Buca sahipsiz kaldı.Nerdesin Ercan Başkan

Yorumu oyla      16      8  
KAF KAF 1 Temmuz 2015 Çarşamba 12:48

KARŞIYAKA METRO YANINDAKİ 1671 SK. ÜZERİNDEKİ CAFELERİN HALİ NE OLACAK SAYIN BAŞKAN ÇOCUK PARKININ İÇİNE KADAR MASA ATIYORLAR HELE AKŞAMLARI GÖREBİLSENİZ! METRO ACİL ÇIKIŞLARI NARGİLELERLE DOLU, HANİ YASA ÇIKMIŞTI Ç.PARKLARINDA SİGARA İÇİLMEYECEKTİ ADAMLAR NARGİLE HARLIYOR SAYIN BAŞKAN. ZABITAYA SÖYLEDİĞİMİZDE ÇEKİMSER BİR TAVIRLA ABLACIM ORASI BİRAZ SIKINTILI DİYOR BİZ SİZE SIKINTILARI ÇÖZÜN DİYE YETKİ VERDİK! ÇÖZÜN !

Yorumu oyla      15      5  
AHMET 1 Temmuz 2015 Çarşamba 11:04

Karşıyaka bostanlı da topçu restrant ve yanındaki balık restrant kaldırımları tam işgal etmişler hepside içkili masa yürürken bayanların çantası masalara çarpıyor masada oturanlar içkili olduğu için geçenlere bakışları sen tahmin edin bu iki restrant kaldırımları iyice işgal etmiş belediye nerede

Yorumu oyla      17      5  
egeden 1 Temmuz 2015 Çarşamba 10:39

Belediyeler istese çok güzel çözüm bulurlar ancak oy kaygısı taşıdıkları için esnafa dokunmak istemiyorlar. Halbuki rahmetli piriştina zamanında bu konuda çok iyiydi izmir. Demekki eli güçlü ve herkes tarafından sevilen bir başkan gerekiyor izmire.

Yorumu oyla      17      5  
buca ah 1 Temmuz 2015 Çarşamba 10:24

Bucada Önceden Trafik Sorunu vardı ki halen var birde açılan yemek yerlerinin adamlar kaldırımı bırakın yolu işgal etmiş hele o konyalı yokmu konyalı paraya doymadı bence konyalının sahibi buca belediye başkanı ile konuşşun belediye bahçesinide işgal etsin yuhhh diyorum yaa

Yorumu oyla      21      6  
okan 1 Temmuz 2015 Çarşamba 09:59

önemli olan ceza değil, niyet. beyoğlu belediyesinin gece operasyonunu hatırlayın. yapılmak istenirse illa ki uygulanacak bir kanun maddesi bulunur sayın belediye başkanları.

Yorumu oyla      16      5  
1 Temmuz 2015 Çarşamba 09:36

Çiğli'deki kaldırım işgallerine ve UKOME kararınca park yasağı olmasına rağmen Egekent bulvarları işgal altında. Aziz başkan ve Çiğli belediyesi göreve lütfen !!

Yorumu oyla      17      5  
ERBİL KIRBAŞ 1 Temmuz 2015 Çarşamba 09:20

sayın Gönül hanım Buca belediye başkanı ve ekibi şikayetleri dinlemiyorlar bile Menderes cd. üzerinde kalıcı çıkmalar yapan kipa- Akbank ve diğer mağazalar tarafımdan bizzat şikayet edilmiş olup belediyemiz işlerinin yoğunluğu nedeniyle 2016 yılında bu işlere bakacağına dair tarafıma bilgi verdiler vatandaşın haklarının çiğnenmesi başkanın umurunda değil arzu ederseniz fotoğraları ve gelen yazışmayı mail olarak size yollayabilirim.

Yorumu oyla      19      5  
karşıyakalı 1 Temmuz 2015 Çarşamba 09:05

Karşıyaka Belediye Başkanımız işgal sınırlarını belirledik şeklinde açıklama yapmış. Sınırlar aylar önce belirlendi. Fakat belirlenen sınırlara uyuluyor mu biz onu soruyoruz. Şu anda Bostanlı da uymayanlar var. Bırakın kaldırımı yola kadar sandalye masa koyan işletmeler var. Bir akşam kontrol edilse görecekler. Zor gelirse ben fotoğraf yollayabilirim.

Yorumu oyla      16      5  
1 Temmuz 2015 Çarşamba 08:36

eşim ile buca menderes caddesi kaldırımlarında rahatça yürüyemiyoruz.teşekkürler PİRİŞTİNA! ikiçeşmelik caddesi SPOTÇULAR kaldırımları parsellemiş! teşekkürler SEMA hanım! engelli vatandaşı düşünen bir belediye başkanı yok malesef. hepiniz çavuş ahbap ilişkileri içerisindesiniz ne yazsak ne söylesek tırı vırı!

Yorumu oyla      18      5  
BUCALI 30 Haziran 2015 Salı 22:52

SON 2-3 GÜNDÜR BUCA CADDE VE ARA CADDELERİNDE KALDIRIM İŞGALLERİNİ ENGELLEMEK İSTEYEN ZABITA VE BELEDİYE EKİPLERİNİN ÇALIŞMALARINI YETMEZ AMA EVET OLARAK NİTELENDİRİYORUZ.BAZI ESNAFI TACİZ EDER NİTELİKTE DÜZEN TUTTURMAK İSTENİRKEN,BAZI ESNAFA GÖZ YUMULARAK! PAS GEÇİLMESİ KABUL EDİLEMEZ.TANIŞ/AKRABA/KOMŞU SIFATLARINA SAHİP OLANLAR UYARI ALIRKEN,SIRADAN ESNAFIN TABURE,İLAN BAYRAĞI V.B.EŞYALARINA EL KONULUYOR.SAYIN LEVENT PRİŞTİNA'NIN BU HASSAS KONUYLA İLGİLENMESİ DÜZENİN TUTTURULMASINI İSTEYENLERİN SAYISINI ARTTIRACAKTIR.

Yorumu oyla      19      6  
Şarlo 30 Haziran 2015 Salı 22:48

Karşıyakada böyle bir sorun yok,çünkü kaldırım yok.Başkanlık seçimlerine şurada ne kaldı.O zamana kadar Büyük Şehir kaldırım yapar.Bizlerde işgakden kurtuluruz.

Yorumu oyla      15      5  
Aysel Yılmaz 30 Haziran 2015 Salı 20:21

Bucada son bir yıldır işgalin sınırı yok.Kaldırımlardan işgallerden dolayı yayalar geçemiyor.Bebek arabalarıyla geçerken türlü türlü cambazlık yapmak gerekiyor. Maalesef Belediyemiz de buna göz yumuyor.İşgaller artıkça artıyor.Bir başıbozukluk var.İlgilileri göreve çağırıyoruz.Sn Pirişitina lütfen Halkın sesine kulak verin.Size oy verdiğimize pişman etmeyin.Ah nerde eski Buca ah.

Yorumu oyla      18      5  
sedat 30 Haziran 2015 Salı 18:00

belediye başkanlarının kapatma yetkisi var.birileri çok para kazancam diye göz yumulmamalı.

Yorumu oyla      16      5