YORUMLAR
Toplam 13 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
ege 25 Aralık 2014 Perşembe 09:44

İzmie kalkınmakta olan değil kalkınmış bir şehirdir , istanbul merkezde aynı şekilde çok fabrika yok önemli olan şirketlerin izmirden yönetilmesi yüksek maaş alan eğitimli kadroların istihdam edilmesi ayrıca tarım turizm politikalar fuarlar üniversiteler oteller şehri kalkındırır varsın fabrikalar izmirin içinde olmasın ,ayrıca aynı uzaklıkta torbalı var aliağa var çeşme var dolayısıyla manisanın gelişmesi izmirin gelişmesi demektir dediğim gibi önemli olan şirket merkezlerini kaçırmayalım

Yorumu oyla      11      5  
hulya 23 Aralık 2014 Salı 21:15

İzmir, yatırım yapanın mahkemelerde süründürüldüğü ya da iflas ettirildiği bir şehir(bakınız Alsancak çukuru, yıllar sonra otel yapılan Balçova'daki gökdelen, yıllar önceki liman yatırımı-global yatırım, DB ve İzmirli girişimcilerin katkılarıyla- ve diğerleri)İzmirli yatırımcılar bile ya İstanbul'a ya başka şehirlere ya da yurtdışına kaçıp yatırım yapıyorlar.

Yorumu oyla      12      5  
Deniz 23 Aralık 2014 Salı 17:48

İnciraltı'nı bile yıllardır planlayamadılar... Mezbelelik gibi, yok şöyle olacak yok böyle olacak icraat sıfır...

Yorumu oyla      13      7  
23 Aralık 2014 Salı 17:06

16.59 manisa nın nüfusuna oranla aldığı yatırım, izmir in nüfusuna oranla aldığı yatırımın kaç katı?

Yorumu oyla      13      6  
m.y. 23 Aralık 2014 Salı 16:59

manisa teşviğe rağmen, 3.4 milyar yatırım almış, izmir 2,3 milyar yatırı almış, yani izmirede teşvik olmasa bile yatırım yapılıyor, bakın bakanın şehri denizli ne kadar yatırım almış, 700 milyon. yani karalar bağlamaya gerek yok. lafa değil, istatiklere bakın izmirin ekonomisi için.

Yorumu oyla      14      8  
izmirli 23 Aralık 2014 Salı 15:35

İşsizlikte Türkiye ortalaması %9.8 izmirde %15.8 manisadaki fabrikalara önce manisalılar alınıyo adam açığı kalırsa izmirden adam alınıyo patron salak mı işçiyi izmire kadar taşısın.Manisadaki işsizlik % 3 onlar da iş beğenmeyenler.

Yorumu oyla      16      6  
23 Aralık 2014 Salı 14:51

izmir de ki işsizlik çözülmeden gecekondu sorunu da çözülmez. kentsel dönüşümün ağır gitmesinin 1.sebebi de izmir halkının çoğunun yoksul olmasıdır. insanlar 18-20 yıl bile borçlanıp, ev taksiti ödeyecek durumda değil.

Yorumu oyla      16      7  
İZMİR'Lİ 23 Aralık 2014 Salı 14:22

kvncozsy rumuzlu arkadaşım.Başımızdakiler bariz bir ayrım ve haksızlık yapıyorlar anlamıyormusun.Manisa elbette bizim kardeş şehrimiz.Biz buradaki teşviği kaldırın demiyoruz.Aksine bu devam etsin ama İZMİR'deki yaklaşık 6-7 tane organize sanayi bölgesi niçin boş kalsın.Yatırım ve üretim olmayan bir şehir ASLA GELİŞEMEZ ve işsizlik çığ gibi büyür.Bakın İzmir deki beyinler genelde İstanbul veya yurtdışına gidiyor.Neden Acaba!!!Üstelik Manisa daki güzelim tarım alanları da ziyan ediliyor.Yazıktır,günahtır.

Yorumu oyla      17      5  
Mustafa Y 23 Aralık 2014 Salı 13:52

manisa demek, izmir demek, manisa izmir birleşti nerdeyse,manisaya gelen yatırımın kaymağı izmire gelir.......

Yorumu oyla      14      8  
ercan 23 Aralık 2014 Salı 13:38

sorun sadece izmirin degil tüm bölgenin.Arkadşımız demişki izmir manisa çok yakın.Mansaya insanlar çalışmaya gidiyor.Ortada büyütülecek bir sorun yok.Ortada çok büyük sorun var.İzmirdeki organze sanayilerinin yarısı boş Atıl durumda bekliyor.Milyon dolarlar yatırımlar yapıldı buraya.Yani konu o kadar basit drgil.Diger illerinde yatırım almasını engelleyen bir durum ısrarla neden sürüdürülüyor anlamak mümkün degil.Manisa yatırımaa doymuş bir yer.Yatırıma aç olan bölgeler oldugu halde neden bu durum sürdürüldügünü açıklamak zahmetinde bile bulunmuyorlar. Ne yaparsanız yapın çekim merkezi yine izmir olacaktır ama izmir limanını bile işlevsiz hale getirmek istiyenlerin aslında bu davranışlarınada şaşmmamak gerek

Yorumu oyla      13      9  
kvncozsy 23 Aralık 2014 Salı 12:58

Ben çok sorun olacagını düşünmüyorum! Sonuçta izmir manisa birbirine çok yakın ve manisa izmirin ilçesi gibi bir konumda.İnsanlar izmirde oturup ,manisa ya çalışmaya gidiyor. Aynı şekilde istanbulda bir çok insan oturuyor ama gebzeye çalışmaya gidiyor. Bence biraz fazla abartılıyor durum.İzmir de sanayi yıllar önce bitti. bu saatten sonra İzmir yeni kent merkezi gibi yatırımların önünü açmalıdır.

Yorumu oyla      18      12  
İZMİR'Lİ 23 Aralık 2014 Salı 12:17

Değerli İzmirli hemşehrilerim.İzmir olmaktan gurur duyan birisi olarak İZMİR'imize yapılan bu haksızlığa karşı tepkimizi ne olur gösterelim artık.Belediye başkanları,İzmir vekilleri,işadamları,İzmir li sanatçılar ne şekilde olacağını belirleyin,en temel demokratik hakkımız olan tepkilerimizi her platformda HAYKIRARAK dile getirelim.Seçimde de toplu hareket edip,tepkimizi dile getirelim.Sömürüldüğümüz,yatırım fakiri haline getirildiğimizden bıkmadınız mı artık.YETEEERRRR.

Yorumu oyla      16      7  
izmirli 23 Aralık 2014 Salı 11:37

Daha önce de söylediğim gibi bu teşvik sistemi izmirlileri aç bırakıp ehlileştirmek(kendilerine göre) için tasarlanmış ve uygulamaya konmuştur.

Yorumu oyla      16      7