YORUMLAR
Toplam 16 yorum var. Onay bekleyen 2 yorum var.
oktay baş 7 Aralık 2013 Cumartesi 13:33

haklı mücadelende sonuna kadar arkandayız buket abla

Yorumu oyla      31      15  
işçi 6 Aralık 2013 Cuma 20:25

yorumların bazıları tam ibretlik...hemde sol adına yazdığını zannediyorlar yada uzaktan kumandayla yazıyorlar..bir kere olay buket musa yada genel merkez olayı değil...sorunun özü sendikaların gelmiş olduğu nokta yani ağalık sistemi...bu güne kadar kimse genel merkeze en ufak bir eleştiride bulunma cesareti gösterememiş...herzaman boyun eğmiş diz çökmüş...asıl sorun bu...tabi anlayana...ne işverene nede sendika ağalarına yalakalıkla bir yere varamazsın belki günü kurtarırsın ama sonra çocuklarının yüzüne bakamazsın...

Yorumu oyla      35      14  
güven 6 Aralık 2013 Cuma 16:39

Ben kongremizi tamamlayıp rahata huzura ereceğimiz günlerde gelecek, inanıyorum. yandaş savunucularınızla düşün yakamızdan, Biz sendikamızın ve Genel Başkanımızın yanındayız.

Yorumu oyla      24      26  
Mahmut 6 Aralık 2013 Cuma 16:35

İzmir de kazanan emekçi olacak, sendikamız kazanacak, yandaşlar, yanınızdaki yandaş savunucularınızı da alın hızla düşün yakamızdan, yeter artık, işçi kendi kendini yönetecek.

Yorumu oyla      25      6  
nurcan 6 Aralık 2013 Cuma 16:32

sayın başkan kimse sütten çıkma ak kaşık değildir.Genel merkez ve işverenin işi gücü yok seninle uğraşacak, sen kendi hatalarını gözden geçir bence, senin işçi sınıfına yapacağın en büyük kıyak bu işi bırakmak olacaktır.

Yorumu oyla      23      24  
işçi 6 Aralık 2013 Cuma 15:28

buket mertoğlu işçi adına ne yapmıştır %40 eksik çaışmaya protokole imza atan kendisi değilmidir ??

Yorumu oyla      29      23  
Belediye iş 6 Aralık 2013 Cuma 15:28

"İşveren sendikamızın içişlerine müdahale ediyor" sa süreci buraya taşıyan kim yada kimler, bu korku niye, aslanlar gibi gidilsin sandığa, aslanlar gibi sandıktan çıkan çıksın,kazanan işçi sınıfı adına kim hayırlıysa o olsun.tabi emekçilere de düşen hakedene hakettiği gibi davranmak, seçimini o na göre yapmak.

Yorumu oyla      22      15  
6 Aralık 2013 Cuma 15:04

Belediye iş sendikası demokrasinin işlediği azınlık sendikalardan biridir, Belkide bu nedendir ki bu rahatsızlık. Demokrasinin işleyişine engel olmak işverenlerin ekmeğine yağ bal sürmektir.Bu sadece izmir de değil her yerde aynıdır.Genel başkanımız Nihat Yurdakul ve ekibine inancımız sonsuzdur.Bir an önce seçimlerin yapılması ve rahat huzura ermemiz temennimizdir.

Yorumu oyla      23      24  
hakan 6 Aralık 2013 Cuma 14:58

Koltuğa sahip çıkma adına verilen mücadele sözleşme masalarında verilmiş olsa daha ne ister bu işçi, ama malesef herkes kendini düşünüyor, Ne güzel demokrasi işliyor, sandıktan korku niye, Genel merkez gelmiş seçimleri kuralına uygun şekilde yaptıracak, bu endişe niye.

Yorumu oyla      24      21  
erkan 6 Aralık 2013 Cuma 14:56

Belediye bürokratları olaya karışsın karışmasın ne farkeder düş artık izmir emekçilerinin yakasından bu ne koltuk sevdası, Belediye işçileri Belediye iş e güveniyor.

Yorumu oyla      24      20  
emekçi hasan 6 Aralık 2013 Cuma 14:52

Süreç buraya nasıl geldi, ne oldu da böyle oldu, Genel merkez suçluya hep, neden böyle yaptı sormazlar mı hiç. önce insan kendine sorması lazım neden bunlar oluyor, ben ne yaptım diye..

Yorumu oyla      19      8  
İŞÇİ 6 Aralık 2013 Cuma 14:49

delege seçimlerini engellemek isteyen kim acaba, iş veren mi yoksa buket hanımın yandaşları mı.

Yorumu oyla      18      7  
fikri hür 6 Aralık 2013 Cuma 07:42

Belediye iş sendikasının ana mantalitesi hep işverenle kapılar ardında pazarlık ve işçiyi işveren kullanılarak terbiye etmek. Buket hanım bu düzeni bozduğu içindirki sendikanın diğer şube başkanları tarafından yıpratılmaktadır. Buket hanım diğer erkek takliti yapanlardan daha erkekçe ve mertçe davranmaktadır. Nihat yurdakul'a sesleniyoruz işçiyi işverenle ezip kendine kul etmeyi politika etmiş şube başkanlarını kollamaya devam ettikçe seçimlerden sonra izmirde bir belediye iş örgütü kalmıyacak. Sendikacılık para kazanma yeri değildir mücadele yeridir.

Yorumu oyla      18      9  
Dr.Akın KIRMIZI 5 Aralık 2013 Perşembe 20:23

Sendika esasta İşçi örgütüdür.Diyalektik;işçi sınıfının, üretim araçları sahipleri ve kamuda karşılığı olan işverenlere karşı haklarını sendikalar savunur der.Sendika, bilinçli işçi için yegane tutunulacak araçtır.İşveren ister özel patron olsun,isterse kamu temsilcisi olsun,bir şey değişmez.Patrondan emekten yana tavır sürekli beklenemez.Hak Mücadeleside işverenin iyi niyetine terk edilemez.Belediye iş'te bu açıklamaların dışında bir yapılanma yıllardır var.Sendikacılarla işveren temsilcileri ahbap çavuş ilişkisiyle işçiyi baskı altında tutmaya alışmışlar.Buket bu alışkanlıkları değiştirdi.İşçinin temsilcisi olarak kaldı.Bu da diğer sendika yöneticilerini rahatsız etti.Tabi genel merkezi de...İşçinin burada yapması gereken şey,Sendikasına sahip çıkmaktır.Buket'te ailesi de diğer tüm sendikacılardan fazla solcudur ve CHP geleneğine de en sadık kişilerdir..Bir kısmı da daha sol mücadelede bedel ödemişlerdir..Halen de ödemekteler..Ama Buket doğru olanı yapıyor ve sendikanın Adam gibi Sendikacılık yapması gerektiğine inanıyor..İşçide gelecekteki mücadelelere örnek olsun diye bu mücadelede sonuna kadar Sendikasına sahip çıkmalıdır..Sendika ağalığı yapan Naylon Devrimcilere Geçit vermek mücadeleye ihanet olur...

Yorumu oyla      26      14  
ADEM BALCI 5 Aralık 2013 Perşembe 18:47

SAYIN BAŞKANIM YAKLAŞIK 3 YILDIR BU MÜCADELEYİ VERİYORSUNUZ SENİN VE MUSA BOZKURTUN KURDUĞU EKİBE HER ZAMAN VE HER YERDE TAM DESTEK VERECEĞİMİ BURADA BİR KEZ DAHA BİLDİRİRİM BROKRATLAR VE BROKRASİLER BU İŞLERE KARIŞACAKLARINA SÖZLEŞME MASALARINDA 3 .5 PUAN DAHA VERSİNLER SENDİKANIN ÜYESİYSELER GELSİNLER HEP BERABER MÜCADELE EDELİM YOK ÖYLE YAĞMA O ESKİDENDİ AHBAP ÇAVUŞ İLİŞKİSİ GELELİM SİYASİLERE BU İŞLER SİZLER İCİN HİÇ UYGUN DEĞİL BU İŞCİNİN SİZLERE VEFA BORCU YOKTUR BU İŞCİ BİR TEK CHP YE VEFA BORCU VARDIR SİZLER VE BİZLER KOLLATİF BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIP CHP Yİ. İKTİDARA TAŞIMAK OLMALI SAYGILAR

Yorumu oyla      21      14  
Sade Vatandaş 5 Aralık 2013 Perşembe 17:04

Bir kapılandıkları buralar vardı, buralarıda karıştırıp seçim öncesi iş yapılamaz hale mi getirecekler şimdi?

Yorumu oyla      21      7