YORUMLAR
Toplam 13 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Pelin Karsavuran 7 Şubat 2021 Pazar 14:07

Başka bir tarımdan kastınız bir sosyoloğun (pardon yeni Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı)görev aldığı hatta yönettiği bir tarim biçimi herhalde. Bu anlayışla bizi büyük başarıların bekledigi kesin!!!

Yorumu oyla      2      3  
Lombak 28 Ocak 2021 Perşembe 23:20

Liyakat demişken. Bari Mustafa Kaymakçı yazsaydı...

Yorumu oyla      2      3  
Vatandaş 27 Ocak 2021 Çarşamba 20:43

Merhaba Tayfun bey, Eleştiri yapan hanımefendi CHP İzmir de komisyon başkanı falan değilmiş. Tarım komisyonunda görev almış 12 kişiden birsi. Görüşü komisyon adına değil bireysel bir davranış.

Yorumu oyla      2      3  
İdil Şenova 27 Ocak 2021 Çarşamba 15:37

Beyefendi öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Nezaket şartları içinde eleştiri yapmak demokrasimizin temel taşlarından biridir.Partili olanlar da elbette kendi partilerini eleştirebilir.Unutmayin ki biz kurumları ya da partileri değil düşünceleri ve ideolojileri savunuruz. İkinci olarak da Tunç Soyer'in tarim konusunda bu kadar iddialı olması ile fazlasıyla teknik bilgi ve tecrübe gerektiren bir göreve bir sosyolog ataması tezatlıktan başka bir şey değildir. Özetle yazınızı subjektif bulmakla beraber size de katılmıyorum.

Yorumu oyla      9      4  
Ya ZMO? 27 Ocak 2021 Çarşamba 00:15

Hadi bahsettiğiniz kişi anacını aştı ; ya kurumsal anlamda TMMOB Ziraat Mühendisleri Odasının açıklaması? TMMOB diyorum. Bilir misin?

Yorumu oyla      4      3  
Tayyar ÖNDER 26 Ocak 2021 Salı 20:25

"... Başka Tarım Mümkün..." Başkan'dan Yine Jan Jan'lı Üfürme Bir Spot Başlık...Başka Tarım Nasıl Bir Şey Acaba... Bu Güne Kadar Yapılan Tarımdan Çok Farklı Bir Şey Herhalde...Biraz Açar mısınız Lütfen...???

Yorumu oyla      5      3  
Vatandaş rıza 26 Ocak 2021 Salı 19:43

Yerel yönetimlerin bir çok görevleri vardır öncellikle alt yapı çalışmaları olanlardır şayet yağmur yağdığında vatandaşın evini işyerini su basıyor ise ve herzaman devam ediyorsa önlemler alınmıyorsa yerel yönetim iş yapmıyor demektir izmir ilçelerinin birinde yüksek bedel ödeyerek sebze tohumları alındı tarlalara tohum ve fideler dikildi boy boy resimler basına verildi halk ucuz sebze-meyve tüketecek diyerek bildirildi sonuç olarak alınan tohumlar hiç ürün vermedi bu fideleri alan insanlar hüsrana uğradığı gibi tohum satan firma ve bu işe aracılık yapanlar para kazandı önce büyük şehir belediye başkanı bu tür işlerde ne oluyor diye incelesin manda çiftliği kuruldu halk ekonomik yoğurt tüketsin diyerek manda yoğurdu yirmibeş lira kim alır acaba sayın belediye başkanı adı halk olupta içinde halk olmayan elit kesimin elinde CHP...

Yorumu oyla      5      3  
Ahmet 26 Ocak 2021 Salı 18:29

Tayfun bey Tunç Soyer'in tarım için yaptıklarını takdir ediyorsanız tarıma hizmet ve gelişimi için kurulmuş birimin başına da Deneyimli bir Ziraat Mühendisi getirmesini belirtmeniz daha uygun olurdu.saygılarımla

Yorumu oyla      9      3  
Mehmet 26 Ocak 2021 Salı 18:13

Ya anlayamıyorum.. Neden böyle bir yazı yazılır ki.. Liyakatten uzak torpilci atamalar şoföründen eşine kardeşinden Şevket Merice uzanan bu skalayi görmezden gelmek ve normallestirmek Ne lüzumu var bu gerçekliğe gözü kapatmanın nedir altında yatan motivasyon .. Yazıktır ya kalem demek sorumluluk demektir..Kalem akıl zeka hakkaniyettir.. Böyle kullanılmamalı bu kabiliyet.Yazik oluyor. Yazana da okuyanada yazık oluyor.

Yorumu oyla      11      3  
Nizamettin Dönmez 26 Ocak 2021 Salı 16:20

Beyefendi tarımla ilgili birimin başına ziraat mühendisi olmayan birisi getiriliyorsa zaten liyakat hiç dikkate alınmamış demektir bunu kendi partilileri eleştirmeli doğruları söyleyenleri taktir etmeliyiz.

Yorumu oyla      12      3  
Derya KARAKUŞ 26 Ocak 2021 Salı 14:27

Tayfun Bey, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı Teknik bir görevdir. Bilimsel bir eğitim alınıp sahada uygulama ile pekiştirilerek geliştirilecek tecrübeli donanımlı bir Ziraat Mühendisinin yapabileceği bir görevdir. Sizin bu yazınızda göre Ziraat Fakültelerinin tümünü kapatalım. Nasıl olsa bu işi Sosyologlar yapabilir mi diyelim. Yada siz kalp ameliyatına girin, cerrahta sizin yerinize gazetede yazı yazsın olurmu?Lütfen sapla samanı karıştırmayın. Bir yerlere şirin gözükmek için Ziraat Mühendisliği mesleğini değersizleştirmeyin. Zira yediğiniz ekmekten, makarnadan salçadan turşudan içtiğiniz meyve suyuna biraya, şaraba, çaya kadar Ziraat Mühendislerinin ciddi emeği vardır.Sayın Tunç SOYER yapmış olduğu bu atama yanlıştır. Sizin yazınızda objektif değildir. Teknik konuları bu kadar hafife almayın. Bu atamanın doğru olduğuna inanıyorsanız Anadolu un küçük yerlerinde eskiden berberler nal çakar diş çekerdi. Sizde gidin berberde dilinizi çektirin. Derya KAKUŞ Ziraat Mühendisi

Yorumu oyla      14      3  
flaneur 26 Ocak 2021 Salı 12:45

Liyakat önemlidir. Atamalarda liyakata dikkat edilmesi gerekir. Aksi takdirde eleştirdiklerinden farkın kalmaz. Sonra da adama sorarlar: "Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu" diye. Ayrıca tarım konusunda İzmir çok uzun zamandır farklı şeyler söylüyor. Bugün medyanın desteğiyle allanan pullanan ve yeni gibi servis edilen tarımsal vizyonun çok da yeni olmadığını bilen biliyor. Bknz: İzmir Modeli Çalışmaları-Cilt 3. Bu yazı çok taraflı kaleme alınmış, kınıyorum.

Yorumu oyla      11      3  
HASAN GÜRSEL ALTUĞ 26 Ocak 2021 Salı 12:26

Kosa öyle tutulmaz. :)

Yorumu oyla      11      3