YORUMLAR
Toplam 14 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
1 Şubat 2015 Pazar 23:16

Benim adım gültepe dizisi vardı hatırlarsınız. 80 li yılları anlatıyordu. Dizinin çekildiği sahnelerde yapımcı firma hiç bir dekor masrafına girmemişti. İzmit 1980 dr ne ise 2015 yılında da aynı. Hangi avrupalı izmir bir avrupa şehrine benziyor diyen ya kordondan bi adım öteye gitmemiştir yada dünyanın en büyük yalancısıdır, yada ne kullanıyorsa söylesin bizde bulalım.Bellemişsiniz izmir güzel izmir harika. Bunu söyleyen ve buna inanan insanlar bu şehre en büyük kötülüğü edenlerdir. Neden mi çünki böyle söylendikçe yöneticilerimiz "demekki çok iyi yönetiyoruz" düşüncesine giriyorlar. Arkadaşın biride rio napoli filan demiş, biriside mogadişu ankara benzetmesi yapmış, biriside iyiki izmiri korumuşuz demiş. İlahi siz çok güldürdünüz.

Yorumu oyla      15      6  
30 Ocak 2015 Cuma 22:52

Niye kaldırımlarımız Çıfıt çarşısı gibi? Niye caddelerimizde sokaklarımızda çöp yığınlarını eşeleyenler artıyor, niye ulaşımda salkım saçağız, niye bu kadar çok işsizimiz var? Niye süper ligde takımımız yok, niye uluslar arası ölçekte doğru dürüst bir tanecik stadımız yok?....... Gönül hanım, gerçekten vizyonunuza hayran değilim.. :)

Yorumu oyla      15      7  
30 Ocak 2015 Cuma 19:43

gönül hanıma bir"kötü" haber daha, izmir-istanbul hava yolu hattı avrupanın en yoğun 5.hattı olmuş.istanbul-ankara değil, buna ne diyecek acaba. hele izmir-istanbul otoyolu bir devreye girsin mesafe 3,5 saate düşsün, izmirin nasıl gelişip, büyüdüğüne tanıklık edecek. o zaman belki en gelişen listesinde 1. olur. kusura bakmayın gönül hnm.:))

Yorumu oyla      17      15  
muhalif 30 Ocak 2015 Cuma 17:04

ben kimsenin bu konuda verdiği demeçlerde "izmir dünyanın en gelişmiş 2. şehri" ya da "dünyanın en büyük 2.şehri" dediğini duymadım.bunu nerden çıkarıyor.öğle birşey olmadığı apaçık ortada. brooklin entstütüsünün araştırması 2014 yılı ile şlgili, 1 yıllık bir değerlendirme.amaizmir için önemli bir açıklama, böyle açıklamaları tuikde yaptı,maşye de yaptı. türkiyenimn en çok vergi veren 2.ili oldu.izmirde sıgara fabrikası var diyenlere kocaelinde de araba fabrikaları var,rafineri var derim. ama yine kocaelinin önüne geçti bu yıl, buna sevinemeyenleri anlamak zor. zırai üretmde de izmir 2014 de türkiye birincisi oldu, antalya ikinci. şimdi bu verileri görmezden mi geleceğiz. izmir yine tü-kaka mı oluyor yani.

Yorumu oyla      20      5  
Aciz 30 Ocak 2015 Cuma 16:32

Gönül hanım kaleminize sağlık yine objektif, İzmir'i seven, halkın içinde yaşayan Aydın bir izmir insanı olarak, gerçekleri yazmışsınız. Ne yazık ki ! Yerel yönetim dahil herkes İzmir'e hizmet etmek yerine şov peşinde ve gerçeklerden uzak yaşıyor, kendisine yakın yalakalara inanıyor. Gerçekler ayrıntıda gizlidir siz de çok güzel analiz yapmışsınız. Yolları büyütmeden, kaldırımları , döner kavşakları her yıl yenilemeyi iş olarak görenlerden, daha rahat yaşanabilecek bir kent özlemini gidermesini beklemek hayalcilik olur.

Yorumu oyla      21      11  
Murat 30 Ocak 2015 Cuma 16:15

4 milyon nüfusa yetecek iş yok, olsa zaten emin olun daha fazlası gelir.Bu AKP, ya da belediyenin suçu değil, endüstri/ üretim devrimini kaçırmış bir ülkeyiz.Ancak bu kadar oluyor maalesef. Elbette insan İzmir'in daha da gelişmesini istiyor.Ama ülkedeki malzeme bu.

Yorumu oyla      17      10  
30 Ocak 2015 Cuma 13:46

mogadişunun kardeş şehri izmir değil ankara,ayrıca mogadişu açık denz şehri, izmir ise körfez şehri.

Yorumu oyla      17      7  
ERCÜMENT ŞAHİN 30 Ocak 2015 Cuma 13:35

izmirde iyi bir potensiyel var,ama bu potensiyeli hareketlendiricek yönetim yok,alaçatı izmir için iyi bir örnek ,devletin katkısı olmadan kendi iç dinamigi ile dünya markası oldu,seferihisar aynı atılımı yapmak üzere şirince markalaştı, ama kent merkezi hasta, alsancak insan kalitesi ve yaşam tarzı ile dünyanın en önemli noktası,ancak sokaklar mafya,hiçbir altyaoı yok,gece güvenligi travestilere emanet edilmiş,ayakta durmaya çalışıyor.istanbulda istiklal caddesine tak alternatif izmirde kıbrıs sehitleri caddesidir,bunun ötesinde halkın kulandıgı kordon sahili , tarihi kemeraltı çarsisi ,bu olanakları kullanmamak kötlüktür. KENTİN ACİLEN BU KÖR YÖNETİCİLERDEN KURTULMASI LAZIM

Yorumu oyla      20      12  
m.y 30 Ocak 2015 Cuma 13:34

izmire gelen yabancılar da nedense izmiri avrupalı bir kent olarak niteliyorlar. ve tekrar gelmek istediklerini söylüyorlar.sizinle aynı fikirde değiller.

Yorumu oyla      19      11  
Mustafa Y 30 Ocak 2015 Cuma 13:30

gönül hnm. uçmuş. o çevre il müdürü uçaktan demek izmiri mogadişuya benzetmiş vay vay. ama kimiside izmiri körfez ve çevreleyen dağlar nedeniyle rio ya da benzetiyor, napoliye de benzetiyor. bu sizin nerden baktığınıza bağlı. sizin gibi negatif bakıyorsanız gördüğünüz mogadişu olur. gönül hanm. demişki, tolunuz ,caddeniz, meydanınızda değişiklik görmüyorsanız filan falan, valla paristeki, romadaki, londradaki bulvarlar,binlar 100 yyıldır değişmemiş, değişmiyor, yollarda yürürken tarihi hissediyorsunuz.gönül hnm.ın idaeli görgüsüz dubai olmalı, ama dubainin en büyük eksikliğide tarihi olmaması oda kendini böyle gökdelenle pazarlıyor.bence izmirde caddelerin, sokakların, meydanların değişmemesi iyiye işaret koruyabilmişiz demek.bazı konularıda tekrarlamış.yani yazacak başka birşeyi olmadığı için tekrar yapmış.bu arada bu hükğmetle türkiyenin psikolojisi bozulmuş, izmirin mi bözulmayacam, bence izmiri alamayanların psikolojisi daha bozuk çünkü,çünkü izmirde ideolojileri dışına çıkıyorlar.belki oy alırız diye ama nafile, seçim sonrası yine başarısızlık il başkanına çıkarılıp değiştirirler.ama bu sefer valide bu başarısızlıkta bir ölçü olur onuda değiştirmeleri gerekecek.gönül hnm.a izmir turizmi için şunu soracağım, turizm evrensel değerleri içerir kültürüiçerir izmirin sahip olduğu homeros, st.policarp ve sabetay sevi, izmirin turizmde tanıtılmasında neden kulanılmıyor?sizce kullanılmalı mı?st

Yorumu oyla      20      10  
30 Ocak 2015 Cuma 13:25

Artık herşey mahalle kavgasına dönüştü.Dar alanda horoz döğüşü.Aşağıdaki iki AKP li yorumcunun İzmirliye hakaret boyutuna varan yorumlarına bakarsanız ne dediğimi anlarsınız.

Yorumu oyla      18      5  
ercan 30 Ocak 2015 Cuma 13:10

gönül hanım kimsenin sizin bahesettiginiz gibi algıladıgı yok.Israrla aynı şeyleri söylüyorsunuz.Zaman zaman zehir soluyoruz diyiyorsunuz.O bahsettiginiz durum tüm ülkenin sorunu.Siz devlet olarak kömür tüketimini teşvik ederseniz sonucu bu oluyor malesef Ve söylenene görede kalitesiz yerli kömürün kullanılmasında da da büyük artış var.Bizi gelişmiş bir ülke degiliz.Avrupanın yüz sene önce hallettigi alt yatırımlarla hala ugraşıyoruz.Zamanında oluşsan çarpık kentleşmeyi düzeltmek o kada kolay bir durum degil.Dubai gibi çölde yeni bir şehir yaratmıyorsunuz.Bir çok sorun var.Bu şehrin nerdeyese bütün yükü yerel yönetime bırakılmış.İstanbulun ne kadar kamu yatırımı aldıgı düşünülürse izmirin bu kalkınma hızının ne kadar degerli oldugu görünüyor.Göç alan bir şehir burası.İzmir düne kadar borç içindeyken bugün her projeye hazine garantisiz çok uygun şekilde borçlanabilir haline geldiyse bu büyük başarıyı görmemek büyük haksızlık olur.Durmadan sokaklar ve kaldırımlar yenileniyor.elektirik kabloları yer altına alınıyor.Bunlar nası göremiyorsunuz gerçekten ilginç.Ulaşımdaki degişimi, nasıl göremiyorsunuz bu daha ilginç.Kaldırımlar engellilere göre düzenleniyor.Siz sanırım pek izmiri dolanmıyorsunuz.Gecekondu olayının çözümüm kamu destegi almadan çözemezsiniz.İzmirin dışındakiler bu degişimin çok farkında merak etmeyin.Bayraklı bu degişimin öncüsü.Bu kadar karamsar olmayın ve mutluluk duyun.Küçümsemeyin bu kalkınma hızını.İzmirin ihtiyacı olan bir durum.

Yorumu oyla      21      11  
hulya 30 Ocak 2015 Cuma 12:37

Hükümet, metroyu İzmir istemediği için yapamıyor.Belediyenin talep götürmesi gerekiyordu. Birçok doğruya parmak basmışsınız:mesela "bardağın dolu ve boş kısmına bakıp suçlamlarla"ilgili olduğu gibi. Ama daha önceki br yazınızda da dile getirmiştim İzmir'de bunu algılayacak anlayacak sağlıklı düşünen insan kaldı mı?

Yorumu oyla      13      15  
Erkan YAŞACAN 30 Ocak 2015 Cuma 11:47

Mogadişuya benzeten müdür benim. 1-Ankaradan gönderilen bir bürokrat değildim.Burdaydım ve halen buradayım. 2- İzmir halen mogadişuya benziyor.(kuş bakışı) saygılar.

Yorumu oyla      18      13