YORUMLAR
Toplam 12 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
doğrular 25 Mart 2019 Pazartesi 20:04

AKPli belediyelerin borç içinde kalması kaçınılmazdır, şaşırmamak gerekir! Nedeni, iktidarı ayakta tutan havuz medyasının yaptığı ticari zararların telafi edilmesi için, suç ortaklığının sürebilmesi için her inşaat işi maliyetinin en az üç katına ihale edilmekte. İhale kanunu o kadar çok değiştirildi ki, yabancı şirketler öylesine ihale dışı kaldılar ki artık Avrupadan kredi alamaz hale geldiler! Devranın sürmesi, havuzun beslenmesine bağlıydı! İnşaat işi patladı, asıl yıkım seçimlerden sonra geliyor! Satılacak kuruluş kalmadı, zorunlu olarak devlette kalan kuruluşların gelecek yıllara ait tahmini karları bile ipotek altında! Dışarıdan kredi de alamıyorlar! Geriye İzmir'in alabileceği krediler kaldı! Akıllı yatırımlar yerine uzun zaman körfez geçişi demelerinin nedeni de döviz garantili geçişle yaratacakları kaynak idi! Geçmiş olsun, ülkenin geleceğine güvenmedikleri için artık ne garanti verilirse verilsin kimse öyle bir projeye istekli değil! Kaldı ki burası İzmir, bu şehirde sığırlar değil aklı başında insanlar yaşıyor, yaptırmazlar o projeyi!

Yorumu oyla      4      5  
Çiğlili HAKLI MI 25 Mart 2019 Pazartesi 15:00

Çiğlili rumuzlu yorumcunun yazdığı doğruysa bunu cidden düşünmek lazım.

Yorumu oyla      5      5  
Gürkan 25 Mart 2019 Pazartesi 14:38

Yorumcuların mantığına göre borcun çoksa çok iş yapmış oluyorsun; yoksa da hiç iş yapmamış oluyorsun. Bu mantıkla 6 milyar borcu olan Kocaeli Belediyesi Türkiye'nin en çok çalışan, proje yapan belediyesi :) İzmir'de belediyenin hangi projeye ne kadar harcadığını, yıllık yatırım bütçesini, bankalara borcunun ne kadar olduğunu bilmeyenler ahkam kesiyor. Şehirde şu an metro, tünel, opera binası gibi oldukça maliyetli projelerin yapımı sürerken ne yapıldı ki, tabi ki de borcu olmaz demek. Yakın zamanda alınan 18 gemi için ödenen parayı biliyor musunuz? Yine yakın zamanda hayata geçen tramvay hatları için ... Metroya alınan setler için ... Bunların hepsi de kredi ile yapıldı, alındı. Yani borçla. Buca metrosunun da maliyeti en son 3,5 milyardı ki o da 4 milyarı geçer. 2 milyara yakın borcun olduğunu da sayarsak 5 milyardan fazla ödenmesi gereken borç olmuş olacak. Karşılığında çok iş yapılıyor ama görene.

Yorumu oyla      8      5  
Ercan 25 Mart 2019 Pazartesi 14:22

Tuna kardesim izmiri bir gezdireyim sana da neler yapildigini bir gör ıstersen I dediğin inciralti karsiyaka bağlantısı belediyenin yetkisinde değil güzel kardeşim nasil bilmezsin bunu. Tünel yapiliyo hem de baya uzun bir tünel gel istersen gosteriyim onu da sana. Ko3rfeze de lağım falan aktigu yok.Uckuyular bölgesinde pompalar artik yetersiz kaldigi icin bir sıkıntı yasaniyor.Buyuk bir iş. Seçim sonrasi yapim ihalesi açılarak sorun giderilecek. .Hep aynı seyi yapiyorsunuz.As olan gelirine göre bir kenti yonetebilmektir.Izmirin basarisida budur.Al borcu yap al borcu yap.Yetmedi al hazineden yap.Al hazine garantisi yap. peki sonra.Bu borçlar odenmiyecek mi.Bir çok belediye merkezi hükümetin desteğiyle ayakta duruyor.Bir destegini çeksin gör bak neler oluyor Bu şehrin öyle bir şansı yok zaten gereği de yok..gördüğün gibi.

Yorumu oyla      4      5  
sezarın hakkı sezara 25 Mart 2019 Pazartesi 13:28

ooo güzel yazı sayın karabel :) son dönemlerde zeybekçi öven yazılarınızın üstüne güzel gitmiş dogrusu tebrik ettim sizi :)

Yorumu oyla      4      5  
tuna 25 Mart 2019 Pazartesi 12:17

bir iş yapmazsan v-borcun da olmaz bu kadar basit izmirde karsıyakdan inciraltına deniz uzeri kopru mu yapıldı tunel mi yapıldı, korfeze kanalizasyon verilmeye devam ediliyor mu, cesmede karaburunda hala foseptik var bu cagda kanalizasyon yoksa e birsey yapmamıslar ki ne borcundan bahsedersiniz borcsuz bile olmaları lazım

Yorumu oyla      5      10  
Sn Karabel 25 Mart 2019 Pazartesi 10:57

bravo güzel yazı olmuş. Ülkenin durumu ortada,hala bir şey söylemeye gerek yok.Biz kime oy vereceğimizi biliriz,birileri yazamıyorsa korkudandır,ama açlık bir gün korkuyu da yenecektir.

Yorumu oyla      8      6  
batık 25 Mart 2019 Pazartesi 10:44

Ak Partili belediyeler borç batağında İzmir'in durumu gayet güzel onun için göz diktiler. Hani insanlar metro istedikçe milletvekilleri temcit pilavı gibi körfez geçişini gündeme getiriyorlardı insanlarda soruyordu söz mü verdinizde yapılmayınca gündeme getiriyorsunuz. Aman İzmir'den uzak dursunlar körfez geçişini verirler yandaş müteahhitlere sonra İzmir Belediyesini de batırırlar

Yorumu oyla      10      6  
Lombak 25 Mart 2019 Pazartesi 09:45

Sanal mutluluk bu olsa gerek...

Yorumu oyla      10      13  
Vatandaş 25 Mart 2019 Pazartesi 09:44

Sayın Karabel çok doğru bir analiz ama Izmir ve hak ettiği yerde değil fiziki koşulları ve iklim avantajı olmasına rağmen iç Anadolu kentlerinden bir tık alt seviyede olduğunu herkes söylüyor çünkü onlar kiyasliyor

Yorumu oyla      9      12  
Çiğlili 25 Mart 2019 Pazartesi 09:42

Kocaoğlu'nun başarısı ortada. Bu haberi okuyunca acaba İzmir ilçeleri için durum nedir diye merak edip baktım. Resmi rakam nedir bilemem ama Seferihisar'ın borcunun 92 milyon lira olduğu söyleniyor haber sitelerinde. Büyükşehir'in 14 Seferihisar'ın 92 milyon lira borcu var deniyor. Bu da beni geleceğe dair kaygılandırıyor haklı olarak.

Yorumu oyla      11      13  
Taner tarakcı 25 Mart 2019 Pazartesi 09:39

Bu kadar korkmayın Nihat ZEYBEKÇİ den ya seçime günler kala kötülemeye başlamışsınız yazık size

Yorumu oyla      6      14