YORUMLAR
Toplam 18 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Rıza Soner 18 Eylül 2021 Cumartesi 20:57

Yıllardır kordonda oturan bir kişi olarak utanıyorum. İzmir in banliyölerinde oturan eğitimsiz taşra kafalı kişiler cebinde 15 tl olmayan avam kişiler kordona gelince herşey serbest diye burada yaşayan insanları yaşlı çocuk hasta dinlemeyip her türlü rezilliği yapıp buradaki sakinleri ve işletmeleri rahatsız edip aklı sıra eğleniyorlar.cimlere isiyenmi, tuvaletini yapanmı gece 5 e kadar son ses kaşık havası çalıp oynayanmı ne tür rezillik ararsan burada mevcut. Bu güzelim şehirde ne VALI nede EMNIYET nede BELEDİYE var.kimse ilgilenmiyor.şikayet mercii yok.kim ne yaparsa yanına kar kalıyor Bu yüzden her geçen gün kordonda yaşamak zorlaşıyor. Bunu bir Avrupa şehrinde yapsınlar bak neler oluyor.zaten yapamazlar.kanun nizam var.

Yorumu oyla      2      3  
Alen Doğu Gencer 15 Eylül 2021 Çarşamba 15:30

Sayın Muhittin AKBEL ilk olarak çok isabetli ve okumasını bile bir yazı yazdığınız için teşekkür ederiz. Evet bu yazdıklarınız bir izmir gerçeğidir aslında. Kozmopolit bir yapıya sahip. yoğun göç alan bir izmir gerçeğidir. Fark ettiniz mi bilmiyorum ama sizin yazdıklarınız ile yorum yapanların yazıları çok farklı. ister istemez yazınızın altı AKTROLL mezatına dönmüş. Siz yazmışınız "Mekan sahipleri , belediyenin, emniyetin ve esnafın başının toplanıp bu sorunu çözmek için kafa yorması gerektiğini söylüyor " diye . Ancak yorumlar "izmir kakalama" olayına dönmüş durumda. Yani bu sorunun çözümü kurumlar da bitiyor ve insanlar gelip burada neden izmiri kötülüyorlar anlamış değilim sevgili yazar ? neden bu kadar kötü niyetliler ve madem izmir bu kadar kötüyse neden bu şehirde yaşıyorlar anlamış değilim?Huzur veren kordonu yakalamak çok zor bir şey değil. en başta emniyet güçleri görevlerini yapacak. sonra belediye sorumluluklarını yerine getirecek ve en son esnaf işini düzgün yapacak daha makul seviyelerde olacak ki bu huzur sorunu çözülsün. Bu işin en son kısmı vatandaş Muhittin bey ! Kurumların bilincinin olmadığı yerde vatandaşın bilinci zaten olmaz. saygılar fendim.

Yorumu oyla      3      3  
Abartma timi görev başında 15 Eylül 2021 Çarşamba 14:51

Bazı yorumları okuyunca sanırsın Alsancak 'da ellerinde sopalar, insan kovalayan tipler var zannedersin. Gürültü problemi de sadece Alsancak'ın sorunu değil. Artan nüfus, göç büyük şehirleri her geçen yıl daha da yaşanmaz hale getiriyor. Mahalle aralarında gece 3'lere kadar süren sokak düğünleri var. Polis gürültüyü duymuyor mu? İzmir'de en başta sokak düğünleri yasaklanmalı. Hurdacı bilmem neci, arabaya ses sistemini bağlayan atıyor kendini sokaklara. Yasaklanmalı. Kanun var uygulayan yok. Neden? Gürültü yapmak serbest mi? Evinde konser verir gibi müzik açanlar var.

Yorumu oyla      3      3  
Ahmet Nihat Yildiz 15 Eylül 2021 Çarşamba 12:05

Yazdiklariniza tamamenkatiliyorum. Bahsettiginiz cocuklar icin acil onlem alinmasi dusuncesindeyim. Gectigimiz hafta Guzelyali''dan tramvaya bindim. Bir durak sonra bahsettiginiz tarzda dort genc cocuk bindi. Tum tramvayi rahatsiz etmeye basladilar. Bir sonraki durakta guvenlik bunlari guclukle indirdi. Bu inenler

Yorumu oyla      4      3  
15 Eylül 2021 Çarşamba 11:27

Kordon'u dünyanın en güzel yerlerinden biri zanneden yurdum İnsanı. Deniz olmasa ultra dandik binaların altında, mekanların olduğu bir yer. Her tarafı güzel olsa ne yazar! Eğlence mekanlarından şikayet edip, uçuk kira isteyen de sanki benim. Alsancak'daki çürük binaların bedeli nedir? Eğlence mekanları olmasa o bedeller istenebilir mi? Rant uğruna Alsancak bu hale gelmedi mi? İzmir zaten garip bir şehir; sanayi, eğlence, mobilya, yaşam alanları birbirine girmiş durumda.

Yorumu oyla      3      3  
15 Eylül 2021 Çarşamba 08:55

Yaşlandıysan gitme kardeşim Kordon'a, sana mı kaldı. Özgürlüklere karşı İzmir faşizmi yapmayın

Yorumu oyla      2      7  
bucalı 14 Eylül 2021 Salı 23:03

Kordonu bu hale getirenler utansın.. izmir özgür sehirmiş at elindeki şişeyi çekirdeği çöplüğü ondan sonra güzel şehir reklamı yapsın belediye baskanı...

Yorumu oyla      5      6  
Durmuş baba 14 Eylül 2021 Salı 20:41

Gençliğim kordonda geçti çok harikaydı o yıllarda, malesef artık kontrolsüz ve tehlikeli bir yer. O nedenle oğullarım orada vakit geçirsin istemiyorum..

Yorumu oyla      7      3  
münire 14 Eylül 2021 Salı 16:26

Dünya'nın en güzel yerlerinden birisinde en bakımsız, en özensiz alanı oldu. Herkesin gidebildiği, soluk alabildiği yer olmaktan çıktı. Sayın Soyer, "başka bir İzmir mümkün" derken ne demek istiyordu?

Yorumu oyla      7      3  
Köyden indim şehire 14 Eylül 2021 Salı 16:15

Sessizlik arayan köyüne dönebilir.

Yorumu oyla      4      7  
Mükremin 14 Eylül 2021 Salı 15:38

Bizim belediyeler özgürlüğü sever ama, özgürlüğün sınırını belediyeler ve halk olarak öğrenmeliyiz.

Yorumu oyla      7      3  
Erdem Özkayımoğlu 14 Eylül 2021 Salı 15:20

Yalnız İzmir boyle degil tüm illerde ilçelerde durum aynı daha çok mülteci getırırlerse. Yakında sokaklarda cıkılmaz bır hal alacagız

Yorumu oyla      4      4  
Alsancaklı 14 Eylül 2021 Salı 14:37

Siz bir de İrfan Boyuer sokağı görün Berbat canlı müzik bitiyor, Sarhoş müşteriler başlıyor bağıra çağıra şarkı söylemeye. Haftada bir kavga çıkıyor. Polis te bir sürü olay varken gelip bir de bunlarla uğraşıyor. Ayrıca yoldan da geçilmiyor. MAsalar yolun yarısını kapatıyor

Yorumu oyla      5      3  
sezarın hakkı sezara 14 Eylül 2021 Salı 14:26

Gönül ister böyle sorunlar olmasın ama ivedilikle çözülmesi gereken sorunlar çocuk çeteleri ve deynekçilerdir. bunun dışında kabin koyup müzik yapanlar da engellenmeli ama millet içiyormuş vs.. yapmayın allah aşkına 5 milyonluk şehirde yaşıyoruz elbetteki sorunlar olacak . bırakın milletin içmesine yemesine karışmayı. Adam gibi güvenlik sağlandıktan sonra bazı kurumlar işlerini de yaptıktan sonra hiç bir şey olmaz. bu iş sadece vatandaşa bakmıyor . kurumlar da işini düzgün yapacak .

Yorumu oyla      5      4  
altan koralttan 14 Eylül 2021 Salı 13:03

insanlar kordon'daki mekanlara hangi parayla otursun murti...bırakın gençler eğlensinler,sabahlara kadar içsinler..bir kaç kendini bilmez yüzünden özgürlükten taviz vermeyin..

Yorumu oyla      13      17  
Vatandaş 14 Eylül 2021 Salı 13:00

İnciraltı da aynı al birini vur ötekine

Yorumu oyla      14      9  
Zeynep tatari 14 Eylül 2021 Salı 12:39

Alsancakta sabahın ilk Işık’larına kadar açık kalan işletmelerin canlı ve cansız müzik gürültüleride buna eklemek gerekir kendileri kurallara uymuyorlar buna birde sokak çalgıcıların gürültüsü ekleniyor kordon ikinci kordon Kıbrıs şehitleri cad bağlantılı sokaklar irfan Boyuer sk insanlar evlerinde uyumaz duruma geldi büyükşehir ve Konak Belediyesi duruma hiç müdahil olmuyor Hala farkında değiller Alsancak ta evlerin olduğunu Uzun zamandır Alsancakta yaşayanlar çekiyor bu !!gürültüyü işletmelerin gece00.00kapanması gerekiyor155 polis imdatı devamlı aramak zorunda kalıyoruz izmir emniyeti devriye gezmese işler dahada çığrından çıkacak Alsancak eğlence merkezi değildir evlerde var ne yazıkki belediyeler farkında değiller!!!!

Yorumu oyla      16      6  
Metin 14 Eylül 2021 Salı 12:19

Kordon gerçekten berbat durumda. Alsancak'ın talihsizliği her yerden insanın sözde eğlence ve vakit geçirmek için oraya akın etmesi. Trafik felç, gürültü felaket, denetim de olmayınca bunlar normal durumlar. Düzelir mi? Asla düzelmez çünkü gün geçtikçe kalabalıklaşıyor İzmir.

Yorumu oyla      19      6