YORUMLAR
Toplam 36 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
medine 24 Şubat 2019 Pazar 19:27

İzmir ''in sevgili Amazonu Hanzade Hanım gerçekleri korkmadan yazdığınız için yürekten kutlarım.Büyük çoğunluğun duygularını yansıtan bu yazıyı umarım GM den biri okur. Artık Chp Atamızın kurduğu ulusal egemenlik ve bağımsızlık kavramı ile ilgili mücadele edecek bilinçten uzak bir yapıya dönüşmüştür. İzmir bilinç olarak GM den iki gömlek büyuktur.Sabrın da bir sonu var. Yapılanların bedeli ağır ödenir.Tabani yok saymak nereye kadar kullanılacak bir durum

Yorumu oyla      4      5  
nergiz 5 Şubat 2019 Salı 13:52

Hislerime tam manasıyla tercüman oldunuz, bizim de kafamızda günlerdir dönen sorular bunlar. ?????????????

Yorumu oyla      10      5  
Volkan 5 Şubat 2019 Salı 07:24

Değerli Hanzade hanım, Sorduğunuz soruların hiç birini Kemal Kılıçdaroğlundan alamazsınız. Ben cevaplayayım. Beş yıl önce bizlerden CHP için oy istediğiniz Başkanları... Görevdeki Başkanlar yerine aday gösterirken, neyi kıstas aldınız? Sorusuna cevabım : geçmişteki 5 yıl içerisinde hdp yanlısı politika izlemeyi bi kerecik dahi yapmadığı için... Yani show niyetinede olsa bi kerecik yapmadıkları için..sadece iş yapmaları proje üretmeleri, kendi ilçesinde halkın büyük sevgisi beğenisi falan filan.. Genel merkez kriter için katiyen yetmezdi. Diğer tüm sorularını ayrı ayrı cevaplamaya gerek yok hdp gözlüğüyle bakarsak tüm sorular yanıtlanmış olur. Çok uzağa gitmeyin soyer önünüzde.. Seferihisar borç batağında.. İşçiler maaş alamıyor.. Seferihisar halkı mutsuz, kızgın...ama İBB adayı olabiliyor!!! İzmir halkı tıpkı sizin dediğiniz gibi "eti sizin kemiği bizim" diyerek önüne her konulanı benimsemeyeceğini bu seçimde göstermek zorundadır. Gerçek solcu ve Atatürk kimliğini tüm olumsuz oluşumlardan uzak tutup temiz ve tutarlı politika izleyen DSP nin yanında yer alacaktır buna inancım tamdır. Artık izmir ensesine tokat davraşına "eyvallah" DEMEYECEĞİ İZMİR MİLLETİ OLDUĞUNU gösterme zamanıdır. Not: Yazılarınızda nasıl, neden, niçin diyerek araştırma gazeteciliğini birebir örtüşen cesur ve sonra bana ne olur nasıl tepki alırım düşüncesi hiç olmadan korkusuzca yazılarınız için şahsen teşekkür ediyorum. Bizlere korkusuz HASAN TAHSİNLER lazım...

Yorumu oyla      10      5  
ULAŞ G. 2 Şubat 2019 Cumartesi 23:49

KEMAL KILIÇDAROĞLU; Hepinizi ananas gibi görüyorum dedi ve çekildi.halk ta onları nasıl görür ve cevap verir göreceğiz bakalım..

Yorumu oyla      13      5  
Sarı Çizmeli Memed'A. 1 Şubat 2019 Cuma 07:34

Yerinde saptamalarınızın ve sorularınızın tek yanıtı olduğunu düşünüyorum Sn.ÜNUZ: CHP'yi tam anlamıyla ablukaya almış bulunan koltukçu kemal kılıçdaroğlu ile pişkin çetesi, seçmeni partiden soğutmak/uzaklaştırmak/kaçırmak ve partiyi BİTİRMEK için yürürlüğe konmuş bir PROJE'nin gönüllü unsurlarıdır ve görevlerini(!) hiç de fena olmayan bir biçimde yürütmektedirler.

Yorumu oyla      14      7  
sıra gelecek 31 Ocak 2019 Perşembe 20:31

Sıra ona da gelecek Hanzade Hanım, dişimizi sıkıyoruz şimdilik! Ekmeleddin'i de, tepeden inme adayları da, Eren Erdem ve diğer yiğit insanların aday gösterilmemesini de soracağız elbet! Ne var ki vakit o vakit değil!

Yorumu oyla      15      5  
Mümtaz Adaer 31 Ocak 2019 Perşembe 18:08

Sn.Yazar Türkiye'de, özellikle iktidar partisindeki uygulamaları,örneğin aday belirlemesi işinin nasıl yapıldığını hiç incelemiş mi acaba? Her konunun ana muhalefet partisinin icraatleri üzerinden analiz edilmesi vazgeçilmez bir medya pratiği halini aldı. Neden acaba?

Yorumu oyla      15      9  
Kerem 31 Ocak 2019 Perşembe 17:34

Her kesimin takdirini alan Olgun Atilla sırf Kocaoğlu na yakın diye harcandıysa yazık çok yazık. Bence CHP yönetimi siyaset bilimine yeni bir kavram kazandıracak bu tavırlarıyla çantada keklik sendromu.

Yorumu oyla      19      9  
Emre 31 Ocak 2019 Perşembe 17:12

Syn Hanzade hnm yazınız maalesef cok yanlıs bir noktadan giris yapmıs: chp izmir'i cepte hic cantada keklik gormedi goremezde zaten .izmir belediyeleri merkezi hukumetten daha cok calıstı daha cok para harcadı ve daha cok yatırım yaptı, her sey rakamlarla sabit .durum bu kadar netken nasıl olurda cantada keklik gorur,akla ve bilime ters. aksine daha cok calısarak oylarını daha da artıracaktır , ortada herkesin imrendigi gozu gibi baktıgı bir izmir var ortada , oyle olmasa iktidar ve ortagı ortak agızdan izmir 'e bu kadar saldırırmıydı .. chp adaylarını daha demokratik yollardan secmistir iktidar da ise tek adam buyurmus aday olunmustur , bu kadar acık ve net.. siz gazetecisiniz lutfen degerlendirmelerinize girisi dogru noktadan yapınız lutfen ...

Yorumu oyla      16      14  
hasan biradere 31 Ocak 2019 Perşembe 16:55

bir de sn erdoğanın diplomasını istesen veya kabataş olayını anlatmasını veya camide içki içtiler masalını bunlar seni ilgilendirmiyor mu?

Yorumu oyla      16      15  
Mutahhar AKSARİ 31 Ocak 2019 Perşembe 16:10

Hanzade Hanım, elinize sağlık... Sosyal Demokrat ve Sol''da siyaset yapanların Dünyada kullandıkları bir ÖLÇÜT vardır: tabandan tavana kapalı oy, açık sayım ile parti işlerinin ve iktidara gelindiğinde de bu yontemin kullanılması. Saygılarımla...

Yorumu oyla      17      8  
REİS 31 Ocak 2019 Perşembe 15:57

1 NİSANDA KAMERA ŞAKASIYLA GENEL BAŞKAN OLAN KEMAL NASIL KIVIRTACAK ACABA

Yorumu oyla      18      11  
tarafsız 31 Ocak 2019 Perşembe 15:19

ne olursa olsun umurumda değil AKP artık seçimle gitmeli gerisi teferruat, siz de biraz tek ağızdan aday belirlemeye karşı bir ufacık dahi olsa yazı yazsanız diyorum.Yoksa demokrat falan değilmisiniz?

Yorumu oyla      20      8  
hasan 31 Ocak 2019 Perşembe 15:16

ÇEŞME BELEDİYE BAŞKAN ADAYINI TANIYIN

Yorumu oyla      17      6  
hasan 31 Ocak 2019 Perşembe 15:15

Gökhan Çelik: Neleri doğru söylemedi size Ekrem Oran? Faik Tütüncüoğlu: Söyleyeyim efendim. Biz ona Başkan yardımcılığı filan vermeden İzmir de her yerde ve ortamda ben Çeşme Belediye Başkan Yardımcısıyım diye dolaşarak bizi kullanmış, şahsi menfaat elde edip çevre edinmiş buna şahitlik ettik. İzmir de her yerde ben Çeşme Belediyesi İmar komisyonu başkanıyım diye dolaşmış böyle bir görevi olmamasına rağmen duyduk, işittik çok tepki verdik bütün meclis üyelerini topladım o dönem hepsi şahittir. Çağırdık uyardık, ben yapmadım, ben etmedim diyerek bizlere doğruyu söylememeye devam etti. Peki dedik senin adının Ekrem olduğunu söylemesen seni kim çağırır Ekrem diye, insanlar bir değil, beş değil, on değil insanların hepsi yalan da bir sen mi doğrusun dedik ve bir daha yapmaması için sertçe uyardık. Ama dinletemedik elbette. Bunun dışında bu bize hep Üniversite mezunuyum diyordu. Meclis Üyesi yaparken de bana öyle söylememişti. Aradan zaman geçti üniversite mezunu olmadığına bize yalan söylediğine dair laflar işitmeye başladık. Çağırdık sorduk, kabul etmedi bizde diplomasını istedik getir görelim madem dedik. Getiremedi. Diploma filan göremedik ve anladık bu konuda da bize doğruyu söylememiş. Bir de bu çocuk ile alakalı benim en büyük kızgınlığım benim adımı kullanarak kendi düğününü bedavaya yaptırmasınadır. Gökhan Çelik: Nasıl? Faik Tütüncüoğlu: Bu ikinci evliliğini Sera Beach de çok görkemli epeyi de bir paraya mal olacak şekilde yaptı. Aradan zaman geçti belediyeye gelen giden bana Başkanım benim düğünümü yap, Başkanım benim düğünümü de yap, Başkanım beni de evlendir diye yolumu kesen kesene. Ben bunların hepsini ananız babanız değilim gidin onlar yapsın bizde gelip takımızı takarız diyerek gönderiyorum. Sonra bir gün bir tanesi bana Ekrem Oran’ın düğününü yapıyorsun ama diye çıkıştı. İşin aslını astarını araştırdım ki bu çocuk bizim adımızı kullanarak düğününü bedavaya yaptırmış. Sera Beach’in sahibini çağırdım ben sana böyle bir şey söyledim mi, böyle bir rica da bulundum dedim. O da Faik Başkanım bir gün sizin arabanızla Ekrem de yanınız da bizim oradan geçiyordunuz siz arabadan inmediniz Ekrem indi yanıma geldi sizi işaret etti sizde selam verdiniz “Faik Başkanımın emri benim düğünümü sen yapacaksın dedi.” Bende sizin emriniz olduğu için sorgulamadan yaptım diye anlattı bana ve çok mahçup oldum. Bu çocuk adımızı kullanarak düğününü bile bedavaya yaptırabilecek karakterde bir çocuk Çeşme’ye zerre faydası olmaz bu yüzden bu çocuğun CHP’ den Belediye Başkan adaylığına karşıyım. Bu çocuğun ilçe başkanlığı bile o dönem ki ilçenin benim aday yapılmamdan kaynaklı istifa etmesi nedeniyle oluşan boşluk sayesindedir. Bu çocuk İlçe Başkanlığı bile yapamaz normalde. En nihayetinde son yapılan kongre de ki oy veren delege sayısı da ilçe örgütüne dahi hakim olamadığını gösterdi. Yani sözün özü bu çocuk (Ekrem Oran) bize hiçbir zaman doğru söylemeyen ve her seferinde de yanlış ve yalanlarına şahit olduğumuz bir çocuktur.

Yorumu oyla      21      11  
Gürkan 31 Ocak 2019 Perşembe 15:07

Merkez, bu dediklerin Ankara, İstanbul için de geçerli mi ? İstanbul'un "kenar" mahallesinde yaşayan nüfus İzmir'in nüfusundan fazla da ... Ayrıca Ankara'yı parsel parsel satan sizin belediye başkanınız ( Bülent Arınç diyor); İstanbul'a "ihanet ettik" diyen de yine siz. Bu nasıl iş ? Ha ha ha ... seçilmiş belediye başkanları görevden alındı, bir kişi de ne oluyor demedi. Bari verdiğiniz oya sahip çıkın, keklik olmayın. Kocaoğlu 'na yeter diyen kitle Binali Yıldırım'ı şehir şehir gezdirip aday yapıyor. Adam bir İzmir' de aday, bir Başbakan oluyor, bir bakıyorsun meclis başkanı, oradan hop İstanbul adayı. Bu partide başka kimse yok mu ? 3 dönem kuralı ne oldu ? Yalan mı oldu ? Kendi koyduğu kurala uymayan partiden millet de anayasaya uymasını bekliyor :)

Yorumu oyla      20      5  
Melis 31 Ocak 2019 Perşembe 15:05

"Merkez" Efendi, Denizli'ye giderim , her tarafını gezerim.Her defasında da bu güzel şehri kim bu hale getirmiş diye beddua ederim. Anladın mı? Bilmeden ahkam kesme.

Yorumu oyla      16      5  
Küçük Hüsamettin 31 Ocak 2019 Perşembe 14:34

Tabi ki değiliz. Siz sırça köşklerde büyümüşsünüz biz halk arasında. Birde memnuniyet araştırması yapsaydınız.Keşke...

Yorumu oyla      12      8  
Merkez 31 Ocak 2019 Perşembe 13:58

Evet chp sizi KEKLİK görüyor ne olursa olsun chp ye oy verirdiğiniz için lütfen gidin Denizli nin her tarafını gezin birde İzmir in kenar mahallelerini ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Yorumu oyla      15      14  
dost 35 31 Ocak 2019 Perşembe 12:36

Hanzade hanım sıkıntıları yazarak bizim sözcümüz olmuşsunuz.Kimse torbada keklik değil.MYK,PM meclisinde o koltuklarda oturan yöneticiler Kendi adamımı başa getireyim benim sözün geçsin düşüncesindeler.Memleketini düşünen bir Allahın kulu yok.Sıkıntılar hat safhada nasıl toparlanacak bu partiye yıllarca emeği gecen insanlar bilemiyorum.

Yorumu oyla      17      9  
Gürkan 31 Ocak 2019 Perşembe 12:28

O kadar kişi değişirken 24 Haziran sonrası Kılıçdaroğluna destek veren Balçova ve Narlıdere belediye başkanlarının değişmemesi, sessiz kalan Soyer'in de büyükşehire aday gösterilmesi değişim nasıl ve neden olduğunu çok net açıklamıyor mu ? Ödemiş'in adayı Kocaoğlu deyince onu bile değiştirdiler :)

Yorumu oyla      17      7  
dogrusoz 31 Ocak 2019 Perşembe 11:47

syn Hazade hnm cok guzel sorular sormussunuz sizi tebrik ederiz ancak gazeteci ahlakı bu soruların aynılarının diger tum partilere de esit sekilde sorulmasını gerektirir degil mi? aynı soruları diger partilere de esit sekilde sordunuz mu ? o partilerde mesela iktidar partisinde isler artık tek insanın iki dudagı arasında yurumekte -demokrasini D si kalmamıs - ordaki tehlike chp den bin kat daha buyuk degil mi? onlara da bu soruların aynısını sorma cesaretini gosterdiyseniz size tebrik ederiz ama gosteremediyseniz o zaman bu yazınızın toplumu dogru bilgilendirme acısından degeri kocaman bir "sıfır" ...

Yorumu oyla      12      8  
Gürkan 31 Ocak 2019 Perşembe 11:21

"Şu an için" ne ilçe belediyesine ne de büyükşehire oy vermeyi düşünmüyorum. Soyer odun falan diyordu ya projelerini görmeden oy vermeyi düşünmüyorum. Adama projeleriniz neler diye soruyorlar, "proje mroje anlatmayacağım, arka sıradakiler, İzmir dünya kenti olacak" deyip duruyor. Olacak da nasıl olacak ? Alay mı ediliyor yoksa zaten oy veriyorlar proje de neymiş mi deniyor ? Ben çok farklıyım havalarını bırakmak lazım.

Yorumu oyla      20      11  
Mmmmmmm 31 Ocak 2019 Perşembe 11:21

Seçmene sesleniyorum. CHP den cacık olmaz. Aklınızı kullanın.

Yorumu oyla      22      12  
berk 31 Ocak 2019 Perşembe 11:15

Olgun Atilla adam gibi adamdı. Ben hiç CHP ye oy vermedim ama Olgun Atilla'yı çok beğenmiştim. CHP'nin buradaki halkı hiç düşünmediği iyice belli oldu.

Yorumu oyla      21      12  
Bornovalı 31 Ocak 2019 Perşembe 11:08

Çalışkan dürüst basarılı genç baskan , Bornova Belediye Baskanı Olgun Atila’ya bu yapılmamalıydı. Halkın sevgisini kazanmıştı bizler tanımıyoruz yeni adayı, nasıl oy alacaklar bizden? Bornovayı akp’ye teslim ettiniz yazık genel merkeze.

Yorumu oyla      18      11  
Master Chef Orhan 31 Ocak 2019 Perşembe 11:03

Sayın Ünuz değişimin olacağını daha 6-7 ay önceden Kılıçdaroğlu belli etmiş söylemiştide. Bence burda şu oldu bu benim arkadaşımdır şu benim dostumdur başkan olsun hesabı kalktı.Bunu genellikle milletvekilleri yapıyordu. Gerçi görüyorum ki bazı dostlarınızla yaptığınız istişare sonucu bu yazıyı yazmak zorunda kalmışsınız ki siz nerden biliyorsunuz başkanlara telefonların açılmadığını :) . Onun için başkan profillerine bakarsanız mevcut belediye başkanları gibi değerli profili dolgun başkan adayları olduğunu görüyoruz. Şunu da ifade edeyim 3-5 kişinin çıkarları doğrultusunda sizin fikirleriniz kanaatiniz malesef izmir halkının kaanati olmadığını da vurgulamak gerekir.

Yorumu oyla      14      13  
Handan 31 Ocak 2019 Perşembe 10:54

Siyasetin objektif kriterlerle bağlantısı olmadığı bir ülkede yaşarken, ana muhalefeti objektif kriterlerle sorgulamak bana uygun gelmiyor. Öyle bir dönemdeyiz ki, pireye kızıp yorgan yakacak duygusallıkta olmak, oyunun bir parçası olmakla eşdeğer. Bizler gerçek birer yurttaş gibi, belediye meclislerinde, parti meclislerinde görev alma mücadelesinde kararlılıkla yol almadan, “kısa vadede” hiçbir şey farklı olmayacak. Eleştirileri ana muhalefet ekseninde toplamak, büyük resimdeki felakete davetiye çıkarmak olacak... AKP, İzmir’e bunca insanı yığıp, strateji yaparken, biz adayların değerlendirmesi ile kendimizi oyalıyoruz. İzmir, duygularımızla doğru değerlendirme yapamadığımızda çantada keklik olacak AKP için... Sorgulamak çok kıymetli, ancak tüm koşullarla birlikte, büyük resim içinde ve zamanın ruhunu görerek.

Yorumu oyla      13      13  
Şener 31 Ocak 2019 Perşembe 10:02

Kaleminize sağlık. Olgun Atila’yı ya geri verirler yada akp’ye verirler bornova’yı. Akıldan izandan yoksun bu hareketi kimse anlamış değil. Vicdanlar yaralı. Gerçekten yeter. Parti terbiyesi içerisinde davranın söylemi sokakta sökmüyor. Yazık yazık çok yazık.

Yorumu oyla      19      11  
çeşmeli 31 Ocak 2019 Perşembe 10:01

ONLAR ÇEŞMELİKERİ DE KEKLİK SANDILAR MUHİTTİN DALGIÇ I YEDİLER VASIFFIZ BİR ADAY ÇIKARIP PARTİYİ MUSTAFA CENGER E HEDİYE ETTİLER.

Yorumu oyla      17      11  
Uğur Yüce 31 Ocak 2019 Perşembe 09:24

Eline kalemine sağlık. İşte vefa bu. İşte. Vatandaşlık bilinci bu. İşte gerçek demokrasi bu . Maalesef kimse tatminkar bir tek cevap vermeyecektir. O da Türkiye’nin sözde demokrasi kandırmacası. Vatandaş bırak hesap sormayı , öyle bir hakkı olduğunu dahi unutmuş durumda. Acı , hemde çok acı. Yazıklar olsun. Ne diyelim.

Yorumu oyla      18      11  
Münır Âltuner 31 Ocak 2019 Perşembe 09:22

Doğru söze ne denir .bu anlayış Kılıçlaroglu başkanlığından bu yana sürmekte ama bu yerel seçimler c h p için bir milat olacak ama iyimi olacak kötü mü olacak hep beraber göreceğiz. Saygılarımla.

Yorumu oyla      16      11  
garip 31 Ocak 2019 Perşembe 09:01

bırakında demokrasi gereği aynı insanlar yerine farklı kişilerde başkanlık yapsınlar. (akp den farkımız olmalı) sürekli aynı kişiler bıkkınlık vermiyormu..?

Yorumu oyla      20      7  
Can çiler 31 Ocak 2019 Perşembe 08:57

Harika bir yazı olmuş kAleminize sağlık

Yorumu oyla      14      8  
vatandaş 31 Ocak 2019 Perşembe 08:54

Sn.Yazar elinize kolunuza sağlık. Benim ve sizin gibi düşünen binlerce insanız ! Benim anlayamadığım nasıl bu kadar hata yapıp kendi sonlarını hazırlıyorlar...Ne için sadece aziz başkan ve ekibi olarak görülen insanlar tasfiye edildi? Adamcağız bizim tabirimizle KOCA başkan doğru söylemiş.Ne mutfak var ne icraat ATATÜRK diye bizim duygumuzu sömürüp bizim oylarımızla bize dayatma yapılıyor YEREL SEÇİM de PARTİ TARAFINDAN...BAYA TRAJİKOMEDİK .. AMA CEVABIMIZ ÇOK SERT OLACAK...

Yorumu oyla      15      8  
Göksel Acar 31 Ocak 2019 Perşembe 08:49

Tasviye edilenler veya aday gösterilemeyenler İlçe Başkanı değil, Belediye Başkanı. Terminolojiyi doğru kullanalım.

Yorumu oyla      16      5