YORUMLAR
Toplam 11 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Altaylı 15 Eylül 2014 Pazartesi 10:28

Saçmalamanın sınırı yok. O zaman ülkeyi önce federal bir cumhuriyete , sonra da Sırbistan Hırvatistan benzeri Ege Cumhuriyeti, Akdeniz Cumhuriyeti, Kürdistan vb. küçük cumhuriyetlere dönüştürelim. Eee sonra ??? İzmir'in merkezi hükümet tarafından geri bıraktırıldığı malumumuz. Ama bunun çaresi İzmirya gibi temelsiz çıkışlar mıdır ?

Yorumu oyla      16      7  
NURETTİN 15 Eylül 2014 Pazartesi 09:31

Kentlerin yerinden yönetimi olmazsa olmazlardan. Merkezi idarenin ne yaptığını gördük. İzmir'e ait malları merkezi idareye vererek kentin yönetiminde istenmedikleri halde etkili olmaya çalışıyorlar. Bakın Alsancak stadını bir rant merkezi haline getirmeye çabalıyorlar. Karayolları arsalarının başına gelenleri bilenler biliyor. Örnekler arttırılabilir. Kenti, yaşayanların istemediği bir mecraya sürüklemeye çalışanlara karşı özerklik her zaman savunulmak zorundadır. Yerelliğin küreselliğe tezat olmadığını Tutan hoca biliyor. Neden bunu söyluyor anlamak olanaksız. Bağımsız İzmir hedefimiz olmalı.

Yorumu oyla      15      5  
reis 15 Eylül 2014 Pazartesi 01:28

atatürkçülüğü kimseye bırakmayanlara bak,birde yunancaya çağrıştırımlı olrak izmirya diyorlar,bunların asıl yüzü nasılda çıkıyor ortaya yunan hayranları size,kendi beceriksizliklerini devlete hükümete atıyorlar,anlı şanlı CHP liler nedüşünür bu konuda...

Yorumu oyla      15      12  
Kimsin 14 Eylül 2014 Pazar 22:14

Bu İzmir'de yaşayıp, İzmir düşmanı kesilen vatandaş, Hayatı boyunca nerede sanayicilik yapmış? Ne üretmiş ki Şükrü olarak, bir de o toplulukta başkanlık yapıyor. Arada bir Zülfüyare dokunup basına çıksın diye saçmalayıp duruyor.

Yorumu oyla      17      6  
kalenderi 14 Eylül 2014 Pazar 19:00

ülkeyi böldürtmeyiz diyenlerin en çok oldu ğu izmirde federasyondan söz ediliyor paradoksa bak lidersiz ve örgütsüz insanlar yaprak gibi ordan oraya savruluyor

Yorumu oyla      16      10  
Mustafa Y 14 Eylül 2014 Pazar 17:09

Efelerde dağa çıksın o zaman, haklarımız için mücadele edelim...:))

Yorumu oyla      16      6  
Mustafa Y 14 Eylül 2014 Pazar 16:34

Türkiyenin bölünmesini mi istiyoruz anlamadım. kürtler örnek gösterilmiş ama, kürtler ayrılık istemiyorki,federalizm Türkiye ye göre bir sistem değildir.türkiyede ayrı milletler yaşamıyor ki?yada türkiye tarihte şehir devletlerinden gelmiyor,"izmirya yı" ilk Ertuğrul Özkök dile getirmişti..

Yorumu oyla      15      10  
Zafer 14 Eylül 2014 Pazar 15:38

Sadece İzmir olmaz, hinterland da lazım. Çanakkale, Balıkesir, Manisa, İzmir, Aydın, Denizli ve Muğla ilerinden oluşan bir birlik olmalı. Tabi buralarda yaşayan bir kısım insan ile Anadolu'da kalan bir kısım insan arasında nüfus değişimi de söz konusu olacaktır. İşte bu bölge, dünyanın en güzel en mutlu yaşayan yeri olur.

Yorumu oyla      19      8  
A.Rıza Avcan 14 Eylül 2014 Pazar 15:21

İzmir, hem tarihsel geçmişi itibariyle hem de bir havzalar bütünü olarak Ege'nin parçası ve merkezidir. Bu anlamda, Ege'nin Avrupa İstatistik sistemi dikkate alınarak üçe, dörde bölünmesine ve İzmir'in Ege Bölgesi'nin bütününden koparılmasına başlangıçtan bu yana karşı çıktım. Bu bağlamda sayın Geza Dologh'un görüşüne katılıyor ve Ege'den koparılmış İzmir'in, sudan çıkmış balığa döneceğini söylüyorum. Nitekim, yaşananlar da bunu kanıtlamaktadır.

Yorumu oyla      17      5  
Hadi Ulutaş 14 Eylül 2014 Pazar 11:59

Evet,kesinlikle örgütlü direniş sergilenmeli.Merkezi bütçeden yeterli katkı alınamadığı için;PTT 1.lig takımlarımız bile çevre illere maç oynamaya gidiyor ve sportif anlamda çöküş yaşıyoruz. Ancak;bir sözüm de Başkan Kocaoğlu'na!..Madem ki Alsancak stadı arazisinin 4,5 dönümlük payı belediyenin.O zaman niye bu stadı 25.000 kişilik modern ve sağlam bir stada dönüştürmediniz? 10 senedir bu kenti yönetiyorsunuz ve süper lig'de kalıcı bir takımımız yok.Attığınız zaman mangalda kül bırakmıyorsunuz? Bakın Konya ve Bursa belediyeleri 45.000 kişilik modern stadlarını devreye soktu ve sokmak üzere.Şu Alsancak stadına harcayacağınız 50 milyon TL.lik yenileme parası mı çok geldi? O zaman Bornova'ya 6.000 kişilik stada neden para harcıyorsunuz? Öncelikleriniz yanlış ve objektif değil!...

Yorumu oyla      19      9  
kvncozsy 14 Eylül 2014 Pazar 11:55

Ozaman yaşasın bağımsız ege :)

Yorumu oyla      18      7