YORUMLAR
Toplam 18 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Aysel şairoğlu 18 Eylül 2022 Pazar 12:18

Kurtuluş Savaşımıza DESTAN denmesi boşuna değil. Bu savaşın içinde öyle büyük hikayeler var ki öğrendikçe hayranlığım artıyor. Mustafa Kemal Paşa ve Arkadaşlarının yaptığı planlamalar ,çabalar , iç ve dış düşmanlara karşı mücadeleler … Bunları yeni nesilin de bilmesi için hepimize büyük görev düşüyor. Lütfen bunları daha sık yazıya dökün. Teşekkürler İhsan hanım

Yorumu oyla      3      3  
Hülya Sabuncu 11 Eylül 2022 Pazar 10:02

Kalemine yüreğine sağlık İhsancım.Yine dopdolu toplumsal hafızamıza ışık tutan harika anlatımınla harika bir yazı. Neler yaşandığını bilmeden konuşanlar öğrensin öyle konuşsun.Güzel İzmir''imizin ve dolayısıyla memleketimizin kurtuluşunun 100.yılı kutlu olsun.Nice yüzyıllara.

Yorumu oyla      3      3  
Oya Tavas 10 Eylül 2022 Cumartesi 22:09

Sevgili İhsan''cım anılarla bezeli ,günün anlam ve önemi ile ilgili güzel yazın için kutluyorum. Annemin babaannesi Fahriye Hanım ve dedem avukat,eczacı Mehmet Cemil Erkli beyi rahmetle anıyorum. Işıklarda uyusunlar. Günümüzde malesef doğru olmayan söylemler fütursuzca dillendiriliyor.Bizlere düşen görev ise tarihimizi çok iyi bilmek ve öğretmek. İzmir''imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100.yılı kutlu olsun. Ata''mızı, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi saygı ile anıyorum.

Yorumu oyla      3      3  
Çiçek Şensan 10 Eylül 2022 Cumartesi 12:06

Yine çok duygulu ve hassas bir konu işlenmiş. Okurken biraz hüzün ama daha çok gurur duydum. Elinize , kaleminize sağlık olsun!

Yorumu oyla      3      3  
Simin Mert 9 Eylül 2022 Cuma 22:00

Yüreğine, kalemine sağlık İhsancığım. Gelecek nesillere tarihimizi en doğru şekilde anlatmalıyız. Mustafa Kemal''i ve kazanılan zaferleri küçümsenen kötü niyetli açıklamaların yanlış olduğunu öğretmeliyiz.

Yorumu oyla      3      3  
Gülay Gültek 9 Eylül 2022 Cuma 21:58

Gururla,şanla,şerefle yaşadığımız,ATA'mızı saygıyla andığımız bugünleri yok sayanlara güzel bir yanıt..kalemine,gönlüne sağlık İhsancım..Bizi bugünlere ulaştıranların ruhu şâd olsun..kurtuluşumuzu coşkuyla kutlayanlar,yaşatanlar çok yaşasın.Daha nice 100 yıllara olsun.

Yorumu oyla      3      3  
Fahriye Bahar Erkli 9 Eylül 2022 Cuma 20:56

Adım, Fahriye Bahar Erkli sevgili İhsan Özbelge Özduran’ın bahse konu köşe yazısında yaşanmış bu hikayenin, büyük babaannemizin kendisini hiç tanımamış olsam da adını adımda, sanırım yaşam duruşunu merhametini, ruhunu da, ruhumda taşıyan bir kişiliğe sahibim. Yüz yılın özlü değerleri bu anlamlı yazıda nesillerden nesillere aktarılırken, şanlı tarihimiz kutlu günümüz bizden torunlarımıza aktarılacak en değerli miras... Ata’mızın sözlü mirası “Muhtaç olduğunuz kudret damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur “ özdeyişiyle kurtuluş mücadelesini veren kazanan hediye eden ecdadımızı saygı ve rahmetle anıyorum. İzmirimiz bugün al bayrakları, coşkulu insanları, marşları ve inancıyla sabahtan başlayarak çoluk cocuk dışarıdaydı... Bu kutlu gün bu incili şehir, bu kurtuluş, bu kuruluş bu şanlı tarih, daha nice yüzyıllar yaşayacak, tarih sahnesinde nesilden nesile hikayeleriyle anılacak . anlatılacak.Atatürk’ümüze silah arkadaşları ve ecdadımıza rahmetle saygı ve minnet ile ...

Yorumu oyla      3      3  
A.Rara 9 Eylül 2022 Cuma 19:22

TBMM eski başkanı İsmail Kahraman acaba kurtuluş savaşı yapılmamış olsaydı bu makamlarda oturabilir miydi . Tarihine diline ve kültürüne sahip cikmayan millet yok olmaya mahkumdur. Önce oturup tarihimizi öğrenmek en büyük borcumuz.yok saymakla tarih değişmiyor.

Yorumu oyla      3      3  
Berrin İçkale 9 Eylül 2022 Cuma 19:03

İhsan hanım yine günün anlamını aile hatıraları ile yoğurmuşunuz. Büyük anneannenisin yaşadlklarını birkaç kez ağlayarak okudum ve çok etkilendim. Bize bu günleri armağan eden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum. Ne mutlu size böyle aile hatıralarını geleceğe aktarıyorsunuz. Kaleminize ve yüreğinize sağlık.

Yorumu oyla      3      3  
Berrin Yağcı 9 Eylül 2022 Cuma 18:58

Anlatımınız hem duygulandırdı he de gururlandırdı. Saçma düşüncelerini ifade edenler de çok iyi biliyor temellerimizin ne kadar sağlam olduğunu. Atatürk nasıl ileriyi gördüyse, hep doğruları söylediyse "Türkiye Cumhuruyeti ilelebet payidar kalacaktır" diyerek gerekli yerlere en güzel mesajı vermiştir

Yorumu oyla      3      3  
Dilek Oral 9 Eylül 2022 Cuma 18:45

Herzamanki gibi yine de çok güzel yazmışsın İhsancım.9 Eylül İzmirimizin kurtuluşu Bayramımız kutlu olsun.Sevgiler.

Yorumu oyla      3      3  
Mürvet Sungur 9 Eylül 2022 Cuma 18:08

Güzel İzmirimizin kurtuluşunun 100 cü yıl dönümünde bu yazınız ile o tarihi günleri ne güzel anlatmışsınız Emeğinize kaleminize sağlık nice 100 yıllara…

Yorumu oyla      3      3  
Sezin Atay 9 Eylül 2022 Cuma 17:22

İzmir’im doğum günün kutlu olsun.İhsan hanım kaleminize yüreğinize sağlık. Nice 100 yıllara

Yorumu oyla      3      3  
Yasemin Onultan 9 Eylül 2022 Cuma 16:58

Gün geçmiyor ki içimizi acıtan cahil sürüsünün icraat ve lafları na bu kadar güzel bir yanıt verilirdi... Bu güzel yazı için her zamanki sonsuz teşekkürler...

Yorumu oyla      3      3  
Zehra Özbek 9 Eylül 2022 Cuma 15:18

Böyle kutlu bir günde, okurken içimizi titreten muhteşem yazısından dolayı yazarı tebrik ediyorum

Yorumu oyla      3      3  
Leman Akkan 9 Eylül 2022 Cuma 13:32

Tarihin derinliğini tarih sayfalarına aktaran yazın için seni kutluyorum İhsanım muhteşem bir dille anlattığın yaşanmışlıklar İZMİR tarihinin gerçekleridir bilmek istemeyenlerin kendileri ve ruhları utanmalıdır. İZMİRimin 100. yılını kutlarken nice 100. yıllar diliyorum Selam ve sevgilerimle.

Yorumu oyla      3      3  
Melek Turgat Özbelge 9 Eylül 2022 Cuma 13:19

Kalemine gönlüne sağlık olsun sevgili İhsan Özbelge Erduran ..Ne güzel yazmışsın o günlerde yaşanan mücadeleleri ve değerli büyük annenin o masum çocuğu kurtarışını ve ailesini aramak için attığı adımları ailesini bulamayınca da sahiplenip büyütüp gelin edişini sanki film izler gibi zihnimden geçişini yaşadım.Çok çok tşk ederiz ..Umarım bu yazılar düşman zihinlerin şuurlarının açılmasına fayda sağlar ..

Yorumu oyla      3      3  
Nezahat Talay 9 Eylül 2022 Cuma 12:25

Şanlı bayramımız kutlu olsun. Yüreğine kalemine sağlık İhsancım??????????????????

Yorumu oyla      3      3