YORUMLAR
Toplam 20 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Asım Korkut 3 Nisan 2015 Cuma 11:47

Kimsenin mezhebi ve etnik kimliği avantaj ya da dezavantaj sağlamamalı.

Yorumu oyla      12      5  
Megaköylü 2 Nisan 2015 Perşembe 11:41

Gönül Hanım, AKP veya MHP ye ve hatta HDP ye listelerinde az Alevi, çok Kürt,bir tutam göçmen, mümkünse az biraz kadın, Türk olmasa da olur, aday göstermelerini tavsiye eden bir yazı daha yazmanızı öneriyorum. Belki CHP nin yapamadığını onlar halledebilirler.

Yorumu oyla      18      6  
Kemal Usta 2 Nisan 2015 Perşembe 09:51

İsmet İnönü'nün sözünü yazara hatırlatıyım. Hadi canım sen de!

Yorumu oyla      20      10  
sevinç gür 2 Nisan 2015 Perşembe 04:36

ben oy verirken bunları düşünmedim.kim daha sosyal demokrat ona baktım.sizin bu yazınız çağ dışı...

Yorumu oyla      22      10  
Yazıcı 1 Nisan 2015 Çarşamba 22:48

Bu yazı haksız iddialarla dolu. Böyle düşünenler seçimde yanıldıklarını anlayacaklar...

Yorumu oyla      21      10  
ben 1 Nisan 2015 Çarşamba 21:26

Sn. Yorumcu halkın içinde değilseniz böyle düşünebilirsiniz. Benim sözlerimin ispatı seçim sonuçlarında görülebilir. Peki ya sizin ispatınız nedir? Biraz gerçekçi olmak gerek. Doğulu bir insana saygı duyarım önemli olan insandır ama temsiliyet farklı ve sosyolojik bir durum ve doğulu, o kültürde yetişmiş bir insan asla ve katiyetle beni temsil edemez. Bunu zul adlederim. Aynı şekilde bende tunceliyi veya diyarbakırı ve hatta trabzonu temsil edemem.

Yorumu oyla      13      13  
Yaşar Durmaz 1 Nisan 2015 Çarşamba 16:32

Sn. Yazarın ortaya koyduğu etnik ve mezhep ayrımcılığının ne boyutda tartışmaya yol açtığı yorumlardan açıkca belli oluyor. Bu açıdan yazarın tavrını kınıyorum ve asla doğru bulmuyorum. Ön seçimde oy veren arkadaşlarımdan hiçbiri adayların ne olduğuna bakmadı.

Yorumu oyla      23      10  
ben 1 Nisan 2015 Çarşamba 14:05

Sonuçlar çok önemli değil ama şükür ki 2. Bölgeden genel başkan dışında, seçilebilir bir sıradan doğuluyu seçmedik. Nüfus sayımlarına göre izmirin 5/3 ü Atatürk gibi Rumeli göçmenidir ama listeler bunu yansıtmıyor çünkü kk nın genel başkan olduğu bir pertinin kendini temsil edebileceğini düşünmüyor. Ki böyledir de kk ve şurekası izmiri temsil edemez, anlayamaz dahi. Ama buna rağmen utanmadan izmirden aday oluyorlar. Git tunceliden ol. Bu ön seçim göstermiştir ki İzmir kendini temsil edemeyeceğini düşündüğü doğuluları milletvekili olarak görmek istemiyor. Hemde kk genel başkan olduktan sonra doğuludan geçilmeyen ilçe örgütlerine rağmen doğulular önseçimden çıkmadılar. Olay şudur, İzmirli azınlığın ama siyasi bir örgütlenme şekline dönen dinsel inanç birlikteliğine, yani aleviliğe rağmen azınlığın çoğunluğa tahakkümüne izin vermedi. Vermeyecekte ve seçimden sonra chp yi alevi Kürt partisine dönüştüren kılıçdaroğlu da gidecek.

Yorumu oyla      15      16  
Gerçekçi 1 Nisan 2015 Çarşamba 12:20

Bugüne kadar hiçbir alevi/örgütü CHP milletvekillerinin etnik kimliğini sorgulamadı. Tam da AKP nin istediği 'CHP alevi partisi AKP sünni partisi' propogandasına hizmet eder bir tartışmayı başlatmış olmasını sayın soyoğula yakıştıramadım. (beklemezdim). Partiye üye olmak isteyenlerden etnik kimliğimi sorumuştur. seçilenlerin etnik kimliğini sorgulama ihtiyacı neden doğmuştur?

Yorumu oyla      24      10  
TAM İSABET 1 Nisan 2015 Çarşamba 10:53

Son derece gerçekci bir yazı.CHP örgütünü çok eskiden SODEP ve SHP zamanından tanırım.Bu yazdıklarınız gerçeğin tam kendisi.Bir önceki yerel seçimlerde bazı yerlerde yapılan belediye meclis üyeliği önseçimlerine bakın aynı durumu göreceksiniz.Aleviliğe yakışmayan bir içe kapanmayla verilen oylar,bizim adamımız mantığıyla verilen oylar.

Yorumu oyla      18      23  
Partili 1 Nisan 2015 Çarşamba 10:10

Başta gönül hanım olmak üzere ön seçimleri etnik kimlikle değerlendirenleri kınıyorum.Birincisi alevi toplumunun büyük çoğunluğu bu partiye oy veriyor aleviler şimdiye kadar verdikleri oy oranında bu partide temsil edilememişlerdir buna rağmen yıllardır parti yönetimi sünni kökenli vatandaşların elinde hiç bir alevi dememiştirki bu partide sünniler çoğunlukta

Yorumu oyla      32      8  
sedat avcı 31 Mart 2015 Salı 21:40

geçen hafta egede son sözde yazmıştım.enik ve mehzepsel düşünceler sonuçlara yansır sa genel seçimlerde sıkıntı yaşanır.

Yorumu oyla      18      24  
YORUMCU BABA 31 Mart 2015 Salı 20:58

Ön seçim sonuçlarından belirli kesimlerin dışında memnun olan yok.Anahtar listeler dinsel kimlikler ön plana çıktı.şu unutulmasınki CHP herkesin partisi olmalıydı.İzmirde göçmen seçmenin ne kadar çok olduğunu biliyorsunuz ama bir tek göçmen aday yok.Bence bu adaylarla CHP başarısız olacak.Bu ön seçim kim ortaya attıysa büyük bir hata yaptı.

Yorumu oyla      17      26  
Asım ŞAİR 31 Mart 2015 Salı 20:08

Ben 1 bölgede oyumu kullandım ilk tercihimde,Çalışkanlığıyla halk adamlığıyla M.ÇAM oldu Ne aleviyim ne kürtüm,insanların mezheplerine göremi oy kullanacağız anlamıyorum! Ayak oyunları başladı hazır olun seçim gününe kadar duymadığınız tahmin etmediğiniz neler neler duyacağız hep beraber göreceğiz.

Yorumu oyla      33      7  
Lombak 31 Mart 2015 Salı 12:00

Yeter artık yav. Etnik olarak ayırdınız mezhep olarak ayırdınız. Şehir için de çatışmalar yaratmayı mı hedefliyorsunuz? 90'lı yıllardaki SHP zihniyetinin sonrasında toplumu dönülmez şekilde ayrıştırdığı yetmedi mi? Daha nereye kadar ayrıştıracaksınız?

Yorumu oyla      33      8  
Gazi Çırak 31 Mart 2015 Salı 11:41

Sayın Soyoğul; 1.Bölgede 2 isim değil, 3 isim dışındakiler alevidir. Kadın aday olamadığını yazmışsınız fakat Av. Sevda Erdan Kılıç sıralamada 9. olmuştur. Tacettin Bayır Karaburun'lu, Sabri Ergül ise İzmir'li dir. Bu iki isim göçmen refleksidir. Listede örgütün ağırlıklı olarak beğenisini kazanan kürt aday adayı olmadığı için ilk 10'da kürt aday olmadığına inanıyorum. 2.Bölgede ise seçilecek sırada sadece Genel Başkan alevidir. Akp'nin açık oy gizli sayım yaptığı temayül yoklaması bile bu kadar tartışılmadı. Son olarak Mevlevi demişki;"Yaradılanı hoşgörürüz, Yaradandan ötürü", Bektaşi demişki;" Biz görmeyiz." İyi çalışmalar.

Yorumu oyla      29      10  
bahtiyar 31 Mart 2015 Salı 09:49

denizli,afyon, ankara, yozgat'ta yerel yönetimler chp'de değil. oradaki kadınların bld. başkanlarının küçük çıkarlar için başkanların kuyruğuna takılmmamış olmamaları nedenlerden yalnızca biri. en önemli konu ise chp kadın kolları dediğiniz genelde emekli kadınlar ve onların oylarını sömürenler...

Yorumu oyla      27      7  
süleyman 31 Mart 2015 Salı 09:17

Alevi değilim dememim tek sebebi alınganlık olmadığının altını çizmek için.Yoksa ben doğma büyüme Karşıyakalıyım. mezhep ayrımcılığını 30 yaşından sonra iş hayatıma Ankara da devam etmek durumunda kalınca gördüm ,öğrendim vede şaşkına uğradım.Aynı sektördeki 2 tarafta mecbur kalmadıkça birbirleriyle iş yapmıyorlar.Ozaman İzmir de yaşamanın önemini anladım zaten.

Yorumu oyla      35      6  
süleyman 31 Mart 2015 Salı 08:55

Birdahaki sefere kadın kotası gibi alevi ,sünni,kürt,göçmen,türk kotaları koyup ön seçime öyle giderler.Gönül hanım bu analizinizle kime benzediniz acaba?..Siz bile mezhep siyaseti yapmışsınız.Yazık hemde çok yazık.Unutmadan ben alevi değilim.

Yorumu oyla      31      6  
Mustafa Y 31 Mart 2015 Salı 00:11

sn.soyoğlu un yazısını anlamak zor.. her iki bölgede de seçilenler "alev" çoğunlukmuş..samalığa bakarmısınız, yani şimdi insanları inançları doğrultusunda mı yaftalayacağız.aleviymiş değişmiş bize ne? çok mu önemli.eskiden biz insanların dini inançlarına yada mezheplerine mi bakardık.insanların dinlerinin mezheplerinin bir önemi olurmuydu dost olmakta arkadaş olmakkta. şimdi insanlaı niye ayırıyoruz,ister mezhepleri, inanışları ister etnisiteleri. bu kafayı bırakma zamanı gelmedimi.insanlara "insan" oldukları için değer vermenin zamanı gelmedimi.hem bu bir ön seçim seçimi CHP.ye üye olanlar yapıyor. bir tür bu da milli irade.milli iradeye de saygı göstermek gerekir.

Yorumu oyla      38      9