YORUMLAR
Toplam 18 yorum var. Onay bekleyen 1 yorum var.
İzmirli 8 Ocak 2015 Perşembe 09:51

29 Hazirandan beri uygulanan aktarma rezilliği yüzünden milyonlarca İzmirli sefil oldu. Daha fazla rezil olmamak için düşen benzin fiyatlarınında etkisi ile millet arabasıyla işe okula gitmeye başladı. Trafik durdu. Toplu taşıma diye birşey yok. Toplu taşıma eskiye dönülmedikçe İzmirde ulaşım rezilliği sürer gider.

Yorumu oyla      14      5  
Hüseyin Avni 7 Ocak 2015 Çarşamba 10:23

Mustafa Kemal sahil bulvarında otur,Alsancak'taki işine özel arabanla git, sonra trafikten dert yan ! Tabii padişahın sol tarafından olduğunuz için tramvay sizi bozar. Alsancak tarafının tamamını trafiğe kapatacaksın, sorun çözülür :))

Yorumu oyla      14      5  
ozer 7 Ocak 2015 Çarşamba 09:14

projeler kulağa hoş geliyor. inşallah olur.

Yorumu oyla      15      7  
Fahri Durakoğlu 6 Ocak 2015 Salı 21:31

Kent merkezinde Alsancak garı önünde tünel yapacaksın ve bu tünelden geçiş ücretli olucak.Otoban niye Narlıdereden başladı, Güzelbahçeden başlamalı diye yıllarca tartışıldı, buna haklı olarak tepki verildi.Şimdi Kent merkezinden ücretli tünel geçişi yapılması adsız yorumcunun önerisi olarak getiriliyor. İnsanlar ücretli geçmeyi kabul etmezse alternatif güzergah sunulacakmı? Bana çok mantıklı gelmiyor.Detaylı bir açıklama yapılırsa bizde aydınlanıp öğrenmiş oluruz. Eksik bilgiyle hatalı yorum yapmış olmayız.

Yorumu oyla      17      8  
İzmir35 6 Ocak 2015 Salı 20:58

Ekrem Demirtas once yillar once duyurdugu Dalgakiran projesini bitirsin; ondan sonra tuneli dusunsun

Yorumu oyla      18      6  
Lombak 6 Ocak 2015 Salı 20:50

Ticaret Odası Başkanının görevleri nelerdir? Kendisi İzmir ticaretini artırmakla ilgi konularda ilgilensin. Altyapı konuları merkezi hükümetle yerel yönetim yetkisinde. Kendisini ilgilendiren konular değil bunlar. Bu tip işler için İZTO'dan para harcamışsa ayrıca incelenmesi gerekir.

Yorumu oyla      15      14  
bucalı 6 Ocak 2015 Salı 20:49

Sayın Demirtaş politikacılara hoş görünmek yerine bulunduğu örgütün üyelerine yönelik proje üretse ne güzel olur. Mesela kruvazier turizmiyle ilgili.

Yorumu oyla      17      7  
6 Ocak 2015 Salı 20:19

"fahri bey" tünelin içinde alışveriş merkezi ne arar? :))YİD'le yapılırsa tünele girmek ücretli olur. Sabuncubeli Tüneli gibi ... yüklenici 15-20 yıl neyse tüneli işletir, sonra da devreder.

Yorumu oyla      13      8  
Fahri Durakoğlu 6 Ocak 2015 Salı 19:34

Sayın Yüncü'nün ifade ettiği gibi önce kulüplere stad düşünülmeli. Tünel yapılacakmış hemde yap işlet devret, yani tünel içerisinde alışveriş merkezleri olacak ki yap işlet devredilsin. Alış veriş merkezleri tekel binası dahil hangi binaların altına yapılacak . örtülü değil tam açıklansa daha iyi olmazmı? Biz yanlış değerlendiriyorsakta doğrusunu öğrenmiş oluruz.

Yorumu oyla      15      7  
6 Ocak 2015 Salı 18:03

profesyonel futbolcular oynayacak yer bulamazken stada ne gerek mi var? :)) Atatürk statının yanında ufak bir saha daha var. doğanlar yapılıyor. bir kaç blgeye daha yapılır ama yer sıkıntılı. bu kadar plansız şehir olursa ...

Yorumu oyla      16      5  
ibrahim Yüncü 6 Ocak 2015 Salı 17:00

İzmir'in büyük statlara değil, çocuklarımızın oynayabileceği semt sahalarına ihtiyacı var. Bir zamanlar Göztepe sahası, İzmir Spor sahası, Altınordu sahaları vardı. Saha bile değildi tarlaydı ama futbolcu yetişirdi. Şimdi profesyonel olmayan bir sporcunun oynayacağı bir semt sahası mı var? Bence bu projeler mantığa uygun değil...

Yorumu oyla      17      9  
Özalp 6 Ocak 2015 Salı 15:08

Aman baskanim oyle tunneler stadlar cözümler... Belediye baskani duymasin onlarin alerjisi var bu tip yapilara

Yorumu oyla      24      21  
6 Ocak 2015 Salı 14:30

Atatürk Stadı tamamen yıkılması lazım. Güçlendirelim, iki de boya attık mı bu iş olur denmemeli. Tünel projeleri ise yapılabilir gibi durmuyor. Alsancak'ın oradan derine nasıl dalacaksın? O kadar mesafe yok. Amaç tünel yapıp Alsancak'ı rahatlatmaksa Üçkuyular İskele- Çiğli AOS arası batırma tünel yaparsın. Ayrıca YİD Modelli bu işi yapmak demek şehrin ana yollarının paralı olması demek. Ayrıca trafik sorununu da çözmez. Kültürparkın altından da tünel geçirmek demek ağaçlara veda etmek demek. Yok ağaçlar kalsın deniyorsa oldukça derine inmeleri gerekir. Ayrıca altta metro var. o bölgeye metro zor yapıldı, bir tünel nasıl geçirilecek?

Yorumu oyla      19      6  
mustafa 6 Ocak 2015 Salı 13:23

ne o ekrem bey yeni dönemde Büyükşehir e aday mısınız? İhalesi bitmiş yapım aşamasındaki stadlar hazır ken kafa karıştırmaktan başka bişey değil sizinkisi???

Yorumu oyla      18      14  
m.y. 6 Ocak 2015 Salı 13:10

roma izmirinin antik tiyatrosu 15bin kişilik, aradan ikibin yıl geçmiş, izmire 15 bin kişilik stadlar planlıyorlar, hahalle stadı . atatürk stadı yerinde yeniden tasarlanmalı, alsancak stadı ise geçici olarak güçlendirilebilir ama asıl amacın alsancak stadınında yeniden yapılması gerekir. izmirin marka kent olmasını istiyenler, izmire akdenizin yıldızı yapmak istiyenler ve barcelonaya bakanlar, barelonanın hem dünyaca ünlü takımı hemde stadyumunu dikkate alsınlar.

Yorumu oyla      22      6  
ercan 6 Ocak 2015 Salı 12:49

Nihayet hiç kimsenin dillendirmedigi atatürk statı için bir ses çıktı.Her şey bir yana ulaşımı en kolay bir bölgede bulunuyor bu stat.AKP nin izmir milletvekillerinden bu konuda bir ses duyacakmıyız.Hiç sanmıyorum.Onların niyetleri üzüm yemek degil bagcıyı dövmek.Yalnız demirtaş alsancak statı için hayal görmesin.Neden gerçekleri dile getirmiyor.O statın yıkılması çürük oldugu için degil.Orada yapılması istenen proje için çürük bahanesiyele yıkıldı.Burayı yıkıp yeni stat yapacagız diye bir söz duydunuzmu hiç.Spor alanı olarak kalacak diyiyorlar ne demekse o.Karşıyakayı gündemem getirerek aklın sıra bu yıkılan tarihi statla ilgili tepkileri önleyecekler.Demirtaşın tünellere olan önerileri dikkate alıp incelenmesinde fayda var.En azından uygulunabilir hale getirelecek bir proje nasıl olur diye kafa yorulabilinir.Demirtaşın istedigi de bu zaten.

Yorumu oyla      22      5  
İzmirli Vatandaş 6 Ocak 2015 Salı 12:28

Sayın Demirtaş,İzmir'in stad ve trafik konusunda kanayan yaralarına parmak basmıştır.Hükümetimiz Bursa,Kayseri,Konya,Trabzona 40-50 bin kişilik modern stadlar yapıyor.İzmir'e gelince 10-15 bin kişilik ve şehir merkezine yapmak istiyor. Alsancak stadyumu depreme dayanıksız olduğu bir seneden beri biliniyor.Neden bir senedir yıkıp daha modern bir sadyum yapmadınız elinizi tutan mı var.

Yorumu oyla      26      7  
Mustafa Y 6 Ocak 2015 Salı 12:12

tünel projeler biraz ütopik, yani yap-işlet-devret ile yapmak demek, bu tnellerin "paralı" olması demektir.hayal kuralım tabide ayakları yere bassın.mesela belediyenin alsancak tekel fabrikasından limana kadar olan bölgede trafiği yer altına alma projesi daha mantıklı bir proje.

Yorumu oyla      27      5