YORUMLAR
Toplam 24 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Kerem aydın 14 Şubat 2020 Cuma 21:52

Ptt tüm işlemleri üstlenirse hakında gelemez. Maliye işleri ptt de belediye işleri ptt de banka kartlarının ödemesi, nüfus işleri, trafik cezası, mtv ödemesi, su elektrik doğalgaz faturaları tüm bu işlemler ptt den yapılınca yeterli eleman da olmayınca yapılacak işler haliyle gecikiyor. Ama bunun yanında kayıtlı gondermedigin gönderenin hesabını soruyorsun. Oturduğun yerden kalemi eline alıp eleştirmek kolay bi içine giripte bi araştır bakalım işler nasıl yürüyor. Eskiden nüfus bu kadar değil di . Şimdi nüfus arttı dağıtım ciheti arttı bir posta dağıtıcı dört beş cihet düşüyor Bu dağıtıcı hangi işin hangi cihetin hakkindan gelebilecek ondan sonra verin eleştiriyi verin eleştirmeyi geriden davulun sesi hoş gelir. Işin kolayına kaçıp ucuz gönderirsen sonucuna katlanırsın. Bu da kızına verdiğin değeri gösteriyor. Lütfen biraz mantıklı olalım. 1840 yılından bu yana hizmet veren bir kuruluşu lekelemeyelim. Bugün ptt tüm personel eksikliğine rağmen en iyi hizmet verebilen kuruluştur. Lütfen lütfen biraz mantık.

Yorumu oyla      2      7  
Kemal izmir 14 Şubat 2020 Cuma 15:05

Arkadaslar yazar,calisanlardan ziyade kurumda yoneticileri eleştiriyor ve A.Ş.olduktan sonraki rezaleti ifade ediyor. Bence haklı.Kamuda çalışma düşüncesiyle ptt ye girip İHS li mudur olduktan sonra vahşi kapitalist çalışma düzenini dayatan mudurlere ders olur umarim

Yorumu oyla      6      3  
Post office 14 Şubat 2020 Cuma 10:33

Beleş olsun yeterki çamurdan olsun mantigiyla iş yapilmaz. Emeklilik için sgk veya mahkemeye evrak gonderdidiginiz zaman bunu onemli olarak gonderirsiniz. Kizinizin gozunuzde degeri olmadigi icin bedava gondereyim yeterki gitsin mantigiyla yaprsaniz k. Bakmayinda kaybolur gider. 5 kisilik işi bir kişi yapar. Sizde 5 liralik mektubu 1 liralik mektupla yollamissiniz. Burda kaplumbaga olan biz miyiz yoksa sevdiğine verdigi degeri gösteren siz misiniz bir dusunun derim?

Yorumu oyla      2      6  
27 yıllık postacıyım 14 Şubat 2020 Cuma 01:57

Az elaman çok iş ptt çalışanları ''nın durumu budur acil çözüm istiyoruz

Yorumu oyla      5      3  
Muhammet 13 Şubat 2020 Perşembe 23:50

Millet ucuz olsun diye Ptt ile kargolarını gönderiyor firmalar aynı şekilde. Tabi personel eksikliğinden kimsenin haberi yok çalışanlar dışında. Ondan sonra yok benim kargom gelmedi yok geç geldi yok efendim zile basmadan haber kağıdı bırakıldı bir sürü sebep üretiliyor. Vatandaş haklı bir yerde ama bunun sorumlusu personel değil masa başı çalışan memurum diye hava atanlardır.

Yorumu oyla      4      3  
Muhittin akbel bey ! 13 Şubat 2020 Perşembe 23:41

Izmirden sabah saatlerinde verilen aps posta 1 gun sonra istanbulda olur Tabi siz postanin niteligini degil parasini sordugunuz icin adi posta gondermissiniz Ben bir ptt memuru olarak eger 1 gunde istanbulda olmaz ise aps nizin parasini cebimden vermeye hazirim. Siz eger kargonuz 1 gun sonra istanbulda olursa hem ptt den adi mektup gonderip hemde aps gonderdim efekti yarattiginiz icin ve eksik bilgi ile insanlarimizi,devletin vatandasa en yakin kurumundan soguttugunuz icin ozur dileyecekmisiniz ? Birakin izmiri biz alanyadan istanbula 1 2 gunde ankaraya 1 gunde gonderiyoruz almanyaya da 3 gunde gonderiyoruz yine bekleriz...

Yorumu oyla      2      6  
Mehmet 13 Şubat 2020 Perşembe 21:40

Bazı yorum yazanlar almanyadaki mektupları ptt dağıtıyor sanıyor galiba!!!

Yorumu oyla      2      5  
Postacı 13 Şubat 2020 Perşembe 21:05

Evet ptt kurumunun belki eleştirilebilir yanları olabilir ama bir eksi taraf için dokuz artı tarafı silemezsiniz. Kar kış kıyamet demeden tatil resmi tatil demeden bu ülkenin en ücra köşesine hizmet götüren ve hala bu hizmet gormezden geliniyorsa bu yapılan emekler gorulmuyorsa ne diyebilirimki. Bi postaci sabahtan akşama kadar ne çektiğini ne zahmet verdiğini soğukta sıcakta yağmurda karda kışta sedece bi postaci bilir. Hani deniliyor ya tebligatı ulasilmamiş ulastiriyonda sanki yaranabiliyor mu sanki o emek görünüyor mu yok anca azar işitecek küfür edecek hakaret edecek. Herşeye rağmen postacı yine bu benim isim bu ülke için hizmet için varım diyecek devam edecek işine. Ama bunlari yazan çizen konuşan yok maalesef.

Yorumu oyla      2      5  
Ergül Atabay 13 Şubat 2020 Perşembe 19:56

Bir tek gönderilerimi yavaş çalışanlarda öyle çay mahallesi şubesindeki çalışan aşırı yavaş her işlemi 15-20dk yapıyor binlerce sikayetten sonra şükür değiştirdiler çalısanı.

Yorumu oyla      4      3  
Emekli 13 Şubat 2020 Perşembe 19:32

Hele önemli bir evrağin var ise kapıya bir kağıt evrağin muhtardan al

Yorumu oyla      3      4  
Postacı 13 Şubat 2020 Perşembe 19:12

Bakınız sayın hocam. Son zamanlarda kaç tane ptt müdürlüğü gezip işçinin nabzını tuttunuz acaba. Postadan canı yanan eline kalemi alıyor ama emekçi kimsenin umurunda değil. Ezilmiş mi, bedavaya çalıştırılmış mı? Birde merak edip sorsaydınız keşke neden geç kaldı diye. Ama yazıp çizmek daha kolay tabi..şimdi siz aydın bir kişilik olduğunuzu sanmaya devam edin. Olmadığınızı anladığınız da ptt çalışanları ne halde diye konuşmak için sohbet etmeye de bekleriz.

Yorumu oyla      2      3  
Ucuz etin yahnisi 13 Şubat 2020 Perşembe 18:52

Paranıza kıyıp takipli gönderseydiniz sorup arastrmadan kafanıza göre kara düzen nostaljik mektup gönderir gibi göndermissiniz biride diyoki tebrik kartı attm ışınlanmadı falan şakamsınız siz

Yorumu oyla      2      3  
Yorumcu 13 Şubat 2020 Perşembe 18:33

Satın arkadaşlar ne kadar da sikayetiniz varmış be. Yahu birazda kendinize bakın herseyinizi telden internetten halledersiniz bu kadar mı aciz kaldınız birazda siz eliniz taşın altına sokun herşeyi neden devletten bekliyorsunuz. Bir ekstre size 24 saat bilgi mesajı bankanız gondermiyormu ve bunun icin sizden para kestiğini bilmiyormusunuz. Peki ptt kargo size en iyi hizmeti vermek için çalışmadığını mı düşünüyorsunuz. Hep zihniyet aynı mektup gondermisimis bilmem ne bu kadar önemli işinizi neden kayıtlı gondermiyorsunuz. Tabi iadeli ücreti biraz fazladır cebe zarardır.turkiyenin en ucra köşesine giden yine bu kurumdur herşeyi bir yere yıkmayın.Birazda kendinize bakın her şeyin dijitali var INTERNET var . Birazda kafanızı kullanın.

Yorumu oyla      2      3  
bir nefer 13 Şubat 2020 Perşembe 18:30

hani günümüzde hızlı olmak kolay ya üstelik bir tıkla olabilecek bir iş bu kadar saat neden gecikti

Yorumu oyla      2      3  
Nerem doğru 13 Şubat 2020 Perşembe 18:09

İzmir BB’nin toplu ulaşım hizmetleri; Gaziemir - Ayrancılar aras 17 km mesafe için 2 ( iki ) belediye aracı değiştirip , 2 (iki )bilet bedeli ( 3,56.-+3,56.-) 7,12.- TL. ödeniyor . Vatandaşın sorununu çözmek zor değil . Ancak neden sorun çözülsün ki ?

Yorumu oyla      3      3  
Kara 13 Şubat 2020 Perşembe 16:50

Tabi ucuz olsun dersen suyu da kara olur. Paraya azıcık kıyıp kayıtlı yollasa daha hızlı giderdi. Personel bile degisti demiş birisi. Evet değişti daha eğitimli kültürlü insanlar çalışıyor artık. Üniversite mezunu pırıl pırıl gençler. Bir saatte bi bilgisayar tusuna basamayan degilde gozu kapali yazan gencler. Insanlar degisti,insanlik degisti. Eskiden bi saygı hürmet vardı şimdi oda kalmadı

Yorumu oyla      2      3  
Gürkan 13 Şubat 2020 Perşembe 15:44

"Mektup mu kaldı?" diyen arkadaşlar; kargolarda da sorun var. Kargoyu da mı e-posta ya da Whatsapp'dan gönderelim?

Yorumu oyla      2      4  
Beko 13 Şubat 2020 Perşembe 15:21

Personel yetersizliği

Yorumu oyla      2      3  
Elvin 13 Şubat 2020 Perşembe 14:52

23 Aralık’ta Almanya’da ki arkadaşıma kartpostal göndermiştim halen gitmemesine şaşırmamalıyım. İstanbul’a 45 günde giymişse Almanya’ya 90 günde ancak gider o zaman

Yorumu oyla      2      3  
Sevgi Çaybaşı 13 Şubat 2020 Perşembe 13:55

En işe yarayan kısımları satıldıktan sonra PTT''nin kendine hayrı kalmadı ki.Eski PTT çalışanları ile şimdikileri karşılaştırmak bile yeter....

Yorumu oyla      3      4  
Lombak 13 Şubat 2020 Perşembe 12:33

Aslında şöyle oldu. Ptt kargo şirketi ve banka oldu. Kağıt mektup gibi 20 yy. alışkanlıkları tarihe karıştı. E-posta, e-arşiv fatura gibi hizmetlerin olduğu günümüzde bu yazıyı dikkate almak pek mümkün görünmüyor. Bence e-posta hesabı açtırın. Davetiyeler whatsapptan, telefon faturaları e-postadan. Bankam cep telefonumda. Merhaba günümüz dünyası! Nostalji mi istiyoruz? Buyrun pttnin filateli servisine!

Yorumu oyla      4      5  
bucalı 13 Şubat 2020 Perşembe 11:04

bu ne ki... eylül ayı kredi kartı ekstrem ocak ayında elime ulaştı postayla. allahtan cep banklar falan var da sıkıntı olmuyo. ptt'ye kalsak ekstre beklesek, hacizden kurtulamıcaz demek ki.

Yorumu oyla      5      3  
Emine Coşkun 13 Şubat 2020 Perşembe 10:54

Çok güzel çok doğru söylüyor sun oğlum

Yorumu oyla      5      3  
Vatandaş 13 Şubat 2020 Perşembe 09:34

Yılların kurumunda sorunların kaynağı Yönetsel mi veya kapasitesinin üzerinde mi iş yükü var bilemiyorum. Ancak İzmir yerine İstanbul da başka birisine teslim ettikleri kargo ile ilgili sorunu çözüp 50 gündür hala teslim edemediler siparişimi.

Yorumu oyla      5      3