YORUMLAR
Toplam 13 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
salim çetin 24 Aralık 2021 Cuma 09:28

Kaleminize sağlık. İlgiyle tekrar okudum.

Yorumu oyla      2      3  
Aliye 28 Aralık 2014 Pazar 14:12

Bu ülkenin dışlanmışları ülkenin sahipleri olduğunu sananlarla empati kurma fırsatı yakalarsa bu konuşmada olduğu gibi derin ayrılıklarımız yok yaşam biçimimiz birbirine benziyor ama düşünsel olarak farklı kutuplarda yüzüyor gibi gösterilmeye çalışılıyoruz ulusalcı medya sözcü vb. Gazeteler sürekli düşmanlık tohumları eken yayınlar yapıyor daha düne kadar o gazetelerde çalışan kişiler liberaldiler ne zaman ki pastada payları bitti kendilerine yeni bir yol çizip aramıza düşmanlık tohumları ekmeye başladılar neyse ki geçmiş yaşam birikimleri son seçimde duyarlı insanların bunlara pirim vermediğini göstermiştir...

Yorumu oyla      15      6  
28 Aralık 2014 Pazar 09:13

Eylem dayatma tehditi ile politika yapan bir parti.

Yorumu oyla      13      8  
bybaro 24 Aralık 2014 Çarşamba 11:27

Sn.Lombak, ırk bazında değil, vicdan bazında düşünmek lâzım. Kıskanmadan, yüksünmeden: "Benim var, senin de olsun" diyebilmeliyiz..Ülkemizde yaşayan: Rum'un, Ermeni'nin,Arab'ın, Acem'in, Yahudi'nin,Rus'un,Gürcü'nün, Azeri'nin, Bulgar'ın, Arnavut'un, Boşnak'ın ve de biz Türk'lerin gurur duyduğu, meşru bir bayrağı var, Allah herkese nasip etsin;maruzatımız bundan ibarettir..

Yorumu oyla      13      7  
Lombak 24 Aralık 2014 Çarşamba 10:01

Bağımsızlık hareketini Türk ve Kürt diye ayırdığınıza göre zaten artık ırk bazında düşünüyorsunuz demektir. Ben HDP'nin bir defa emperyal güçlere karşı söylem geliştirdiğini görmedim. PKK'nın da görmedim. Peşemerge'nin de bizzat ABD'de eğitildiğini gördüm. Ama 1920lerde hem emperyal güçlere karşı hemde onların taşeronlarına karşı birlikte savaştığımızı biliyorum. HDP, söylemi hariç olmak üzere, ırkçı ve şöven çizgide olduğu kadar, bir de arkasındaki ABD sopasıyla batılı aydınlık seçmeni HDP ile dirsek temasına zorlamaktadır. Zorla güzellik olmaz. Kürt milliyetçileri kendi yoluna kardeşim. Benim işim olmaz. Güzel İzmir hatıralarınız artık geçmişte kaldı.

Yorumu oyla      15      13  
23 Aralık 2014 Salı 20:48

HDP den istifa et istediğin yerde olacağını biliyorsunuz bırak HDP yi gel istediğin makam a otur

Yorumu oyla      13      12  
Sıtkı şükürer 23 Aralık 2014 Salı 20:00

Emeğinize sağlık. Müthiş bir röportaj olmuş. Selahattin bey de çok ikna edici. Tebrik ederim.

Yorumu oyla      34      11  
Mustafa Y 23 Aralık 2014 Salı 17:14

yerel yönetimler güçlendirilebilir,yetkileri artabilir,valiler tarafsız olamıyor valilere yetki verilmesin.bölgeden toplanan verginin bir kısmı belediyelere bırakılabilir, ancak, özerklik olmaz, ayrı dil olmaz,ayrı bayrak olmaz.

Yorumu oyla      19      8  
karaburun 23 Aralık 2014 Salı 16:36

İzmirli chpli ama akp nin deyimiyle gavur olmayan kalbi Allah sevgisiyle dolu biri olarak şaşırdım. Demirtaş'ın doğru tespitleri beni şaşırttı.ön yargı ile ile mi yaklaşıyoruz insanlara diye kendimi sorgulamama neden oldu röportaj. Helal olsun diyesim geldi.Güzel bir röportaj olmuş Gönül hanım emeğinize sağlık ...

Yorumu oyla      36      8  
bybaro 23 Aralık 2014 Salı 15:51

1920'lerdeki Türk kurtuluş hareketi, emperyal güçlerden (gerçekten) bağımsız mı idi ki, Kürtlerin kaderi bağımsız olsun..? Dün de, bugün de, emperyalizme rağmen bir şey başarılamadığı görülmüştür; mücrim çoğalınca da, suç ortadan kalkarmış maalesef.. Demirtaş, ülkemiz siyaseti için büyük bir kazançtır, değerlendirilmesi gerekir..

Yorumu oyla      23      14  
Mustafa Y 23 Aralık 2014 Salı 14:11

anadilde eğitim alınca,resmi dilde de eğitim almalı, yani sadece anadili öğrenmek ye-eterli değildir. bir çok dersi de resmi dilde almalıdır.izmirde ki kürtler, kendi aralarında kürtçe mi konuşacaklar. mesela siz demirtaş oolarak türkçe konuşuyorsunuz, basında ve mecliste türkçe konuşuyorsunuz ve ne dddiğinizi anlıyoruz.

Yorumu oyla      20      6  
Deniz gezen 23 Aralık 2014 Salı 10:51

Izmirli demokrat kemalist biri olarak söyleyebilirim ki ! Demirtaş söylemlerinde çok doğru tespitlerde bulunmuş, ancak bu söylemlerini bu coğrafyada emelleri olan milliyetçi Kürt hegamonlarından ve emperyal güçlerden bağımsız uygululama şansı yoktur. Şu an İmralı kandil arasında haberleşme dışında gücü sınırlıdır, bir de Türkiye'deki feodal yapı, Barzani ve dış güçleri hesaba katarsak, iyi niyetli söylemleri temenni olarak kalır.

Yorumu oyla      26      10  
izmirli 23 Aralık 2014 Salı 09:58

Gönül hanım referendum sonuçlarını iyi incelememiş sanırım ekmelettin chp +mhp nin yerel seçimdeki oy oranı kadar alıken .Tayyip ak partinin oy oranı kadar oy alamadı. Demirtaşın hdpnin oy oranın üstüne koyduğu oy oranı ile tayyibin ak partinin oyundan düşürdüğü oran eşit.

Yorumu oyla      18      8