YORUMLAR
Toplam 26 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Kart 9 Şubat 2019 Cumartesi 12:41

ESHOT ulaşım kartlarını çabuk veriyor. Daha yeni anneme 60 yaş kartı aldık ve toplamda geçen süre 10 dakikadır. 65 yaş zaten internet üzerinden başvurduğun zaman eve geliyor.

Yorumu oyla      5      5  
Buca metro 9 Şubat 2019 Cumartesi 06:32

Merro yapıcaz diyorlarda 2 yıldır buca metrosunun yapılması için onayı neden vermiyorlar acaba

Yorumu oyla      6      5  
İzmir Sevdalısı 9 Şubat 2019 Cumartesi 01:49

İzmir konakta buyuksehir ulaşım daire müdürlüğünde çocuğum için öğrenci kartı çıkaracam.Evraklarım hazır resim,öğrenci olduğuna dair belge ve kimlik hazır kuyrukta bekliyorum.sıram geldiğinde bayan memura evrakları teslim ettim.bana dedi ki sisteme girdim.Git 1 km ileride kemeraltı vakıfbank şubesine 10 tl yatır.3 gün sonra size mesaj gelecek .o zaman gelin ögrenci kartını alın. şimdi izmir trolculerina soruyorum.İSTANBUL,KOCAELİ,ANKARA,ANTALYA BU ŞEHİRLERDE KART basvurusu yaptığın yerde evrakları teslim et aynı yerde 10 tl yatır.5 dk içinde kartı al işine bak.soruyorum size chp izmir büyükşehir bir kart almayı 3 günde hallediyorsa siz metroymuş alt yapı vb. işleri rüyanızda görürsünüz.resmen süründürüyor vatandaşı.biraz gerçekçi olalım.insanların psikolojısını bozmaktan başka neye yaramıştır. CHP olan yer sosyal belediyecilikten uzaklaşmıştır.zenginlerin partisi olmuştur.daha kendi içlerinde rantı götürmekten birbirilerini yiyorlar.

Yorumu oyla      5      8  
hasan 8 Şubat 2019 Cuma 23:42

Soyer bugün açıklama yaptı twitle İzmir uyuyan güzel diye. Yani şimdi sormak lazım bunca yıl CHP neden uyuttu bizi?

Yorumu oyla      10      12  
İzmirli 8 Şubat 2019 Cuma 22:28

Bir dönem Zeybekçi''ye oy verelim. Hükümetin desteğini gerektiren sorunları çözsün. Sonra tekrar CHP''ye dönelim. Soyer''in trafik,altyapı,kentsel dönüşüm vb. sorunlarını çözeceğine inanan var mı ?

Yorumu oyla      11      14  
Bülent ışık 8 Şubat 2019 Cuma 22:18

Ankara'da Ankaray'ın bazı istasyonlarında turnikelerle çıkış yolu arasinda ne yürüyen merdiven ne de asansör var. Elinizde bavul var ve birde güçsüzseniz merdivenlere vurdura vurdura çıkarsınız.

Yorumu oyla      10      5  
özkan 8 Şubat 2019 Cuma 21:46

Ankara -İzmir YHT hattı güzergahı Manisa merkezi çevreleyen civardan geçip İzmir -Menemen de son bulacaktır.Lütfen artık YHT ile Halkapınar - Metro hattını birlikte ilişkilendirmeyi bırakın , sapla samanı birbirine karıştırmayın.Ankara -İzmir YHT hattı farklı bir yapım aşaması, Halkapınar-Otogar metro da ha keza öyle.Bu tartışmayı da burada sonlandıralım kabak tadı vermeye başladı artık bu metro işi. https://www.trenhaber.com/hizli-tren/basbakandan-manisada-hizli-tren-aciklamasi-h3165.html 18.05.2018 https://www.trenhaber.com/ulastirma-bakanligi/hizli-tren-manisa-da-nereden-gececek-ahmet-arslan-acikladi-h997.html 25.12.2016

Yorumu oyla      7      5  
Muhalif 8 Şubat 2019 Cuma 21:22

Sayın zeybekçi İzmir yıllardır AKP hükümetinden hakettiği yatırımları alamadı o zaman neredeydiniz,şimdi oy almak için vaatleriniz hiç inandırıcı gelmiyor izmir’e Yapılan hakaretleri gavur İzmirli unutmaz.

Yorumu oyla      9      6  
Yalan söylüyor 8 Şubat 2019 Cuma 21:10

Ak trolün biri kuyruklu yalanlar söylüyor ve İzmirlileri tehdit ediyor. Oy vermezseniz yatırım yok diyor. Bu aktole yazıklar olsun.

Yorumu oyla      9      6  
El insaf 8 Şubat 2019 Cuma 20:08

Bucaktaki durumu anlatan kişiye olumsuz yorum yapan 2 kişi siz gerçekten insanmısınız?

Yorumu oyla      8      5  
bilgi notu 8 Şubat 2019 Cuma 20:01

Metro ile YHT farklı voltajda elektrik kullanırlar. Dolayısıyla Otogara gidecek metro hattını YHTnin kullanması mümkün değildir. Ortak hat ancak İzban ile YHT için olabilir. Bu arada, Ankara-İzmir YHT güzergahı hala kesinleşmiş değil, TCDD yönetimi Kemalpaşa-Otogar-Halkapınar üzerinden geçirmek istemesine rağmen İzmir düşmanı siyasiler Manisayı devreye sokarak Kemalpaşa'dan İzmire 3ncü girişi engellemek istiyorlar! YHT'nin Kemalpaşa'dan geçme planından kaynaklı TCDD ile İBB arasında arsa takası bile yapılmıştı!

Yorumu oyla      7      5  
sagduyu 8 Şubat 2019 Cuma 19:06

valla bol keseden atmişlar neyine inanacakain. bana deseydi 170 km rayli siatemi 4 yilda 300 km cikartacagim. eh inanmaya calisirdik ama bu ne yaa salla salla bildigin kadar ne de olsa yapamayinca kimse ne hesap veriyor ne se utaniyor...

Yorumu oyla      8      5  
İzmir Sevdalısı 8 Şubat 2019 Cuma 18:57

Nihat zeybekçi Denizli belediye başkanlığı ve bakanlık yapmış tecrübeli bir insan.Tunç soyer ise sadece seferihisarda belediye başkanlığı yapmış bir insan.Nihat zeybekçi projelerini anlatırken hukumetin projelerini de içinde gösteriyor.doğrudur.zaten hem merkez hukumet ve buyukşehir belediyeciliin yapacagı işler birbirine entegreli olmalı.Çünkü izmir ve ilçeleri hakkaten bir düğüm yumağı olmuş.bu iş partizanlıktan çıkmış.partizanlık yapanlar sadece kendisini ve çevresini doyururken.normal vatandaş sıkıntıyı çekiyor.hem maddi hem manevi .nereye kadar .insaların trafik ,alt yapı,üst yapı ve su sorunu gibi sıkıntılar tavan yapıyor.İzmir halkı ben seni istemiyorum dedikçe.Merkez hükümette benden de sana iş yapasım yok diyerek işler yavaşlıyor.burda zengine bir şey olmaz.olan garibana oluyor.merkezi hükümet bir iş yaparken muhalefet partisi sürekli işi yokuşa sürer.bu kısır döngünün kime ne faydası var.Chp kendi parti içerisinde kaynıyor.kendi rantını sürdüremeyenler sağa sola saldırıyor.seçmenin neye ihtiyacı var kimsenin umurunda değil.hep goygoyculuğa oynuyorlar.Chp artık halkın partisi olmaktan cıkmış.zenginlerin partisi olmuş.Bir araya gelemeyenler.memlkete ne faydası olur.bunlar muhalefet yapm ayı bile beceremiyorlar.ortada lider yok.ekip yok.iş bilenler sadece kendilerine oynuyorlar.yazık çok yazık.

Yorumu oyla      6      10  
gürkan 8 Şubat 2019 Cuma 18:26

2014 yılında otogar metrosunun maliyeti 282 milyon olarak hesaplanmıştır. 60 milyon da o yıl için ödenek ayrılmıştır. 2015 yılında maliyet 310 milyon olarak hesaplanmış olup, o yıl için 52 milyon ödenek ayrılmıştır. 2016 yılında maliyet 333 milyona çıkarken, ayrılan ödenek sadece 2 milyondur. 2017 yılında maliyet 356 milyona çıkarken, ayrılan ödenek ise sadece 5 milyondur. 2018 yılında maliyet 383 milyon olarak hesaplanırken sadece 21 milyon ödenek ayrılmıştır ama geçen bunca yıla rağmen icraat sıfırdır. bu rakamlar resmi rakamlardır, hikaye değildir. YAZIKTIR, AYIPTIR, GÜNAHTIR, AÇIKLAMASI YOKTUR.

Yorumu oyla      8      5  
Gürkan 8 Şubat 2019 Cuma 17:50

Otogar metrosu için yıllardır ödenek ayrıldığı halde yapılmıyor. Siz ne hikaye anlatıyorsunuz? Bakanlık tarafından yapımı üstlenilmiş bir projeye belediye başkanı her yıl yapın diye müracaat mı edecek? Yıl olmuş 2019 adamdaki bahaneye bak! Başvuru için geç kalınmış diye hikaye yazıyor. Yahu 9 yıl geçmiş 9 ... alt tarafı 4,5 km, aç -kapa yapılacak bir metro projesi. 2 yılda bitecek bir iş. Hızlı trenin son aşamasıymış, yapılırmış. Alay mı ediyorsunuz? Hızlı tren 2007'lerde konuşulmaya başlandı; 2011'de temeli atıldı; yıl oldu 2019; 2022'de bitmesi hedefleniyor. Böyle iş mi yapılır? Katı atık bertaraf tesisinin de onayı için yıllarca sorun çıkaranlar, şimdi proje yapılmadı diye eleştiri getiriyor. Bu kafayla 31 Mart günü AKP İzmir'de yine kazanamayacak. Tam tersi yapılsa, oy oranı belki 40'lara, belki daha da üstüne çıkacak ama ... 2017 Nisan ayında Buca metrosunun projesi Ankara'ya gönderildi. 2019 Şubat ayındayız. Daha son onay gelmedi. Amaç çok açık ve net. Buca İzmir'in en kalabalık ilçesi. Buraya metro yaptırmamak kime yarar? Ulaştırma Bakanı iken Binali Yıldırım Buca'ya metro sözü vermişti, yaptı da belediye mi engelledi? 2010 yılında belediye Şirinyer-Tınaztepe arası tramvay projesi yaptırdı. Yapımı için başvurdu. Onay geldi mi? Gelmediği gibi TCDD biz tramvay yapacağız dedi. Yaptı mı? Şehirden, gerçeklerden bihaber yaşayanlar gelmiş burada hikaye yazıyor.

Yorumu oyla      8      5  
seferiss 8 Şubat 2019 Cuma 17:35

Hala Ankara-Izmir YHT nin güncel bilgi olarak Manisa il merkezinden geçerek Menemen den İzmir e giriş yapacağını bilemeyenler var.Bizler diyoruz ki YHT ile Otogar-Halkapnar metrosunu karıştırmayın sonra mahçup olursunuz.5 km lik Otogar-Halkapınar metrosu yapımı için Bakanlığın hiç bir mazereti yok.Bu konuda aksini söyleyenler bir zahmet kendilerini resetleyip güncelleştirsinler.Boşa kürek çekmesinler ayıp oluyor artık.

Yorumu oyla      14      7  
ha ha ha 8 Şubat 2019 Cuma 17:30

biri derki otogar metro hattı; hızlı tren projesinin bir parçası o nedenle gecikti, Buna inanmak için ne olmak gerektiğini kendi söylesin,Müraacat etmediği konusu da klasik taraftar yalanı,bir diğer yalan da ak belediyeler borçlarını yavaş yavaş ödüyormuş.Ha ha ha

Yorumu oyla      16      7  
Projeci 8 Şubat 2019 Cuma 17:18

2011'in 35izmir projesinden esintiler olduğuna göre, durum açık 2023'te de aynı poroceler önümüze gelir. Yapan yok ki, gavuruz biz netçede

Yorumu oyla      15      6  
Ak belediyecilik mi 8 Şubat 2019 Cuma 16:46

21 yy da insanlar şebeke suyundan zehirlendi Burdur Bucak ta. Belediye Ak belediyecilik. Salgın hala devam ediyor: kanalizasyon suyunun içme suyuna karışması. Siyasetçiler ve büroratlar olayı soğutup kapatmaya çalışıyorlar pazar gününden beri hastanelerin acillerine kaç kişi hastaneye başvurmuş diye açıklama yapılmadı. Valilik ve belediye 16 kişi tedavi altında diğerleri ayaktan tedavi edildi diye sürekli açıklama yaptı. Dün valilik 2231 diye bir rakam yayınladı. Sorumlusu kim olay nedir açıklama yok.Bürokrat vede özellikle siyasetçiler konunun kapanması ve soğumasını istiyor. Yazıktır ayıptır günahtır bu insanlara bu ilçenin nüfusu 60.000 kişi. İnsan değil seçim ve koltuk sevdası. Eğer bu ilçe diğer partilerden olsaydı belediye başkanlığı iktidarın bütün yetkilileri ve onları destekleyen kanallar 24 saat yayın yapardı. Belediye su boşaltıldı depolar süper klorla klorlandı banyo ve yemeğe kullanın içmeyin diyor 2 gündür ama salgın hala devam ediyor. Elini yüzünü yıkamak için damacana su alabilen var içmek için damacana su alamayan var.

Yorumu oyla      16      6  
Merkez 8 Şubat 2019 Cuma 16:22

Artık slogan belediyeciliği dönemi sona eriyor ve hizmet belediyeciliği dönemi başlıyor İnşaallah sokakları bile asfaltlama yapamayan herşeyi hükümet engelliyor diyen beceriksizleri artık İzmir''li çok iyi biliyor Zeybekci projelerini açıklıyor bazı troller kaynak soruyor chp Kocaoğlu her seçimde harmandalı çöp depolama sorununu çözeceğim dedi ne yaptı mazeret üretti şikayet etti başkanlık makamı şikayet yeri değildir neymiş efendim izmir modeli ymiş her taraf çukur çamur ulaşım berbat körfezde Kocaoğlu yuzecekti b.k kokusu her tarafı sarmış....

Yorumu oyla      10      21  
ibrahim 8 Şubat 2019 Cuma 16:17

Belediye başkanlığı ile merkezi hükümetin farklı partilerden olması bir dizi sorunları beraberinde getirir bu doğaldır. örneğin İstanbul belediyesi AKP de ve buradaki belediye hükümetin yatırımları için önünü açıyor. Çünkü biliyorki partisine denilecek aferinler kendisine de denecek. Ama İzmir'de durum farklı. İzmir'de yıllardır merkezi hükümetin İzmir'e yeterli yatırım yapmadığından şikayet ediyor ama iş böyle bir yatırıma geldiğinde ise engellemek için (o aferini vermemek için) elinden geleni de yapıyor. Şimdi soru şu: Sırf merkezi hükümet ile İzmir BŞB aynı partiden olsun da yatırımları sorunsuz alalım mı denilecek, yoksa yeterince yatırım almasak bile biz halimizden memnunuz mu denecek. Eğer ikinci şık tercih edilecek ise yatırım eksikliği yüzünden şikayet etmemek lazım. 2010 yılından beri raylı sistemler yasası var, hala orada duruyor. Açın bakın. Belediyeler "ben bunun altından kalkamıyorum" derlerse hükümete projeyi aktarabiliyorlar. Yasa çıktığı ilk sene Aziz Kocaoğlu bilerek başvuru süresini kaçırdı, sonra müracaat etti. Tabi bütçe kesinleştiği için programa alınmadı. Sonraki senelerde ise hiç müracaat etmedi. İstanbul Ankara belediyeleri bu yasayla pek çok hattı devreye soktu. Merkezi hükümete olan borcunu da parça parça zorlanmadan ödüyor. AKP gelsin İzmir'de de aynısını yapsın demekle olmuyor bu işler. Siz müracaat edip bütçe içine koyacaksınız ve illaki alınacak aferinin çoğunu AKP ye bırakacaksınız. Siyaset Türkiye'de böyle işliyor. Bu arada Otogar-Halkapınar metrosu nerde kaldı diyen arkadaşlar; o proje bir bütünün son parçası, merak etmeyin yapılacaktır. Çünkü Ankara İzmir hızlı tren projesinin son ayağı orasıdır. Proje daha devam ediyor. Daha bu hattı yapma aşaması gelmedi.

Yorumu oyla      9      21  
Ak belediyecilik mi 8 Şubat 2019 Cuma 15:53

21 yy da insanlar şebeke suyundan zehirlendi Burdur Bucak ta. Belediye Ak belediyecilik. Salgın hala devam ediyor: kanalizasyon suyunun içme suyuna karışması. Siyasetçiler ve büroratlar olayı soğutup kapatmaya çalışıyorlar pazar gününden beri hastanelerin acillerine kaç kişi hastaneye başvurmuş diye açıklama yapılmadı. Valilik ve belediye 16 kişi tedavi altında diğerleri ayaktan tedavi edildi diye sürekli açıklama yaptı. Dün valilik 2231 diye bir rakam yayınladı. Sorumlusu kim olay nedir açıklama yok.Bürokrat vede özellikle siyasetçiler konunun kapanması ve soğumasını istiyor. Yazıktır ayıptır günahtır bu insanlara bu ilçenin nüfusu 60.000 kişi. İnsan değil seçim ve koltuk sevdası. Eğer bu ilçe diğer partilerden olsaydı belediye başkanlığı iktidarın bütün yetkilileri ve onları destekleyen kanallar 24 saat yayın yapardı. Belediye su boşaltıldı depolar süper klorla klorlandı banyo ve yemeğe kullanın içmeyin diyor 2 gündür ama salgın hala devam ediyor. Elini yüzünü yıkamak için damacana su alabilen var içmek için damacana su alamayan var.

Yorumu oyla      17      8  
seferiss 8 Şubat 2019 Cuma 15:43

Hala mı Otogar-Halkapınar Metro projesi cek-cak la geçti 10 yıldır insan bir utanır 5 km cik metroyu bile çok gördük İzmir halkına diye hem Belediye ye yaptırmıyorlar hem de Bakanlık sürüncemede bırakıyor ayıp.Biz düğmeleri doğru ilikliyoruz , doğru işler yapıyoruz asıl sizler yanlış ilikliyorsunuz yıllardır İzmir 'liye hak ettiği yaklaşımı göstermemekle.

Yorumu oyla      20      6  
Gürkan 8 Şubat 2019 Cuma 15:06

Şahsen bir proje paylaşıldığı zaman beklerdim ki yaklaşık maliyeti, kaynağı ve faydası da ortaya konsun. Örneğin metro projeleri; neye göre bu güzergahlar belirlenmiş? Maliyetleri ve yolcu potansiyeleri neler? Yapılırsa ne gibi faydası olacak? Büyükşehir Belediyesinin ulaşım master planı var. Bu kapsamlı bir çalışma. Bu çalışmayı çöpe atıp ben bunları yapacağım demek ne demek? Ayrıca 2.çevre yolunun projelerini gördüm. Belediyenin işi olmadığı gibi çok maliyetli bir proje. En az 20 yılda biter. 8 veya 9 tane tünel var. Viyadük var. Sabuncubeli 8 yılda, Konak Tüneli'nin de 4 yılda bittiğini düşünürsek ve maliyetleri de ortada iken yakın zamanda 2.çevre yolunun bitme imkanı yok. Hızlı tren, şehir hastanesi, otoyol, liman vb. projeler de zaten belediye ile alakası yok. Projeler açıklanırken göz boyamak için proje demeti içine konmuş, yakın zamanda hayata geçmeyecek projeler. İzmir'in bana göre en önemli sorunu çarpık yapılaşmadır. Bu sorunu da belediyenin tek başına kısa veya orta vadede çözmesi mümkün değildir. Bu sorunla ilgili ayrıntılı bir sunum beklerdim ama yine ortada somut bir proje yok. Millet bahçeleri olacak ise bunu hükümetin yapması gerekiyor, çünkü araziler devlet malı. Buca cezaevi meselesi kaç yıllık mesele. Hükümet istese şimdiye 40 defa yapmıştı. Seçilirsem buraya bahçe yapacağım diye bir belediye başkan adayı nasıl diyebiliyor ? Senin inisiyatifinde olan bir durum değil.

Yorumu oyla      18      8  
IZMIRLI 8 Şubat 2019 Cuma 14:55

Sn.Zeybekçi en azından projelerini ortaya koyuyor.Ne yapacağını anlatıyor.CHP 'nin adayı ise ortak akıl ile projeleri şekillendireceğiz diyor.Belli ki hiçbir konu çalışılmamış...Bu projeleri tasarlayacak ve şekillendirecek bir ekibin varlığı bile meçhul.

Yorumu oyla      10      22  
denizli izmir 8 Şubat 2019 Cuma 14:49

denizli de belediye başkanlığı izmir için referans olamaz,kaldı ki denizlide de aç kapa lardan başka bir şey yok.4.5 milyon nufus için bir milyonu idare etmek yetmez. bu tanımlamayı bir geçelim.Bakanlığına bakalım; o da zayıf.Projelere bakalım;akla gelen herşey yazılmış ,ama bilen bilir ki proje sunumu böyle yapılmaz.Yapılması düşünülen işlerin maliyetleri ve hangi sürede ne kadarının gerçekleştirileceği belirtilir.CHP adayının bunu yapamıyabilir.Çünkü devletin engelini hesaplayamayabilir,kaldıki chp nin yaptıklarını biz zaten beğeniyoruz.Toplu taşıma ve bol yeşil,yerinde kentleşme sanat kültür bildiğimiz prensipleri

Yorumu oyla      17      8