YORUMLAR
Toplam 11 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
A.Rıza Avcan 29 Ocak 2015 Perşembe 20:35

Gönül Hanım, Tercümesini aktarmaya çalıştığınız "Global Metro Monitor 2014" isimli raporun ikinci sahibi de ABD'nin en eski yatırım bankalarından biri olan JPMorgan Chase'dir. Bu bankanın sicili, özellikle de 2009 tarihli küresel finans krizindeki rolünü, sanırım 2009 tarihli gazete kolleksiyonlarında görebilirsiniz. Bu çerçevede, bu iki ABD'li kuruluşun bu tür raporları niye hazırladıklarını, bu raporlarun bu kadar açık bir şekilde niye yayınlandığını da araştırmak gerekir diye düşünüyorum. Amaçları gerçekten İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin övünmesini, gazetelere konu olmasını sağlayacak bir haber mi yaratmak? Oysa, hepimizin bildiği gibi bu tür uluslararası finans kuruluşlarının hazırladıkları raporlar çoğu kez gizli, hizmete özel tutulur, hatta binlerce Dolar karşılığında sadece ilgilisine satılır; kamuoyunu yönlendirmeye yönelik olanlar ise kolaylıkla medyaya servis edilir. Böyle bir anlayışın ülkemizdeki en somut örneği, sizin de bildiğiniz gibi seçim öncesi dönemlerde seçmeni yanıltmak amacıyla kimin tarafından yaptırıldığı belli olmayan seçim anketlerinin gazetelerde bol boy yayınlanmasıdır.

Yorumu oyla      12      5  
Hürcan Türkmen 29 Ocak 2015 Perşembe 17:01

Sevgili Gönül, Yazılarını her zamanki gibi zevkle okuyorum Ciddiye aldığım saygı duyduğum bir kaç yorumcudan birisin.Yaklaşımın analizlerin konusunda uzun derin tartışmalar elbette yapılabilir ancak bu konuda ben özet olarak şunu belirtmek istiyorum.Kentler;ortak yaşamın mecburi konutlarıdır.İnsanıyla canlanır güzellik kazanır.Binalar yollar vs hep daha mutlu konforlu yaşamlar içindir.Şöyle bir indeks olsa mesela;insanların yaşadığı şehrin mutluluğuna etkisi veya beraberlikteki memnuniyet ölçüsü gibi,herhalde daha etkin bir değerlendirme olurdu.Ama ben doğma büyüme bir İzmirli olarak böyle bir soruya tam puan verirdim.Türkiyedeki şehir bağımlılığı ölçüsünü hesaba katarsak bilebildiğim kadarıyla İzmir ön sıralardadır.

Yorumu oyla      15      7  
ercan 29 Ocak 2015 Perşembe 14:05

Gönül hanım izmirdeki degişimi nasıl görmüyor gerçekten kendisini bende anlamakta güçlük çekiyorum. Yapılan yatırımları görmemek nasıl bir şey oldugunu bu yazıdan anladım.Mühüm olan temelleri atmaktır.İzmir şu an temellerini atıyor..Gerisi hızla gelecek zaten.İlahi gönül hanım.Üzüldügümü söyliyebilirim bu yazınıza.

Yorumu oyla      15      10  
ali bilgin 29 Ocak 2015 Perşembe 12:18

Ortada yıllardan sonra yeniden büyüyen bir izmir olduğu gerçeğini neden kaldıramıyorsunuz.2013 de 1.500.000 çalışan varken ,2014 de bu sayı 1.650.000 e çıkmış. Hava alanı yolcu sayısındaki artış ankarayı geçmiş vergi ödemelerinde 2. sıraya gelmiş bir izmir var ortada.

Yorumu oyla      20      13  
muhalif 29 Ocak 2015 Perşembe 11:52

yazar şunu mu ima etmek istiyor,brooklin entstütsünün 2012 raporunda 4.cü, 2014 raporunda 2. oldu, bu enstütünün başkan yardımcısı da kemal derviş, yani böyle üstüste dereceye girince, izmire torpil geçiyor demeye mi getiriyor. türkiye de olsaydı, türk kurumu olsaydı bu düşünce geçerliydi ama bu ciddi bir uluslarası düşünce kuruluşunda böyle birşey olmaz. gönül hanım "türk usulü" düşünüyor maalesef,

Yorumu oyla      18      11  
Mustafa Y 29 Ocak 2015 Perşembe 11:42

gönül hanım bu sonuçlsardan pek hoşnut değil anlaşılan, gelişimde 2.ciliği bir yana bırakıp, milli gelir ve istihdama yönelmiş. öncelikle gönül hanıma izmirin trkiyenin bir şehri olduğunu hatırlarmak isterim. isviçrenin ve amerikanın bir şehri değil. milli geliri dikkate alırken, türkiyenin milli gelirini dikkate alması gerekir, isviçrenin ve amerikanın değil.türkiyedeki şehirlerin milli gelir dağılımına bakması daha doğru olur, istihdam konusunda da öğle. unutmasınki izmir 2014 de 1 küsür kişiye yeni istihdam sağlanmış. buna rağmen genç işsiz sayısı yüksektir. ama sadece izmirde değil tüm türkiye de bu izmirin değil türkiyenin ortak sorunudur.izmirin vergiede türkiye 2. ci olması bu haberleri ve istatislikleri doğrulamaktadır.gururlanaağımız yerde, eleştiriyoruz.

Yorumu oyla      19      10  
Atiila beye 29 Ocak 2015 Perşembe 11:37

Yaşı 6 yı geçmemiş olan toplu taşım araçlarında konserve misali gidiliyor, bazen otobüsler dolu diye durakta bile durmuyor. Siz otobüse hiç binmiyorsunuz sanırım. Özel araçların çoğu eski, araç alabilen 2. el alıyor yeni araçlar 50-60 binden başlıyor. Bakın bakalım yollara yeni araç kaç tane var.

Yorumu oyla      20      10  
yorum 29 Ocak 2015 Perşembe 11:23

Gönül hanım, gururlanacağına bu raporu ayakaltı etmek için uraşıp durulmuş. Ülkemizin insanının (berberinden gazetecisine kadar) fikir olmadan laf salatasıyla, dikkat çekici cümleler oluşturarak küçümsemenin, bilgiçlik sayılmasına dayanarak konuşup duruyoruz. Siz dahi önce rapor yok diyorsunuz, rapor geliyor (hatta özeti) ama onu okuyup kendi fikrinizi oluşturacağıza, kolayına (amacınıza uygun olanına) kaçıp başkasının özetiyle haber yapıyorsunuz. Bu sizin anlayacağınız anlamda "hep ak" ya da "hep kara" raporlardan değildir. İzmir'i 2.seçti diye, olumsuz olabilecek/yorumlanabilecek konuları yazmamasını mı bekliyorsunuz? Bu aklar/karalar arasından her tavuk kendi yemini seçecek. Siz hangi tavuksunuz? Ya da, herşeyi objektif olarak göeren, her rengi fark edebilen "GAZETECİ" misiniz? Örnek, bu yorum üzerinde düşünebilecek misiniz? Paylaşabilecek misiniz?

Yorumu oyla      23      9  
izmirli 29 Ocak 2015 Perşembe 10:31

gelişmişlik kıstası nedir dünyanın para mı... izmiri kıskanan yoz kafalılar çatlasın... gelişmişlik gökdelen dikmekse yakında avrupanın en yükseği de geliyor izmire.. şu istanbul takıntınızdan kurtulursanız istanbulun gelişmiş değil bitmiş bir şehir olduğunu anlarsınız.. gecekondu istanbulda daha fazla şimdi rant gündüz kondularını da yapıyor. izmiri beğenmeyen gelişmiş istanbula diğerlerine gitsin izmire gölge etmesin... para derseniz belediyelerin borçlarına da bir bakıverin.. bankaların izmire neden kredisi açık düşünüverin.. niye il genel meclislerinin mülkleri hükümetçe yeniyor düşünün.. E Gari..

Yorumu oyla      22      11  
Atilla Kamar 29 Ocak 2015 Perşembe 10:17

Bazıları bakar fakat görmez. Okumaz, seyretmez veya baksa da anlamazmış. İzmir de toplu taşım araçları ortalama yaşı 6 yaş altı diye biliyoruz. Bazıları nereye bakıyor...

Yorumu oyla      21      13  
izkent 29 Ocak 2015 Perşembe 09:40

İnsan gözünün gördüğüne inanır, kentin % 70 i gecekondu ve çarpık yapılaşma iken, kullanılan araçların çoğu 15-20 yıllık araçlar iken, siz ve çevrenizdekiler bırakın tatili evinizi zor geçindiriyor iken bu tür haberlere inanmak zor.

Yorumu oyla      19      18