YORUMLAR
Toplam 21 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Sıla Devran 9 Ekim 2019 Çarşamba 20:25

İzmir köy ise neden bukadar göç alıyor? İzmiri in kara kaşına gözüne gelmiyor bunca insan herhalde? Ben Türkiyenin bir çok şehrini dolaştım. İzmire ankaradan geldim yerleştim.e vet izmirin sorunları var ama köy demek algı yaratma çabasıdır. kimse bunları yemiyor arkadaşlar.Ben bayan halimle en rahat yaşayabildigim şehir izmir.bahsettiğiniz çukurlar ,bozuk yollar, çarpık kentleşme bir çok şehir de var! mesela uzunca bir süre bursa da kaldım! bursa tam bir şehircilik katliamıdır. Ankara izmirden yüksek nüfusa sahip olmasına ragmen bir izmir kadar hareketli değil! evet begenmiyorsanız çekip gidin ! bir tanesi manisa demiş! Manisa izmir olmasa ölmek üzere olan bir şehir. organize sanayi de bir sürü terk edilmiş fabrika var. yarın öbürgün Volkswagen fabrikası kurulacak lakin lojistigi izmirden saglanacak. yani birşeyleri bilerek yazmanız lazım. lakin rakamlar ve adam gibiörnekler ile değil anca yoksa izmirin ilçesi kadar olan şehirleri yazarak geçiştiriyorsunuz. Madem izmir köy . lütfen izmirin ihracat rakamlarını açıkalyınız? izmirin göç oranını açıklayınız? Aşağıda gürkan isimli yorumcu güzel yazmış. kentsel dönüşüm! kentsel döünüşüm ile izmirin önünde kimse duramaz. ama yapılmıyor malesef. tek başına bunu belediyenin yapacak gücü yok. AKP hükümeti ise izmire ne veriyor? bunları da açıklayınız! öyle yollar çukur, gece kondu var, etrafta çöp var demek ile olmuyor işte! çünkü bunlar türkiye deki tüm şehirlerde malesef var.

Yorumu oyla      5      7  
9 Ekim 2019 Çarşamba 17:08

mehmet bey ege bölgesinde allahın yarattığı güzel nimetleri kendi malınız gibi gösterip yerel yöneticilerin beceriksizliyini ve tembelliyini görmezden gelmek çok aıp siz lağım kokusunu seviyor olabilirsiniz ama ber sevmiyorum diye izmirden git diyemesiniz doğudaki köyler izmirden daha düzenl ve temiz gezmeni tavsiye ederim

Yorumu oyla      7      6  
yazık 9 Ekim 2019 Çarşamba 14:20

Beğenmiyorsan çek git, biz böyle güzeliz, devlet izmire yardım etmiyor. Öfff bıktık bu aynı cümlelerden. Asıl cahillik kafayı kuma gömüp, eleştirilere hep saldırgan yanıt vermek. Ya bi çıkın allah aşkına izmir dışına, uzağa değil denizliye manisaya gidin.

Yorumu oyla      9      11  
T.C Erol DURUKAN 9 Ekim 2019 Çarşamba 14:04

İzmir'i beğenmeyip sürekli köy diye eleştirenler köyüne geri dönebilir Sizi izmir^de zorla tutan mı var?

Yorumu oyla      11      9  
BUCALI 9 Ekim 2019 Çarşamba 13:37

Kardeşim köy demek pislik içinde delik deşik yollarda yaşamak mı demek?Tamam çok katlı imara izin vermeyelim ama bu şehrin yollarınıda adam gibi yapalım her yer çukur,alt geçitler yapsın belediye bucadan otogara tüneller yapsın,metroyu uzatsın bucaya bunları yapmak belediyenin görevi,sokaklarımızı temiz tutsun yine köy olarak kalalım ama örnek olalım bu şekilde vahşice çöp depolayarak çiğliye ne güzel köyde yaşıyoruz diyemeyiz...

Yorumu oyla      8      9  
Köylü 9 Ekim 2019 Çarşamba 13:12

İzmirli İzmir’i ne kadar seviyor ? Yollardaki , kaldırım kenarlarındaki, boş arsalardaki çöp yığınlarını , otobüs duraklarındaki sigara izmaritlerini, toplu taşıma araçlarındaki atılmış su şişeleri , sahillerdeki kuruyemiş kabuklarını , park yasağı olan yerlere araç park edildiğini , yeşilinin , doğasının korunmadığını gördüğümüzde anlıyorsun İzmir’i daha yaşanabilir yapmak için çevremizi kirletmeyiniz . .

Yorumu oyla      8      9  
Gürkan 9 Ekim 2019 Çarşamba 13:04

Türkiye'de şehircilik adına örnek verilecek hiçbir şehir yoktur; ne Denizlisi, Eskişehir'i ... yahu! İzmir tabiki de köy değildir; bunu tartışmak, söylemek bile saçmadır ancak kentsel dönüşüm yapılması zorunludur. Kentsel dönüşümü de eski, az katlı yapıları yıkıp, yerlerine 8-10 katlı yapıların yapılması olarak da algılamamak lazım. Dünyadaki önemli şehirlere bakmak lazım. Şehirler sadece insanların oturduğu binalarından ibaret değil. Şehri bütün olarak düşünüp, planlar yapılması gerekiyor. Akıllı şehirler günümüzde artık ön plana çıkmaya başladı. İzmir'de de örneklerini son yıllarda görmeye başladık. Kentsel dönüşüm başarılabilirse, Türkiye'nin en iyi şehri tartışmasız İzmir olur; burada da en başta yerel yönetimlere büyük iş düşüyor. Büyük düşünmek lazım.

Yorumu oyla      8      5  
muhalif 9 Ekim 2019 Çarşamba 12:52

izmirin neresi köy? bunu da bi anlatsalar? Türkiyede bırakın köyü kaç büyükşehirde metro var? tramvay var? kaç köyde ve şehirde trafik sistemi "akıllı" bilgisayar ortamında takip ediliyor? kaç köyde ve şehirde izmirdeki kadar atık su arıtımı yapılıyor? izmire mega köy diyenler önce köyden kasabadan şehre gelip, yaşantılarını kasabakinden farksız yaşamaya devam edenlere bakmalı, yani insanların kentleşememsine baksınlar....

Yorumu oyla      11      7  
vatandaş 9 Ekim 2019 Çarşamba 12:31

kanalizasyon kokusuda sizlere iyi geliyor galiba...

Yorumu oyla      9      13  
Sarı Çizmeli Memed'A. 9 Ekim 2019 Çarşamba 12:07

Bunda bu kadar büyütülecek ne var, anlamadım... Konu mu bitti? :)))

Yorumu oyla      4      5  
ibrahim 9 Ekim 2019 Çarşamba 12:07

diğer şehirleri bilmem ve ilgilenmem. İzmir'i ancak İzmir ile kıyaslayabilirim. İzmir koca bir köydür, kimse kimseyi kandırmasın. bunda gelmiş geçmiş tüm yerel idarecilerin kabahati vardır, en çok da Aziz Kocaoğlu'nun. Ben İzmir doğumluyum, tatil ve kısa iş gezileri hariç başka bir şehirde yaşamadım. Bu şehirden ekmek yiyiyorum. Burada yaşıyorum. Öyle beğenmezsen çek git denilecek kişilerden değilim. Hem siz kim oluyorsunuz da bu şehirde yaşayan ama memnun olmayan birine kalk git o zaman diyorsunuz. Buyrun bir sabah Uzundere Tokiye gelin ve toplu taşımayı kullanmaya çalışın bakalım. F.Altaya gelene kadaren az 5 kişiyle bir şekilde akraba olursunuz. Yolda duraklarda kalanlar cabası. Bildiriyorsunuz alıdğınız ceap şu "inxceledik ve seferleri yeterli bulduk". Çüşşşş... Bu tavır Aziz Kocaoğlundan sonra kenar semtlere uygulanan bir tavır. Tunç Soyer lafta tersini söylüyor ama inanın daha da beter olacak,. Siz değil ama burada yaşayanlar bunu görecekler.

Yorumu oyla      7      13  
İzmirli 9 Ekim 2019 Çarşamba 11:57

Mehmet Bey İzmir milliyetçiliği yapmaya gerek yok. İzmir büyük bir köydür. Bu şehirde belediyeciliğin B'si bile yoktur.

Yorumu oyla      7      15  
OSMAN BÜYÜKBULUT 9 Ekim 2019 Çarşamba 10:44

AYRICA ÇOK GÜZEL YAZMIŞSINIZ EMEĞİNİZE SAĞLIK ŞEHİRLERDE YÜKSEK BİNALAR OLUNCA MI MODERN OLUYOR, TAKIM ELBİSE GİYİNCE Mİ MODERN OLUNUYOR... BU KAFADAKİLER GELMESİN GÜZEL İZMİRİMİZE...

Yorumu oyla      5      6  
Alen35 9 Ekim 2019 Çarşamba 10:44

İzmir köy? peki izmir köy olsun ! peki neye göre köy bunu da belirtin ? mesela bir arkadaş eskişehir denizli vs.. kıyaslamış. ya şimdi bugün istanbulu türkiyenin hiç bir şehri ile kıyaslayamazsın . çünkü 16 milyonluk nüfusu ile istanbul zaten başlı başına bir ülke! hali izmiri de deniz ve eskişehir gibi ufak nüfusa sahip şehirler ile kıyaslayamazsınız. işte bir arkadaş kadifekale,damlacık,ikiçeşmelik vs.. örnekler veriyor! ya siz neyin kafasındasınız? arkadaşım yaşadıgın ülkeye bak ilk önce. trollük için ne kadar para alıyorsunuz? arakdaş sanırısın memlekette butün şehirler paris ve londra da! adam gelmiş izmirin varoş semtlerini buraya yazıyor. hayır istanbul da neredeyse komple izmir nüfusuna sahip varoş ilçeler var yahu! bu ne yurdum bilmezliktir? Ankara da gecekondu sayırı TUİK verilerine göre halen izmir den daha fazla! birde başkent olacak! ya çok cahilsiniz ,hiç bir şey bilmeden ön yargı ile yorum yapıyorsunuz. yada Trollük peşinde koşuyorsunuz. Hadi bakalım izmir köy! madem köy. ozaman neden kültür sanat organizyonların da 16 milyonluk sitanbul ile kapışıyor? MAdem köy! ülke ihracatın da bu şehir çoğu zaman gene istanbulun ardından ya 2. yada 3. oluyor! izmir madem köy! şu an türkiye de en fazla ntielikli göç alan şehir! gelen göç ün tamamı beyaz yaka(izmirin göç haritasından inceleyebilirsiniz) yani sayacak oakdar çok şey varki! Akşam 22:00 diyipte hayatın bitti gi ankara dahil anadolu şehirlerini gelipte izmir köy diye izmirle kıyaslamak neyin kafasıdır arkadaş! Bu ülkede her şehrin sorunları var. İzmir in de sorunları var ancak şehri şehir yapan içinde yaşayanlarıdır.

Yorumu oyla      9      6  
OSMAN BÜYÜKBULUT 9 Ekim 2019 Çarşamba 10:42

HOŞUNA GİTMEYEN ÇEKSİN GİTSİN BİZ İZMİRİ SEVİYORUZ İZMİRİ SEVMEYENLERİ İZMİRE DİL UZATANLARI SEVMİYORUZ

Yorumu oyla      6      6  
40 km sonra taze süt 9 Ekim 2019 Çarşamba 10:04

“Çık 40 km kent merkezinden yeni sağılmış taze sütü içersin” Ama kamu hizmeti olan toplu taşımada kent merkezinden 30 km sonrasına dahi 90 dk aktarma hakkı vermezsiniz Toplu taşımada 90 dk aktarma hakları 10.02.2016 tarihinde iptal edilerek ötekileştirilen İzmir’in çevre ilçelerinin tarımı, turizmi , hayvancılığı , sanayisi olmasa İzmir İzmir olur mu acaba ? İzmir BB yetkililerini 90 dk aktarma hakkı konusunda tekrar düşünmeye davet ediyorum . Gaziemir - Ayrancılar arası 17 km mesafe için 2 araç değiştirtip , 2 bilet bedeli 6.00.- TL ödetilir mi ? Bu örnekten yola çıkarak Ulaşımda vatandaşa eziyet çektirirseniz ; kendi otomobiliniz ile şehir merkezine gelmeyin toplu taşımayı kullanın deme hakkınız olmaz . CHP li yetkililer İzmir’in çevre ilçelerinde yaşayan halkın kıymetini bilin ve toplu taşımada İzmir merkez ilçelerine sağlanan 90 dk. aktarma hakkını çevre ilçelere iade edin . Çevre ilçelerde gittiğin kadar öde uygulamasına geçildiğine göre km mazereti de ( merkeze 70 80- 100 km uzak mazereti ) ortadan kalktı . Vatandaş gittiğini ödüyor . Bu uygulamaya geçirilmeyen ilçe hatları varsa daha ne bekliyorsunuz ? Her şey para değil . İzmir BB ‘si olarak tüm İzmir’e adil ve hakkaniyetli hizmet vermek en önemlisi .

Yorumu oyla      5      7  
SERPİL 9 Ekim 2019 Çarşamba 09:52

Çok doğru,ön yargısız, art niyetsiz, kalbinizi kollarınızı ardına kadar açarsanız çok ama çok seversiniz bu şehri.İnsanın üstüne üstüne gelen, ucube gibi, bakınca insanın nefesini darlıyan beton yığınlarıyla ölçülüyorsa şehirlilik ııh kalsın.

Yorumu oyla      17      7  
net olalım 9 Ekim 2019 Çarşamba 09:34

İzmir kentsel dönüşümünü yapamamış kocaman bir köydür. Kadifekale, damlacık, ikiçeşmelik, halilrıfat, gürçeşme, yeşildere, toros, tepecik... buralarda gece can güvenliğiniz yok. gerçekleri görmek isteyenler, lütfen izmir sahilinin bir-iki sokak arkasına girsinler.

Yorumu oyla      9      24  
murat 9 Ekim 2019 Çarşamba 09:33

Çok güzel ifade etmişsiniz. Keşke İzmir'de de bu kadar betonlaşma olmasaymış. Kadifekale'den bakınca Kültürpark dışında her her gri örtüye bürünmüş maalesef.

Yorumu oyla      9      6  
Seyfi Ülker 9 Ekim 2019 Çarşamba 09:07

Eskişehir, Manisa Denizli bu örnekler 3 siyasi partinin de yönettiği ve şehirleşme anlamında örnek verilebilecek noktada.. İzmir evet köy demek de köylere haksızlık... Yaşanılabilir olmaktan çok uzak, neden biliyor musunuz? Sizler gerçekleri yazıp çizmediğiniz için.. sokaklarında bırakın taşıtla, yaya yürümekte zorlandığımız, son 30 yılına bakın yerel yönetimlerin ciddi hiç bir projesinin bulunmadığı ve keşke babalarımız buraya yerleşmeseymiş de burada doğmasaymışız diyebileceğimiz noktaya gelen İzmir.. Siz boyozla, martıyla kendinizi kandırıyor olabilirsiniz ama İzmir Yaşanılamayacak hale getirildi..

Yorumu oyla      10      20  
Giritli... 9 Ekim 2019 Çarşamba 08:57

Yüreğinize sağlık on numara beş yıldız bir yazı ...

Yorumu oyla      17      8